Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#1281 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3466 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 08:50 PM

Холандско министарство здравља каже да нема доказа да маска штити од вируса. Врло је могуће да су том мимистарству деде равноземљаши и антиваксери.
  • 1

#1282 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 09:10 PM

@omega   I sta je po tebi resenje da ne bude podela u narodu, da svi nose maske kako je propisano merama o zastiti zdravlja ili da svi ne nosimo maske i govorimo kako je virus bezazlen i da cinimo kako se kome svidja?

• 1

#1283 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 09:42 PM

џендер... na kom je to jeziku 😄
  • 0

#1284 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 01 August 2020 - 09:52 PM

Ua biciklisti, sire virus. Vec 2 nedelje ne vozim zbog kolena imam osecaj da sam se 3kg ugojio, pride sve sto ide uz gojaznost, jeftinije po zdravlje mi je da vozim bajs redovno :)

Mladi su se samo iz kluba izmestili po livadama i automobilima, malopre gledam njih 5 u bmw cabrioletu se vozikaju, doduse odgovorni su, spustili su krov da bude promaja. Da ne pricam gomilu njih koji imaju blage simptome sto redovno izlaze i dalje, a ljudi sa kojima su bili u direktnom kontaktu se ponasaju kao da su full zdravi i da su nedodirivi, to sto ce mozda jos nekome preneti takvim ponasanjem, to nije bitno.

Apropo maske i njene efektnosti. Drugarica je doktor, u ovom haosu izmedju ostalog dobija redovno smene po covid ambulantama. Maska + vizir. U prvom naletu tamo negde u aprilu, koleginica (jedna od njih 4-5) testirana pozitivno, ostale ukljucujuci i drugaricu negativne, a sedele su na manje od 2 metra u doktorskoj sobi, naravno svo vreme sa zastitom. Maska obicna hirurska. Meni dovoljno da je nosim u svim javnim unutrasnjim prostorijama, makar nesto radi ako ne stiti 100%.

• 1

#1285 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 10:08 PM

@omega I sta je po tebi resenje da ne bude podela u narodu, da svi nose maske kako je propisano merama o zastiti zdravlja ili da svi ne nosimo maske i govorimo kako je virus bezazlen i da cinimo kako se kome svidja?

Сигурно није решење пошаљи брата на Голи оток јер не носи маску. Сигурно није решење укидање људских слобода и увођење тоталитаризма. Сигурно није решење доприносити развоју система слепе послушности институцијама које нису оправдале и не заслужују поверење. Ко жели нека носи маску и где не мора. Само нека не шаље дописе министарству истине (1984) о онима који не желе.
  • 1

#1286 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 10:17 PM

Znaci da svi ne nosimo maske i snalazimo se kako ko zna. Dobro, e sad zasto stati na tome, zasto recimo ne spalimo licne karte sa svim onim cipovima i otiscima prstiju i ko zna sta su jos tajni vladari sveta u njima zapisali. Kako da budemo sigurni da nas vlast ne vara, zasto bih ja ikome morao da dokazujem ko sam ja, pa JA sam covek pardon Covek, stanovnik planete Zemlje, rodjen slobodan, ko bre sme meni da zabrani nesto...

Uzgred budi receno da li neko primecuje, nece da nose maske zbog korone a hoce da nose maske da ih 5G kamere ne prepoznaju i prate.

• 0

#1287 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 10:27 PM

џендер... na kom je to jeziku

Чекај, није ваљда да ниси чуо за транскрипцију? :( е, момче, момче...
  • 0

#1288 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 10:37 PM

Znaci da svi ne nosimo maske i snalazimo se kako ko zna. Dobro, e sad zasto stati na tome, zasto recimo ne spalimo licne karte sa svim onim cipovima i otiscima prstiju i ko zna sta su jos tajni vladari sveta u njima zapisali. Kako da budemo sigurni da nas vlast ne vara, zasto bih ja ikome morao da dokazujem ko sam ja, pa JA sam covek pardon Covek, stanovnik planete Zemlje, rodjen slobodan, ko bre sme meni da zabrani nesto...
Uzgred budi receno da li neko primecuje, nece da nose maske zbog korone a hoce da nose maske da ih 5G kamere ne prepoznaju i prate.

Заиста не знам где ћеш се ти зауставити. Успут, ово последње што си написао заиста нема везе ни са чим. Буди слободан да се бориш за свет какав мислиш да треба да буде. Исто онолико колико други имају право да се боре за свет каквим га они виде. У мом свету не видим ликове у кожним мантилима који шаљу пријатеље на Голи оток због неношења маске (метафора, али можда и будућа стварност) и трудићу се да допринесем колико могу да свет такав и буде. Ти се бори за оно у шта ти верујеш.
  • 0

#1289 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 10:46 PM

"Ти се бори за оно у шта ти верујеш."

Da svi imamo jednaka prava i obaveze. Sta da radimo sa onima koji ih nepostuju?

• 1

#1290 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 11:02 PM

"Ти се бори за оно у шта ти верујеш."
Da svi imamo jednaka prava i obaveze. Sta da radimo sa onima koji ih nepostuju?

Обојица се дакле, декларативно залажемо за исто. Морали бисмо само претходно да се споразумемо шта тачно права и обавезе подразумевају. Да ли је рецимо наше право да нас штити устав? Ако га неко крши, шта ћемо ти и ја да предузмемо у вези са тим? Да ли можемо твоју дилему и тако да формулишемо?
  • 1

#1291 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 11:11 PM

Ne mozemo da preformulisemo moju ideju jer nije bitno ko ih krsi. Zamisli neki svoj idealan svet i odgovori mi sta u tom tvom svetu radite sa onima koji ne postuju prava i obaveze, da li im pevate uspavanke, mesite kolace, nije bitno. Sta biva recimo ako taj neko nece da slusa uspavanke ili da jede kolace vec hoce da vam polomi gitaru ili se pokaki na kolace? Recimo svi vi stanovnici zemlje Omega se dogovorite da podignete spomenik slobodi i pravdi osim jednog koji se tome protivi i malo malo pa pokusava da baci bombicu pod spomenik. Sta radite sa njime?

• 0

#1292 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 05:03 AM

Ti uvek odes u neku krajnost. Vlada je u pravu za nosenje maski,tako je trebalo od pocetka.ali nije u pravu sto su ukidali ljudske slobode,pa posle objavili kako smo pobedili virus,podmitila narod sa 100 E , organizovala  fiktivne izbore,gde je bilo isto leglo zaraze, slavila na gadljiv nacin, pa posle izbora opet ukidanje ljudskih sloboda,na cega to lici,normalno da se narod pobunio, sta su mislili da 100E resava problem,kako je to nisko. Sada edukacija,stalno govoriti narodu,da su se vremena promenila, uvek ce biti nekih potencijalnih zarista epidemije, maske i socijalna distanca,ali nemozes maltretirati ljude koji se to ne pridrzavaju,eeej! alooo! ima li koga kuci,zivimo u 21 veku,dosta je bilo,Staljina KGB,Stazija DB Causeskog,Sadama  itd.

Na koji nacin ti to govoris- To sto ja vozim bicikl,placa se zivotima svakodnevno,mislim  ,razmisli malo  sta ti govoris.

• 5

#1293 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 02 August 2020 - 05:58 AM

U principu se u svemu slažem s Mirekom, samo bih iza vlada dodao jedno r...
  • 3

#1294 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 06:52 AM

Чекај, није ваљда да ниси чуо за транскрипцију? :( е, момче, момче...

A jesi li ti čuo za srpski jezik?
transkripcija se kaže zapis, džender je pol...

A tu smo ono kao "nacionalno osvešćeni", koje nacije britanske? Piši ti momče srpski na srpskom a engleski na engleskom a turski na turskom i sve ok, jer izvini deluje zaista kao da si nepismen, te sloj fake newsa te sloj engleskog na ćirilici te sloj nasilne zadrtosti... pa onda dođeš na forum još da kao nekome nešto pametuješ. Kvalitet tvog pisanja ovde i još pojedinih sličnih ama baš na taj šablon je izuzetno ispod svake intelektualne norme i brutalno silovanje za mozak i pokušati čitati te nakaradne umotvorine. Morao sam konačno ovako, ništa lično, u moje vreme pre 20 godina ovakve postove su moderatori brisali bez pardona... pod "ne nosi informaciju" tj. SPAM.

Idi bre бинџуј џендеривање nazad u tu školu gde si to i naučio. O Bože kakvih sve ima i ko sve danas ima pristup internetu
  • 4

#1295 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 08:18 AM

Сигурно није решење доприносити развоју система слепе послушности институцијама које нису оправдале и не заслужују поверење. 

Ko je pomenuo crkvu  n2:hahaha .

• 3
.

#1296 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 10:17 AM

A jesi li ti čuo za srpski jezik?
transkripcija se kaže zapis, džender je pol...
A tu smo ono kao "nacionalno osvešćeni", koje nacije britanske? Piši ti momče srpski na srpskom a engleski na engleskom a turski na turskom i sve ok, jer izvini deluje zaista kao da si nepismen, te sloj fake newsa te sloj engleskog na ćirilici te sloj nasilne zadrtosti... pa onda dođeš na forum još da kao nekome nešto pametuješ. Kvalitet tvog pisanja ovde i još pojedinih sličnih ama baš na taj šablon je izuzetno ispod svake intelektualne norme i brutalno silovanje za mozak i pokušati čitati te nakaradne umotvorine. Morao sam konačno ovako, ništa lično, u moje vreme pre 20 godina ovakve postove su moderatori brisali bez pardona... pod "ne nosi informaciju" tj. SPAM.
Idi bre бинџуј џендеривање nazad u tu školu gde si to i naučio. O Bože kakvih sve ima i ko sve danas ima pristup internetu

Молим те, немој само ти о интелектуалним нормама. :) и о писмености. Транскрипција и запис, младићу, нису исто - термин транскрипција означава пренос текста или дела текста на друго писмо, у овом случају азбуку. Џендер је род, а секс (sex) је пол. Ништа ниси смислено рекао осим што си излио неку огорченост ко зна како накупљену током живота. У одговарању на нечије постове одмах си био личан, тако са пусти те форе ,,морао сам овако”. Могао бих да ти објсшњавам зног чега сам употребио транскрипцију, а не реч на српском, али због чега бих то радио? Насилна задртост просто избија из твојих одговора, не покушавај да то прилепиш некоме другоме, а помало се помаља и фашистоидност у флоскулама ,,поједини слични”, ,,ко све има приступ интернету”, итд. Пре двадесет година су фашистоидне постове свакако брисали.
Младићу, игнориши ме слободно, немој читати ако те нешто написано нервира или се не слажеш, а поготово немој неке твоје унутрашње недоумице приписивати другима.
  • 2

#1297 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 10:21 AM

Ko je pomenuo crkvu  n2:hahaha .

Због чега, Заре, ово сад? :) Јесам ли је ја споменуо овде у неком одговору па си копирао део који сам написао?
  • 0

#1298 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 10:23 AM

Мало у Лондону
https://www.rt.com/u...downing-street/
  • 0

#1299 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 10:24 AM

Мало у Берлину
https://www.rt.com/n...-masks-germany/
  • 0

#1300 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 02 August 2020 - 10:28 AM

Због чега, Заре, ово сад? :) Јесам ли је ја споменуо овде у неком одговору па си копирао део који сам написао?

Me ne znam da li si ti spomenuo, nego u svetlu prethodnih zakatancenih crkvenih rasprava mi nekako lepo leglo :)

• 2
.

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika