Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#1261 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 05:47 AM

Коментар читаоца једног чланка. Интересантно

,,Пре неки дан ми пријатељ, пренео информацију да је у САД још 24.01.2019 покренут у Конгресу закон о помоћи привреди због вируса короне-ковид-19 болести.
Био сам запањен јер је пандемија објављена после годину дана и болест је тада добила назив.

У архиви Конгреса се може наћи да закон усвојен 27.03.2020.

Sponsor: Rep. Courtney, Joe [D-CT-2] (Introduced 01/24/2019)
Committees:
House - Ways and Means
Latest Action (modified): 03/27/2020 Became Public Law No: 116-136. . (All Actions)
Public Law No: 116-136 (03/27/2020)
Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act or the CARES Act
This bill responds to the COVID-19 (i.e., coronavirus disease 2019) outbreak and its impact on the economy, public
health, state and local governments, individuals, and businesses.

WEB LINK

https://www.congress.../house-bill/748

Evo ovo gore, "preneo mi prijatelj, bio zapanjen" pa neko to prenese dalje i dalje..

Ovo je klasičan primer kako nastaje fake news.

Polupročitana i polushvaćena poluistina od najčešće poluobrazovanog polusveta.

A da nije proverena. @omega ne tebi lično već tim "zapanjenim prijateljima", mada i ti imaš posledično ulogu u širenju. Eno u drugom linku sa politike psiholog Trebješanin to mnogo lepše objašnjava.

H.R. 748

MIDDLE CLASS HEALTH BENEFITS TAX REPEAL ACT OF 2019; Congressional Record Vol. 165, No. 120
(House of Representatives - July 17, 2019

je program pomoći koje je prošao House of Representatives jula 17. prošle godine a da bi postao zakon ima još nekoliko koraka. Ima veze sa koronom toliko da je samo tokom marta ove godine poguran da se brže usvoji. Vezan je za Medicare act 2019.

• 2

#1262 Fiery

Fiery
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2272 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 07:42 AM

https://www.b92.net/...&nav_id=1711588

• 0

#1263 IgorMiletic

IgorMiletic
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 10:04 AM

@veljo1982 Mislim da sam dobro ispratio tvoju zivotnu pricu sto se tice vakcinacije, potpuno te razumem, niko nije u tvojoj kozi i niko ne treba da te sili na nesto. Samo sa druge strane razumi i ti ljude koji su ozalosceni u ovoj situaciji od strane prehlade, kako ti kazes. Glupo je rugati se, ti si to osetio makar jednom , siguran sam.

• 2

#1264 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 830 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 10:36 AM

Gdje ti vidis da se ja rugam? Bilo je ozaloscenih svake godine pa nije bilo masovne histerije, umirali mnogo mladji i bez hronicnih bolesti pa se niko nije trzao. Kod mene mati nije sisla sa sprata kako ovo traje, zena skolovana i nacitana, javili na tv-u kaze da virus napada

Idemo opet primjer, mi smo mala sredina nema mnogo firmi, zene tekstil, muskarci drvna industrija, ostalo na drzavnoj sisi. U jednoj tekstilnoj kazu korona, karantena stroga i muzevi i djeca na test, svi pozitivni, svi bolnica plus s kim radis na masini u firmi na test, svi pozitivni. Niko nikakvog simptoma, jedan je malo kasljao da ne lazem. E sad, ovi iz nase firme, mi svi sjedimo zajedno na kafi i dorucku, bukvalno jedan na drugom, mala prostorija a nas 30 se tu nabije, vrata i prozore zatvorimo da nam ventikacije ne buce i niko simptoma plus nismo ni testirani jer je gazda dobar s onim koji odlucuje koga testirati
Sta hocu reci, jel gadna gripa, opasna, jest, al ne moze zivot da stane zbog toga, ne mozes zabraniti ljudima da zive a ti slaviti slavu i kafana tvoje kcerke da radi citavu noc a ostali da budu zatvoreni. Nije to bas tako kako se plasira. Vakcinu ne bih ni komentarisao

Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
  • 2

#1265 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 10:45 AM

Edit
Od ovog sto je kasljao je otac umro u bolnici, 85+ godina, primljen ok, zakacio tamo i umro, presudjeno od korone. Majka mu odbila da se testira, ostala kod kuce i eno je ziva i dalje. Licno on, isti kao sto je bio, glat od ovog trenutka do noci moze pojesti prase i popiti gajbu piva i odvesti se nazad kuci

• 2

#1266 mirek200

mirek200
  • Members
  • 1370 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 10:49 AM

Veljo imas od mene plus,u pravu si 100% . Po svim pokazateljima i izjavama,mi cemo izgleda morati nauciti da zivimo sa ovim tipom virusa.

• 0

#1267 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 10:59 AM

Ne kazem ja da je nije opasno ali ne mozes ti meni ne dati da radim, ja nemam zalihe novca od kojih moja porodica moze da zivi, od same pomisli na to ja sam opasniji od korone, ne samo ja, vjerujem da ce svako uraditi sve da opstane, nema tu ljutnje

Generalno, ja to ne pratim oko korone, nit me zanima, nit imam vremena, ovako na forumima mi je usput pa iznesem svoje misljenje, subjektivno je i imam pravo da ga kazem. Ne pratim vijesti, ako naletim na tv da se prica o tom ja mjenjam kanal osim ako je Darija tu, onda moze sa mute proci tv program :)

Uglavnom, sto bi rekli veliki filozofi iz Atheist rapa, gde ima dima i vatra postoji, neko tu nesto muti i sigurno nije iz razloga da meni sutra bude bolje

• 2

#1268 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 04:55 PM

Veljo imas od mene plus,u pravu si 100% . Po svim pokazateljima i izjavama,mi cemo izgleda morati nauciti da zivimo sa ovim tipom virusa.

Jeste, ne samo sa ovim tipom virusa već ovim tipom hohštapleraja svetskog. Na žalost.

Čuvajte se ljudi, i svoje bliske. Trust no 1.

• 0

#1269 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 28 July 2020 - 05:55 PM

Лажне вести су веома занимљива ствар. Свакако да их има. Лажне вести су кад ,,полуобразован народ” некритички шири разноразне непроверене информације, али кад се измисле постројења за прављење атомског наоружања и зног тога бомбардује земља (Ирак), онда то није лажна вест. Тако дођемо у ситуацију да о томе која је вест лажна одлуку доноси врхунски произвођач лажних вести. Да нам тезу да се (искључиво) поуздамо у науку намеће ненаучник, али финансијер науке.
И Хитлер је својевремено био лажна вест и теорија завере.
Човек који је на претходним вакцинама (неупотребљеним) згрнуо милионе, сада нас опет убеђује како је то потребно. А вакцине готове, гле чуда, за неколико месеци. Проверене, тестиране, испитане на све могуће последице.
Гладан човек не размишља о корони.
  • 0

#1270 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 08:56 AM

https://unherd.com/2...e-me-in-a-year/

• 0

#1271 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 10:18 AM

• 3

#1272 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 30 July 2020 - 06:38 PM

Си Џеј Хопкинс

,,Видите, тзв. „Нова нормалност“ (тј. нови идеолошки наратив који ГлобоКап спроводи) у ствари и није тако нов… или, добро, патологизирани део јесте (и обратићу посебну пажњу на тај аспекат), али, у суштини, то је обични стари тоталитаризам.“

https://stanjestvari...globokap/#_ftn1
  • 0

#1273 mirek200

mirek200
  • Members
  • 1370 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 04:58 AM

Mislim da je red da se zahvalim svim NORMALNIM ljudima u Srbiji,sreca da ih  ima,koji su omogucili da nema policijskog zatvaranja gradjana,a pogotovo za vikend, tri dana ,i sto su mi omogucili da vozim  bicikl vikendom. Zalim  za onima sto je na njima vrsena tortura,ali u zivotu uvek vazi ona stara-Sve se vraca sve se placa,kad tad ce doci stvari na svoje mesto.Beograd je tu bio vodeci, i nemam reci da kazem koliko se divim tim slobodoumnim ljudima koji su rekli-Ne! Nema vise zatvaranja i maltretiranja,nisu ljudi zivotinje da bi se  moglo tako sa njima.

• 0

#1274 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 11:46 AM

Pratim

• 0

#1275 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 12:20 PM

Juce prvi put od pocetka korone u prodavnici u koju idem svaki dan troje cetvoro sa maskama ispod brade ili ladno bez nje setaju po prodavnici, dan pre toga na putu do prodavnice vidim trojicu momcica oko petnaest godina, jedan nosi masku, pozdravljaju se onako kosarkaski, afroamericki prvo rukama onda lice pored lica ramenom. Pitaju ova dvojica bez maske onoga sa maskom "Kako si" ovaj odgovara "Ma pusti brate, slomljen sam, jos se nisam potpuno oporavio..." Sad moze biti da su razgovarali o seksu ali nesto mi se cini da je ipak momcic popio koronu verovatno ne bi nosio masku da nije. Juce sam prvi put od korone dok sam vozio bicikl stavio masku jer sam morao da se zaustavljam na semaforima pored ljudi, niko ne drzi distancu niko ne nosi maske pa rek'o ajde ja da stavim kad vi necete. A sve su to bili statisticki NORMALNI ljudi sto mirek200 kaze na putu sa posla kuci. Oni kojima korona ne narusava mnogo zdravlje setkaju se okolo bez maske i sire dalje. To sto mozes da vozis bicikl vikednom se placa dnevno zivotima po desetak ljudi za razliku od vremena kad je bilo zabrane kretanja. Zato ne mozemo skoro nigde van Srbije na letovanje. Popili smo zabranu kretanja od EU.

• 5

#1276 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 August 2020 - 02:50 PM

Ali nismo popili zabranu kretanja u svojoj zemlji. Tj pokušali su pa su dobili po ušima. I opet ako pokušaju da maltretiraju ceo narod, isti će ih ugaziti, žvalavog sa sve njegovom policijom. Neće to biti samo šerpe i lonci s terasa.

Studente su pokušali onomad da proteraju, pa prc. Svaka vlast se plaši studenata jer njih ne mogu da ucene ničim, mladi su i "opasni". Kad dirnu u taksite, popiju blokadu grada do ispunjenja uslova. A čitav narod je malo mnogo brojniji od taksista i studenata.

I šta će nam tuđe more i tuđa pravila, kad imamo Adu, Adu Međicu i Savu, Lido, Belu Stenu, Štrand, Belu Crkvu... Barem ćemo kod svoje kuće da živimo normalno.

Svrati na Adu pa broj da li iko nosi masku.

• 3

#1277 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 06:02 PM

Pa i kad su Slobi lupuli sankcije mogli smo da setamo po celoj Srbiji i jedemo korenje, bili smo vegani pre Vegana. A super su bili ovi "studenti" od trideset i kusur godina, dosli izvana Beograda polomise i popisase se po centru a popravke i ciscenje placamo mi Beogradjani.

• 3

#1278 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 06:28 PM

https://www.tportal....n=facebookshare

17000? Malo proguglam kad ono par stotina hiljada :)

U komentarima maznem ovo :)FB_IMG_1596306358183.jpg FB_IMG_1595654428827.jpg

• 2

#1279 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 01 August 2020 - 07:53 PM

Vlast pada kad ustanu radnici (kojih više nema u Srbiji :)  ) - studenti mogu da protestuju i 20 godina, isto kao 90ih.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#1280 omega

omega
  • Members
  • 3466 posts

Postavljeno 01 August 2020 - 08:35 PM

Управо се и жели да се постигне подела у народу. Као у доба информбироа - пријави комшију без маске. Усудио се да буде слободан. Нису лупили санкције Слоби, већ целом народу. Уосталом, позадина те ствари је одавно расветљена, чудно да флоскула ,,Слоби или због Слобе увели санкције” опстаје и даље. А право ломљење и паљење Београда беше 2000. ако се не варам (после којег је уследила распродаја), сада га нико није ломио.
Тачно је да радника више нема, а и левица је нешто чудна. Баве се џендер идеологијом, а у структуру власништва средстава за производњу се не петљају. :)
  • 1

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika