Jump to content

Photo

Corona anyone...?

• This topic is locked This topic is locked
2027 replies to this topic

#1221 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15004 posts

Posted 14 July 2020 - 01:00 PM

Odricem se svog dela.

• 0

#1222 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Posted 14 July 2020 - 04:03 PM

(link)

• 0

#1223 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Posted 14 July 2020 - 04:48 PM

Zanimljivo. U inostranstvu su našli krvne ugruške u mnogim unutrašnjim organima kod preminulih od kovida: 

https://www.the-scie...-covid-19-67727

https://www.sciencea...athologist-says

• 0

#1224 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 14 July 2020 - 05:11 PM

Dakle, antikoagulansi ako kašljucate :D

• 0

#1225 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 15 July 2020 - 05:13 AM

Ispovest obolelog radiologa:

https://ljudilazi.bl...j-kovid-19.html

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#1226 bockokg

bockokg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1029 posts

Posted 15 July 2020 - 06:01 AM

Meni je samo čudno da nauka nikako ne može da dokuči ovom virusu?! Vervovatno sve renomirane laboratorije u celom svetu rade na vakcini. Tu treba 18 meseci kako stručnjaci kažu. Dakle tek u proleće 2021 ili jesen.

Sve ostalo izgleda na pomaže. Virusolozi niko ništa, ne znam, ali ne ulivaju poverenje. Voz ide 350 na sat, raketa leti 300km pogađa metu, presadi se srce čoveku...toliko je nauka otišla daleko. A ovde, ko da je 1946-ta, ništa. Ili sve to samo meni tako izgleda?!

• 0

#1227 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 15 July 2020 - 06:04 AM

Ковидекономија
According to the European Commission’s estimates, the economies of Italy, Spain, and Greece will all shrink over 9%. By comparison, the EU average is 7.4%. France will shrink 8.2%, while most Nordic/Germanic countries will shrink less than 6.5% (that’s Germany, the Sweden, Denmark, Austria, Finland).

EU unemployment expected to rise from 6.7% to to 9% this year. Unemployment will rise to 9.7% in Portugal, 10.1% in France, 11.8% in Italy, 18.9% in Spain, and 19.9% in Greece. Germany will have 4%.

Deficits are going through the roof, from 0.6% of GDP in 2019 to 8.3% this year. Debt will rise to over102% of GDP, with huge disparities: over 115% for Spain and France, and almost 160% for Italy and 200% for Greece. By contrast, Germany’s debt will rise to 75% of GDP and Great Britain’s to 102%.
  • 0

#1228 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 15 July 2020 - 06:24 AM

Ево два индикативна и супротстављена коментара са једног другог форума. Копирао сам, нисам преписивао па се извињавам због гајевице
,, Draga moja, ne bih baš hteo da te zabrinjavam, ali stvari oko korone, kao i igre oko korone nisu ni malo naivne. Naravno i naša vlast, kao i mnoge druge improvizuje i kupuje vreme iz dana u dan. Glupa taktika.
Reći ću ti samo ovo da ja u ovom trenutku poznajem šest mlađih ljudi, od kojih je četvoro u bolnicama, a dvoje otpušteno pre par dana, zbog obostranih upala pluća. Troje od njih su drugari iz lokalnog bircuza, gde su najčešće sedeli za jednim stolom. Znam provereno za stariji bračni par, koji je preminuo u samo tri dana od upala pluća, itd, iitd.
I tu padaju, bar za mene, sve teorije zavera, priče skeptika (a ovi oboleli bircuzaši svi su bili podsmešljivi skeptici), ludaci plaćenici poput Nestorovića...
Virus je realan i opasan. Stigao je za mnoge brzo kao munja, porušio im sve kockice i jedina odbrana koja ljudima preostaje, to je negacija stvarnosti. Stvarnosti koja je kao polagani žrvanj, a koji nam je trenutno uhvatio samo pertlu na cipeli.

Reći ću ti samo da ovde histerije baš i nema. Biće je. Ali, vidiš li da su nas sve okolne zemlje blokirale, a to nije zbog naše histerije.
Reci sinu da se čuva zdravorazumskim merama. Bez ljubljenja sa familijom, bez sedenja po kafićima, obavezno maska, pranje ruku...”

,, Ništa od toga neću reći sinu, moj .......! Ovde se dešavaju neke desete stvari! Stvarno verujem da te upale pluća izaziva nešto drugo. Ostavila sam mnogo komentara, i juče, jedan za Feniks da su ti TESTOVI LAŽNI! Onda te strpaju u bolnicu i rade ti šta hoće! Da li će iko od tih lekara progovoriti? Šta su učili?! Šta VIDE?
Ovo je kao INKVIZICIJA! Lažan test, a onda prijaviš sve prijatelje i poznanike koje si i sanjao u poslednjih 2-3 nedelje! I svakom od njih onda sledi tortura: udaljavanje s posla na dve nedelje (desilo mi se zetu, pre dve nedelje) "testiranja"... "bolnica"? Da sam u pravu, govori mi i to što ovde nad svim tim seiri Sima-vatikanac! On se, jadan, uplašio za svoj mladi život i za "svoju Srbiju"! Šio mi ga Đura... tesno mi ga skroji, nane! Stalno, jadan, vrišti i "upozorava"!
Jedino što sam mu rekla je da u prve dve nedelje bude uglavnom u kući, jer i ako ga ne upozore na granici, idu posle i proveravaju "da li si u kućnom karantinu", pišu kazne, "testiraju"... NE IZMIŠLJAM, to se već dešavalo u martu! Objavljivano je u novinama, tipa "Blic". Čak i tamo.
Kažem ti: INKVIZICIJA!
Da li samo ubijaju po bolnicama ili je udruženo neko zračenje i bacanje otrova iz aviona ili sve zajedno, ma dovoljno je da otruju vodu iz vodovoda... za Srbe, zna se, Jasenovac!
Maske su "svetska budalaština"!
Piti zeolit?
Da li je moguće da od nas toliko miliona niko ne može da shvati šta se dešava?!
SAMO NE U BOLNICU!
U tom smislu se čuvaj, dobri čoveče i svoju kuću!
(To što su nas "ostale zemlje blokirale", pa jedva su i čekali, kao i obično, a ova žgadija "na vlasti" samo pripomaže! Sve stara stvar).”
  • 0

#1229 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Posted 15 July 2020 - 07:57 AM

Meni je samo čudno da nauka nikako ne može da dokuči ovom virusu?! Vervovatno sve renomirane laboratorije u celom svetu rade na vakcini. Tu treba 18 meseci kako stručnjaci kažu. Dakle tek u proleće 2021 ili jesen.

Sve ostalo izgleda na pomaže. Virusolozi niko ništa, ne znam, ali ne ulivaju poverenje. Voz ide 350 na sat, raketa leti 300km pogađa metu, presadi se srce čoveku...toliko je nauka otišla daleko. A ovde, ko da je 1946-ta, ništa. Ili sve to samo meni tako izgleda?!

Što je čudno da treba 18 meseci da se razvije vakcina za virus za koji trenutno ne postoji nikakva terapija? I to računaj da za celu porodicu koronavirusa nema ni vakcine ni terapije, ne samo CoV-2. Pa i za taj voz, raketu i transplantaciju srca je trebalo kudikamo više :smile:

• 0

#1230 StipoHalic

StipoHalic
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 15 July 2020 - 08:22 AM

Не верујем толико лекарима јер свакодневно чујем контроверзне теорије. Да ли је вирус заиста толико опасан или се користи да застраши људе и контролише их некако? Наравно, моја породица и ја подузимамо неопходне мере за наше здравље и избегавамо сусрет са људима.

• 0

#1231 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 15 July 2020 - 03:16 PM

Хипотетички: ако је тачно што Монтање каже да је уграђен ланац хив РНК у вирус, то значи да кад га једном добијеш остаје ти у систему стално. Ако имунитет кљокне, ето и њега. Може ли се уопште избећи да се не добије? Хипотетички говорећи, јесмо ли надрљали? :)
  • 0

#1232 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Posted 15 July 2020 - 05:52 PM

1. Virus itekako postoji, a zajeban je kako ti se zalomi. Odakle dolazi i kuda ide je nebitno, sad i ubuduće, za naš nivo upravljanja svetom.

2. Pristup nadležnih problemu je "aj da vidimo šta se desi kad pritisnem ovo dugme".

Sledi da

3. To ćemo zakačiti svi, bez obzira na sve, pa ko pretekne.

Za društvo i ekonomiju, ke vidime...

Tol'ko, fala.

• 2

#1233 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Posted 15 July 2020 - 07:00 PM

(link)

• 1

#1234 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Posted 16 July 2020 - 06:50 AM

Što je čudno da treba 18 meseci da se razvije vakcina za virus za koji trenutno ne postoji nikakva terapija? I to računaj da za celu porodicu koronavirusa nema ni vakcine ni terapije, ne samo CoV-2. Pa i za taj voz, raketu i transplantaciju srca je trebalo kudikamo više :smile:

Nisam napisao da je čudno za period od 18 meseci već da je toliko potrebno po govoru stručnjaka, nego da jednostavno nauka virusologija ili kako se već zove nije bila nekako pripremljena na sve ovo iako je poznato da ne mogu da predvide koji će virus da se pojavi sa ili bez mutacija i td. Pa sam naveo primere iz tehnike gde je nauka daleko otišla a ovde imamo virus za koji nauka skoro pa bukvalno ništa ili vrlo, vrlo malo zna.

Nažalost iz prakse vidimo da kada napadne zdravog čoveka, može da se ne oseti a može da ga pošalje na groblje. Pitanje je i testovi kod nas da li su validni.

Da nečega ima, ima ga, da je opasno jeste. Kako supeva da napadne čoveka ne znam. Malo mi je čudno da napada preko otiska, jer bi se svi do sada zarazili. Pre ide samo kapljično. Neki moj utisak. Ne vlaja generalno ništa. Zaustavljen protok ljudi, robe, pa i kapitala. Neće dobro deonet, nama pogotovu!

• 0

#1235 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Posted 16 July 2020 - 01:00 PM

Testovi za lajmsku bolest mogu biti lazno pozitivni i lazno negativni a postoje vec jako dugo a ovi napravljeni preko noci bi trebali biti tacni...

Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
  • 0

#1236 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Posted 16 July 2020 - 01:31 PM

Хипотетички: ако је тачно што Монтање каже да је уграђен ланац хив РНК у вирус, то значи да кад га једном добијеш остаје ти у систему стално. Ако имунитет кљокне, ето и њега. Може ли се уопште избећи да се не добије? Хипотетички говорећи, јесмо ли надрљали? :)

E vidiš taj momenat, kada bi to neko pametan rekao u pola osam dnevnik RTS pa i svaki dan ako treba, možda bi se ozbiljnije shvatilo ono što već većina planete razume... ali neee.. utakmice, izbori, GLUPIRANJA...

Naravno da se može izbeći, samoizolacijom. Stisni zube i trpi. Nosi masku, nosi naočare. I čekaj da prođe...

Virus kada fasuješ čak i samo jednom, uvek ostaje u organizmu nekada aktivan nekada ne, najuočljiviji primer je herpes tj groznica... e to je to, samo ovo može i da ubije

• 0

#1237 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Posted 16 July 2020 - 02:30 PM

Kako bre niko na last minute ne stavi okupljanje iza dragstora, pa da na miru i u primerenoj sredini bistrite ovu temu?

Jbt aj zimi razumem, al' šta vas sad sprečava da se bavite nečim što nije... ovo?

https://www.immunolo...sponses-viruses

• 2

#1238 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Posted 16 July 2020 - 05:32 PM

(link)

• 0

#1239 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Posted 18 July 2020 - 07:00 AM

Nije to samo vakcine i djeca, ubodes se na ekser pa primis antitetanus koji je pun zive, e sad jest to manje zlo od recimo gangrene noge ali je opet zlo

Tetanus ne vodi gangreni noge već, ako se ne leči, sigurnoj smrti. Tetanus voli mišićna tkiva i ne voli krv ima ga u prašini i može da izdrži jako dugo napolju (imaju opnu na sličan fazon kao ljuska oraha). Ne vole kiseonik zato ne vole krv, zato je nekada bilo ako staneš na nešto što ti je ušlo duboko u stopalo to mesto (ako već neće da krvari) uzmeš i izlupaš tako da napraviš krvne podlive. Metoda je prilično arheična i više se ne upotrebljava, zbog svega što imaš (serum i vakcine). Inače smrt od tetanusa je jedna od bolniji smrti jer izaziva spazme mišića celog tela (u kasnoj fazi imaš bolni "osmeh" kao jedan od pokazatelja) položaj teme i pete, gde se pacijent oslanja samo na ta dva mesta u trenutku spazma.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 1

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#1240 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Posted 18 July 2020 - 07:07 AM

Znam covjeka koji je ostao bez noge zbog eksera pa mi je to palo napamet, lijecio jest al malo zakasnio
Nije bitno za pricu, ima dosta prica gdje su ljudi primili antitetanus zbog eksera pa obolili od drugih bolesti, poceli im smetati zvukovi i svjetlost itd, bolovi u misicima, po citav dan su u krevetu, tako nesto kad zaglavis razori ti zivot a sve zbog profita...

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users