Где сам ја рекао да си ти написао да су сви протести били мирни? Нисам. Али можда је ово цитат који тражиш, јер бих рекао да тражиш углавном испуњење форме, а не суштине ,, Po pitanju protesta vidim jednu doslednost, a to je nespremnost britanske vlasti da se suprotstavi masovnim mirnim demonstracijama“.
Већ сам ти одговорио на сва питања, али не читаш. Можда интерпретираш, откуд знам. Рекао сам да сам од почетка био против ригорозних мера, па не знам како си закључио да мислим да би гушења масовних протеста сматрао доследним. Уосталом, како гушити протесте на којима не постоји придржавање прокламованих мера и истовремено држати прокламовану дистанцу? Сад ти мени одговори да ли је то могуће и у ком тренутку попуштања мера су протести почели, као и да ли ти сматраш да ли су они рискантни или не? Да ли је опасност од заразе короном мања само зато зато што је административно промењен пропис и као, нема више короне. Па има ли је или нема? Доследно би било да се није малтретирао народ претераним мерама које одједном, преко ноћи не важе. Или, доследно би било, да ако короне има, онда нема ни протеста, ни размене флуида и дисања у лице (нема маске ни рукавица!) на утакмицама, додиривања, свега пто је до пре пар сати било но-но.
Могуће је да тебе нико не ,,жабокува” јер ми се чини да ти ригорозне мере контроле, карантина, полицијског сата, забране љубљења у Аустрији, неустаљени критеријуми дистанце (нема научног доказа да је два метра сигурна зона, али ипак је неко рекао толико и ми сви у бунар), итд..., делују сасвим примерено и одговарајуће. Немаш ништа против још времена проведениг у полицијском сату?
Са једне стране отварају се границе, попуштају мере, људи седе по кафићима, ресторанима, друже се, протестују у хиљадама, а са друге стране вирус се захуктава. Или сам те погрешно разумео да се захуктава? Или ови што попуштају мере не виде да се вирус захуктава?
Слажем се са тобом да би било много чудно да се други талас не деси, јер би то значило одустајање од сценарија који даје резултате. И тек ће да да.
Да ли по твом мишљењу протести нису спорни са тачке ризика, већ је добро што се толеришу (или допуштају, свеједно за поенту), а ризик се повећава само ако се претворе у насилне?
Током тих протеста у Немачкој, да ли је постојао ризик од заразе короном, ако је учествовало ба стотине и хиљаде људи? Да ли је постојао ризик од заразе короном приликом физичког контакта полицсјца са демонстрснтом у току млаћења или хапшења те трпања у марицу истог?
Да ли у Енглеској постоји већи ризик заразе на трибинама него на улици или терену?
Objasni mi, molim te, šta te tačno ovde muči, citiram: "Рекао си да си демонстрације ненасилне, а онда да је било хапшења због насиља." Pošto nisam rekao da su svi protesti bili nenasilni, u čemu je problem?
Vidim samo odgovore na pitanja koja nisam postavio. Znači, nisam pitao da li si za rigorozne mere, nisam pitao ni da li si za gušenje protesta. Pitao sam da li i zašto misliš da je popuštanje mera kao takvo nekonzistentno. Pitao sam da li stvarno misliš da jednom uvedene mere nikada ne smeju da budu ukinute, i da li misliš da ukidanje mera ukazuje da su od početka bile nepotrebne. Znači pitanje je slično tvom, samo u suprotnom smeru - da li misliš da je nekonzistentno ako se administrativni propis promeni kada se opasnost smanji? Da li stvarno misliš da je jedino moguće stanje "ima" ili "nema", sve ili ništa, a bilo šta između je nekonzistentno? I pitao sam kakve su tačno indikacije nemačkih prema britanskim protestima, kao i kako dolaziš do zaključka da su Nemci imali poseban pik na proteste protiv korone s obzirom na poznate činjenice.
Ako nije problem, da li bi mogao da ponoviš odgovore na ova konkretna pitanja, pošto ja ne uspevam da ih nađem? Može copy-paste, može ukratko parafrazirano, kako god je lakše.
Pamtim sve što pitaš i vrlo rado ću da odgovorim, ali kako ono kažu - prvi sam pitao. Ne bih da se nastavi vrludanje u krug, nisam zato potegao ovoliku prepisku.