И ко сад не чита написано?
Нигде ја то нисам рекао што си ти написао. Нисам рекао да ПЛ плаши народ грипом већ државни органи. Затим ти исти државни органи позивају на остајање код куће, а онда жмуре на масовну неодговорност. Двоструки стандард. Играчи се тестирају и они могу да један по другом скачу тестирани непоузданим тестовима, док публика не може на трибине - чак ни они који су тестирани - ни под којим условима. Двоструки стандард опет.
Протести који су били организовани у неким европским државама због претераних мера и кршења Устава су били силом сузбијани, док ови којих сада има нису осујећивани силом. Тај и тај циљ протеста који су се из САД проширили на Енглеску и још на неке земље, је да покажу да су блек лајвз метерс. И да успут поруше неке споменике, послуже се робом из продавница и то. Ваљда ће сад протествовати и због овог Србина чији је врат настрадао под коленом полицајца на исти начин као и Флојдов. Па макар и поштовали одстојање
Čitam i pitam, jer nikako da utvrdim, kakva je veza između pravila fudbalske lige i odnosa vlasti prema masovnim protestima. Premijer liga se otvara u skladu s pravilima i preporukama. Protesti se održavaju protiv pravila i preporuka. Jedni na druge nemaju nikakav uticaj. Ako se vlast ne usuđuje da primeni silu protiv masovnih protesta, je l' to znači da treba da ukinu sva pravila? A pouzdanost testova i validnost strategije testiranja, kao i razlika između prenošenja zaraze među dvadesetak igrača na terenu u odnosu na prenošenje među hiljadama na tribinama je tek priča za sebe, za koju realno ni ti ni ja nemamo potrebnu stručnost za neku smislenu raspravu.
I sad treća priča koju ne znam kako da povežem, o protestima u drugim zemljama EU. Šta ima Velika Britanija sa suzbijanjem ili nesuzbijanjem protesta u EU?
U vezi ovih protesta u Velikoj Britaniji, koliko mogu da vidim paralelno ih drže i protivrasističke i ekstremne desničarske grupacije. Da li i jedni i drugi spadaju u te tačno određene grupacije sa tim i tim ciljevima?