Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#81 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4469 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 March 2020 - 12:02 PM

Odlucice drugi u tvoje ime. O tome ti ja i govorim ali ne daj Boze da sam u pravu....

Nažalost lako može da bude. Ako se uvede zabrana kretanja kršenje će biti kažnjavano poprilično oštro.
U Italiji ovih dana mnogi imaju dozvoljeno kretanje u odredjenom pravcu. Sve mimo toga povlači prvu kaznu od nekoliko stotki a druga kazna su rešetke.
E sad, ko voli da se kocka nek izvoli.
  • 2
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#82 chamade

chamade
  • Members
  • 4469 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 March 2020 - 12:11 PM

Treba smanjiti gledanje naučnofantastičnih filmova.
Niti ima potrebe za time niti bagra koja vodi ovu zemlju ima muda za tako nešto.

Ne odlučuje niko iz vlade već broj obolelih. Kod nas je to i dalje dvocifreno. Ako dostigne dostigne 4 cifre možemo očekivati ograničenje slobode kretanja, tj samo u nužne svrhe.
  • 0

#83 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 16 March 2020 - 12:16 PM

Virus nije jači od gripa - sam po sebi.

Problem je u sledećem:

1) Puno je zarazniji od gripa (nov virus, nema niko razvijen imunitet na njega, pa ako dođeš u kontakt, 90% da ćeš se i zaraziti).

2) Inkubacija traje preko 10 dana, za vreme kojih širiš zarazu, ali se osećaš super i nemaš pojma da si zaražen (tako da je sasvim moguće da sam i zaražen dok ovo pišem, iako ne znam).

3) Relativno dugo ostaje na površinama (do 12 sati).

Tako da je dovoljno da pipneš nešto što je bilo ko zaražen pipnuo i - OPA, počinješ širiti zarazu u roku od par dana. I širiš je narednih 10 dana, dok ne skontaš da si bolestan.

Sad, šta je tu problem? 98% zaraženih ljudi će ovo preležati kao i gripu - kod kuće. I sve OK.

Problem je onih 2%. Za našu zemlju to iznosi oko 100 do 200 hiljada ljudi. Mladi sa slabijim imunitetom, srednjih godina sa dijabetesom ili srčanim problemima, stari, kao i oni mlađi i zdravi koji nemaju sreće. Oni će da poumiru ako se ne uvede izolacija i ako se ljudi ne ponašaju odgovorno.

Ako se uvede izolacija, onda će broj obolelih u datom trenutku biti dovoljno mali da bolnice stignu lečiti sve kojima je potrebno bolničko lečenje. U tome je fora.

Naravno, uvek će biti ljudi koje je baš briga za to. Kao i onih koji to ne shvataju dovoljno ozbiljno. A i onih koji paniče (iako i to ne pomaže).

Zato, ako je procena da je potrebno, postoje mere kao što je policijski čas i slično. Što je prilično neprijatno, ali može biti neophodno kako bi se drastično smanjio broj ljudi koji će umreti. Polazeći od pretpostavke da je očuvanje života važnije od nečije zarade, ili razonode/zabave.

Očekujem da sranje tek počne, da se u punom svetlu pokaže i ono najbolje, a svakako i ono najgore što naši ljudi mogu da pruže. I plašim se da će zabava trajati i posle leta - prijatno bih se iznenadio ako ne bude tako.

• 6

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#84 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 16 March 2020 - 12:17 PM

Ne odlučuje niko iz vlade već broj obolelih. Kod nas je to i dalje dvocifreno. Ako dostigne dostigne 4 cifre možemo očekivati ograničenje slobode kretanja, tj samo u nužne svrhe.

To je javno objavljen broj onih koji su potvrđeno/testirano zaraženi.

Računam da je broj zaraženih za koje se još ne zna oko 100 puta veći. I nadam se da grešim.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#85 mel

mel
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 374 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 12:21 PM

problem i je funkcionisanje ako sistem bude zasićen teškim slučajevima zaraze, pa ostale redovne situacije ne budu mogle da se procesiraju. Povrede, saobraćajke, ostale bolesti. Između ostalog i zato zabranja kretanja i aktivnosti.

ja sam juče otvorio sezonu i otišao na zmajevac, ali ozbiljno razmišljam da batalim bajs i pređem samo na trčanje i vežbanje dva do tri puta nedeljno u blizini, ako ne bude zabrane izlaska.

• 1

#86 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 12:39 PM

Otvoriš kanal na jutubu, podesiš ih kao "po pozivu" ako ne'š da svako vidi i daš nam linkove ovde.

Hvala na savetu, ali nisu baš "toliko" super :D

Kao onaj vic sa Lalom...:

Žali se doktoru kako ne vidi baš ko prolazi sokakom...

Kaže mu doktor: očni pritisak; ishrana bez masti, bez mesa, nema slatko, nema slano, bez alkohola, samo zeleniš....

Lala razmisli...: Ma znaš šta doktore, nema veze ko prolazi sokakom, ne moram ja baš sve da znam... :D

• 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#87 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 16 March 2020 - 12:42 PM

Kome kuća nakraj šora i MTB ima
Lako će se vozikati baš u inat njima
Aman

• 0

#88 miree

miree
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 460 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 12:57 PM

Aman

Amin

• 0

#89 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 01:09 PM

Izveštaj iz poludelog grada (Smederevo): danas, ispred apoteke 1, maj u Smederevu red do zelene pijace, ljudi umal ne izgiboše za maske (500 dinara komad) i alkohol (mislim da je 200 dinara 100ml). Gušanje i psovke u redu. Prvi dan vanrednog stanja, a narod u gradu već debelo u crvenom. Starija populacija, najratobornija i najkurčevitija.

Iskreno, više od korona virusa plaši me virus ludila koji se generiše sa vrha, od ekipe ludaka koji su na čelu ove države.Ovi ljudi su nestručni, nekompetni. U suštini, idioti, bez dana radnog staža van politike, koji pojma nemaju ni o čemu. A to je već opasna stvar, jer odlučuju o našim životima.

Mislim da postoji velika šansa da se vrlo brzo bude uvedena zabrana kretanja, Italijani to imaju, Španci takođe. Rumuni su to valjda juče uradili, mislim i neke druge evropske države. Kazna u Rumuniji za kršenje zabrane je 4000 evra.

Ukoliko ne dođe do nekog radikalnog zaokreta u ponašanju ovog virusa, u smislu da izgubi na zaraznosti (to je moguće, ali ne i verovatno, u svakom slučaju dešavalo se u prošlosti), bojim se da nam prestoje baš teški dani. bolnice će biti zakrčene obolelim i mnogi neće uspeti da dobiju adekvatnu pomoć, a to će imati ozbiljne posledice.

Ja kada vidim gde su bili Italijani i Španci pre samo mesec dana sa brojem registrovanih slučajeva, a gde su sada, ne mogu a da ne budem zabrinut. Kada se tome doda naš zdravstveni sistem, stanje i opremljenost u bolnicama, i banda koja vodi državu, nisam siguran da imam prava da budem optimista.

P.s Upravo pročitah da su vanredne mere dodatno pooštrene. 

• 1

#90 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 01:57 PM

Izveštaj iz poludelog grada (Smederevo): danas, ispred apoteke 1, maj u Smederevu red do zelene pijace, ljudi umal ne izgiboše za maske (500 dinara komad) i alkohol (mislim da je 200 dinara 100ml). Gušanje i psovke u redu. Prvi dan vanrednog stanja, a narod u gradu već debelo u crvenom. Starija populacija, najratobornija i najkurčevitija.

Iskreno, više od korona virusa plaši me virus ludila koji se generiše sa vrha, od ekipe ludaka koji su na čelu ove države.Ovi ljudi su nestručni, nekompetni. U suštini, idioti, bez dana radnog staža van politike, koji pojma nemaju ni o čemu. A to je već opasna stvar, jer odlučuju o našim životima.

Mislim da postoji velika šansa da se vrlo brzo bude uvedena zabrana kretanja, Italijani to imaju, Španci takođe. Rumuni su to valjda juče uradili, mislim i neke druge evropske države. Kazna u Rumuniji za kršenje zabrane je 4000 evra.

Ukoliko ne dođe do nekog radikalnog zaokreta u ponašanju ovog virusa, u smislu da izgubi na zaraznosti (to je moguće, ali ne i verovatno, u svakom slučaju dešavalo se u prošlosti), bojim se da nam prestoje baš teški dani. bolnice će biti zakrčene obolelim i mnogi neće uspeti da dobiju adekvatnu pomoć, a to će imati ozbiljne posledice.

Ja kada vidim gde su bili Italijani i Španci pre samo mesec dana sa brojem registrovanih slučajeva, a gde su sada, ne mogu a da ne budem zabrinut. Kada se tome doda naš zdravstveni sistem, stanje i opremljenost u bolnicama, i banda koja vodi državu, nisam siguran da imam prava da budem optimista.

P.s Upravo pročitah da su vanredne mere dodatno pooštrene. 

Svaka ti je ka Njegoševa!

:)

• 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#91 chamade

chamade
  • Members
  • 4469 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 March 2020 - 02:00 PM

Virus nije jači od gripa - sam po sebi.
Problem je u sledećem:

1) Puno je zarazniji od gripa (nov virus, nema niko razvijen imunitet na njega, pa ako dođeš u kontakt, 90% da ćeš se i zaraziti).
2) Inkubacija traje preko 10 dana, za vreme kojih širiš zarazu, ali se osećaš super i nemaš pojma da si zaražen (tako da je sasvim moguće da sam i zaražen dok ovo pišem, iako ne znam).
3) Relativno dugo ostaje na površinama (do 12 sati).

Tako da je dovoljno da pipneš nešto što je bilo ko zaražen pipnuo i - OPA, počinješ širiti zarazu u roku od par dana. I širiš je narednih 10 dana, dok ne skontaš da si bolestan.

Sad, šta je tu problem? 98% zaraženih ljudi će ovo preležati kao i gripu - kod kuće. I sve OK.
Problem je onih 2%. Za našu zemlju to iznosi oko 100 do 200 hiljada ljudi. Mladi sa slabijim imunitetom, srednjih godina sa dijabetesom ili srčanim problemima, stari, kao i oni mlađi i zdravi koji nemaju sreće. Oni će da poumiru ako se ne uvede izolacija i ako se ljudi ne ponašaju odgovorno.

Ako se uvede izolacija, onda će broj obolelih u datom trenutku biti dovoljno mali da bolnice stignu lečiti sve kojima je potrebno bolničko lečenje. U tome je fora.

Naravno, uvek će biti ljudi koje je baš briga za to. Kao i onih koji to ne shvataju dovoljno ozbiljno. A i onih koji paniče (iako i to ne pomaže).
Zato, ako je procena da je potrebno, postoje mere kao što je policijski čas i slično. Što je prilično neprijatno, ali može biti neophodno kako bi se drastično smanjio broj ljudi koji će umreti. Polazeći od pretpostavke da je očuvanje života važnije od nečije zarade, ili razonode/zabave.

Očekujem da sranje tek počne, da se u punom svetlu pokaže i ono najbolje, a svakako i ono najgore što naši ljudi mogu da pruže. I plašim se da će zabava trajati i posle leta - prijatno bih se iznenadio ako ne bude tako.

Falout objasnio.. da dodam.. svako ima pravo na život i ako bude potrebno uvešće se i NEpopularni policijski čas kako bi se sačuvali životi ugroženih. A zarada i posebno razonoda NE mogu se staviti ispred života.
  • 2

#92 chamade

chamade
  • Members
  • 4469 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 March 2020 - 02:38 PM

Aman

Da, ima i toga. Neće se baš u toj meri a možda i nikako kontrolisati sela i predgradja pa će biti mogućnosti da se pedale zavrte.
  • 0

#93 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 March 2020 - 02:59 PM

Inače najopasniji su biciklisti koji izađu iz kuće na otvoreno, nemaju kontakt ni sa kim i vrate se kući, tu leži leglo širenja zaraze. :D Isto kao i ljudi koji izađu peške do prodavnice.

Ako imaju muda neka kažu obustavljamo gradski prevoz. Samo kako da udare na svoje biračko telo, zna se ko za njih glasa. I na sirotinju, represivne mere nisu popularne to je muka.. Realno nije apokalipsa da je opasno promoliti nos na otvoreno, biciklom peške, pa i kolima prevesti se.

Digli frku juče, očekivano je da ljudi nagrnu u prevoz i u snabdevanje. A na tv-u kukaju nemojte se voziti prevozom.. apeluju, prete policijskim časom. Pa neka ukinu prevoz, da to vidim. Ljudi se kolju u redovima za maske i alkohol, pa pre će se tako zaraziti nego biciklom i pešačenjem.

• 0

#94 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 04:05 PM

Ti Gađane apeluješ na pamet tamo 'de je nikad bilo nije :-/

• 4

#95 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 March 2020 - 04:22 PM

Ma mene mnogo ni ne zanima cela halabuka, ni ne pogađa, šta bude biće, nemam vremena ni da pratim vesti a kamo li diskutujem na forumima, to mi besmisleno. Na jednom drugom forumu tema nabila 500 strana, ej.. ko da je bitno šta mi mislimo i ko je u pravu. TV ne palim, da nisam slučajno u firmi prošao pored TV-a dok se onaj drama prenemagao pred kamerama ne bih ni znao da je vanredno stanje na snazi. I danas sam malo čuo slučajno ovu našu :D kako apeluje i moli, i preti.

Meni je zazvučalo kao, "Totalno smo nekompetentni i nesposobni da se nosimo s ovim pa daj da zabranimo sve, što je sigurno sigurno" ne samo ono što je bitno i kritično. Ili "Tako smo zabrinuti za naše građane, to nam je prioritet, a što drastičnije mere uvedemo to ćemo odgovornije izgledati biračima" :D

Ajde svi ćemo da radimo od kuće. Ne znam jel i oni od kuće snimaju sve to i daju te izjave.

• 0

#96 miree

miree
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 460 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 04:24 PM

burn a bitch

• 2

#97 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 04:39 PM

Pa valjda se sve radi da se spreci a ne da se sedi i ceka da dodje do 4 cifre. Ako dodjemo do 4 cifre procicemo gore nego Italija.

• 1
.

#98 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 05:09 PM

Radi se stihijski i bez plana, šta kome padne na pamet, to je problem. Zabraniš dedi da izađe na ulicu (uz opasnost da deda dobije batine što je izašao na ulicu jer će neko 100% da shvati da deda ZRAČI virus), ali dozvoliš da rade ugostitelji i tržni centri. Smanjiš broj autobusa u gradu a ne kažeš da ćeš na nivou i silom države jebati mater gazdi koji insistira da se dolazi na posao. Jebeš seljaka da u martu i aprilu ne sme ide u polje. Izvedeš policiju na ulicu da pozira sa šmajserima u centru a pred svakom ustanovom se krdaju stranke. Pa brate mili. Doći ćemo do 4 cifre, ali planski.

• 7

#99 IgorMiletic

IgorMiletic
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Postavljeno 16 March 2020 - 05:45 PM

@Gadjan, iako smatram da bih bolje od tebe podneo virus, i da uopste ne brinem za sebe, mislim da imas jako nezrelo i neodgovorno misljenje o ovoj temi.

Otprilike kao ona baba iz intervjua Marka Zvaka: " Bombe nas nisu ubile, pa nece ni virus!" Sta na to da kazu ljudi koji su izgubili nekog u ratu i bombardovanje?

• 5

#100 chamade

chamade
  • Members
  • 4469 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 March 2020 - 05:45 PM

Radi se stihijski i bez plana, šta kome padne na pamet, to je problem. Zabraniš dedi da izađe na ulicu (uz opasnost da deda dobije batine što je izašao na ulicu jer će neko 100% da shvati da deda ZRAČI virus), ali dozvoliš da rade ugostitelji i tržni centri. Smanjiš broj autobusa u gradu a ne kažeš da ćeš na nivou i silom države jebati mater gazdi koji insistira da se dolazi na posao. Jebeš seljaka da u martu i aprilu ne sme ide u polje. Izvedeš policiju na ulicu da pozira sa šmajserima u centru a pred svakom ustanovom se krdaju stranke. Pa brate mili. Doći ćemo do 4 cifre, ali planski.

U ovoj zemlji decenijama jebe lud zbunjenog. Svi mi znamo da ima i gore od ovoga ali AVovi odlučuju. Raju niko ništa neće ni pitati.
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika