Jump to content

Fotografije

Corona anyone...?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#701 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15004 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 01:15 PM

Ima veze da ti pokazem kako statistika moze sve. I da ostavimo te procente skolovanim strucnjacima da se oni bave. Konkretno u clanku na koji se pozivas pise i ovo samo eto "izgubilo se u prevodu" kao i uvek kod dezinformacija.

"Allerdings ist die Immunität aus dem Kreis Heinsberg nicht auf Deutschland übertragbar. Eine Herdenimmunität wäre bei 60 bis 70 Prozent erreicht. Die Forscher gehen allerdings davon aus, dass die Infektionsrate und auch der Schweregrad von Covid-19 durch die Einhaltung der Hygienemaßnahmen reduziert werden können."

"However, immunity from the Heinsberg district cannot be transferred to Germany. Herd immunity would be reached at 60 to 70 percent. However, the researchers assume that the infection rate and the severity of Covid-19 can be reduced by adhering to the hygiene measures."

"Међутим, имунитет из округа Хеинсберг не може се пренети у Немачку. Имунитет стада достигао би од 60 до 70 процената. Међутим, истраживачи претпостављају да се стопа инфекције и озбиљност Цовид-19 могу смањити придржавањем хигијенских мера."

• 1

#702 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 01:25 PM

• 0

#703 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 01:35 PM

Сахрањују Њујорчане у масовне гробнице? :) :) А рођацима, пријатељима и послодавцима кажу шта?
  • 0

#704 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 April 2020 - 01:44 PM

Pa, deco, ne znam.

Možemo se praviti da se ništa ne događa, možemo se junačiti, razboleti, ozdraviti, bolovati ili ne primetiti...

Možemo zaraziti familiju jer nas boli ***** za preventivne mere, ko je ionako bio blizu, čemu produžavati agoniju. Prirodna selekcija, je li...

Za koga je abortus, suverena odluka svake žene - "čedomorstvo", sigurno je u životu bio dosledan, pa ima verovatno petoro dece, te ne brine hoće li mu se loza nastaviti...

Jer je sigurno sve ovo velika zavera i manipulacija.

Ne znam, kao što rekoh. Vozim, manipulisan, svaki dan po komšiluku, makadamima gde nema ljudi, da bih ostao koliko-toliko zdrav, u glavi i u nogama. I nadam se da će moji bližnji ostati zdravi :)

• 3
Homesick for a place you've never been...

#705 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 02:04 PM

Biciklisti! Vi po tastaturi,a ja 110km da iskoristim pre 60h pauze.Nesto mi odje ne stima. O:)

• 3

#706 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 02:15 PM

Pa, deco, ne znam.

Možemo se praviti da se ništa ne događa, možemo se junačiti, razboleti, ozdraviti, bolovati ili ne primetiti...

Možemo zaraziti familiju jer nas boli ***** za preventivne mere, ko je ionako bio blizu, čemu produžavati agoniju. Prirodna selekcija, je li...

Za koga je abortus, suverena odluka svake žene - "čedomorstvo", sigurno je u životu bio dosledan, pa ima verovatno petoro dece, te ne brine hoće li mu se loza nastaviti...

Jer je sigurno sve ovo velika zavera i manipulacija.

Ne znam, kao što rekoh. Vozim, manipulisan, svaki dan po komšiluku, makadamima gde nema ljudi, da bih ostao koliko-toliko zdrav, u glavi i u nogama. I nadam se da će moji bližnji ostati zdravi :)

Замолио бих без демагогије и арогантног, покровитељског тона као да разговараш са неким испод твог нивоа, што и да је тачно, не би било у реду. Абортус јесте чедоморство за огроман број људи на планети. Ти људи су то поткрепили многим научним студијама и активним радом против аборционог бизниса. Када тачно по твом мишљењу престаје абортус да буде суверено право жене (оно што је у САД озакоњено намештеним судским процесом Роу против Вејда) а постаје убиство људског бића? У којој недељи? Месецу? Када има дефинисане удове? Очи?
Ево да заменим реч у твом одговору: За кога је остављање детета у животу, суверена одлука сваке жене - глупост, сигурно је у животу био доследан па извршио вероватно пет чедоморстава, те не мора да брине да ће имати превелику породицу.
Нико ти не брани да имаш неолибералне ставове, одрастао си човек, и како се ти трудиш да одбраниш ,,право жене на чедоморство”, тако се ја залажем за живот. Само мало мање ароганције при томе, да бар задржимо неки ниво. Хвала на бризи за здравље, воља и вера су ми као кремен, што и теби желим.
  • 2

#707 Zoranue031

Zoranue031
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 200 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 02:19 PM

Možemo se mi praviti i junačiti, ali druže ja ne vozim biciklu, a ti voziš. I ja bi vozio van naroda, nemam kontakt ni sa kim, al qrov. Mene su bacili u samoizolaciju, a za neke kažu da će na testiranje i izolaciju ako se pokaže sumnja. Pa što i mene nisi testirao i ne samo mene, pogledajte koliko naroda je u samoizolaciji u Bašti, Priboju, Loznici, Zvorniku......

• 0

#708 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 02:35 PM

Овде очигледно постоји проблематичан однос према људима који одбијају да се тек тако препусте гебелсовштини. Не знам шта је у питању, да ли је нешто у људској свести која се већ прилагодила на ,,златан кавез”, па јој смета све што не жели на исто место, или бира ону чувену пилулу из Матрикса која и даље оставља у блаженом сну, не знам. Свако има права да заступа и бори се за сопствена уверења. Овде на форуму и било где другде. Требало би то поштовати, а не снисходљиво се понашати.
Тренутно у свету преовлађују неолиберална, криптокомунистичка мишљења, очито са све мањим преимућством, али се ситуација убрзано мења. Могуће је да ће и ситуација са короном да нам ускоро буде осветљена из другачијег угла. Ко беспоговорно и без промишљања верује у све пто му систем каже, нека седину три сата испред телевизора и нек гледа. А може и сиенен, небитно..
С овим завршавам учешће у овој теми колеге Алексе. Поздрав свима. :)
  • 0

#709 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 April 2020 - 02:48 PM

Neoliberalno, kriptokomunističko...

A meni se prebacuje "arogantni, pokroviteljski ton, kao da razgovaram sa nekim ispod svog nivoa".

Ne trudim se da izigravam velikog mislioca i analitičara, jer to, ni po pameti ni po obrazovanju, nisam. A da jesam, ne bih to radio na biciklističkom sajtu.

Samo sam rekao šta mislim i šta radim. A doživljaj je u oku posmatrača :)

• 2
Homesick for a place you've never been...

#710 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 03:06 PM

dzuojTe.jpeg

• 4

#711 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 03:29 PM

"Међутим, имунитет из округа Хеинсберг не може се пренети у Немачку. Имунитет стада достигао би од 60 до 70 процената. Међутим, истраживачи претпостављају да се стопа инфекције и озбиљност Цовид-19 могу смањити придржавањем хигијенских мера."

Hm, nigde nisam reč napisao o imunitetu krda. 

Mišljenje naučnika koji je bio na čelu ove studije da se može u mere popuštanja, njegovo je mišljenje. Ne i moje, ukoliko je to uopšte i bitno da se naglasi. Nigde nisam napisao da se sa tim slažem ili ne slažem. A svakako nisam napisao da je petnaest posto blizu 60 ili 70 posto, koliko je potrebno da bi se stvorio imunitet krda. 

Pisao sam o tome da je u gradu bilo tri puta više inficiranih nego što se prvobitno mislilo, te da je u skladu sa tim, i procenat preminulih znatno niži, nego što se pre studije verovalo. Da li je to primenjivo na Nemačku ili čitav svet, potvrđiće druga istraživanja, poput pominjanog u Italiji i još jednog koje se radi u Kini. Studija je i inače preliminarna.

• 0

#712 Avangard

Avangard
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 205 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 03:30 PM

Koje ispiranje mozga. Posle bacanja na spam listu Informera, Pinka, Alo, Srpskog Telegrafa, Kurira, Blica, Politike, Happy, Prve i RTS, sad je krenula histerija i po radio stanicama, krenulo je iskakanje reklama na You Tube, u video igricama za telefon, a molbu SNS sam video cak i u juznokorejskoj igrici

Strasno. Koje bombardovanje mozga. Mislim da ovoliko ni Hitler nije ubijao ljude u pojam. Ovo nema granice, a kraj se ne naslucuje.

Zaista se divim ljudima, koji upijaju propagandu u njenom izvornom obliku. Pitam se da li ljudi malo razmisle ili samo upijaju TV. Ne pricam o forumu. O Srbiji. Postoje glasni zagovornici ovog i glasni protivnici.

Jedna Hrvatska koja nema ni blizu ovakve mere ima "svega" 21 mrtvih, zemlja koja zivi od turizma i prometa ljudi ! Jedna Svedska, nema nikakve mere. Jedna Belorusija ima 2-3x manje mrtvih od Srbije. Stim da je i kod nas broj mali. Bez ikakvih mera.

Koja halabuka oko "najsmesnijeg virusa i sopinga u Milanu". Ovo ispao najgori soping u novijoj istoriji Srbije. Od sopinga po Milanu, do slanja crnih kofera po Kini i celom svetu.

Koje intelektualno zlostavljanje nacije. Ja nemam reci. Da imamo spansku groznicu, ne bi trebalo 24h/7d silovati ljude u mozak. Na svakom mogucem mestu. Svuda mi iskacu 5 istih karikatura. Sa Vladaocem na celu.

Totalno kolektivno ludilo nacije. Sta bi bilo da smo u ratu i imamo desetine hiljade mrtvih svaki dan ? Koliko znam jedina smo zemlja u Evropi sa POLICIJSKIM CASOM.

Ispiranje mozga non stop, bez minuta pauze. Od vesti do vesti. 24h dnevno glup virus na svim kanalima. Na kraju ce Vladalac izaci kao heroj. On nam je kupio respiratore, on nam je napravio ekonomiju kao u Austriji, on je spasio narod.

Zatim sledi 10 godina minimum ciste vlasti, bez Ustava, zakona. Autokratija, sa mentalno pogubljenom nacijom.

Iskreno nisam verovao u moc medija na ljudsku psihu. Ovo me je zestoko razuverilo. Zaista pali ! Znam ljude koji bukvalno govore kako je Vucica Bog poslao da nas spasi. Manipulacija medijima je impozantna.

U 3 stvari sam apsolutno siguran. 1. 2030. godine bice isto. 2. Dijaspora koja je radila na crno, pa se vratila ce brzinom munje da se vrati nazad i ne napravi ovakvu gresku. 3. Ko god bude mogao i zeleo ce da napusti ovu drzavu goru od Severne Koreje.
  • 4
Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?

Mesa Selimović, The Fortress

#713 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 03:35 PM

Ne brini ostao je N1 kao slobodan i pouzdan izvor informacija.

@leopoldbloom   Taj prevod je u donjem delu teksta koji pominje ono sto si ti citirao verovatno od istih istrazivaca koji su vrsili testiranje u gradu H... whatever. Nije neko drugi zakljucio da je neprimenjiv na celu teritoriju Nemacke vec oni sami.

• 1

#714 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 04:31 PM

@ dusan011

Neprimenjivo glede imuniteta krda, čime se studija inače i ne bavi.

Primenjivo u pogledu procenta smrtnosti, koji je sudeći po ovoj studiji znatno niži od zvaničnog procenta. 0.37% vs 2%

Ja studiju i nisam naveo kao studiju u kojoj se istražuje imunitet krda, već kao studiju u kojoj se barata brojem stvarno inficiranih u gradu. Pošto se ta brojka pokazala višestroku većom u odnosu na ono što se pretpostavljalo pre istraživanja, samim sledi i da je procenat umrlih manji.

Da ispravim svoju grešku. Grad je Gangelt (~11000 stanovika, kaži Wikipedia), a okrug H... whatever

• 0

#715 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 04:43 PM

Nemacka: 119042 zarazena 2567 umrlih, 2567/119042*100 = 2.156%

Severna Makedonija: 711 zarazenih 32 umrla,  32/711*100 = 4.5%

Hrvatska 1.4%

Alzir 14%   14% ne 1.4

Grcka 4.4%

Jel' vidis ti ovde igde nesto blizu 0.37% Sta nama vredi statistika iz Singapura od 0.3% kad je kod nas 2.5%. Sta treba vlast da kaze "Ej ljudi u Singapuru skoro da nema mrtvih ukidamo zabrane?" Neka ukinu prvo Nemci njihove zabrane pa cemo onda i mi. Neka dozvole narodu iz Srbije koji je dosao odatle da se vrate bez karantina da zaradjuju za zivot.

• 2

#716 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 05:30 PM

Studija nije sprovedena u Singapuru, već u Nemačkoj. I govori o tome da je daleko veći broj inficiranih u Nemačkoj nego što to brojke beleže. Dakle, odnosi se na Nemačku, a ne na Alžir ili Grčku. Videćemo kakve će rezultate dati iste studije u drugim zemljama.

Ukoliko pratiš izjave naših epidemiologa, videćeš da i oni tvrde da je u Srbiji broj inficiranih puta pet ili puta deset:https://www.b92.net/...&nav_id=1673123

To potvrđuje i ova studija u Nemačkoj. Samim tim i procenat umrlih je svuda niži, što je valjda pozitivno.

Život mora da ide dalje. I mere će se svuda postepeno ukidati. U Nemačkoj, u Srbiji, pa i u Alžiru.

Neka dozvole narodu iz Srbije koji je dosao odatle da se vrate bez karantina da zaradjuju za zivot.

A da dozvolimo mi našem narodu koji se vraća u Srbiju, da se normalno i slobodno kreće? Ili da banda nastavi da ih hapsi i da ih na prekim sudovima, preko Skajpa, osuđuje na dve ili tri godine robije?Jesi li razmišljao o tome? I kako će sve te presude da padnu posle vanrednog sranja, pa ćemo svim tim ljudima iz svojih džepova da platimo za svaki dan proveden u Zabeli?

• 0

#717 miree

miree
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 460 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 05:38 PM

Ti statisticki podaci, brojevi i procenti, nekome ko se previse ne zadubljuje u to, verovatno deluju prihvatljivo i logicno. Ali to je samo na povrsini. Stvar od koje se prvenstveno izvode svi proracuni, su broj pozitivnih slucajeva na kovid19. Kad se malo dublje zagrebe, dolazi se do toga da je sam test problematican i da je njegova validnost svedena na svega 50%. Ej ljudi, greska u testovima od 50%. Nije moja izmisljotina, vec su mnogo upuceniji o tome pricali, bilo je govora o o tome na ovoj temi. To je prva varijabla, a druga je realan broj onih koji su inficirani, a nisu obuhvaceni testiranjem. Po mom vidjenju, broj ovih koji su testirani i bili pozitivni, treba pomnoziti sa 50-100, ali neka bude 5-10 ako neko misli da je preterivanje, da bi se dobio realan broj inficiranih. Kako sada mozemo postaviti jednacinu i doci do makar i priblizno tacnog broja oko broja inficiranih i stope smrtnosti, kada je toliki opseg varijabilnosti u te dve promenjive ? To je prosto nemoguce izvesti, moze se samo nagadjati. Zato svu tu statistiku koja nam se servira, treba posmatrati sa velikom dozom rezerve.

• 0

#718 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 06:43 PM

Neka Nemci prvo ukinu zabrane posto se mi uvek ugledamo na njih kako su kulturni i disciplinovani. Ne mozemo mi nedisciplinovani prvi da ukidamo zabrane.

Sta smo sada svi postali strucnjaci i za virus i za statistiku, ima li pametnijih od nas Srba u svetu, nije ni cudo sto nam deca osvajaju onolike medalje iz nauka.

• 1

#719 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 07:14 PM

Ti statisticki podaci, brojevi i procenti, nekome ko se previse ne zadubljuje u to, verovatno deluju prihvatljivo i logicno. Ali to je samo na povrsini. Stvar od koje se prvenstveno izvode svi proracuni, su broj pozitivnih slucajeva na kovid19. Kad se malo dublje zagrebe, dolazi se do toga da je sam test problematican i da je njegova validnost svedena na svega 50%. Ej ljudi, greska u testovima od 50%. Nije moja izmisljotina, vec su mnogo upuceniji o tome pricali, bilo je govora o o tome na ovoj temi. To je prva varijabla, a druga je realan broj onih koji su inficirani, a nisu obuhvaceni testiranjem. Po mom vidjenju, broj ovih koji su testirani i bili pozitivni, treba pomnoziti sa 50-100, ali neka bude 5-10 ako neko misli da je preterivanje, da bi se dobio realan broj inficiranih. Kako sada mozemo postaviti jednacinu i doci do makar i priblizno tacnog broja oko broja inficiranih i stope smrtnosti, kada je toliki opseg varijabilnosti u te dve promenjive ? To je prosto nemoguce izvesti, moze se samo nagadjati. Zato svu tu statistiku koja nam se servira, treba posmatrati sa velikom dozom rezerve.

Osnovno pravilo statistike:

"Ne veruj statistici koju nisi sam falsifikovao"

Sekundarno pravilo statistike:

"Statistika je kurva"

Osnovno pravilo marketinga:

"Kopirajter (copywrighter - čovek koji osmišljava sadržaj) mora biti Jevrej, umetnički direktor mora biti Italijan"

Sekundarno pravilo marketinga:

"Problem - reakcija - rešenje" (Iznesi/izmisli problem, izazovi reakciju, ponudi (već spremno) rešenje)

• 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#720 miree

miree
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 460 posts

Postavljeno 10 April 2020 - 07:20 PM

Ima i ona stara: ''statistika, nasa dika, sta pozelis, to naslika''.

• 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika