A virus je inače aktivan samo noću, od 17h do 5 ujutru i samo tada se širi i prenosi bliskim kontaktom? Ovako preko dana ne? Kad ljudi nagrnu (zbog bespotrebnog izazivanja panike) da se snabdevaju jer ne veruju državi i političarima koji lažu čim zinu. Ja i razumem ljude kad su gomilali brašno šećer ulje itd, sećanja su još sveža.
Znači policijski čas je najzaslužniji po tebi?
Nije možda to što nema koncerata, utakmica itd, što ne rade škole, javni prevoz, tržni centri, kafići.. sve ono što su dugo odbijali da zatvore (zna se i zašto). Jesu govorili da nema potrebe da se zatvaraju škole?
Jel za širenje virusa kriva nekolicina "neposlušnih" građana koji su se drznuli da promole nos iz podruma ili nesposobna država? Kamo testiranje onih koji su ušli u zemlju? Odakle je došao virus? Nisu ga biciklisti doneli.
A za Vuhan, nisam pratio detaljno jer nemam vremena i interesovanja ali ne bih nikom ja ništa olako verovao, nisam bio lično da vidim stanje.
Koliko znam prvo su ćutali i pokušali da prikriju i zataškaju, meni to dovoljno govori. Tako da i brojke mogu svi da šteluju kako im odgovara.