U vojnoj / ratnoj praksi se pokazalo da kad više ljudi donosi odluke, a ne jedan (sa lancem komande), dolazi do sledećeg:
Donošenje odluka traje duže.
Često se donose puno rizičnije/opasnije odluke, pošto je odgovornost podeljena. Drugim rečima: kad jedan snosi odgovornost za odluku, tj. sam odlučuje, teže će se odlučiti za nešto sa višim stepenom rizika, u odnosu na to kada više ljudi "zajedno" odlučuje (i dele odgovornost).
Kao da govoris o samoupravljanju,nego kazi mi u kojoj to vojsci vise ljudi donose odluke po pitanju ratne strategije?I kada je to bilo?
A imas more vojskovodja u istoriji koji su svojim odlukama ugasili zivote bezpotrebno milionima vojnika,i to bez grize savesti,i to najvecih vojskovodja u istoriji, Da se ne lazemo coveku je u biti da vlada drugim ljudima.
Sledeći koji dođu će biti još za nijansu gori.
Kako to mozes da znas,to je cist fatalizam. Ima jedan fazon pa cu ti ispricati da bi razumeo koliko gresis:
Gledaju majka i kcerka u izlog pun biciklova. Kcerka kaze: Jao mama sto je lep bicikl,hoces li mi ga kupiti. Mama odgovara:
Stvarno je lep ceri moja,ali sta ce ti,i tako imas leukemiju.
Boljitak u Srbiji bice sigurno,samo je pitanje koliko ce se to razvuci,covek nikada ne treba da gubi nadu.
E zato povodom toga kako je u Nemackoj. Mi nasu decu treba da ucimo i da se ugledamo na njih kako vaspitavaju svoju decu.Znaci od malena deci usadjivati stvaranje radnih navika, kreativnosti,itd.A ne samo pricati kako su oni disciplinovani itd. Sta su oni bolji od nas.nista,ljudi od krvi i mesa kao i mi.