Jump to content

Photo

Corona anyone...?

• This topic is locked This topic is locked
2027 replies to this topic

#501 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Posted 03 April 2020 - 04:45 AM

Ukoliko je neko zainteresovan: https://www.b92.net/...&nav_id=1672097

I još jedan zanimljiv info sa sajta worldometers.info: 

NOTE ON FRANCE DATA:

On April 2, France reported 884 additional deaths that have occurred in nursing homes over the past days and weeks [source]. The French Government did not include these deaths in their official count, as their count only takes into consideration deaths of hospitalized patients. Following international standards of correct inclusion, our statistics will include these deaths, and will add them to the April 2, 2020 count following the attribution criteria of date of report.

If and when the French government determines and communicates the correct distribution of these additional deaths over time, we will adjust the historical data accordingly. A similar issue took place on February 12, when China reported an additional 13,332 new cases in a single day due to a change in how cases were diagnosed and reported in Hubei.

• 0

#502 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Posted 03 April 2020 - 05:12 AM

Mislim da posle ove pandemije nema sanse da svet bude isti,za svaku sitnicu bice nam uskracene gradjanske slobode,ali ako vlade budu na vreme reagovale i zatvore granice nece biti toliko strasno. nekada su Kinezi pod pretnjom smrti cuvali svoje tajne,napr. proizvodnja svile,neki fratri su u bambusovim stapovima prosvercovali svilene bube. Marko Polo bolje da si noge polomio nego sto je isao u Kinu pa posle preterivao u svojim opisima na dvoru Kublaj Kana.Kada pogledam unazad  kroz istoriju velika vecina epidemija je dosla u Evropu iz istoka ali ne nuzno iz Kine.

Ima tu neceg u prirodnim zakonima ,nije normalno da se ljudi toliko mnoze i trose resurse zemlje,a Kina prednjaci sa 1.3 milijarde,da li je to normalno?,a kvalitet zivota nizak,zarad uzivanja zapada u koji i mi spadamo. Sta nas sledece ceka? mutirani virus nekog izazivaca prehlade ili gripa a ima ih preko sto.

Kazu koga vatra opece i sibice se plasi,tako da bas i ne ocekujem neki boljitak u buducnosti,neki su bili u pravu sto su govorili da se ne plase vodjenju rata atomskim bombama nego raznih pandemija. To ce biti uzrok straha u buducnosti,plasim se da je ovo tek pocetak,a pitanje je koliko  i sama svetska oligarhija utice na to da bi uvecavala svoje bogatstvo,jedini je problem sto ti odabrani moraju da dele zemlju sa sirotinjom,ne mogu da se presele na neku drugu planetu i sigurno kontrolisu ljude sa daljine,bez da su i oni u opasnosti.

• 0

#503 skylab

skylab
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 posts

Posted 03 April 2020 - 07:16 AM

IMG-7e2559b6d95854642d129e10943540ef-V.jpg

Drugar mi jutros poslao.

Šta podrazumevaju pod sportskim i rekreativnim biciklistom? Znači li to ako vozim u običnoj trenerci da ne potpadam pod ovo?
  • 0

#504 syncemasters

syncemasters
  • Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • LocationBeograd

Posted 03 April 2020 - 07:48 AM

@skylab
Pripadas rekreativnoj grupi.
  • 0

"Лажима је све почело"

#505 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 03 April 2020 - 09:28 AM

Natuci bisage i stavi kupus i praziluk i udri, ideš sa pijace i nosiš tetki na drugom kraju države...

• 1

#506 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Posted 03 April 2020 - 10:07 AM

Koronavirus može da izazove i oštećenja srca, uključujući simptome slične srčanom udaru: https://www.nytimes....rt-attacks.html

• 0

#507 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 03 April 2020 - 11:54 AM

Dosta lepo objašnjeno - ko razume engleski:

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#508 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 03 April 2020 - 02:19 PM

Dosta lepo objašnjeno - ko razume engleski:

Sasvim jasno. I nijedna gripa se ne završava stampedom ka respiratorima. Prestaćemo da pametujemo momentalno, čim neko koga poznajemo na njima završi.

Dotle pamet u glavu :)

• 2
Homesick for a place you've never been...

#509 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 03 April 2020 - 02:32 PM

Sasvim jasno. I nijedna gripa se ne završava stampedom ka respiratorima. Prestaćemo da pametujemo momentalno, čim neko koga poznajemo na njima završi.

Dotle pamet u glavu :)

Tako nekako. Mada - to je reportaža koju su radili novinari, bez jasnog navođenja izvora. Ovo priča čovek koji se bavi epidemijama 30 godina:

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#510 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 03 April 2020 - 03:02 PM

У суштини, све се своди на то да ли смо у стању да беспоговорно поклонимо поверење систему и медијима који су нас исто уверавали да одређена земља има хемијско наоружање, па да мора да се нападне? Без ослонца на тачку критике и одмака потребног да се о нечему поразмисли, не може се ништа друго закључити осим закључка на који се наводи. Многи од нас су у породици и међу најближима имали потресне ситуације великих губитака. Ја сам међу њима исто. Па сад треба да напуним гаће и климам главом на свако сејање страха? Нико не негира присутност вируса, али има довољно ствари због којих се ваља замислити око свега. Како ће изгледати економија после овога? Да ли ћемо старе који умру због немогућности да купе лекове или да се адекватно лече јер немају новца, убрајати у жртве короне, жртве система или нас неће бити брига? Како год, задржавам право да не прихватам ништа здраво за готово.
  • 2

#511 miree

miree
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 460 posts

Posted 03 April 2020 - 03:41 PM

Omega, brat Lukasenko se slaze sa tobom.

• 1

#512 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 03 April 2020 - 04:51 PM

Omega, brat Lukasenko se slaze sa tobom.

:D док ђетићи више ни на бајс не смеју
  • 0

#513 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 03 April 2020 - 05:10 PM

E, ovo je klasična situacija "evo vuka, evo vuka". Jebali i lagali gde su stigli, ajd' sad, jede li vuk ovce ili ne? K'o što Reče Srđoni, everybody gangsta dok neko naš ne zaglavi. A oćel to biti ili ne...

• 1

#514 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Posted 03 April 2020 - 05:21 PM

Meni je lakse da sedim u kuci zdrav nego da se zarazim korona virusom i pravim dodatan posao lekarima i medicinskim sestrama i zauzimam mesto u bolnici onima kojima je pomoc potrebnija.

• 3

#515 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 03 April 2020 - 05:44 PM

Meni je lakse da sedim u kuci zdrav nego da se zarazim korona virusom i pravim dodatan posao lekarima i medicinskim sestrama i zauzimam mesto u bolnici onima kojima je pomoc potrebnija.

Нисам приметио да је ико овде негирао постојање вируса, или износио мишљење да треба кршити мере које су донешене. Међутим,има оних који верују у званични наратив у свакој тачки и оних који изражавају сумњу да је баш све тако. То је све, ни више ни мање од тога.
  • 2

#516 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Posted 03 April 2020 - 06:07 PM

Pa ako se "svi" slazu da virus postoji i "svi" se slazu da ne treba krsiti mere koje su donesene ne vidim u cemu je problem i o cemu se ovde raspravlja. Ja znam da se ne slazu "svi" prvenstveno iz politickih razloga.

• 4

#517 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 03 April 2020 - 06:44 PM

Да, али не слажу се сви у вези са ширењем панике, што свидело се то некоме или не, све што видимо око нас јесте управо то. Не слажу се сви око величине опасности. Не слажу се сви око скале предузетих мера. Не слажу се сви око количине слободе која се одузима.
  • 2

#518 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 03 April 2020 - 06:47 PM

Због чега се паника шири, такође није тешко докучити, онима који покушавају да ствари сагледају мало шире и другачије.
  • 0

#519 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15004 posts

Posted 03 April 2020 - 07:16 PM

Malo konfuzno pises, prvo napises slazu se a posle po primerima se vidi da se ne slazu ni u cemu. Ali poznato mi je to zato sam i napisao "Ja znam da se ne slazu "svi" prvenstveno iz politickih razloga.". Takodje verujem u dve cinjenice prva se moze izraziti recenicom "Samo sloga Srbina spasava" a druga je latinska izreka koju i dan danas koriste nad nama "Divide et impera" ili zavadi pa vladaj. Ako volite Srbiju imajte te dve izreke na umu bez obzira da li ste u vlasti ili opoziciji. Trenutno bi trebalo da poslusamo lekare, a sirenje panike o kojoj pricas moze biti i da se postavi pitanje "da li da verujemo lekarima i kojim, onima koji su za opoziciju ili za vlast".

• 3

#520 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 03 April 2020 - 07:44 PM

Malo konfuzno pises, prvo napises slazu se a posle po primerima se vidi da se ne slazu ni u cemu. Ali poznato mi je to zato sam i napisao "Ja znam da se ne slazu "svi" prvenstveno iz politickih razloga.". Takodje verujem u dve cinjenice prva se moze izraziti recenicom "Samo sloga Srbina spasava" a druga je latinska izreka koju i dan danas koriste nad nama "Divide et impera" ili zavadi pa vladaj. Ako volite Srbiju imajte te dve izreke na umu bez obzira da li ste u vlasti ili opoziciji. Trenutno bi trebalo da poslusamo lekare, a sirenje panike o kojoj pricas moze biti i da se postavi pitanje "da li da verujemo lekarima i kojim, onima koji su za opoziciju ili za vlast".

Могуће да ме ниси схватио на најбољи начин. Ситуацију посматрам каква је у глобалним оквирима, а нашу не мерим политичким аршином у ,,страначком” смислу. Према прочитаним постовима на форуму овде сам закључио да нико овде не негира постојање вируса и нисам приметио да би неко да крши мере свесно. Дакле ту се слажемо. Оно где се не слажемо сви је карактер и величина опасности, могући настанак, изазивање кризе ради постизања одређених циљева и карактера примењених мера.
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users