Jednom sam na TV-u gledao kako je neki švedski gradonačelnik izašao u neko naselje i pita građane (kaže uskoro i zvanična anketa za svakog) šta bi na tom tu platou bilo najbolje da se uradi (karikiram, fontana, igraonica i td). A kod nas na takvom platou hoće da zabodu zgradu i da nikog ne pitaju pa se narod maklja s murijom dva meseca. To je ta razlika.
BBC SWERIGE:
https://www.bbc.com/...europe-52076293
Da, nije poenta zgrade i što se ne pitaju građani već koverta koja se SEBI "zabode" ispod stola.
Zato pola zemlje hoće u politiku a zato drugo pola hoće van takve zemlje.
Ne znam, meni se javlja da nema tu šta Vrhovni komadant na svoju ruku da savija situaciju da ne upotrebim izraz "kilzanje u diktaturu", ne sviđa ti se Ustav i zakoni sopstvene zemlje za koju si položio zakletvu ti prvi, žulja te demokratsko političko uređenje, pali brate i povedi sve svoje sa sobom ko god da vas primi.
Ni Italija ni Spanija ne brane ljudima da izadju na ulice. Nije čak ni Kina! Stoji preporuka i instrukcije ali možeš da se krećeš, zaštićen, van gužvi, kolima itd.
Čemu služi ratno stanje sa vojnikom do zuba naoružanim automatom i 4-5 okvira? Da puca u vazduh dok svi virusi ne popadaju dok snima RTS?