Lepo ja rekoh ciklu da zakljuca ovo... Ne volim kada se pljuje po Srbiji i Srbima ali isto tako ne volim da citam kako smo mi superiorni u odnosu na druge narode jer ne jedemo kucice ali zato prasice i jarice i fazane koljemo uz pesmu i alkohol... I kako je ubiti neku zivotinju u kontrolisanim uslovima drugacije od lova u sumi... To mi posmatramo iz naseg ugla a kada bi posmatrali iz ugla te zivotinje u kontrolisanim uslovima mislim da ne bi doneli taj zakljucak. Mislim da bi se ta zivotinja u kontrolisanim uslovima rado menjala sa onom koja zivi u sumi cak i uz saznanje da moze biti uhvacena i pojedena.
Dusane, nije stvar u tome što se ovde kolju svinje uz muziku. Nije baš normalno da uhvatiš nekog stvora u šumi i da ga ispečeš. Možeš divlju svinju, zwžeca.. ali jesti slepog miša koji je prenosilac zaraze nosi ogroman rizik. Kinezi zaista ne biraju šta će jesti, da ne pominjem skladištenje tih životinja. Nije ni čudo ako je ovakva zaraza krenula od njih.
Evo, i Mirek je pojasnio.. stvar je u gajenju u kontrolisanim uslovima a ne u lovu na sve strane.
Kod nas ima mnogo primera trihinele zbog konzumiranja sumnjive divljači, delom zbog neopreznosti a delom zbog straha od kazni zbog krivolova.