Jump to content

Fotografije
- - - - -

Mi i psi

Psi i biciklisti

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
225 odgovora na ovu temu

#101 Milan777

Milan777
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1113 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 01:41 PM

Ti hejteri navijaju za pse a ne za ljude. Foliranti. Imaju toliko prilike da se pokažu da su dobri i humani ljudi ali ne, ovo im dođe onako bez ikakve žrtve...

Poznato je da je petarda najjača stvar ali je problem što treba vremena. Nikako da smisle za nas neku stvar veličine olovke na primer što detonira kao petarda. Nikad pojedinci nisu opasni kao kad se naleti na čopor.

Šta kažeš ipak iz daljine su posmatrali kako polako odlaziš :)
  • 1

#102 MI1966

MI1966
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1864 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 02:00 PM

Ranije su postojali pištolji plašljivci, ne znam da i sad postoje.
Ali su bili preteški, svakako...
*
Znam da ih tu ima i uvek gledam da projurim što brže, ali juče mi je duvao vetar u facu, + su me primetili ranije i izašli na put pre nego što sam naišao.

*

Da, ja sam očekivao da beže i beže... a oni samo malo i onda stali i ne mrdaju. Niti laju više. :D
  • 0

#103 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationLeva obala Save

Postavljeno 10 May 2021 - 03:43 PM

Kupila sam ultrazvučni rasterivač pasa od neke firme na Nbg koji generalni uvoznici i to deluje. Samo pogignu uši, podviju rep i pobegnu. Problem je ako je pas gluv ili se istroše baterije.
  • 1

#104 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 03:46 PM

Nadjoh firmu http://eko.pacificlc...vnih-zivotinja/ Možda noviji modeli imaju indikator istrošenosti baterije.
  • 0

#105 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 04:55 PM

Ima kolega pisali su, negde ranije sam čitao da to ne deluje ali dobro je ako ima tako pozitivnih iskustava. To bi bilo ipak najbolje po sve. Dok su takođe neki ranije pisali da rasni psi to vide kao opasnost pa su još agresivniji. Svakako treba probati još ako je nekom uspelo onda super.
Ako je gluv neće čuti ni petardu :)
  • 0

#106 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 243 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 05:42 PM

Meni za sada radi posao voda iz bidona. Treba pogoditi alfa muzjaka predvodnika čopora jer on prvi napada, po mogućstvu u glavu. Mudro birajte flašice sa dobrim dometom i imajte vodu u jednoj za takve susrete. Biber sprej je bolji (gori) za ljude nego pse zbog vetra. Ispraskao sam jedno sopstvene ruke, a to je veoma ljuto. Inače ujeo me je pas za cipelu, a drugi za bisage dok sam vozio, pa sam oprezan. Naši gradovi su puni pasa lutalica. Nešto nalik na Moldaviju, zemlje srednje Azije, Tursku.... Ljudi iz zapadne Evrope su bili prestravljeni psima koji slobodno tumaraju našim gradovima, putevima i ulicama. Tamo je i mačkama uskraćeno to pravo. Više izgleda nema šintera kod nas. Devedesetih se to rešavalo puškama sačmaricama. Kao dete sam bio svedok jedne racije gde su u par minuta pobili desetak pasa. Imati malo dete i bezbrižno šetati je zeznuto zbog pasa. Uzgred, ne plašim se pasa, samo sam oprezan, volim životinje i odrastao sam na imanju gde smo imali nekoliko pasa.

• 1

#107 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1864 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 06:09 PM

Moram da ponovim ono što sam ponavljao juče na fb... :)

Dobro, isprskaš ih, udalje se, sedneš na bajs. I oni opet krenu za tobom, a recimo uzbrdica. Šta onda? Nemaš vodu u neograničenim količinama.
  • 0

#108 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 06:48 PM

Da uzmeš ovaj ultrazvučni uređaj pa da ga probaš u tom tvom čoporu pa da uzimamo ako deluje :)
Al ponesi i koju petardu :)
  • 0

#109 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 243 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 06:53 PM

U Solunskoj odnosno Egejskoj regiji gde si ti ima opasnih pasa ovčara koji tumaraju putevima, imanjima, neograđenim baštama. Ne znam šta bih tu radio. Veliki psi u rangu Mađarskog kuvasa, Alabaija, Kangala ili Šarplaninca... Stresna bi vožnja bila. Jedino pištolj da nosiš, bombu. Kod nas da neko pusti takve pse da tumaraju letela bi nečija glava sa ramena. Plus ovde radi i poljoprivredni bojni otrov carbofuran (furadan) kojim komšije jedni drugima suzbijaju pse lutalice. Ovde na selima ima manje lutalica, ako uopšte nego u gradovima. Ovo što mi srećemo po Banatu nije ništa, plus je ravan, pa utekneš ako treba. Opasni psi ovčari su obično vezani jer je to oružje i ljudi su prilično odgovorni za razliku od Grčke gde je lambada.

Noćna mora svakog bicikliste:

https://youtu.be/J7z60Dx8ENo

• 0

#110 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 243 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 07:36 PM

Kad smo već kod ove teme, možda vredi pogledati video.

https://youtu.be/cpgXW5OpAUQ

Imao je uspeha sa nekom vrstom sirene kao i planinarskim štapom.  To su teleskopski štapovi, lagani, možda nije loše imati koji u vožnjama u krajevima inficiranim psima puštenim sa lanaca...

• 0

#111 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14941 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 08:16 PM

• 0

#112 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 08:21 PM

Ne vrijedi, lako je njemu ovde mahati gdje nema saobracaja. A sta kad kraj tebe prolazi brat u bem-veju sto ga je kupio sa skele u Njemackoj, gas u podu da ga svi cuju (na sebe skrenuo paznju i svoju limuzinu - sunshine). Lijevo on ili vise takvih a psi desno. Najbolja varijanta je ne voziti sam, btw prvi dan ove godine, 13 km, skinuo sam spd da mogu lakse odreagovati na pse. Ne znam sta je to, ranije su to lovci ubijali sad napadaju djecu kad idu u skolu, bice bas stvar u svoje ruke i rijesiti to
  • 0

#113 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 10 May 2021 - 09:31 PM

Ozbiljne budale od životinja :), gledajući ove videe zaključujem.

• 1

#114 sone69

sone69
  • Members
  • PipPip
  • 69 posts

Postavljeno 11 May 2021 - 07:28 AM

Ultrazvucni rasterivac deluje otprilike na 50% pasa. Ostalih 50% ga ne registruju uopste. Licno iskustvo, imam ih dva.

• 2

#115 chamade

chamade
  • Members
  • 4453 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 May 2021 - 08:54 AM

Moram da ponovim ono što sam ponavljao juče na fb... :)
Dobro, isprskaš ih, udalje se, sedneš na bajs. I oni opet krenu za tobom, a recimo uzbrdica. Šta onda? Nemaš vodu u neograničenim količinama.

Ja volim pse, kad me pojure uglavnom ih oteram ali kad djavo odnese šalu tad svako gleda samo sebe. Tu više nema biranja već ga udariš čime stigneš.
A ti hejteri na FB što staju na stranu pasa.. pitao bih ga ja da li će stati na njihovu stranu kad ga pojuri mrcina od 40+ kg.
  • 2
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#116 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 11 May 2021 - 09:04 AM

Jedino još petarde su ostale sa 100% učinkom. Još niko nije napisao da je imao drugačije iskustvo. Jedino pronaći najbrži i najlakši i najmanji ispaljivač i problem može biti rešen zauvek.
  • 0

#117 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1864 posts

Postavljeno 11 May 2021 - 09:35 AM

@chamade

Kao fora, "ja ne razumem zašto se ljudi plaše pasa, ja stanem i pomilujem ih..." :)
  • 0

#118 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts

Postavljeno 11 May 2021 - 10:24 AM

Ultrazvucni rasterivac deluje otprilike na 50% pasa. Ostalih 50% ga ne registruju uopste. Licno iskustvo, imam ih dva. 

Hvala za statistiku. Nisam znala. Da li ih i dalje koristite ili ste odustali od njih? Meni se dvaputa desilo da nije delovao, jednom na nekog  gluvog psa a drugi put se baterija istrošila prilično. To ih nije oteralo a još ih je dodatno razdražilo i privuklo i umesto 2 psa odjednom ih je bilo 4 u mojoj blizini. Uvek sam vozila iste rute i na ista čopore sam nailazila. Imala sreće da na njih deluje. 

• 0

#119 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts

Postavljeno 11 May 2021 - 11:16 AM

@chamade

Kao fora, "ja ne razumem zašto se ljudi plaše pasa, ja stanem i pomilujem ih..." :)

To je jako loš argument, čak i sa strane onih koji vole i brane pse. Dugo imam psa i jako volim pse generalno, interesovao sam se i za dresure i slično, ali to prosto tako nešto nije moguće. Psi su životinje čopora a njihovi čopori su najčešće teritorijalno vezani. U toj situaciji biciklista koji ide znatno brže od prosečnog pešaka, u drugačijoj poziciji i pojavi se praktično skoro uvek doživljava kao pretnja njihovom čoporu i oni će nastojati da ga oteraju. I tu ne pomaže pa da si najslađi sa psima ikada :) 

S tim da treba imati u vidu i sa strane biciklista da je izuzetno mali procenat pasa koji će u tom teranju zapravo ujesti čoveka, njima je cilj da odbrane teritoriju, ne da idu 20 km za biciklistom i da ga ujedaju. 

Ponašanje bicikliste je u tom slučaju od presudnog značaja - oni će jače i burnije reagovati na nekoga ko ih se uplaši, to je i situacija u onom klipu sa Grkom koji je okružen sa 20ak ovčarskih pasa. On se prosto čovek usrao, što i nije toliko nelogično uzevši u obzir situaciju, ali to zapravo mnogo pogoršava njegovu poziciju i mogućnost da ga zaista napadnu, takav im je instinkt. 

I sada naravno da je lako da ja tupim nekome da ne treba da pokaže strah a pored njega što bi se reklo džukela od 50 kila i 100 zuba u glavi, ali to je prosto tako, strah i panika će ih mnogo više podstaći na napad. Pritom nije situacija da se uplaše samo ljudi koji se i inače plaše pasa, uplaše se ljudi koji načelno imaju sasvim korektan odnos prema psima, možda čak i poseduju kućnog ljubimca (ali to nema veze sa time kako se ponašaju napušteni psi u čoporu). I meni se dešavalo da imam situacije gde što bi se reklo nije svejedno, ali onda treba na tom nekom racionalnom nivou napraviti u glavi da će samo gore biti ako pokažeš strah. I to može da se dešava i ako imaš petarde - te gde mi je upaljač, te neće da upali petarda, te se unervoziš i sam za sebe, a ne da ti je još 20 kerova oko tebe.

U tom smislu mislim da sve te naprave realno neće ozbiljno povrediti bilo kog psa, kao što ni realno najveći broj pasa neće ugristi čoveka, i to treba imati u vidu da je psihološka priprema bicikliste za susret s psima mnogo bitnija od tehničke. 

A što se toga da li ih ima u drugim zemljama verujem da na GCN nećemo nikada videti video "kako se odbraniti od pasa lutalica"  n2:Heristical

• 2

#120 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 May 2021 - 12:09 PM

Nije upaljač jedini način da se upali petarda.. postoji i kresivo

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika