Pa lepo, samo ne ideš direktno na njih, sve drugo je oko, sami će da se sklone i povuku
Postavljeno 24 May 2020 - 04:55 PM
*
A što se tiče džukaca, ima još jedno oružje protiv njih, 100% deluje, iako još nisam isprobao.
petarde
To nije loše da se nosi kad se prolazi (možda noću) kroz neku nedođiju.
Jer je baš zeznuto ako naiđeš na čopor na nekom usponu, na primer.
Postavljeno 24 May 2020 - 07:36 PM
Screenshot_20200524-212838.jpg
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Имам тај ђаво. Не вреди ништа!
cycling is life, that's why I pedal ...
Postavljeno 24 May 2020 - 07:47 PM
Pistaljke, kao i svaka druga varijanta, rade samo sa onim psima i u onim situacijama u kojima rade, ali u ostalima jok. Probao. Ne sve, ali nekoliko varijanti i nekoliko kvaliteta, doduse sve su bile u obliku prave pistaljke ali cena i kvalitet su varirali. Neki, mozda cak i vecina, pasa ce pobeci ili ce makar biti dovoljno iznenadjeni da ce izgubiti taman toliko vremena da moze da se zbrise, ali neki ce biti ljuti. Kada kazem ljuti, mislim bice ljuci nego sto su bili pre zvizduka. Verovatno kao i sa vodom u oci...
Jedine stvari koje sigurno rade su one koje ce verovatno ozlediti psa, manje ili vise. Jak sprej u oci (moze da oslepi), petarde, pistolj, minobacac... Ko ne racuna na takve stvari, treba da racuna na to da sigurna varijanta ne postoji i da se skoncentrise na nacin da prepozna kakav je pas u pitanju i sta je najbolje uraditi da se izbegne ruzan incident.
edit. Ono sto je jos vaznije kod svih tih stvari - da li cete voziti sa pistaljkom u ustima ili petardom u rukama? Jer, ako ljut pas izleti, imate par sekundi max da odradite sta treba, i to sa rukama na kormanu, inace je kasno.
Postavljeno 24 May 2020 - 08:22 PM
ali meni je par puta bio problem kada sam morao nekako da prođem, a oni ne daju... Stanem ja, stanu oni, pođem ja, krenu i oni... a uspon, recimo. E, za takvu situaciju ću nabaviti 2-3 petarde.
Postavljeno 24 May 2020 - 08:34 PM
Imam malo srece pa su svi koje srecem van grada neki dodzevi sa kratkim nogama, ne mogu me stici i ujesti na ravnom. Ono trce kraj pedale al ne mogu da izvuku za ugriz. Imao sam blizak susret s zenkom rotvajlera u gradu, tu mi jedino nije bilo svejedno, sisao sam da se potucemo ali imala je srece, naisla joj gazdarica
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika