Sensah
Postavljeno 21 January 2021 - 05:39 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 03 February 2021 - 04:49 PM
Kada sam pisao o Sensahu, zaboravio sam da napišem da smatram da je sistem menjanja brzina koji je Sensah uveo (dobrim delom ukrao od SRAM-a) zapravo genijalan kada se bicikl vozi zimi gde su neretko na ruke navučene i debele rukavice. Za razliku i od Shimana i Srama i Campagnola gde je uvek potrebno koristiti malu ručicu za prebacivanje brzina, kod Sensaha to nije slučaj i sama činjenica da se jednom ručicom kao celinom menjaju brzine i na gore i na dole, bez obzira da li menjate brzine sa dva, tri prsta ili celom šakom, ne ostavlja mesta za greške i traženje male ručice onda kada vam je sa rukavicama teže da je napipate. Za to im skidam kapu...
Postavljeno 21 February 2021 - 12:41 PM
Postavljeno 21 February 2021 - 10:16 PM
Ove pedale su teski skarabudz
Mogu da se kladim da ove pedale ni nemaju lezaj nego se okrecu na masti dok je ima...kineska posla.
a plocice su tek za posebnu pricu.
Kinezi ne znaju cestito da iskorpiraju prostu shimano i look plocicu, a ne ovo iz sesnaest delova...sve im se raspadne posle 1000km.
Sve to lepo izgleda nekome ko ne vozi, ali ko stvarno vozi, njemu ce sve to da se raspadne.
Postavljeno 22 February 2021 - 07:07 AM
Pa jel si gledao video?Pa ne znam da li su te look "karbonske" bas toliko dobre. Pise na njihovoj internet stranici 130e ove kineske 35e sa svime.
70$ reče čovek da je kineska kopija speedplay-a
a evo i look u domaćoj prodavnici
Da i ne pričam da ima i jeftinijih provereno pouzdanih pedala
Teško će Kinezi napraviti bolje a jeftinije pedale od shimana i looka
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Postavljeno 22 February 2021 - 02:36 PM
"Pa da li je realno da "china-play" pedale poredis sa look karbon titanijum pedalama iz vise klase?"
Ne poredi to niko vec odnos ulozeno / dobijeno. Ne bi me zacudilo da nadjes na internetu vise negativnih komentara o look karbon nego o chinezu uzmajuci u obzir bas cenu. I taj karbon, nisu karbonska vlakna koja su skupa nego karbonski prah koji se dodaje u plastiku pa tako naprave telo pedale... 150e na osovinu 100e na "karbon"...
Postavljeno 28 February 2021 - 08:53 PM
Naime, pre nego što sam na bajs montirao Sensah šamaraljke, na njemu su bile neke tektro ručice kočnice i onaj eksterni menjač poluga što se montira na korman. To je bilo upareno sa nekim generičnim no name kaliperima koji su u toj kombinaciji užas loše kočili. Zbog toga sam na te kalipere stavio 105 pakne i onda je kočenje bilo drastično bolje.
Nakon toga su mi stigle te Sensah šamaraljke. Nakon što sam ih montirao primetio sam da je sa njima kočenje osetno slabije nego u pređašnjoj kombinaciji. Ne baš onako loše kao sa prvobitnim lošim paknama ali ipak lošije nego u kombinaciji sa tektro ručicama kočnica.
Pošto Sensah kaže da su njihove STI ručice kompatibilne sa Sram menjačima, da li bi to onda moglo da znači da i ručice kočnica povlače isto onoliko sajle za kočenje koliko i sram šamaraljke?
Da li mislite da bih dobio nešto bolje performanse kočenja ako bih upario Sensah šamaraljke sa Sram recimo Apex kaliperima? Koliko mi je poznato, Apex kaliperi imaju baš dubok dohvat a to mi treba zbog montaže širokih guma....
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika