Kao sto je Gaja rekao-svako ima svoje pravo na izbor... ali ako zelite da znate, s obzirom da se danas nacin zivota neverovatno mnogo ralikuje od nekadasnjeg i da covek (osim onih koji rade izuzetno teske fizicke poslove i to po ceo dan!) objektivno gledajuci gotovo uvek jede vise hrane nego sto mu je potrebno. Opet, Gaja je rako kljucnu recenicu-hrana je izvor energije,a ljudske uvrnute zelje za neverovatnim ukusima nisu nista drugo nego hir; isto kao i 'zavisnost' od iste....
Al` si me citirao ko da sam guru za ishranu. U suštini - što više raznovrsne hrane - to bolje. Neće niko dobiti rak od npr. jedne Coca-Cole Zero (da ne kažem aspartamuše). Ali - ishrana jednoličnom i uvek istom hranom bogatom mastima i ugljenim hidratima je definitivno nezdrava. Takodje ni preterana ishrana mesom nije dobra - jeste da mi imamo očnjake - ali s druge strane uporedite očnjake koje imaju mesožderi sa našima ili probajte da jedete sirovo meso. Ničeg previše i ničeg premalo - mislim da je to pravi recept za ishranu.
Hehehehe, nisam imao nameru da zvuci kao da ti stavljam etiketu, ali definitivno neke stvari dolaze sa iskustvom i godinama. Mladja populacija je zbog nemanja oformljenog misljenja i nemanja dovoljnog iskustva-prilicno povodljiva. Ja sam mnoge opcije oprobao na sebi, ne zbog pukog eksperimenta, vec zbog razlicite prirode poslova i uslova u kojima sam radio i ziveo. U ovim godinama, ne zelim da cujem za 'dzank fud' i najvise mi prija ono sto spremim/o kod kuce. Ipak je sve stvar odluke, ako neko zeli da svakodnevno od kuce nosi hranu na posao on ce to raditi bez izgovora-mama me sabotira i ne sprema ono sto bih ja hteo...ili nemam uslova na radnom mestu-nema frizidera, ili bilo sta slicno; i dalje su to samo izgovori za put manjeg otpora. Vecina ljudi se ponasa kao da ima 50 klonova samog sebe negde u spajzu, pa kad jedan odapne zbog svakojakog maltreta, oni odmah 'aktiviraju sledeceg sebe' i nastavljaju dalje.Znam da smrt nije najgore sto se coveku moze desiti, smrt ponekad dodje kao blagoslov nakon vise godina mucenja, a onaj ko nije video izbliza kako izgledaju ljudi koji se muce u svojoj bolesti, misle da se to njima nikad nece desiti. Ne zelim da paranojisem po forumu, samo da skrenem paznju da ako znate sta hocete od sebe i zivota u nekom duzem vremenskom periodu, necete hranu ubacivati u sebe kao u kantu za djubre... Ako vam je pak draze da osetite te 'bitne i neprevazidjene' ukuse zbog kojih ste sebe orobili, i da ne mozete da zivite dok ne osetite tezinu hrane koju ste pojeli, onda slobodno nastavite jer ste ocigledno pali u sopstvenu zamku iz koje nemate snage da se dignete.