Jump to content

Fotografije

Kilaza, Mac, Coca Cola, Fast Food

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
278 odgovora na ovu temu

#161 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 17 August 2009 - 04:02 PM

Kao sto je Gaja rekao-svako ima svoje pravo na izbor... ali ako zelite da znate, s obzirom da se danas nacin zivota neverovatno mnogo ralikuje od nekadasnjeg i da covek (osim onih koji rade izuzetno teske fizicke poslove i to po ceo dan!) objektivno gledajuci gotovo uvek jede vise hrane nego sto mu je potrebno. Opet, Gaja je rako kljucnu recenicu-hrana je izvor energije,a ljudske uvrnute zelje za neverovatnim ukusima nisu nista drugo nego hir; isto kao i 'zavisnost' od iste....

Al` si me citirao ko da sam guru za ishranu. U suštini - što više raznovrsne hrane - to bolje. Neće niko dobiti rak od npr. jedne Coca-Cole Zero (da ne kažem aspartamuše). Ali - ishrana jednoličnom i uvek istom hranom bogatom mastima i ugljenim hidratima je definitivno nezdrava. Takodje ni preterana ishrana mesom nije dobra - jeste da mi imamo očnjake - ali s druge strane uporedite očnjake koje imaju mesožderi sa našima ili probajte da jedete sirovo meso. Ničeg previše i ničeg premalo - mislim da je to pravi recept za ishranu.

Hehehehe, nisam imao nameru da zvuci kao da ti stavljam etiketu, ali definitivno neke stvari dolaze sa iskustvom i godinama. Mladja populacija je zbog nemanja oformljenog misljenja i nemanja dovoljnog iskustva-prilicno povodljiva. Ja sam mnoge opcije oprobao na sebi, ne zbog pukog eksperimenta, vec zbog razlicite prirode poslova i uslova u kojima sam radio i ziveo. U ovim godinama, ne zelim da cujem za 'dzank fud' i najvise mi prija ono sto spremim/o kod kuce. Ipak je sve stvar odluke, ako neko zeli da svakodnevno od kuce nosi hranu na posao on ce to raditi bez izgovora-mama me sabotira i ne sprema ono sto bih ja hteo...ili nemam uslova na radnom mestu-nema frizidera, ili bilo sta slicno; i dalje su to samo izgovori za put manjeg otpora. Vecina ljudi se ponasa kao da ima 50 klonova samog sebe negde u spajzu, pa kad jedan odapne zbog svakojakog maltreta, oni odmah 'aktiviraju sledeceg sebe' i nastavljaju dalje.Znam da smrt nije najgore sto se coveku moze desiti, smrt ponekad dodje kao blagoslov nakon vise godina mucenja, a onaj ko nije video izbliza kako izgledaju ljudi koji se muce u svojoj bolesti, misle da se to njima nikad nece desiti. Ne zelim da paranojisem po forumu, samo da skrenem paznju da ako znate sta hocete od sebe i zivota u nekom duzem vremenskom periodu, necete hranu ubacivati u sebe kao u kantu za djubre... Ako vam je pak draze da osetite te 'bitne i neprevazidjene' ukuse zbog kojih ste sebe orobili, i da ne mozete da zivite dok ne osetite tezinu hrane koju ste pojeli, onda slobodno nastavite jer ste ocigledno pali u sopstvenu zamku iz koje nemate snage da se dignete.
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#162 gaja

gaja
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 posts

Postavljeno 17 August 2009 - 07:53 PM

Sa svim napisanim se apsolutno slažem. Na kraju krajeva - ljudski organizam je jedna prilično dobro adaptirana bio-mehanička mašina koja - za razliku od mašina koje ljudi prave - može sama da se popravlja. Drugim rečima - ako imate npr. dobar auto pa ga arčite i ne održavate on će se pre pokvariti nego ako imate krš auto ali ga redovno održavate i vodite računa o njemu. Ishrana spada upravo u taj deo održavanja, mislim da malo nas može da se pohvali nekim super genima, kao npr. oni koji su u srednjem veku u vreme epidemije kuge istu uspeli da prežive samo zahvaljujući jakom imunom sistemu. Danas kuge, pa skoro da i nema, ali zato raznoraznih otrova koji vrebaju iz hrane ima na sve strane.
  • 0

#163 skylimit

skylimit
  • Members
  • PipPipPip
  • 122 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 August 2009 - 09:12 AM

Jel slusao neko juce na vestima nesto u vezi crnog hleba kod nas? Ja nisam mogao da cujem zbog neke buke, samo sam nacuo nesto kao da nema pravog crnog hleba u Srbiji i da su svi ofarbani...
  • 0
-

#164 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 18 August 2009 - 10:27 AM

Upravo tako Sky. Prijatelj mi rece da su bukvalno sve vrste hleba koje se nazivaju crnim hlebom-obojene. Gotovo da ne postoji hleb od integralnog brasna, pa cak i od mesavine raznih zitarica koji bi ispecen imao tako crnu boju. Inace, nije trik u boji (vec sam pisao o tome) nego u njegovom izgledu/teksturi i gabaritima u odnosu na tezinu. Sto je manje vazdusast i sto vise vidite sta je u sastavu (neki kao da imaju mleveno granje i zireve u sebi ;)) to je sigurnije da je pribliznije integralnom hlebu.
Ma jednostavno, ko se zeza sa isharnom, neka uzme same psenicne mekinje i neka od toga pokusa da ispece hleb, osim sto nece biti gotovo nikakav, nece imati tako tamanu boju; iako je napravljen od same ljusture koja se odstranjuje sa psenicnog zrna....
  • 0

#165 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 18 August 2009 - 11:07 AM

integralno brasno ne moze da nadodje kao belo te hleb bude tvrdji i manjeg volumena
  • 0

#166 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4299 posts

Postavljeno 18 August 2009 - 12:08 PM

Mlinari ne proizvode brasno tipa 1100 jer pekari nece da ga kupuju. A samo od tog brasna se po propisima pravi "crni" hleb. Bilo je pre par dana u novinama.
Bilo je interesantno da peceni jecam i raz (bas zato sto su peceni) koji se posipaju po raznim "zdravim" vrstama hleba izazivaju neku bolest ali nikako da se setim koju :oops: .
  • 0
.

#167 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 18 August 2009 - 01:09 PM

Ciklo
Upravo je to jedan od zaHeba u spremanju hrane. Vecina mnoooogo volee ultra vazdusast hleb-kao stiropor, a to je najdalje sto se moze biti od integralnog i crnog hleba...

Zare
Da, kad si pomenuo brasno 1100, prijatelj koji se bavi brasnom (pominjao sam ga) mi rece da cak ni 1400 brasno ne daje tako taman-crni hleb koji se prodaje kao crni.
Alternativna varijanta, jedite pirinc, testenine i krompir, ili bilo sta od UH sto moze zameniti hleb, najjednostavnije je jesti sta nam se servira i onda prigovarati. Mislim da je bolje uzeti stvar u svoje ruke, naravno koliko je to ovde moguce i naci svoj licni odgovarajuci jelovnik n:anim_19
  • 0

#168 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 18 August 2009 - 01:19 PM

Setih se jos jedne stvari iz tog clanka. Kako se ispituje da li je hleb stvarno "crn" ili obojen. Parce se stavi u casu vode i ako se voda zatamni a hleb postane svetliji onda je obojen.
  • 0
.

#169 Ciga

Ciga
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 20 August 2009 - 09:53 AM

Skoro svakodnevno u medijima slušamo o povoljnom uticaju na zdravlje i na tok mršavljenja proizvoda od celog zrna žitarica - posebno hleba. Ako ste primetili, "piramida ishrane" je i izgrađena na osnovi žitarica. Takođe, stalno se mogu pronaći tekstovi sa savetima da treba jesti "proizvode od celog zrna sa niskim glikemijskim indeksom", što će verovatno pomoći i kod mršavljenja. Međutim, proizvodi od celog zrna žitarice sa niskim glikemijskim indeksom ne postoje. Da li žitarice zaista pomažu procesu mršavljenja?

Istraživačka fondacija Al Sears je uporedila glikemijske indekse ovih namirnica. Organizovali su namirnice koje sadrže ugljene hidrate po kategorijama, od onih koji najviše podižu šećer u krvi, pa do onih koji to čine najmanje. Ključ je konzumirati što više namirnica sa niskim glikemijskim indeksom. Studija za studijom je pokazivala da, što je veći glikemijski indeks, to je veći skok šećera u krvi, što znači i više insulina koji se mora upumpati u krv. Problem sa velikom količinom insulina u krvi je da, umesto da telo sagoreva kalorije, ono ima tendenciju da energiju skladišti kao mast.

Hrana sa visokim glikemijskim indeksom (GI) daje privremeni skok u energiji, a zatim velikom brzinom opadne i smanji nivo šećera na nivo manji nego pre jela. Šta to zapravo znači? Mršavljenje? Ne. Gojenje? Da.

Osobe koje žele da smršaju i sagore masnoće najvećom mogućom brzinom bi trebalo da se pridržavaju saveta koji sledi.

Koja je najveća tajna mršavljenja, možda ćete se pitati? Uradite sve što je do vas da održite nivo šećera stabilnim i na konstantnom nivou tako što ćete jesti namirnice sa niskim glikemijskim indeksom. Ako se koncentrišete samo na taj jedan element, veoma brzo ćete smršati!

Obratite pažnju i na sledeće: četiri kategorije namirnica na vrhu su sve od celog zrna žitarica (kategorije su nabrojane po glikemijskom indeksu, od najvećeg prema najmanjem):

1. Cerealije
2. Hleb svih vrsta
3. Ostale namirnice od žitarica
4. Testenine
5. Deserti
6. Voće

Drugim rečima, cerealije, hleb, testenine i drugi proizvodi od žitarica generalno proizvode više šećera u krvi od slatkiša i voća.

Čak i zvezde Holovuda, kada žele da smršaju, odmah izbace hleb i cerealije iz ishrane! Znači, ima smisla.

Hleb od celog zrna pšenice ima glikemijski indeks 80 - duplo više od sladoleda, jabuka ili kajsija!

Možda ćete se sada zapitati šta je zaključak?
Hleb od celog zrna podiže šećer u krvi isto kao i beli hleb. A namirnice sa visokim glikemijskim indeksom vas goje i ubrzavaju starenje (povećanje telesne masti je jedan od markera starenja).

Da biste umanjili efekat starenja i počeli da mršavite, kao i mnogi ljudi se odreknite žitarica. Dijetna vlakna dobijajte kroz legume, pasulj, integralni pirinač, voće i povrće.

Članak nije autorski, ako je potrebno navest izvor, ispraviću!

Uvek u ishrani treba imati i žitarica, ali, kako žitarice znače i dosta UH, ja praktikujem da ih jedem ujutru da bi organizam imao ceo dan da ih vari i jedem isključivo pšenične pahuljice koje na 100gr imaju 206 kalorija i GI 55 (a znate li kada ćete uspeti da pojedete 100gr mekinja, nikada :) ) ili nekada palentu, koja takođe ima cca 65kcal na 100gr a GI 40. Naravno ne jedem jedno te isto svakog dana, ali kada se radi o žitaricama, to je sve. Mesec dana je kako sam počeo da vodim računa o ishrani i mogu vam reći da se mnogo dobro osećam za razliku od vremena srednje škole kada sam svakog dana morao užinati hamburger ili burek. :cry:
  • 0

#170 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 20 August 2009 - 10:10 AM

>>Članak nije autorski, ako je potrebno navest izvor, ispraviću!

navedi izvor.
  • 0

#171 Ciga

Ciga
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 20 August 2009 - 10:26 AM

http://www.kalorije.....php?storyid=43
  • 0

#172 iwojima

iwojima
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 24 August 2009 - 07:45 AM

Sto onda imas ocnjake ? Da bi lakse kidao sargarepu ?

...ako ti svojim ocnjacima ubijas plen, pa posle kidas zivo meso i jedes ga onda izvini - mora da sam ja pogresio ili su moji ocnjaci malo zakrzljali :shock:

... re=channel
  • 0

#173 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 24 August 2009 - 08:32 AM

Covek je "dizajniran" kao svastojed; i jos uvek nismo dosli do tog evolutivnog koraka kad jedemo samo biljke ili samo meso... Meni licno je ta prica da je "jedino veganstvo i jedenje sirove hrane (raw food) stvarno zdravo, sve ostalo je prica za malu decu", bas to, samo prica. Naravno, nikada se nisam mesao u izbore drugih ljudi, postujem svacije razmisljanje :)

p.s. Sirovo voce i (neko) povrce je OK, sa ti se slazem :) - sirov krompir je dobar samo za temperaturu :mrgreen:
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#174 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 25 August 2009 - 11:54 AM

Defitinitivno možemo živeti i samo od biljne ishrane, ali nikako bez unosa suplemenata. ALI u ovakvim sportovima nema vegetarijanstva! Potrebne su nam i belančevine iz mesa i iz biljaka. Čovek se oduvek hrani i biljem i mesom, tako je i evolucija prilagodila organizam za takvu ishranu. Sada dođe neko pametan da bude vegetarijanac jer mu je žao životinja, jer ih voli i sl... pa se okrene samo biljnoj ishrani. I šta je napravio? Ništa. Može samo da se razboli ako ne unosi dovoljno suplemenata koji nadoknađuju sve što nije uneo iz vegetarijanske ishrane.
  • 0

#175 iwojima

iwojima
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 25 August 2009 - 12:53 PM

Defitinitivno možemo živeti i samo od biljne ishrane, ali nikako bez unosa suplemenata. ALI u ovakvim sportovima nema vegetarijanstva! Potrebne su nam i belančevine iz mesa i iz biljaka. Čovek se oduvek hrani i biljem i mesom, tako je i evolucija prilagodila organizam za takvu ishranu. Sada dođe neko pametan da bude vegetarijanac jer mu je žao životinja, jer ih voli i sl... pa se okrene samo biljnoj ishrani. I šta je napravio? Ništa. Može samo da se razboli ako ne unosi dovoljno suplemenata koji nadoknađuju sve što nije uneo iz vegetarijanske ishrane.

Zar stvarno mislite da ono sto ste ucili u skoli je apsolutna istina? Ja sam vegetarijanac 6 godina i ni jednom se nisam razboleo a u zadnje vreme vozim bike i do 100 km dnevno i nikad se bolje nisam osecao.
Evo i spiska poznatih sportista vegetarijanaca:

Martina Navratilova (USA)- tennis champ
Cheryl Marek and Estelle Gray -world record holders, cross-country tandem cycling
Desmond Howard (USA)- pro football & Heisman trophy winner
Billie Jean King (USA)- tennis champ
Ingra Manecke (Gr) -discus throw champ
Paavo Nurmi (Fin)- runner & winner of 9 Olympic medals and 20 world records
Bill Pearl (USA) -4 time Mr Universe
Ridgely Abele -(winner of 8 national championships in karate)
Dave Scott (USA) -6 time Ironman triathlon champ
Andreas Cahling (Sw)- champion body builder & Olympic gold medalist in ski jump
Sixto Linares (world record holder, 24-hour triathlon)
Bill Manetti (USA) -power lift champ
Stan Price (world weight lifting record holder)
Murray Rose (swimmer, Olympic gold medalist)
Edwin Moses (USA)- Olympic gold medallist & world record holder in track
Surya Bonaly (Fr) -Olympic figure skater
Chris Campbell (USA) -Olympic wrestling Champion

"Mogu li sportisti koji izaberu vegetarijansku ishranu da osiguraju i adekvatnu kolicinu proteina?
Da. Sportisti vegetarijanci mogu da konzumiraju dovoljno proteina da zadovolje svoje potrebe ako izaberu siri krug namirnica bogatih proteinima. Lackto vegetarijanci (koji ne konzumiraju jaja, mleko, jogurt ili druge proteine zivotinjskog porekla) mogu najlakse da nadju adekvatne proteine zato sto je ta hrana izvrsan izvor proteina koji ‘zivot znace’ i sadrze sve esencijalne amino kiseline.
Kljuc za tzv. totalne vegetarijance (‘vegans’) koji ne konzumiraju mleko, jaja i druge proteine zivotinjskog porekla je da konzumiraju razlicite vrste zitarica koje sadrze komplementarne amino kiseline. Na primer, pasulj i pirinac, miks od graska i pasulja, zito. Takodje, ‘tofu’ je odlican dodatak vegetarijanskoj ishrani. U isto vreme izuzetno je bogat proteinima koji sadrze sve amino kiseline uz fito farmakoloske dodatke koji stite organizam od problema sa srcem ili kancerom."

Probajte da pronadjete u prodavnicama zdrave hrane seitan, to je psenicni gluten - cist protein.
http://vegan.editboa... ... ght=seitan
  • 0

#176 gaja

gaja
  • Members
  • 905 posts

Postavljeno 25 August 2009 - 01:11 PM

Ja meso i ribu ne jedem od neke `92. Ne jedem - jer mi ne prijaju. Više volim proteine iz mleka,sira, jaja i suplemenata (extrakti surutke) i generalno mi biljna hrana više prija (inače sam A krvna grupa). Soju isto izbegavam jer je masna i sudeći po nekim teorijama zavere (http://www.ivonazivk...A-PRVI-DEO.html) ne baš preterano zdrava. Smatram da način ishrane svako treba da prilagodi potrebama i po svaku cenu izbegavati ono što je naslov ove teme (Mac, Coca Cola, Fast Food). Doduše, ajde de, Coca cola nekad baš zna da prija (pri tome mislim na običnu, ne na ovo djubre aspartamušu zero), ali ne u količinama u kojima je pojedinci koje znam konzumiraju (2-4 litra dnevno).
  • 0

#177 fReEoRaNgE

fReEoRaNgE
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 210 posts

Postavljeno 27 August 2009 - 05:25 AM

jedna tablica nekih bitnih namirnica
glikemicki index:
Postavljena slika

a evo i linka sa textom i tablicom zajedno

http://www.dijeta.ne...icki_indeks.htm
  • 0

#178 fReEoRaNgE

fReEoRaNgE
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 210 posts

Postavljeno 01 September 2009 - 02:38 PM

Spisak namirnica negativnih kalorija

Ima li zaista hrane sa negativnim kalorijama?? Sta su namirnice sa negativnim kalorijama? Prema zdravstvenim izvorima zaista ne postoji hrana bez kalorija. "Namirnice sa negativim kalorijama" - Termin potice iz cinjenice da ljudsko tijelo troshi vishe kalorija pri probavi ove hrane nego shto je vrijednos kalorija same hrane. Ove namirnice imaju visok sadrzaj dijetetnih vlakana i dobri su antioksidanti.Ako zelite da izgubite tezinu mozete uzeti u obzir ovu hranu.

Koja je to hrana?Оvde je lista::

Shpargle
Jabuka
Repa
Brusnice
Brokula
Grapefruit
Kupus
Limun
Mrkva
Mango
Karfiol
Narandza
Celer
papaja
Cili paprika
Ananas
Krastavac
Malina
Maslacak
Jagode
Mandarine
Salata
Beli luk
Boranija
Zelena salata
Luk
Rotkvice
Spanac
Repa
Tikvica

• 0

#179 fReEoRaNgE

fReEoRaNgE
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 210 posts

Postavljeno 01 September 2009 - 11:55 PM

Fat 2 Fit Radio

http://www.fat2fitradio.com/

Weight Loss & Fitness Podcast with Russ Turley & Jeff Ainslie

odlichan podcast!!!

What is Fat 2 Fit Radio?

Fat 2 Fit Radio is an Internet radio show, or podcast, featuring Russ Turley and Jeff Ainslie. Join us each episode as we share web sites, insights, information, recipes, weekly weigh-ins and more to help you go from fat to fit.

The show is not about fad diets, or get skinny quick schemes. We’re advocating weight loss through lifestyle change, not quick fixes - they simply don’t exist. Stop eating and acting like a fat person and start emulating the diet and habits of a fit person. During each episode we’ll tackle one or more exercise, fitness or diet topics. Week after week if you incorporate the ideas and tips we’re sharing, you will lose weight and start looking and feeling better.

• 0

#180 Srx

Srx
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts

Postavljeno 02 September 2009 - 05:22 PM

Svako ima pravo na misljenje, ali da razjasnimo nesto. Biljni proteini ne mogu da budu zamena za proteine dobijene od mleka, jaja i mesa i oni koji bi hteli da vezbaju ozbiljnije moraja da koriste i jedne i druge, s'tim da su biljni proteini obicno djubre, pogotovu oni iz soje. Molim one koji su vegeterijanci ili ne jedu meso iz nekih drugih raloga ma koji oni bili, da shvate da ovde ne napadam bilo koga ili bilo koju grupaciju, samo napominjem da je za brz i potpun oporavak, izbegavanje katabolizma i urusavanje sveopsteg stanja organizma, kod ljudi koji su izlozeni vecim naporima, potrebno unostiti proteine zivotinjskog porekla. Isto tako uspesi vrhunskih sportista koje ste ovde naveli, ne zavise od nacina ishrane, vec isljucivo od nacina treninga i suplementacije koju koriste. Bez potrebnih suplemenata i to ne mislim na bcaa, glutamine, whey, dextrosu i ostale pominjane stvari na ovom forumu...uspeh u danasnjem sportu, ne da nije moguc, vec je o tome smesno raspravljati. Androgeno anabolicki preparati su svakodnevna poslastica na meni-u svakog ozbiljnijeg sportiste, a da ne govorimo o sampionima ili onima koji se trude da to postanu. Zivot bilo koga od njih bez HGH-a, test-a, EPO-a...onoga sto ljudi nazivaju hemija nije zamisliv. Oni bi se bez istih ubrajali u redove amatera i rekreativaca, barem bi to trebalo da bude svima jasno. Napori kojima su svakodnevni izlozeni su toliko da ne postoji prirodan nacin da se telo oporavi i bude spremno za jos i jos i jos i jace i dalje i brze i ekspozivnije, mislim da je poenta jasna...Treca stvar, nacin pravljenja surutke i isolata surutke tzv. "whey" proteina je potpuno razlicit. Surutka koju kupujemo u prodavnicama zdrave hrane sadrzi ogromnu kolicinu mlecne masto koja uopste nije zdrava, a u"whey" to nema on je izolovani protein, tako da kada govorite o proteinu surutke, budite malo precizniji.
Cetvrta stvar i hrana koja ima jako veliki GI, takodje moze da se jede, samo treba znati kada i kako. Izbacivanje UH sa kako kazete visokim GI, nije zdravo, a to sto "holivudske zvezde" na taj nacin mrsave, jeste proizvod nevezivanja tecnosti koja se u procesu razlaganja vezuje za molekule UH, pa je tako sto manje UH, manje i tecnosti u oraganizmu, a samim tim i manje kilograma, koji se "CIS" vracaju ubrzanim tempom, kada ponovo pocnete da jedete UH. Najbolji izvori slozenih UH koji su potrebni za svakodnevne napore kojim su izlozeni rekreativci se upravo nalaze u krompiru i pirincu, dvema namirnicama koje su povezane sa viskoim GI, ali koje imaju sporiji proces apsorpcije (tzv. spori UH), pa ih je nephodno jesti pre treninga, jer daju neophodnu energiju.
Peta i poslednja stvar, je cinjenica da samo minus u kalorijama koje unosimo u odnosu na potrosnju dovodi do mrsavljenja nista drugo ne pomaze (treba samo obratiti paznju da taj minus ne bude veci od 30%, jer onda dolazi do kontra efekta, tzv. gasenja bazalnog metabolizma sto za posledicu ima talozenje masti, jer se time organizam brani od soka u koji je upao)
Ovde ne zelim bilo koga da kritikujem ili bilo sta drugo, vec samo da skrenem paznju na odredjene cinjenice, hvala na razumevanju
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika