Pitanje za musli eksperte, pošto ste me ubedili da probam sam da napravim musli.
Zašto preferirate ovsene pahuljice u odnosu na ostale? Čisto stvar ukusta ili imaju najbolje nutritivne vrednosti?
Dakle, da li je bolje ići čisto na ovsene ili kombinacija 3-4 vrste pahuljica?
Nisam expert ali nutritivne vrednosti su u pitanju. Koliko se secam, imaju najvise vlakana a nemaju (ili imaju jako malo) Gluten. Odlicne su za skidanje holesterola i za srce, uopste...
Neki sportisti koji striktno drze do ishrane bi ti rekli da poizbacujes SVE iz muslija sem ovsenih. Onda bi ti savetovali da to malo prokuvas ili samo polijes vrelom vodom i onda tako jedes. Po meni, ko tako nesto moze da jede, treba u dnevnik da izadje... Ja ne mogu, pa zato i dodajem kojesta, a i nemam problem sa tezinom.
I svakom slucaju, Ovsene su neizostavni izvor ugljenoh hidrata...