Darkmane, puna podrska za odluku da promenis nacin ishrane. Videces, vrlo brzxo ces se preporoditi.
Nisam citao sve komentare i ne znam da li je neko vec o tome pisao, ali pokusaj da povecas broj obroka na 5, recimo.
Za prvi ti i ja savetujem musli... Probao sam i pravio sam nebrojeno kombinacija. Mnoge od njih mi se svidjaju a sve kombinacije, ukusne ili ne, su zdrave.
300g ovsenih, 200 jecmenih, 100g lanenog semena, 50 susama (lan i susam samleti...), golice, lesnika, badema, kokosa, cimeta itd., dodam malo suvog cega vec i eto mi muslija jeftinijeg i ukusnijeg nego ovi sto su vec gotovi.
Kazu da covek dehidrira malo u toku sna pa je dobro popiti casu dve vode odmah posle budjenja.
Malo kasnije, za 3 minuta spremam prvi obrok. Jogurt od pola litre, otpijem 2-3 gutljaja, ubacim nekoliko kasika mog muslija, malo smrzuntog ili svezeg voca (ima da se kupi u kutijama... oko 100-150 din. Smrznute maline, sumsko voice, borovnice... Jedna kutija mi traje po 7 dana), sve to malo promuckam i popijem/pojedem. To me drzi sat dva. (tako nesto napravis pa poneses na fax, za uzinu. Nemoj da ti samo predugo stoje pahuljice u jogurtu, jer nabubre...)
Umesto pastete, kupi malu teglicu putera od semenki bundeve. (oko 300din)
Umesto hleba, volim da pojedem jednu onu integralnu tablu sa semenkama bundeve koje mogu da se kupe u Fornetti kioscima (20 din. to je jedini njihov proizvod koji kupujem, ostalo je kao i u pekari) na koju namazem malo tog putera. Garantujem ti da jedna takva tabla sa tim namazom, vredi k'o 3 kriske hleba sa pastetom.

Problem je samo kako pojesti samo jednu a ne vise...
Ne kombinuj masnoce zivotinjskog porekla sa UH u istom obroku. Kazu da se tad masnoce najlakse lepe. "Bolje peceno nego przeno, bolje kuvano nego peceno i bolje bareno (na pari) nego kuvano" je verovatno najsazetiji i najtacniji savet koji sam cuo u vezi spremanja hrane. Pirinac, belo meso, riba, belance, mlad sir, povrce, voce. Samo udri...
Koristi ulja. Organizam od svega najvise voli masnoce, pa ako ih vec voli, onda koristi zdrave masnoce. Maslinovo, bundevino, suasam, laneno, od semnki grozdja. Palmino nemoj... Prva cetri sipam u sve, i gde treba i gde ne treba, a od semenki grozdja za przenje, ako vec nesto przim. Ako ga nemam (a obicno ga nemam), onda meso kuvam ili barim. Suncokretovo koristi samo kao salatno...
Nije lose kupiti vagu. Meris se jednom dnevno, uvek u isto vreme, i vec posle mesec dva naucis se kako da nivelises svoju tezinu (procenat masnoce). Da ne bude zabune, to nivelisanje radim predjenim kilometrima.
Poz svima ...
.