Jump to content

Fotografije

Kilaza, Mac, Coca Cola, Fast Food

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
278 odgovora na ovu temu

#201 IONE

IONE
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 987 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 May 2010 - 07:25 PM

@Pavle93
Unos tecnosti ogranici na MAX 500ml na sat voznje.
Ni jedan sok nije 100% voce(vecina tih od "100%" se mesa sa sokom od jabuke)+ sadrze mnogo secera a kao krajnji rezultat je jos veca potreba za vodom.
Cedevita,caj,limunada...dosta su bolji od svakog soka.
Sto se tice hrane u toku voznje unosi dosta UH(a to nisu kackavalj,kobasica i sl.)a posle voznje hranu bogatu UH i proteinima.
Sto se tice gubljenja kilograma verovatno si "izgubio" vodu iz organizma ali po nekim istrazivanjima u voznji pri dvadesetak km\h gubi se devet puta vise kalorija nego pri lezanju(odmaranju) ,tako da ako ti ishrana nije sredjena(a znam da nije :mrgreen: ) a kalorijski unos ti je jednak u danima kada treniras i kada ne treniras ne treba da te cudi par kila "deficita"(razlika unetih i potrosenih kalorija) posle treninga 8)
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#202 pavle93

pavle93
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationNis

Postavljeno 04 May 2010 - 05:28 AM

IONE, hvala na odgovoru! =D>
Pa da, vozio sam 3 sata, znaci da sam malo preterao sa vodom, koliko mi se cini, ali sam sve vreme zbog jakog sunca osecao blagu dehidrataciju.
U svakom slucaju, menjam nacin ishrane u toku i posle voznje :D
  • 0
2010: 4215 km
2011: 6021 km
Google Picasa album: http://picasaweb.goo...avle.specijalac
Putopisi sa mojih ciklotura: http://pavlerandjelovic.wordpress.com/

#203 skylimit

skylimit
  • Members
  • PipPipPip
  • 122 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 May 2010 - 06:50 AM

Ima ovde da se skine pdf sa kalorijskom tablicom: http://turbo-kuvar.com/kalorije.aspx
Koliko je tacno, ne znam. :)

Unutra ima i tabela potrosnje kalorija za pojedine radnje-voznja bicikla brzinom 21km/h izgleda medju prvima po potrosnji kalorija.
  • 0
-

#204 BabaMara

BabaMara
  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Postavljeno 23 June 2010 - 04:53 PM

Neko je ovde pomenuo ocnjake. Mislim da je svima jasno da imamo mnogo manje nego pravi mesojedi.
Takodje, jos ponesto zanimljivo:
http://www.bodyrock.... ... -approach/
Ko ima 'malo' vremena obavezno neka odgleda.

Inace ovih dana sam gledala razlicite programe za mrsavljenje od kojih svaki ima i vezbanje i ishranu. Ukapirala sam da nisu svi isti. U zavisnosti koji je pristup (HIIT, samo interval, snaga, cardio), koji intenzitet... dolazi i do razlika u ishrani. Tako da recimo ako uzmes HIIT imaces UH za dorucak i bananu kao peti obrok. Ovo sada napominjem da bi se videla razlika u GI odnosu.
Ako imas samo snagu preporucice ti dorucak od belancevina, skoro nista od voca, uzine su protein sejkovi i recovery drinks. UH samo za rucak i to 1 tost.

Inace nije lose poskidati sve te planove ishrane i naci nesto za sebe. Biciklizam, HIIT, interval su me nekada cak znali i ugojiti, dobro ne ti sportovi, vec moja zelja da stalno nesto klopam. Sada znam bolje i ako mi dodje da sam gladna, a znam da mi je to nekako nemoguce, obavezno pojedem 1 belance i sacekam. U 99% slucajeva vise ni ne pomisljam da jedem.

Isto tako, vidim da planovi ishrane ne zavise od toga kada trenirate to sto ste izabrali, pa kapiram da je ipak vazno samo naci pravu meru. To je bio onaj problem kada sam se zalila sto sam iscrpljena kao krpa... Bila sam na ishrani koja je vise za snagu, a ja samoinicijativno ubacila i bajs. Sada imam za dorucak UH i stvarno se osecam 50% bolje. I naravno, jeste nekada jako tesko. Najlakse je uvaliti se, naruciti picu, lazanje, nesto iz meka (preko 1 kurirske sluzbe, al' necemo da reklamiramo).. I lezati, sedeti ceo bozji dan. Ali evo vec zadnje 2 nedelje imam motivacionu sliku na desktopu i verujte mi, dovoljno mi je da samo pogledam to savrseno telo i ne pada mi na pamet da trazim izgovore zasto cu bas danas da ne vezbam, zasto cu bas danas da smazem svasta nesto... Kapiram da je 1 obrok tipa : 2 big meka, 300gr sladoleda + smoki i pivo za uz film = bacanje truda cele nedelje, a to bi bilo nekih 14h vezbanja.

Stvarno drzim pesnice svima da nadju snagu u sebi i zaobidju sva ta jela. Em cemo biti zdraviji, imati vise kesa u dzepu, postici bolje rezultate u tome sto radimo... i najvaznije na kraju svake nedelje biti ponosni na sebe sto je jos 1 nedelja prosla bas po 'JUS-u' .
  • 0

#205 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 July 2010 - 09:11 AM

Malo o pravilnom jedenju voca:

Svi mi mislimo da jesti voće znači samo kupovinu voća, sečenje na kriške i stavljanje u usta. To nije tako jednostavno. Važno je da znate i kako i kada se jede voće.

Koji je ispravan način da se jede voće?

NAJPRE TO ZNAČI DA VOĆE NE TREBA JESTI POSLE OBROKA! VOĆE TREBA JESTI NA PRAZAN STOMAK.

Jedenje voće igra glavnu ulogu u detoksifikaciji vašeg organizma, kojeg snabdeva sa velikom količinom energije za mršavljenje i za druge životne aktivnosti.

PLODOVI VOĆA SU NAJVAŽNIJA HRANA.
Recimo da pojedete dve kriške hleba, a zatim krišku voća. Komad voća je spreman da prođe ravno kroz želudac u creva, ali ga hleb sprečava u tome.

U međuvremenu, ceo obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospešuje probavu i sokove, pa cela masa takve hrane počinje da se kvari.

Jedite voće na prazan stomak, i to pre obroka! Čuli ste kako se ljudi žale: Podrigujem svaki put kada jedem lubenice i kada pojedem durijan (Prim. Žarka.: plod neprijatnog mirisa sa drveta durijan na jugoistoku Azije) nadima mi se stomak. Kad pojedem banane imam osećaj da pod hitno moram da odem u toalet, itd. To se neće desiti ako pojedete voće na prazan stomak. Voće pomešano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi gasove. Dakle, vi se zato nadimate!

To se ne događa sa nekim plodovima, kao što su napr. pomorandže i limuni, jer su oni kiseli, pa u našem telu sve voće postaje alkalno, u skladu sa istraživanjem dr Herberta Šeltona, koji se bavio ovim problemima. Ako jedete voće na ispravan način, moćićete da steknete svu tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.

Ako hoćete da pijete voćni sok - pijte samo sok od svežeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti zagrejan sok. Nemojte jesti ni kuvano voće, jer tada uopšte ne dobijate njegove hranljive materije. Dobijate samo - ukus. Kuvanje uništi sve vitamine.

Jedenje celog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete da pijete voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer morate da ga pomešate sa pljuvačkom pre gutanja. Svakog 3-eg dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje telo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok 3 dana i sami ćete se iznenaditi da će vam vaši prijatelji kazati da izgledate veoma osveženi !

KIVI: Mali ali moćni, i dobar izvor kalijuma, magnezijuma, vitamina E i vlakana. Njegov sadržaj C vitamina je dvostruko veći od onog kod pomorandže!

Da li JABUKA zaista odlaže dan odlaska kod lekara? Iako jabuka ima mali sadržaj vitamina C, on je antioksidantan i flavonoidan (Prim. Žarka.: tj. sadrži grupu opganskih komponenti u kori plodova) i povećava aktivno delovanje vitamina C, čime pomaže da se smanji rizik od raka debelog creva, srčani i moždani udar.

JAGODA: Jagoda je zaštitno voće. Jagode spadaju među glavno voće, koje ima najveću antioksidantnu moć i štite organizam od nastanka raka, začepljenja krvnih sudova, slobodnih radikala.

JEDENjE 2 - 4 POMORANDŽE dnevno može vam pomoći da se zaštitite od prehlade, snizite holesterol, sprečite i rastvorite kamenje bubrega i smanjite rizik od raka debelog creva.

LUBENICA: je najbolje piće za gašenje žeđi. Sastoji se od 92% vode, a takođe je dupke puna ogromnim dozama glutationa, koji pomaže i pojačava naš imuni sistem. Takođe je ključni izvor likopena, oksidanta u borbi protiv raka. U lubenicama se nalazi: vitamin C i kalijum.

GUAVA I PAPAJA: Guava i papaja su vrhunski šampioni po sadržaju vitamina C. One su nedvosmisleni šampioni po njihovom visokom sadržaju vitamina C. Guava je takođe bogata vlaknima, koja pomažu u sprečavanju opstipacije (Prim. Žarka.: zatvorene stolice). Papaja je bogata karotinom i dobro deluje na vaš očni vid.
(Prim. Žarka.: GUAVA je veliki tropski crveni ili žuti jestivi plod kruškastog oblika sa američkog drveta guajava, koji ima crvenu ili žuto-zelenu ljusku sa ružičastim, belim ili žutim mesnatim tekom, koji se jede presan ili pije/jede kao zgusnuti ili želatiniran voćni sok).
(Prim. Žarka.: PAPAYA ili PAWPAW je veliki jestivi plod eliptičnog ili okruglog oblika sa zimzelenog tropskog drveta, koje ima veliku krošmju lišća).

Pijenje hladne vode nakon obroka = rak!

Možete li da poverujete u to? Da to se odnosi na one koji vole da popiju hladnu vodu, a odnosi se i na vas. Lepo je imati i popiti hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će očvrsnuti masne stvari koje ste upravo konzumirali, što će usporiti varenje. Kada te 'naslage' reaguju sa kiselinom, one će se razbiti i apsorbovati se u crevima brže nego čvrsta hrana i nataložiće se duž creva. Vrlo brzo, ovo će se pretvoriti u masti i dovesti do raka. Najbolje je piti toplu supu ili toplu vodu nakon obroka.
  • 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#206 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 18 July 2010 - 12:45 PM

@aiwa

Potpuno se slazem. Osim sto se bitnim smatra izbor hrane, mozda je i bitnije njeno 'slaganje' u redosledu ishrane. Vec sam smarao o mom nacinu zivota i ishrane, ali nikad, cak ni kada sam bio bas klinac mi na pamet nije palo da jedem voce posle regularne hrane. Najvise sam voleo (ni sada drugacije ne jedem voce) da na prazan stomak pojedem dosta voca, ujutru ili u toku dana kada mi se ne jede regularna hrana....
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#207 Boycie

Boycie
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 404 posts
  • LocationZnači Zemun

Postavljeno 26 July 2010 - 10:10 PM

@aiwa
Sjajno objašnjenje za voće samo jedno je pročitati a drugo pročitati i primeniti ;o)

Čitajte i zeggerr-ove postove mnogo toga možte da se naučite a na pitanja čovek detaljno i iscrpno objašnjava.Poenta je u tome da ne morate lutati i istraživati jednostavno zeggerr vam sve servira na tacnu i to za dž.Takvi saveti se inače debelo naplaćuju.
  • 0

#208 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 27 July 2010 - 06:59 AM

Čitajte i zeggerr-ove postove mnogo toga možte da se naučite a na pitanja čovek detaljno i iscrpno objašnjava.Poenta je u tome da ne morate lutati i istraživati jednostavno zeggerr vam sve servira na tacnu i to za dž.Takvi saveti se inače debelo naplaćuju.

slažem se sa ovim gore napisanim =D> n2:thumbsup
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#209 AlanFord

AlanFord
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 27 July 2010 - 11:09 AM

...cak ni kada sam bio bas klinac mi na pamet nije palo da jedem voce posle regularne hrane.

Meni je onako "vojvodjanski" bilo normalno da posle rucka, pojedem nesto slatko i na kraju neka vocka...

Nazalost (zbog ostale populacije nazalost), meni su tek sportski nacin zivota i izbor fakulteta, pomogli da shvatim gresku i saznam odredjene pravilnosti u ishrani.
  • 0

#210 Boycie

Boycie
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 404 posts
  • LocationZnači Zemun

Postavljeno 27 July 2010 - 05:05 PM

Ko ne može bez slatkog neka pojede komad/parče odmah posle ručka a u toku dana ništa ako nema fizičkih aktivnosti ili ako ima problem sa kilažom.

Za užinu služi voće kad ogladniš i tako se dovučeš do sl obroka.U slučaju da umireš od gladi posle užine uzeti 3-4 sirova badema i 1 Braziski orah.
  • 0

#211 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 July 2010 - 07:13 PM

3-4 sirova badema i 1 Braziski orah.

špansku mušicu :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#212 Boycie

Boycie
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 404 posts
  • LocationZnači Zemun

Postavljeno 27 July 2010 - 09:07 PM

Onda misliš na druge stvari n2:man_in_love
  • 0

#213 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 05 August 2010 - 07:45 PM

slažem se sa ovim gore napisanim =D> n2:thumbsup

Bozcie, Neblex, najlepse hvala na podrsci :mrgreen: tu smo da razmenjuemo iskustva i da se posavetujemo. Sta god, i kad god treba, uvek sam raspolozen da razmenimo recepte, iskustva u ishrani i treningu- mnogo toga sam eksperimentisao na sebi.

@Alan Ford
Vidis, ja sam i kao klinac uvek jeo prvo slatko pa tek onda regularan obrok. A kada bih vec rucao, ili sta vec, nije bilo sanse da pojedem kolac ili bilo sta slatko nakon toga... Kako to biva, majka je vazda pravila dramu sto prvo jedem slatko pa tek onda slano, ali deca su takva-nepopravljiva.
Ja i dan danas dok doruckujem sa zenom i klincima, a znam da tog jutra idem na voznju, prvo pojedem komad hleba namazan medom i posut debljim slojem cimeta; onda malo iskuliram to pa tek onda doruckujem. Zena to radi obrnuto. Nadam se da ce klinci naslediti moje navike u zivotu i ishrani; mada, i zena se delimicno priklonila 'mom carstvu' ali ne onoliko koliko bi bilo dovoljno da kaze da zivi zdravo :wink:
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#214 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 15 August 2010 - 07:18 PM

Relativno je to šta je zdravo, jer svaki organizam je drugačiji i "zdrava" ishrana je apsolutno individualna stvar. Ono što je za nekoga zdravo, za nekoga je "smrt"...npr. svako bi rekao da je jedna jabuka dnevno - izvor zdravlja, zar ne!? Sadrži brojne vitamine i minerale, zdrave i korisne za svašta u organizmu...ali, eto, za mene je ona "smrt" u pravom smislu te reči, jer imam erozivni gastritis i ne smem da je jedem! Jednostavno, želudac mi podivlja pri prvom zalogaju i krenu nesnosni grčevi, hoću da umrem... Probala sam i da je oljuštim, da jedem bez kore, ali nije to u pitanju, isti je efekat. Jedino mogu da jedem kompot, ali to onda više nije isto, kada se termički obradi. :(

A jabuka nije jedina namirnica koja kod mene izaziva isti efekat (zbog obolelog želuca), ima ih još nekoliko, a sve su one "zdrave"... za nekoga da, za mene nipošto! Tako da... "zdrava ishrana" je vrlo relativna... :wink:
  • 0

#215 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 August 2010 - 08:17 AM

Ja sam kiselinu u zelucu resio tako sto za rucak u supu (corbu, stagod) svaki dan stavim jednu kasiku sirceta od divlje jabuke. Jos sam usput smanjio i pesak u bubregu :D
  • 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#216 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 August 2010 - 11:57 AM

Ja sam kiselinu u zelucu resio tako sto za rucak u supu (corbu, stagod) svaki dan stavim jednu kasiku sirceta od divlje jabuke. Jos sam usput smanjio i pesak u bubregu :D

Nemam kiselinu u želucu, već erozivni gastritis (pucanje kapilara/krvarenje na sluzokoži želuca). Ali, za one sa kiselinom možda nije loš savet, da probaju to isto. :wink:
  • 0

#217 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 30 August 2010 - 06:24 PM

Evo i mene malo u zdravom životu ;)

Dobar deo svog života živim izuzetno nezdravo: recimo da mesečno 20x jedem paštetu, da retko jedem kuvano, da preterujem sa slatkišima, da sam pre 2 godine celo leto pio 2-4l Coca-Cole, svaki dan... i tako, svega je tu bilo. Kolu sam izbacio iz upotrebe kad te jeseni nisam mogao da uđem ni u jedne farmerke, a bilo je i problema sa vezivanjem pertli stojeći - smetao je "bojler" u tom "mučenju". Volim je i dalje, i pijem je, ali vrlo umereno, ne svakodnevno, i ne u takvim količinama. Elem, nebitno sve to, pre nekih desetak dana odlučim da pokušam sa malo zdravijom ishranom. Ne zbog viška kilaže, manjka energije ili sličnih razloga, već jednostavno čitajući teme o zdravlju i ishrani ovde po CB, nešto mi je došlo da probam, pa sad pomalo isprobavam. I naravno, trebaju mi vaši saveti :)

Prva stvar je hleb. Život bez hleba nije život :mrgreen: Šalu na stranu, ranije sam pravio sendviče od ~pola hleba (naravno belog i što vazdušastijeg), a sad sam se prebacio na crni hleb. Preleteo sam ovu temu, i savete o izboru hleba (crni, ražani...), ali i problem sa "nepravim" crnim hlebom - koji je crn samo zbog boje koja se dodaje. Pa dajte neki savet šta konkretno valja, ili ne valja, a da može da se kupi u Maxiju (Maxija ima na svakom ćošku širom Srbije, pa ga zato navedoh). Par dana sam jeo neki okrugli "Manastirski" hleb od 300g, posut zrnevljem nepoznatog porekla po površini, i on je OK, ali mi je malo dosadio. Juče sam uzeo Moravski od 350g, koji je previše suv za moj ukus, nije mi se dopao. Čuo sam da je "Tonus" hleb super, ali još nisam probao. Dajte neke konkretne "brendove" pa da probam :) Što se tiče pravljenja sopstvenog hleba, još moje zdravlje nije dotle došlo, a nemam ni pekač za hleb. Pročitao sam Mixov recept za vodenički hleb, da li smem da stavim testo tako na keramički šporet umesto na plotnu? Ili možda alu foliju na ploču pa testo na foliju, ili nešto tako?

Sad umesto "starog doručka" (pašteta/salama/viršle) jedem ili neko voće kad ustanem, ili musli sa mlekom. Spada li musli u "good food"? Trenutno jedem neki Florida Bel "Musli Top" sa "10 vitamina" - nije preskup, a ima kikirikija i lešnika pa mi se to sviđa. Šta musli treba da sadrži, a šta ne treba; sa čime ga sve jedete (mleko, jogurt?)?

Bilo je još nekih pitanja ali rasplinuh se u pisanju - pitaću kad se setim... za sad, hleb&musli, dajte savete :)

p.s. verovatno će mnogi od vas da pomisle da se ja i dalje ne hranim zdravo, ali i ovo je veliki preokret za moje navike... a ako mi se dopadne, menjaću polako i ostalo, nije problem ;)

p.p.s. i dalje volim da idem u McDonalds :mrgreen:
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#218 ele

ele
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Postavljeno 30 August 2010 - 09:01 PM

Pa evo ja malo da ti pomognem.
Musli-kupovni je pun secera i najbolje je ako te ne mrzi da sam napravis svoj-kupis posebno-
na meru-ovsene pahuljice,dodas bademe,lesnik,suvo grozdje i tako si siguran sta je unutra.
Ja-posto se zaludjujem teretanom/fitnesom-imam periode kada striktno pazim sta jedem i to
zahteva veliku paznju kod odabira svake namirnice,zatim gramaza,proteini...
Elem-najukusnije ovsene su HAHNE,posle njih nema sanse da se jedu neke druge.
Sto se hleba tice mozes da eksperimentises ali ni jedan koji je dostupan nije niti crni niti integralni
ali sve je bolje od onog belog,paucinastog.Ja sam npr izbacila hleb,ima perioda kada ga jedem,ali se daleko bolje osecam bez njega.
  • 0

#219 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 30 August 2010 - 09:29 PM

Ja obožavam musli, kupim ga u prodavnici "zdrave" hrane, već smućkanu varijantu 1kg + još dokupim 100gr sušenog ananasa, 100gr sušenog mangoa i 100gr sušenog grožđa i nema potrebe da zaslađuješ mleko onda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. Mrzim sušenu jabuku i ako je slučajno ima u musliju ja je izbacujem...
  • 0

profilepic.gif

#220 dulek

dulek
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 30 August 2010 - 10:26 PM

@Darkman
Takođe doručkujem Florida Bel musli, ali "Classic" varijantu. Nisam primetio, što Ele kaže, da je pun šećera. Sadrži sve vrste pahuljica, malo suvog grožđa i semenke bundeve i suncokreta. Sipam u činiju 6 supenih kašika što je ~100gr i prelijem sa pola čaše Ella jogurta (ima najmanje masti). Pre sipanja jogurta musli prelijem sa jednom kafenom kašičicom domaćeg meda. Ako ne dodam med, potpuno mi je ne-sladak, šećer ne osetim, osim kad naletim na retko zrno suvog grožđa.

Što se hleba tiče, imao sam sličnu dilemu kao ti, pa sam ga na kraju izbacio iz ishrane. Kupim ga ponekad kad naiđem na neki dobar, recimo Wasa hleb. Ali problem je što retko gde ima da se kupi kvalitetan hleb.

Što se tiče ostalih promena, možeš recimo da griluješ meso na električnom roštilju. To je minorna promena u pogledu navikavanja, a dobijaš meso sa minimumom masnoće.
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika