Jump to content

Fotografije

Kilaza, Mac, Coca Cola, Fast Food

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
278 odgovora na ovu temu

#181 gaja

gaja
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 posts

Postavljeno 02 September 2009 - 08:08 PM

Prvo, da se svi rade EPO-om uopšte nisi u pravu. Zato postoje visinske pripreme - tj. organizam sam na većoj nadmorskoj visini počinje prirodno da luči EPO kako bi unos kiseonika bio optimalan. I ovo pojačano lučenje EPO-a se nastavlja sve dok se boravi na visinama većim od 2000m nadmorske visine. Medjutim, po povratku na normalnu nadmorsku visinu efekat traje svega 14 dana, tj. posle 14 dana organizam sam smanjuje broj crvenih krvnih zrnaca. I sem toga, sa ograničenjem, tj. gornjom granicom broja crvenih krvnih zrnaca (iznad koga sledi diskvalifikacija) efekat EPO-a je znatno ograničen - isti efekat ali bez mogućnosti otkrivanja se može dobiti auto-transfuzijom (tj. uzimanjem, potom zamrzavanjem i pred trku ubrizgavanjem krvi nazad). A drugo, nema te hemije koja može da nadomesti intenzivan i jak trening. Ja što sam tri dana vozio do mora - osećam poboljšanje sopstvenih performansi. Ljudi koji od toga žive tj. ne rade ništa drugo imaju tu privilegiju da mogu svaki dan da voze tj. treniraju po 200km a pri tome su tu i trke. Nikakvom hemijom se ovakvi treninzi ne mogu nadomestiti. Anaboličkim steroidima je moguće ubrzati oporavak i to je nesporono. Ali, na samim trkama mislim da je moguće otkriti većinu onoga što se kao nedozvoljena hemija koristi (izuzetak su verovatno lekovi koji su u eksperimentalnoj fazi), a zbog toga su i uvedene vanredne kontrole, tj. da registrovani pro tour takmičari moraju da prijave mesto boravka kako bi mogli biti kontrolisani tokom cele godine.
  • 0

#182 Srx

Srx
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts

Postavljeno 03 September 2009 - 07:32 AM

Ja ni ne tvrdim da pomenutu supstacnu koriste svi. EPO...uglavnom rade biciklisti, a da je efekat isti kao kod treniranje na viskomim nadmorskim visinama nije, (ne moras da ides na planinu za to sto ti pricas, isto moze da zavrsi i hiperbaricna komora), da li zaista mislis da bi pro vozaci rizikovali zivot sa pomenutom supstancom, da mogu da postignu iste rezultate trenirajuci na visinama ili u hiper baricnoj komori? Koriscenje EPO-a, moze da dovede do narodski receno tromba, pa time i do smrtnog ishoda kod pojedinaca. Kada se uzima kura, sportisti (citaj vozaci) moraju da se bude u toku noci i da odrade jednu turu treninga da ne bi doslo do zgrusavanja. Zao mi je, ali svi koji misle da je moguc uspeh u vrhunskom sportu bez "zabranjenih" sredstava, zive u zabludi. Sportske komisije zaduzene za kontrolu dopinga precutno prelaze preko cinjenice da je doping sastavni deo sporta, da je tako zar ne bi mogli da uvedu dozivotnu zabranu za one koje uhvate, a ne dvogodisnju suspenziju. Tipican primer su americki sportisti koji podlezu drzavnoj anti doping agenciji, koja koriscenje nedozvoljenih sredstava pravda prehladama i uzimanjem kapi za nos!!! Lance "Pharmstrong" je tipican primer, on ne da je koristio EPO, nego je bio ne njemu tokom trka, ko neveruje neka pogleda klip "http://www.youtube.com/watch?v=HmR9k8UAohs" (sledece godine je pobedio na TDF i to coveka koji je po fizickim predispozicijama bio neuporedivo jaci od njega, slomio ga je kao cackallicu) tako da t prica o treniranju ne pije vodu, jednostavno nije moguca bez ovoga sto pricam. 95% rezulatata ukidanjem dopinga bi se vratilo na nivo 60-setih, pre pocetka masovne upotrebe istog, 5% bi bilo pomereno iskljucivo genetskim predispozicijama pojedinca. Sport je izgubio borbu sa dopingom i po meni ga treba legalizovati, jer napredak, obaranje rekorda itd. bez ovoga nije moguc, a posto ce onda svi da ga koriste, razlika ce biti samo u predispozicijama, znaci sve posteno, a ne ovako da te boja zastave pod kojom ucestvujes automatski stavlja u red privilegovanih.
  • 0

#183 gaja

gaja
  • Members
  • 905 posts

Postavljeno 03 September 2009 - 06:29 PM

Jedina prednost EPO-a u odnosu na autotransfuziju je što nije potrebno švercovati doze krvi - tj. za ceo tim je dovoljno poneti ampule - dok je za auto transfuziju potrebna ipak malo veća logistika. EPO se intenzivno koristi od sredine devedesetih i mislim da je i danas u upotrebi ali je kažnjavanje selektivno, tj. pravila nisu ista za sve. Na kraju krajeva - Vinokurov je pao na testovima 2007. samo zato što se "uradio" tudjom krvlju. U suštini kod svih aerobnih aktivnosti bilo da je po sredi biciklizam, maraton, veslanje itd. jasno je da broj crvenih krvnih zrnaca direktno utiče na sagorevanje i samim tim na proizvedenu snagu. Medjutim, što se vrhunskih rezultata tiče, to je opet diskutabilno. Recimo TdF se vozi prosečno sa oko 200-250W što je snaga koju i prosečno utreniran rekreativac može da proizvede. Medjutim, kada dodje do vožnje na hronometar ili brdskih uspona, ili pred kraj ravničarskih etapa, tj. kada peleton juri begunce snaga ide od 350-500W što je snaga koju prosečna individua može da izdrži vrlo kratko, a u poslednjih 200m sprint završnice ide čak do 1.6kW. Ja se nisam profi bavio sportom pa da mogu da kažem da znam, ali su mi proseci od preko 40km/h u individualnoj vožnji u najmanju ruku sumnjivi. Za Armstronga se slažem da je proizvod farmaceutske industrije, jer se na početku njegove karijere videlo da je po sredi čovek koji nema nikakve posebne predispozicije. Jednostavno - njemu je bilo dozvoljeno da koristi sve što je mogao - druge su nepravedno diskvalifikovali i ocrneli. I jasno je da bez vrhunske hemije nema vrhunskih rezultata.
  • 0

#184 fReEoRaNgE

fReEoRaNgE
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 210 posts

Postavljeno 07 September 2009 - 05:24 PM

Calories Burned, BMI, BMR & RMR Calculator

BMI Calculator: Racuna vas Body Mass Index. Da li imate normalnu tezinu ili ste gojazni ?

BMR & RMR Calculator: Izracunava broj kalorija bazalnog metabolizma i broj kalorija u toku aktivnog dana

Activity Calculator: Izaberite jednu od 100-e aktivnosti da utvrdite potrosnju kalorija

NPR:
Walking Calculator
Running Calculator
In-Line Skating Calculator
Bicycling Calculator
Precor EFX 546 Elliptical Calculator

Takodje na situ mnogo interesantnih tema:
Calculating BMI
Calculating BMR and RMR
Calculating Calories Burned
Calories and Kilojoules
What It Takes to Lose a Pound
Calculating Daily Calorie Needs

Na ovoj adresi takodje se moze i utvrditi kolika je potrosnja kalorija tokom voznji bicikla na odredjenoj kilometrazi i u odredjenom vremenskom intervalu...

http://www.caloriesp.../index_burn.php
  • 0

#185 djorzgul

djorzgul
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • Locationplaneta Zemlja

Postavljeno 08 September 2009 - 08:25 AM

interesantan link:

"...James Herrera is the founder and CEO of Performance Driven, an elite coaching program for athletes and executives based in Colorado Springs. He has served as the Director of Coaching/Premier Coach for Carmichael Training Systems and a coach/consultant with the U.S. BMX program and the Center for Creative Leadership. Herrera competes in road and mountain cycling and trail running, holds a black belt in several martial arts, and is an avid snowboarder.

I was lucky enough to get coached by Herrera and can say first-hand that he has a way of understanding his athletes; what will make them faster, and how to get them stronger. I caught up with him after he rode the Leadville 100 and ran the Leadville Marathon to talk about being a vegan (he offered up some recipes!), training and his own background..."

http://www.bikerumor...ch-james-herrea
  • 0

#186 Mile

Mile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 423 posts

Postavljeno 09 September 2009 - 08:39 AM

Prvo mali savet za Mtb_Pilenceta... Nikad, ali nikad nemoj da probas nista od cigareta pa na dalje, ako si vec u tom djanki (food) fazonu. Kad si toliko navucen na hamburgere i kolu, kako bi se skinuo sa alkohola ili neceg tezeg? Malo se salim ali veruj mi da ima tu i istine.

Mnogo korisnih saveta u ovoj temi... Ja bih dodao sam jos par stvari koje sam licno isprobao.

Neko je napisao... "Bolje peceno nego przeno, bolje kuvano nego peceno i bolje bareno nego kuvano."
Ziva istina koju treba zapamtiti za ceo zivot. U tu svrhu, kupio sam spravu za kuvanje na pari. (nesto ovako http://www.tehnomani... ... -3235.html ) Vreme potrebno za spremanje obroka je efektivno 10-ak minuta, dok ocistim i potrpam sve sto zelim unutra, plus 30-60 minuta potrebnih za "kuvanje"... Hrana mi ima neuporedivo lepsi ukus nego kad je kuvana jer svi sokovi ostanu unutra a samim tim i zdravija... Masnoce dodajem po zelji. Bundevino, maslinovo, laneno ulje ide uz ovo k'o kec na jedanest... Za przenje, ako vec to radim, koristim ulje od semenki grozdja jer najbolje podnosi visoke temperature.

Takodje, kupio sam i spravu za pravljenje hleba (kao na primer http://www.tehnomani... ... bm-01.html ) i hleb pravim onako kako ja zelim. Nakupujem razne vrste brasna (razeno, integralno, heljdino, kukuruzno) i onda svakog stavim po zelji, plus malo soli , malteks, razne semenke (lan, susam, golica), ovsene pahuljice, malo maslinovog ulja, pivski kvasac i recimo bosiljak. Kriska tog hleba mi je kao 5 kriski obicnog, sundjerastog belog hleba. O ukusu da ne govorim. Efektivno vreme za pravljenje manje od 10 minuta plus vreme potrebno da se ispece...

E sad, kad ja napravim obrok, recimo, losos, sargarepa, celer, brokoli i pirinac, sve na pari, pa to prelijem bundevinim uljem, zatim salata, paradajz, paprika, krastavac, sok od limuna ili jabukovo sirce i maslinovo ulje, i uz to moj hleb voleo bih da vidim tog ko bi mi rekao da je hamburger iz McDnalda ukusniji. A smem i da se kladim da je po gramu tezine ova "moja" hrana i jeftinija...
  • 0
.

#187 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 09 September 2009 - 10:06 AM

n:party0021 n:party0021 :D
  • 0

#188 gaja

gaja
  • Members
  • 905 posts

Postavljeno 09 September 2009 - 02:02 PM

Mrzi me da tražim temu koja je povezivala biciklizam sa osteoporozom. S obzirom da profesionalci često u toku trke konzumiraju Coca-colu ovo može dosta toga da objasni:

http://www.prisonpla... ... -loss.html

(pošto barem za sada nisam čuo ni za jednog rekreativca da je dobio osteoporozu od vožnje bicikla)
  • 0

#189 comi_lee

comi_lee
  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts
  • Locationvozdovac,beograd

Postavljeno 17 November 2009 - 03:11 PM

(nesto ovako http://www.tehnomani... ... -3235.html )

....koji si aparat pazario....zanima me koji je dobar...cene su od 2000 do 17 000
  • 0
Jednom sam se vozio..brzo kao mlaznjak
Ja nikad nisam stao...Ja nikad nisam stao...
Jednom sam otišao suviše daleko.....nikada se nisam vratio

#190 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 17 November 2009 - 05:20 PM

(nesto ovako http://www.tehnomani... ... -3235.html )

....koji si aparat pazario....zanima me koji je dobar...cene su od 2000 do 17 000

Ako mogu biti od pomoci, ja sam kupio Kenwood, ali je model malo drugaciji od ovog :http://www.tehnomanija.rs/katalog/kenwood-stimer-fs-370.html
moj izbor je pao na taj jer je imao vecu posudu od ostalih modela za 'kuvanje' pirinca!
Pretpostavljam da cene rastu osim zbog imena firmi, i zbog zapremina svih posuda kao i zbog snage u Watt-ima.
Btw, sluzi me vec dveipo godine bez greske, archimo ga mnogo puta nedeljno.
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#191 zdebeli

zdebeli
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 627 posts
  • LocationBrdo

Postavljeno 11 March 2010 - 12:36 AM

Kupis recimo pomfrit i big mek (sta vec jedes) i ostavis da se ohladi pa probas, ako ti se tada ne smuci onda si mnogo zagoreo!
  • 0

#192 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 11 March 2010 - 08:29 AM

Kupis recimo pomfrit i big mek (sta vec jedes) i ostavis da se ohladi pa probas, ako ti se tada ne smuci onda si mnogo zagoreo!

=D> =D> =D>
  • 0

#193 sandokan

sandokan
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 02 May 2010 - 10:11 PM

evo da ja dodam nesto... malo prosvrljajte netom, i mislite o tome... :wink:

http://www.juicing-for-health.com/

http://www.vitality4life.co.uk
  • 0

#194 pavle93

pavle93
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationNis

Postavljeno 03 May 2010 - 05:04 PM

E ljudi, imam ovakvu vest:
Juce sam se, kad sam posao na voznju, izmerio, imao sam jednu kilazu, a onda sam krenuo na 72 km dugu voznju, mesano on/off-road, popio 2 L vode, pola litra soka (negaziranog, onog 100% voce), pojeo sendvic (poveci) sa unutra sirom, jajetom, kulenom, salamom i sunkom, 2 bonzite, i bez prestanka zvakao zvaku :mrgreen: i kad sam se vratio kuci i ponovo izmerio, imao sam 4 kila manje!
E sad, da li se i vama slicno desava? Ja nisam debeo, suv sam "kao slamka :D ", pa me zanima koje je vase misljenje, sta bi trebalo onako najvise da se unosi (za mene je gubitak svakog kilograma bezveze). Procitao sam forum, ali niko nije imao situaciju kao ja sada (barem niko nije naveo).
I da, temperatura je bila 32 stepena, ako to nesto znaci.
  • 0
2010: 4215 km
2011: 6021 km
Google Picasa album: http://picasaweb.goo...avle.specijalac
Putopisi sa mojih ciklotura: http://pavlerandjelovic.wordpress.com/

#195 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 03 May 2010 - 05:15 PM

I da, temperatura je bila 32 stepena, ako to nesto znaci.

Dehidrirao si :) Ne možeš da uneseš dovoljno tečnosti kad se mnogo znojiš (a 70km nije krug oko zgrade), tako da ćeš sve to da vratiš čim organizam "primi" dovoljno vode. Ne brini, nisi smršao ;)
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#196 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 03 May 2010 - 05:28 PM

nije mi se desavalo da imam 4kg manje, ali pokoji da. :wink:
  • 0

#197 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 03 May 2010 - 05:44 PM

nije mi se desavalo da imam 4kg manje, ali pokoji da. :wink:

meni jeste, ali su sve to samo tecnosti, sutradan je opet ista kilaza :)
  • 0
Potpis

#198 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 03 May 2010 - 05:59 PM

I meni se to desilo juce. :mrgreen: Izgubio sam skoro 2 kilograma posle voznje od 70+ km-a. A svaki gubitak je za mene ubitacan. #-o No, sutradan kad sam ustao dosao sam na istu kilazu. :)
  • 0

#199 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 03 May 2010 - 06:04 PM

vozio sam prvog maja po zesce jakom suncu, nemam kacigu... tog dana sam popio oko 5 litra tecnosti...
  • 0
Potpis

#200 Nion

Nion
  • Members
  • 1716 posts

Postavljeno 03 May 2010 - 06:20 PM

ja sam se presao zadnja 4dana vozio sam 200km(22/90/64/25)ali sam jeo jbg maj:)zato sam i toliko vozio da
  • 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika