@Gađane
Moguće je da su samo ćelije u disbalansu pa da se ne napune do kraja, ako ti se zeza možeš ih napuniti punjačem koji imaš a onda rasturiti pak i izmeriti pojedinačnu voltažu.
Nisam se setio ranije ali postoji još jedna opcija, pošto sad ima ovih bajs lampi sa jednim emiterom koje se napajaju iz USB slota, možeš da uzmeš neki veći powerbank i da koristiš njega sa lampom, on svakako ne daje više od 2A (u većini slučajeva) tako da bi trebalo dosta dugo da radi...
@Nikola
nekad davno kad su led emiteri (diode) smišljeni to je bilo tako, lepo sijaju, malo troše, ne greju se i svi srećni i nasmejani međutim današnji emiteri su nešto sasvim drugačije i zahtevaju hlađenje, to je sastavni deo njihovog normalnog funkcionisanja. Ne znam koji emiter ima ova tvoja lampa pa ću predpostaviti da je XM-L, za njega je proizvođač specificirao max napajanje 3 ampera @ 3.3V znači to ti je 10Watni emiter i on bi recimo bio ekvivalent klasičnoj sijalici sa žarnom niti od tipa 60-75W (prave sličnu količinu svetla). Pogledaj podatke na CREEovom sajtu (http://www.cree.com/...ional/XLamp-XML) i između ostalog videđeš da taj emiter nije ni blizu 2000 lumena (neko te gadno zeznuo) a onda klikneš na Documentation i skineš onaj drugi pdf (XM-L Data Sheet) i na drugoj strani vidiš da je maximalna temperatura LED junction-a (to je ona mala žuta kockica veličine 3x3mm koja zapravo proizvodi svetlost, to je fosfor) čak 150 stepeni celzijusa. Mislim da u normalnim uslovima upotrebe ta temperatura iznosi oko 80 stepeni C i to je normalna radna temperatura koja ne utiče za životni vek proizvoda pa ti vidi kako savremene LED diode nisu predivđene da se greju
Glavni razlog za prelazak sa običnih na led sijalice nije zagrevanje već njihova efikasnost, ako LED emiter od 10W proizvede isto svetla kao i "žarulja" od 60W, ušteda je jasna ali obe tehnologije proizvode temperaturu u procesu iluminacije.
Istina je da tvoja lampa ne bi trebalo da se greje toliko ali se to pre svega odnosi na pogrešan dizajn elektronike, jednostavno su odabrali prejaku elektroniku za taj tip lampe, da su recimo stavili elektroniku koja će napajati emiter sa recimo 1,7A ili 2A lampa bi se mnogo manje grejala a i dalje bi bila veoma korisna.
Uglavnom, činjenica je da se i LED emiteri greju a XML je još i prilično star proizvod, CREE je posle njega izbacio još 2 generacije u toj klasi a ove godine je izbacio i XHP50 i XHP70 quad-die emitere (imaju 4 "jezgra" koja proizvode svetlost), i recimo XHP70 radi na 6V / 4.8A, to je skoro 30W a proizvodi nešto više od 4000 lumena itd. da ne dužim.
Inače, u početku mi je bilo i interesantno kako prodavci mame naivne kupce sa tim prenaduvanim ciframa tipa 2000 lumena, 30000W, baterijama kapaciteta 4800mAh isl. sad me samo nervira