Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#1881 Psihopata

Psihopata
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 381 posts

Postavljeno 19 June 2014 - 09:44 PM

ja kupio  kod kineza komplet prednje i zadnje svetlo za 250 din. prednje svetlo ima 3 moda a zadnje 6. stavio sam duracell baterije i nisam imao prilike do sada da koristim.

Da Kineza nema  n2:loony

Nego hteo sam da pitam, koliki uticaj imaju kvalitetne baterije?

• 0

#1882 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Postavljeno 20 June 2014 - 11:00 AM

Ne znam je li pominjao već neko, evo jedno zanimljivo svetlo, doduše ne toliko interesno svetlo koliko način napajanja:

Dakle, bottle dinamo bez trenja n2:cool2 sa integrisanom lampom. Šteta što ne postoji verzija sa USB izlazom umesto lampe.

Cena sitnica :), 60€ komad, 170€ set:

http://www.magniclig...gory_pathway-54

• 0
Pozdrav

#1883 Zuba1970

Zuba1970
  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 June 2014 - 12:22 PM

Zanimljivo resenje.

• 0

#1884 mijat96

mijat96
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 251 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 01 August 2014 - 06:54 PM

http://www.dx.com/p/...en-2-pcs-278708

Da li ima negde kod nas da se nadju ove gumice?
  • 0

#1885 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 August 2014 - 09:24 AM

http://www.dx.com/p/...55#.U-8iIaNiJjk

Da li je ovo nosač za ove lampe sa O ring kačenjem? Izgleda mi da jeste samo da proverim, da ne izgubim mesec dana pa kad stigne da nije to to, a treba mi...

• 0

#1886 mijat96

mijat96
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 251 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 18 August 2014 - 10:46 PM

Jeste, to je.
  • 0

#1887 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Postavljeno 25 December 2014 - 04:28 PM

Ljudi, ajd dajte neki predlog za ručnu lampu.

http://www.dhgate.co...1-4-1|755134801

Nađoh ovu, deluje mi ozbiljno. Da li bi nešto bolje, ili kvalitetnije moglo da se kupi za nekih 20$

• 0

#1888 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 March 2015 - 08:59 PM

Znači, niko više ne koristi lampu na bajsu? Interesantno, a murija samo čeka dobrovoljce što voze po mraku...

• 0

profilepic.gif

#1889 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 March 2015 - 11:27 PM

Ne kontam pitanje, kako to misliš ne koristimo lampe? Naravno da koristimo :)

Ako misliš na to da je zamrla tema, evo ja ću da se žalim, treba mi lampa ali ne znam šta da kupim. Sve su na istu foru, ili battery pack + headlamp sa identičnim modovima i autonomijom, ili ručne lampe koje se moraju budžiti na korman i imaju malu autonomiju te bi moralo da se ima hrpa baterija i stalno da se vade, menjaju i pune u odvojenom punjaču.

Imam magicshine, čini mi se da je malo opao kapacitet, izmeriću ovih dana. Ali svakako mi nije dovoljna ni za jednodnevnih 100+km, tačnije rizik mi je ići samo s njom, a kamoli na 200-300. Drugu sam izgubio. Treba mi nešto sa velikom autonomijom i da se lako klikne na korman. Odgovala bi i lampa za onaj pack kad bi kinezi hteli da izađu iz šablona i naprave elektroniku sa nekim ultra low modom da te obeležava i da gori celu noć, ili tipa za kampovanje, da to traje i traje...

• 0

#1890 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 14 March 2015 - 12:07 AM

Zavisi kakvu lampu tražiš. Ako tražiš nešto što će ti osvetljavati put onda teško da ćeš po niskoj ceni naći kvalitet (pod ovim mislim mala veličina lampe + jačina svetla + dužina trajanja baterije), ali ako ti treba nešto samo kao signalizacija radi bezbednosti ili zaštita od policije, onda su ti dovoljne i one silikonske lampice što se zakače za korman, šticnu ili neki drugi deo. Kod kineza koštaju 2 komada 200 dinara zajedno sa baterijama. Ja ih imam već dosta dugo i nisam primetio da išta slabije svetle a rezervne baterije zbog male veličine možeš da spakuješ bilo gde.

• 0

#1891 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 14 March 2015 - 12:23 AM

To je preslabo (a i ne prihvata se na brevetu :)). Treba nešto između, ne mora da osvetljava dobro ali da ipak može da se vozi s tim za nuždu, i da traje duže nego noć na kratkodnevnicu. Inače je prvenstveno namena kao što kažeš signalizacija i zaštita od policije, ali i kad glavna ispusti dušu (~4 sata) da može da je kako tako odmeni. Takođe i mora lako/brzo da se skida da bi bila svestrana i upotrebljiva kao ručnu lampa za bauljanje svuda.

Cateye mi je bio zakon, 4xAA punjive, nikad ne možeš potrošiti a svetli zadovoljavajuće čak i kad su mrtve baterije, + za nuždu uvek se mogu kupiti alkalne svuda. Sad mi je neisplativo da kupujem drugi cateye jer su precenjene, plus komplet punjivih...

• 0

#1892 vladagm

vladagm
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1435 posts

Postavljeno 14 March 2015 - 09:05 AM

Porucio sam ovaj SolarStorm X3 pa se nadam da se ispuniti ocekivanja.Doduse mozda je nesto teza i glomaznija.Ima ih na Ebay u kompletu sa baterijama,punjacem itd. za oko 30 dolara...

• 0

#1893 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14959 posts

Postavljeno 14 March 2015 - 11:10 AM

• 0

#1894 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 14 March 2015 - 02:29 PM

Evo jedna pomoć, nemojte kupovati "CREE XM-L T6 LED Headlamp" ili nešto slično tome ukoliko planirate vožnje duže od 2 sata. Iako ima dve gigantske baterije i jako dobro osvetljava, trajanje na najjačem (redovnom) modu je oko sat vremena a na pola snage izdrži oko 2 sata.

• 0

#1895 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14959 posts

Postavljeno 14 March 2015 - 02:46 PM

Stvar je i u lumenima koju LED isijava, vise znaci bolje osvetljenje ali i krace trajanje baterije. Oko 200~300 lumena je sasvim dovoljno za normalnu voznju nocu asfaltom.

• 0

#1896 ceja

ceja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • Locationkosovska mitrovica

Postavljeno 14 March 2015 - 03:02 PM

Evo jedna pomoć, nemojte kupovati "CREE XM-L T6 LED Headlamp" ili nešto slično tome ukoliko planirate vožnje duže od 2 sata. Iako ima dve gigantske baterije i jako dobro osvetljava, trajanje na najjačem (redovnom) modu je oko sat vremena a na pola snage izdrži oko 2 sata.

ako imas ove baterije nista ne valjaju,

Attached Thumbnails

• ultrbatt1.jpg
  • ultrbatt2.JPG

• 0

#1897 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 March 2015 - 06:07 PM

@Gadjan

da, mislio sam na to da je tema zamrela. Čitam druge forume i ljudi stalno nešto pitaju, 90% već ima odgovoreno ali uvek ima neko da nešto pita a ovde ništa, ili svi znaju sve ili se lampe ne koriste...

Enivej, pošto su kinezi uglavnom fokusirani na američko tržište a ameri su uvek u fazonu što više-što jače, kinezi su to usvojili kao svoj poslovni moto pa umesto da "poliraju" ono što već imaju oni izbacuju lampe sa 5-7-i više emitera i modovima koji su jedno veliko zavrtanje ušiju :) hiperprodukcija ima je drastično smanjila kvalitet tako da pored beskorisnih modova imaju i strašno neefikasan transver toplote, baterije su treća velika boljka, samo kvalitetna baterija košta barem 30$ (u 2S2P) konfiguraciji odnosno oko 45$ za 2S3P bateriju. Šta onda očekivati kad full pakovanje košta 25$ !!!

Jedino rešenje za dugu autonomiju je prepravka custom delovima što će ujedno rešiti i problem sa modovima ali definitivno nije jeftina opcija tako da je najboja varijanta ići na to da se kupi samo lampa, one kreću od ~8$ dakle bez punjača, bez batery paka, trake za glavu itd. Za ostalo treba ići na DIY, ubaciti drugu elektroniku, napraviti 4P batery pak a ja bi preporučio i zamenu emitera za neku topliju varijantu tipa 4000K-4500K (Kelvina)...

Dobre baterije i custom elektronika bi puno značila za produženje autonomije naročito ako se malo prikoči sa lumenima, za "biti viđen" biće ok i 100 lumena (nekad popularni Cateye modeli su imali pola od toga), 150-200 lumena je više nego upotrebljivo i za vožnju.

Rešenje za quick montažu će biti malo teže, nisam video da kinezi idu u tom pravcu tako da ili klasična "ručna" lampa + velkro držačem ili ko ima neku staru lampu sa quick montažom može nešto da zbudži...

Sve u svemu, pad cena teško da će dovesti do nekog progresa...

• 0

profilepic.gif

#1898 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 14 March 2015 - 06:37 PM

Ništa, videću da ipak nađem neki polovan cateye makar i neispravan, treba da je upotrebljiv za DIY, znači celo kućište i reflektor. Imam balderov xpg i drajver koji je trebalo da ugradim u onu što sam izgubio...

Ili ću da kupim nekog kineza i nekoliko 18650 ćelija pa da menjam. Samo mi treba preporuka koji imaju najštedljivije modove, prosto mi neverovatno da su sve iste. I da niko neće da napravi nešto baš za bicikl, ili su ručne ili packovi koji se sporo montiraju. Možda i ima ali ne mogu da prekopam ceo ebey i ali. Treba mi da ima mali nosač koji je uvek na bajsu kao cateye i da se uklikne po potrebi.

• 0

#1899 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 March 2015 - 07:00 PM

30%-100%-STROBO

bilo šta drugo treba tražiti barem sat vremena a pitanje je koliko će to biti bolje rešenje...

• 0

profilepic.gif

#1900 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 14 March 2015 - 08:31 PM

ako imas ove baterije nista ne valjaju,

Da, te crvene imam. Mislim da nisu toliko baterije u pitanju kad pričamo o kratkom trajanju lampe (kao što već rekoh sat-dva u zavisnosti od moda) neko sama konstrukcija lampe. Previše energije ode u vidu toplote - recimo ova lampa ako gori neprestano sat vremena na sobnoj temperaturi, kućište se toliko zagreje da ga ne možeš pipnuti. Inače ova lampa je 2000 lumena.

• 0

8 članova čita ovu temu

0 članova, 8 gosta, 0 anonimnih korisnika