Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#1821 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 26 November 2013 - 12:02 AM

u paralelnoj vezi sabiraš voltažu a u serijskoj sabiraš amperažu

Postavljena slika
upload
  • 1

#1822 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 26 November 2013 - 03:37 PM

u paralelnoj vezi sabiraš voltažu a u serijskoj sabiraš amperažu

Postavljena slika
upload

:mrgreen:
da, greška, naopačke je :oops:
  • 0

profilepic.gif

#1823 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 26 November 2013 - 11:09 PM

Nema potrebe ja da kupusam i slikam kad je to neko već obavio :) pa evo linkovi sa iznutricama:
http://rof-factory.s... ... ontinue=on
http://tuttiguitar.t... ... -2d29.html
na onoj šemi vidim piše "reed sw",
A struja nije problem, neće biti ni blizu 1a (max 500ma).

Ovako na prvi pogled izgleda kao da ima više nego dovoljno prostora za izmene, emiter se sa 500mA neće bitno grejati, ako treba možeš malo da izbrusiš onaj drajver sa DXa da bi stao ili možeš da napraviš novu pločicu umesto one duguljaste-uzane i prebaciš sve komponente na nju. 200-250 lumena, sigurno bolje nego što je sada.
  • 0

profilepic.gif

#1824 mijat96

mijat96
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 251 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 December 2013 - 10:03 PM

Lampa koju sam planirao je narucena, pre 7,8 dana je krenula iz Kine i ocekujm je da stigne. Javljam utiske kada stigne.
  • 0

#1825 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 22 December 2013 - 12:44 PM

Da li neko zna kako da se snadjem da napunim bateriju onim punjacem sto dolazi u kompletu sa power style lampom????

Jednostavno ne moze da udje dovoljno duboko u uticnicu da bi se napunila....
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#1826 zoran031

zoran031
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • LocationUzice

Postavljeno 22 December 2013 - 02:47 PM

Da li neko zna kako da se snadjem da napunim bateriju onim punjacem sto dolazi u kompletu sa power style lampom???

Čim ne može da uđe duboko, znači da je kratko. A kako kažu stari, ne treba dužina, nego tehnika :D

Ako misliš na ovo, ima kod Kineza, par desetina dinara.

PC220329.jpg

Nastavak za (američki) utikač.
  • 0

5926 km u pola 2012    15605 km u 2013   11674 km u 2014   11858 km u 2015   7577 km u 2016   5423 km u 2017   prebačeno 12000 km u 2018

Da citiram profesora:

-Ovce moje budite u vinkli, evo mene stižem na bicikli

#1827 meex

meex
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 22 December 2013 - 06:25 PM

Ja imam kineski komplet led lampi koje me sluze vec godinu dana. Lampe su identicne kao sigma micro dobro sijaju , montiraju se izuzetno lako i jeftine su. Sa baterijama 200din dve lampe. Tako da ako neko ima slicne ili planira da ih kupi treba da zna da su pravi izbor.
  • 0

#1828 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 22 December 2013 - 06:55 PM

Da li neko zna kako da se snadjem da napunim bateriju onim punjacem sto dolazi u kompletu sa power style lampom???

Čim ne može da uđe duboko, znači da je kratko. A kako kažu stari, ne treba dužina, nego tehnika :D

Ako misliš na ovo, ima kod Kineza, par desetina dinara.

[attachment=0]PC220329.jpg[/attachment]

Nastavak za (američki) utikač.

Hvala, uspeo sam da pronadjem starinsku plitku uticnicu i na nju pasuje pa sam od nje napravio produzni...
  • 0

#1829 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 26 January 2014 - 03:23 PM

Pozdrav!
Imam problem sa baterijama za police cree q5 lampu....Naime, ne mogu da istraju vise od 40 minuta, vise se ne pokazuje zeleno svetlo na punjacu kada se kao napune,sada traju oko pola sata i jedna mi je ostala celu noc na punjacu i vise nece da radi...

U pitanju su plavo-crne bailong baterije a na njima pise...bl-18650 3.7v 4200 mAH...

Cena jeste smesna 300 dinara komad ali sam se nadao da ce potrajati bar 2 meseca....

Sta se moglo dogoditi da baterija vise nece da radi i kako doci do boljih takvih baterija?
  • 0

#1830 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 26 January 2014 - 03:38 PM

a kad kažem ljudima kakvog su kvaliteta te baterije niko mi ne veruje tak kad dožive problem iz prvog lica onda sve dođe na svoje.

Hajde opiši malo kako koristiš lampu, jel primetiš kada oslabi svetlost, da li ti daje upozorenje kad je baterija prazna, da li se isključi samo isl!!!

Bolje baterije možeš da nađeš, takve (u smislu bailong) baterije isto mogu da se kupe kod nas ali "doći do boljih takvih" nećeš jer sve su one crap, nema boljih bailong baterija...

P.S. nemoj da se igraš sa litijum jonskim baterijama:
Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

#1831 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 26 January 2014 - 04:20 PM

a kad kažem ljudima kakvog su kvaliteta te baterije niko mi ne veruje tak kad dožive problem iz prvog lica onda sve dođe na svoje.

Hajde opiši malo kako koristiš lampu, jel primetiš kada oslabi svetlost, da li ti daje upozorenje kad je baterija prazna, da li se isključi samo isl!!!

Bolje baterije možeš da nađeš, takve (u smislu bailong) baterije isto mogu da se kupe kod nas ali "doći do boljih takvih" nećeš jer sve su one crap, nema boljih bailong baterija...

P.S. nemoj da se igraš sa litijum jonskim baterijama:
Postavljena slika

Pa vidi, za 300 kinti ja znam da ne moze biti kvalitet ali mi se izgleda potrefio bas mucak...

Primetim kako slabi svetlost dok ne oslabi na nekih 20%.Lampa nema indikator jacine baterije nego samo slabi svetlo...
Sad, interesuje me zasto indikator punjenja na punjacu ne prikazuje da je baterija napunjena nego samo svetli crveno pa sam zato jednu ostavio celu noc i sada vise ne radi...

Inace kada baterija izgubi napon onda lampa moze svetleti jako dugo 7-8 sati ali jako slabim svetlom...

Wow! sta li je bilo ovim baterijama????
  • 0

#1832 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 26 January 2014 - 07:17 PM

Ajde pre nego što ti dam odgovor još samo par pitanja:
izmeri koliko je baterija dugačka i
ako imaš jednu koju si ispraznio pa je sad "kao" zrela za punjenje izmeri koliko volti ima ako imaš unimer pa nam napiši to i onda ti dajem objašnjenje u čemu je problem...

A ona baterija sa slike, pa čovek ju je isto tako ostavio na punjenju ali je njoj pukao film, digao joj se pritisak pa je odlučila da explodira :D
http://forums.mtbr.c... ... 37382.html
  • 0

profilepic.gif

#1833 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 26 January 2014 - 08:37 PM

2,99 volti i vec je na 50% snage u najjacem modu....Duzinu merim ujutro....
  • 0

#1834 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 26 January 2014 - 10:27 PM

Ja sam gledao da kupim za sebe neku kvalitetniju bateriju, otisao u Battery shop da vidim da li imaju takvu bateriju i lik mi je rekao da kosta da li 1000 ili 1100 dinara, sto se meni naravno ne isplati tako da nisam kupio, ali je u svakom slucaju mnogo kvalitetnija nego ta kineska... :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#1835 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 January 2014 - 01:11 AM

Ukratko, 18650 baterije su pune kad su na 4.2V a potpuno prazne na 2.5V ali ne najbolje ne prazniti je ispod 3V. punjenje preko 4.2V i pražnjenje ispod 2.5V trajno oštećuje bateriju, možda je ona u miravanju na 3V ali je pod opterećenjem znatno niže, Najgore od svega kada ti primetiš da nivo svetlosti opadne već je prekasno i oštećenje je već nastalo. Naime ljudsko oko se kao što znaš postepeno privikava na mrak a osvetljenje ne opada naglo već postepeno, sporo i ljudsko oko to kompenzuje otvaranjem zenica što ima za razultat da ti vidiš sasvim OK i uopšte nisi svestan da je lampa smanjila intenzitet svatlosti, tek kada naglo opadne onda promena postane vidljiva a kao što rekoh, tad je već kasno.
Kvalitetne lampe imaju elektroniku koja je programirana da prati stanje baterije i da te upozore kada je baterija prazna a većina njih takođe i isključi lampu kada voltaža opadne na recimo 3V-2.8V, kod jeftinih lampi toga nema i zato se tu moraju koristiti zaštićene baterije (to su one koje imaju elektroniku koja ih štiti od preteranog pražnjenja).

Inace kada baterija izgubi napon onda lampa moze svetleti jako dugo 7-8 sati ali jako slabim svetlom...

Ovakva situacija je za litijum jonsku bateriju ubijanje, dva tri puta ovakvog tretmana i ta baterija je dobra jedino za kantu za smeće.

Kada je reč o punjaču imaj u vidu da taj punjač koji si dobio uz police lampu, kada se kupi na 1000 komada košta odprilike 1 do 2 dolara onda možeš zamisliti o kom kvalitetu je tu reč, rizikuješ svaki put kad ga stavljaš u utikač.
Dobar deo punjača pre početka punjenja baterije provere njenu voltažu i na osnovu toga donesu zaključak da li je baterija zdrava ili ne odnosno ako je punjač za više tipova baterija onda i o kom tipu je reč tj. na kojoj voltaži se puni. Moja predpostavka je da neće da puni oštećene baterija, probaj da staviš novu i videćeš da će je normalno puniti, barem dok je par puta ne iscediš s onim 7-8 sati ciklusom, onda u smeće i idemo ispočetka...
I još jedna stvar, veoma je loša praksa ostavljati baterije na punjaču preko noći a naročito litijum jonske baterije i još gore sa jeftinim punjačem koji možda i ne prekine punjenje na vreme, ako to iskombinuješ sa velikim internim otporom koji imaju bailong ili UitraFlrc i slične baterije dobiješ koktel mix sa gornje slike...
  • 0

profilepic.gif

#1836 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 January 2014 - 01:22 AM

Ja sam gledao da kupim za sebe neku kvalitetniju bateriju, otisao u Battery shop da vidim da li imaju takvu bateriju i lik mi je rekao da kosta da li 1000 ili 1100 dinara, sto se meni naravno ne isplati tako da nisam kupio, ali je u svakom slucaju mnogo kvalitetnija nego ta kineska... :)

Ako ti je ponudio ovu bateriju dobro što je nisi kupio,
http://www.blicshop.... ... ija_12946/

jeste OK kvalitet ali je nezaštićena dakle nikako za upotrebu u police lampama a i kapacitet joj je smešan za današnje pojmove...
  • 0

profilepic.gif

#1837 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 27 January 2014 - 02:29 AM

Nista, onda ovako...Cekam nedelju i odem na autopijac i pazarim dve za 600....

Posle toga ne dozvoljavam praznjenje preko pola sata i punim samo dok ne promeni indikator na punjacu sa crvenog na zeleno.Ne ostavljam celu noc da stoje na punjacu i ne cedim do kraja struju iz njih...

Nadam se da sam sve pohvatao u vezi odrzavanja baterija...

U staroj cat eye lampi sam imao 4 cfl punjive baterije koje su kostale 280 dinara i punio sam ih na enelop punjacu celu godinu dok nisu stale...
Najverovatnije cu se u toku sledece sezone vratiti na cat eye ponovo...

Sve u svemu hvala puno...
  • 0

#1838 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 27 January 2014 - 08:38 AM

jeste OK kvalitet ali je nezaštićena dakle nikako za upotrebu u police lampama a i kapacitet joj je smešan za današnje pojmove...

Iskreno nemam pojma, kada sam cuo cenu nisam bio zainteresovan za dalju raspravu, ali kontam da nije ta posto mislim da je rekao da je panasonic ili tako neka poznata marka u pitanju.. :)
Ali hvala za info, da znam ako odlucim da kupujem tako neku, da ne kupujem... :D
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#1839 herr_nikolic

herr_nikolic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 203 posts
  • LocationKv

Postavljeno 27 January 2014 - 10:48 AM

https://www.kickstar...less-bicycle-dy
  • 0

#1840 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 27 January 2014 - 11:02 AM

Na slici pise da je to sanyo baterija...naravno ako je to istina 8)
  • 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika