hm, ne isplati ti se da popravljaš, ako i uspeš da nađeš oznaku traznistora najverovatnije će te koštati kao pola novog punjača.
Ti punjaći što idu u kompletu sa lampom i baterijom i fensi kutijom su šit, koštaju 2 dolara na 100 komada, ja bi koristio gumirane
izolovane rukavice prilikom uštekavanja punjača od 2$ u 220V mrežu, ozbiljno kažem...
Verovatno je isti kao i onaj sa druge strane S9014 (izgleda mi kao da je na onom sprženom isto pisalo C 331 na donjem delu) ali
treba pogledati datasheet za njega...
Pitanje za Sirius-a: O kakvim modifikacija se radi,poslao bih na doradu ako nije problem
Modifikacija se sastoji u zameni drajvera drugim modelom koji ima attiny13a mikrokontroler na sebi i koji se može isprogramirati po želji, takođe s njim (novim drajverom) dobijaš 2.8A do emitera a može da se nabudži još u koracima od +350mA (znači 3.150 -> 3500 -> 3850 itd.) XML je OK do nekih 3.15A na aluminijumskoj podlozi, za sve preko toga mora da ide XML2 i bakarna podloga...
Najveća prednost je što se povećava clock MCU-a pa se PWM ciklusi skraćuju što je bitno ljudima koji su osetljivi na nizak PWM (možeš to da primetiš ako lampu staviš na bilo koji mod osim max i gledaš da li postoji treperenje ili uperiš u ventilator
)
Da li se isplati -> NE, jer ti uzimaš nove komponente na komad a one su tako mnogo skuplje nego kad ih proizvođač nabavi na 5-10 hiljada komada tako da bi na kraju mogao da imaš dve lampe za lovu koju si uložio u jednu ali zato imaš lampu koja je tačno onakva kakvu si hteo a usput je i zanimljivo
Ako hoćeš veći dobačaj onda modifikacija može da podrazumeva i skidanje silikonske kupole sa emitera s tim što je ovo preporučljivo samo za CW emitere jer dolazi do blagog pomeranja indexa boje svetlosti ka neutralnoj što je + ali ako se odradi na NW emiteru on će otići bliže toploj beloj boji a to već nije interesantno, barem ne meni, ja više volim boju od 5500 Kelvina pa na više...
Još jedna stvar, pitanje je da li lampa može uopšte da se modifikuje, moraš je otvoriti i rastaviti komplet, izvaditi onaj deo gde je emiter, skinuti drajver (oni su najčešće nabijeni - pressfited) ako ispod emitera nema ničega onda, rupa, onda stvari postaju dodatno komplikovane jer emiter nema ništa ispod sebe gde će toplota da ode?, tu mora da se ubaci bakar ili barem aluminijum (što više to bolje) a to je već zahebancija ako nemaš strug ili tako nešto...
Takođe, drajver koji ja ubacujem je 17mm širine, taman za P60 drop-in-ove, ako je na tvojoj lampi drajver od 20mm... pa treba popuniti taj prazan prostor...
Poz