Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 25 August 2013 - 10:18 AM
http://www.cikloberz...p?img=12807&t=n
samo me lampa interesuje bez baterije i punjača pošto isti ne odgovaraju za ono što ja hoću da radim...
You can continue now
Postavljeno 29 August 2013 - 07:12 PM
Nešto se tako razmišljam ovih dana oko jedne ideje pa da vidim šta vi kažete:
šta mislite o lampi za bajs iz domaće proizvodnje ? Da li bi kupili tako nešto!
par činjenica:
- za većinu najbitnije nažalost: ne bi bila jeftinija od onih koje mogu na dx-u da se kupe*
- ne bi ni tako fensi izgledala*
- modovi bi mogli po želji da se definišu
- mogle bi da se koriste i Ni-MH baterije (3 kom) ili 1-2-3-4 Li-ion baterije
- imala bi daljinski upravljač
- svetlosni snop ne bi bio koncentrisan u uzanu tačku ...
ovo su neke generalne stvari...
* koga interesuje objasniću zašto...
E znao sam nekad ove lumene i lukse,položih bre to,cak sam preko izvoda racunao neke probleme
Neeeegoooo, prema ovom podsećanju, http://www.dizajnzon... ... opic=54575 ,najbitnije je ovo prvo ili lumeni,tj za diodu.Gledajuci cateye podatke,sum03 daje 1600lumena i 5500cd,nanoshot+ 600lumena i 5000cd a econom force 170lumena i 4000cd.Tj za sličan dobačaj (cd) vidi se ko ima najveću osvetljenost(lm).
Sto ce reci,Baterijska Cree Led Lampa za biciklu 3xXML-T6 4000Lm(cb oglasi),dal je ovo moguće ako se pogledaju sledeće diodice?! Ako ova jedna daje max 878lm http://www.mikroprin... ... /index.php
Elem,uzeti neku od ovih, http://www.mikroprin... ... /index.php i ubaciti u kinesku police svetiljku.Dobro jes nema oscilator,al verovatno moze i taj elemnt da se kupi i nalemi unutra..I proveriti,odgovaraju li struje novij ledici...
Naglas razmišljam...
Postavljeno 29 August 2013 - 11:45 PM
Naime, pre par meseci sam pisao da me iznerverila u sred voznje i ugasila se bez najave. E pa, ipak ima najavu da je istrosena, ne znam na koliko se tacno % baterije pali, ali malopre videh da je dioda presla iz zelene u crvenu boju, i to sasvim slucajno primetih. Da nisam video, verovatno bi mi se desila ista stvar kao prosli put, jos sam isao ka istom delu puta gde je mrkli mrak
Tako da eto, verovatno je upozorila i taj put kad se ugasila, nego sam ja corav pa nisam video
Postavljeno 30 August 2013 - 12:13 AM
Te prepravke o kojima pricas,koliko $ i zivaca je potrebno? Posto sam davno baratao sa lemilicom zadnji put, plus i nemam previse mirnu ruku za te stvari, ne znam koliko je plocica u samoj lampi sitna (ili nije).
Postavljeno 30 August 2013 - 12:23 AM
Inače sam drajver je 10-12$...
Postavljeno 31 August 2013 - 11:43 AM
Postavljeno 31 August 2013 - 12:51 PM
Pregrevanje nije tako čest slučaj a inače kad se lampa dobro greje to je dobar znam, zašto, pa zato što da bi se emiter grejao moraš da mu daješ prilično veliku struju a to ujedno znači da ti daje više lumena.
Dakle kad se emiteru daje samo 1A - 1.2A nećeš maltene ni primetiti zagrevanje (ali to je samo 400 do 470 lumena a on može i više ) ali kada se gura sa 2A 3A e onda će i da se greje, prilično ali ćeš dobiti i reklamiranih 1000 lumena (ne mnogo više od toga)...
Kad pogledaš u emiter videćeš u sredini jednu malu žutu kockicu, to je fosfor koji proizvodi svetlost, e pa njegova temperatura može lako da pređe 100 stepeni C (a max tzv. junction temp. je 150 stepeni C)...
I low mod je ok ali zavisi za šta, šetnju ili vožnju 30km/h, jer nije isto a nije ni svaki low mod isti, sve zavisi od lampe do lampe, negde imaš tzv firefly modove kao kod Armytek-a (Partner isl.) ili Zebralight lampi, taj mod može "lepo da osvetli" mapu kad nabiješ nos u nju i baterija traje 200 godina u tom modu ali je bezkoristan za sve ostalo...
Za mene, idealan low mod bi bio oko 70 lumena.
Postavljeno 31 August 2013 - 05:39 PM
Ja uvek imam pozitivno iskustvo, ako mi se nešto ne sviđa a ja to prepravim tako da mi se sviđa
Pregrevanje nije tako čest slučaj a inače kad se lampa dobro greje to je dobar znam, zašto, pa zato što da bi se emiter grejao moraš da mu daješ prilično veliku struju a to ujedno znači da ti daje više lumena.
Dakle kad se emiteru daje samo 1A - 1.2A nećeš maltene ni primetiti zagrevanje (ali to je samo 400 do 470 lumena a on može i više ) ali kada se gura sa 2A 3A e onda će i da se greje, prilično ali ćeš dobiti i reklamiranih 1000 lumena (ne mnogo više od toga)...
Kad pogledaš u emiter videćeš u sredini jednu malu žutu kockicu, to je fosfor koji proizvodi svetlost, e pa njegova temperatura može lako da pređe 100 stepeni C (a max tzv. junction temp. je 150 stepeni C)...
I low mod je ok ali zavisi za šta, šetnju ili vožnju 30km/h, jer nije isto a nije ni svaki low mod isti, sve zavisi od lampe do lampe, negde imaš tzv firefly modove kao kod Armytek-a (Partner isl.) ili Zebralight lampi, taj mod može "lepo da osvetli" mapu kad nabiješ nos u nju i baterija traje 200 godina u tom modu ali je bezkoristan za sve ostalo...
Za mene, idealan low mod bi bio oko 70 lumena.
hvala ti puno,narucicu jednu na ebay-u,pa sta bude,ako treba 'izbusicu jo rupe za hladjenje'!hahahaha....znaci i preko baterije bih mogao da joj kontrolisem izlaznu snagu ako npr. stavim bateriju manje aperaze od nominalne za tu lampu?
Postavljeno 31 August 2013 - 06:16 PM
nop, nejde to baš tako. "nominalnu amperažu lampe" ćeš teško da pogodiš unapred, tako je to sa kinezima a ja sam 99.99% siguran da ćeš gledati da uzmeš najjeftiniju koju nađeš na ebaju tako da možeš biti siguran da tvoj plan neće uspeti.znaci i preko baterije bih mogao da joj kontrolisem izlaznu snagu ako npr. stavim bateriju manje aperaze od nominalne za tu lampu?
Uglavnom, uzmi UltraFire 501B i to uzmi odma 2 komada pa jednu pošalji meni na modifikaciju (trebaće ti 2 čisto da uporediš posle)
Postavljeno 31 August 2013 - 08:54 PM
nop, nejde to baš tako. "nominalnu amperažu lampe" ćeš teško da pogodiš unapred, tako je to sa kinezima a ja sam 99.99% siguran da ćeš gledati da uzmeš najjeftiniju koju nađeš na ebaju tako da možeš biti siguran da tvoj plan neće uspeti.znaci i preko baterije bih mogao da joj kontrolisem izlaznu snagu ako npr. stavim bateriju manje aperaze od nominalne za tu lampu?
Uglavnom, uzmi UltraFire 501B i to uzmi odma 2 komada pa jednu pošalji meni na modifikaciju (trebaće ti 2 čisto da uporediš posle)
hahahahahaha...>kina materina< je zakon! Vazi,poslacu ti cim stigne,a ta sto si mi predlozio,jel to cree xml t6 ili one Q5 varijante?ja sam video neku ultrafire sh98 sa t6 diodom,za hekler!
Postavljeno 31 August 2013 - 09:23 PM
uzecu ovu sto si mi predlozio 501b sa t6 emiterom,sad sam je nasao,nije ni glomazna,ok je skroz,a nije ni mnogo love,sa sve punjacem i baterijama u paketu,oko 10e!Batali Sipika, on ne može da se spasi, još ćeš da završiš sa nekim koji ima rupu ispod emitera i onda si zaglavljen, uzmi lampu sa P60 dropinom, možeš posle da zameniš drop-in ako ti se ne sviđa, staviš crveni, zeleni, XP-G2, IR ako hićeš
Postavljeno 31 August 2013 - 09:24 PM
ok, samo imaj u vidu da ta baterija koju dobijaš u kombou ima 1/4 kapaciteta koji se reklamira a punjač... pa pročitaj gore.....a nije ni mnogo love,sa sve punjacem i baterijama u paketu,oko 10e!
Recept da budeš dugo zadovoljan je: ovo + ovo + ovo.
2 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika
-
Bing (1)