Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#1721 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 12 August 2013 - 12:37 AM

Ako baš insistiraš na novom punjaču, mada niko ne garantuje da će da pasuje...

Sent from my PC with 4TB of drive space, web cam, ups and 2 monitors, using wireless keyboard and mouse n2:hahaha

Ne zajebavaj za sent, nego ostavi lepo broj telefona negde :D . :mrgreen:
Zvao me je neko juce, greskom, za neku lampu, hteo sam da mu dam tvoj broj, ali na svim oglasima stoji [email protected]

sent from my home laptop, which is at the desk, because a smokin' hot bitch is sitting on my lap ;)
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#1722 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 August 2013 - 12:40 PM

Imaš jedno "ta" viška u mail adresi :D
Šta fali mailu, mogu da pišem kolko oću, nisam ograničen na 160 karaktera/5 din, mogu da ubacim kolko oću slika i sve to besplatno :mrgreen:

Sent from my Unisys typewriter using only two fingers :P

P.S. Villain, jesi ubedio punjač da se smuva sa baterijom?
  • 0

profilepic.gif

#1723 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Posted 12 August 2013 - 01:33 PM

Jok ja. Obišao sve veće čajnize ovde kod mene i poseduju samo punjače za mob telefone!
  • 0

#1724 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 August 2013 - 02:47 PM

A čekaj, u čemu je problem, neispravan punjač ili samo neodgovarajući konektor?
  • 0

profilepic.gif

#1725 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Posted 12 August 2013 - 03:00 PM

Konektor od punjača ne pasuje na konektor sa baterije.
Tako da predpostavljam da mi je ovo jedino rešenje!
http://www.aliexpres... ... 35700.html
Predpostavljam da je odgovarajući...
  • 0

#1726 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 August 2013 - 03:50 PM

Konektor od punjača ne pasuje na konektor sa baterije.
Tako da predpostavljam da mi je ovo jedino rešenje!
http://www.aliexpres... ... 35700.html
Predpostavljam da je odgovarajući...

Samo polako čoveče, smiri se, skuvaj kafu uzmi sladoled i kuliraj malo, i slušaj me šta ti kažem:
nemoj da uzimaš ni onaj sa kupinda ni ovaj sa alija, to nisu dobri punjači, onaj na kupindu ima manji konektor + ko zna koliko volti daje na izlazu, može biti 4.2V može 6V ili čak 12V, ni jedno od tih tebi ne odgovara a ovaj sa alija je još gori, em što daje 12V na izlazu em nije u pravom smislu reči punjač pošto nema ledicu (ni kompletan deo elektronike koji "odlučuje" kad treba prekinuti punjenje) indikator koja bi te obavestila da je baterija puna, to je više izvor napajanja za uređaje kao što su ruteri isl. koji koriste 12V...
Znači oba su pogrešna.
Ako hoćeš novi punjač on mora na izlazu da daje ni manje ni više već tačno 8.4V, stavio sam ti link ka proizvodu na DX-u, to je punjač koji je predviđen za ove bateri pakove uz napomenu da nije 100% sigurno da će taj da ti odgovara, možda bude istog problema kao što sad imaš a kod opisa proizvoda nisu naveli dimenzije konektora...

Najbolje rešenje za tebe je da obiđeš neke od radnji koje se bave prodajom elektronskih delova kao što je Kelco, Mikroprinc... (ako si iz BG ili ideš tamo) da poneseš bateriju i tražiš im da ti daju odgovarajući konektor, onda taj konektor namontiraš na punjač i rešio si problem za manje od 100 dinara.

Ili otvoriš tiket na DX-u i čekaš da ti pošalju novi punjač...
  • 0

profilepic.gif

#1727 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Posted 12 August 2013 - 04:06 PM

Ako možeš, okači sliku toga punjača što su ti poslali, da se vidi nalepnica, a možeš i da izmeriš dimenzije konektora na bateriji i punjaču pa da vidimo koji ti treba. Najlakše je uraditi ovako kako Sirijus9 kaže, uradi sam varijanta. Jedino ako ti nisu spakovali neki običan adapter, kao onaj čiji si link poslednji poslao, a koji ne može da se koristi za punjenje baterija (makar ne više puta :)), tada zamena konektora ne vredi.
  • 0
Pozdrav

#1728 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 August 2013 - 04:23 PM

Njemu treba ili
5.5 mm spoljašnj / 2.1 mm unutrašnji = 39.60 Din
ili
5.5 mm spoljašnj / 2.5 mm unutrašnji = 39.60 Din

Ili ista stvar u radio klubu, to je onaj "M 2.1 KOAX DUGI" za 21.88 Din ili "M 2.5 KOAX XN" za 107.28 din (pošto nemaju klasičan dugi...).

a ja predpostavljam da je punjač tačan tj. daje 8.4V / 1A na izlazu već su samo uparili bateriju sa 2.5 mm pinom i punjač sa 2.1 mm rupom pa ne mogu da se spoje...
  • 0

profilepic.gif

#1729 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Posted 12 August 2013 - 04:29 PM

Evo slika. Pre svega čekao sam ovu prokletu lampu više od dva meseca. Pa mi je strpljenje posle 10 tiketarenja i 20tak dana zveranja na dx-u, na najnižem mogućem nivou.
Evo još jedne fore, kada približim konektor punjača, samo da dodiruje konektor baterije, indikator na punjaču svetli zeleno, tj daje mi do znanja da je baterija puna? Ali fizički ne može da uđe. okom gledano dimenzije konektora baterije i punjača su iste. Što se tiče jurenja sporednih stvarčica...
Na žalost nisam iz Bg-a sve mi to predstavlja problem.
Uzgred tu je i adapter za Evropske utičnice...potreban naravno. Pa sam iz tog razloga gledao da ubijem dve muve jednim udarcem...

Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
  • 0

#1730 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 August 2013 - 04:50 PM

Postavljena slika

Da bi ti prikazao status baterije, punjač MORA biti uključen u struju inače ako samo spojiš bateriju na njega kao što si ti uradio uvek će sijati zelena ledica što znači da punjač vuče struju nazad iz baterije.

Ma da, malo su se zabunili kad su pakovali, vidiš kako je unutrašnji kontakt na konektoru punjača komplet metalni (znači da u njega može da uđe samo 2.1 mm iglica) a unutrašnji deo konektora lampe ima samo dva "limića" koji prave kontakt i oni mogu da se rašire malo kad uđe 2.5 mm iglica...

Vidi da ti neko iz BG-a skokne do mikroprinca i pošalje pismom, to bi trebalo da košta manje od 100 din ukupno...
  • 0

profilepic.gif

#1731 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 12 August 2013 - 05:20 PM

Kupicu ti ja, bez nadoknade, zivim blizu Mikroprinca, reci koji konektor treba i daj adresu na pm da ti posaljem.
  • 0

#1732 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Posted 12 August 2013 - 07:53 PM

Pa to mi je gore nego smrt. Da kupim konektor pa da sečem stari da lemim novi... n:krstixf7
  • 0

#1733 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 August 2013 - 08:09 PM

Hoćeš zamenu za ovako nešto, uz doplatu naravno :mrgreen:
Svi konektori provereno rade :D
  • 0

profilepic.gif

#1734 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Posted 12 August 2013 - 08:09 PM

@Villain Da li je to ova lampa: http://dx.com/p/t6-x...-pack-set-94182?
  • 0

#1735 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 August 2013 - 08:12 PM

@Villain Imaš li DX-ov SKU broj za ovu lampu? Čini mi se da sam naručio istu.

Imaš link na prethodnoj strani!!! #-o
  • 0

profilepic.gif

#1736 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Posted 12 August 2013 - 08:21 PM

Nekako mi je promaklo #-o. A jesam poručio baš tu lampu. Nadam se samo da neće da putuje kao prethodna porudžbina (55 dana).
  • 0

#1737 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Posted 12 August 2013 - 08:37 PM

Ljiljak, moja putovala 60 i kusur pa bar 65. A ovo sa punjačem je tek šamar samo takav.
Sirius vidim ja muvaš ti nešto, nemoj ovu, nemoj onu, ne ta, nemoj tu, :lol: seci konektor, lemi, itd itd...teži put :lol:
Dekintirao sam. Inače imam još jedan "lenji" hobi koji mi dušu uze.
Hvala i Homeru. Možda te na kraju i zamolim za uslugu.
  • 0

#1738 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Posted 12 August 2013 - 09:09 PM

55 dana računam od polaska sa HK pošte. Moja lampa je krenula od DX-a ka HK pošti danas. Nadam se da ću imati više sreće nego sa prethodnom porudžbinom. Ako budem imao problem sa punjačem, menjaću konektor. Na poslu imam sav potreban alat, a moguće i konektor.
  • 0

#1739 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Posted 12 August 2013 - 09:12 PM

Ne znam sta se desava u zadnje vreme sve putuje po 2 meseca. Danas mi javljaju da vracaju novac za neki konektor jer nije stigao vise od 2 meseca.
  • 0
.

#1740 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Posted 15 August 2013 - 04:27 PM

Lepo od Dx-a. Dobih 8 dolara popusta na sledeću kupovinu! Koliko će to stvarno vredeti....
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users