Konektor od punjača ne pasuje na konektor sa baterije.
Tako da predpostavljam da mi je ovo jedino rešenje!
http://www.aliexpres... ... 35700.html
Predpostavljam da je odgovarajući...
Samo polako čoveče, smiri se, skuvaj kafu uzmi sladoled i kuliraj malo, i slušaj me šta ti kažem:
nemoj da uzimaš ni onaj sa kupinda ni ovaj sa alija, to nisu dobri punjači, onaj na kupindu ima manji konektor + ko zna koliko volti daje na izlazu, može biti 4.2V može 6V ili čak 12V, ni jedno od tih tebi ne odgovara a ovaj sa alija je još gori, em što daje 12V na izlazu em nije u pravom smislu reči
punjač pošto nema ledicu (ni kompletan deo elektronike koji "odlučuje" kad treba prekinuti punjenje) indikator koja bi te obavestila da je baterija puna, to je više izvor napajanja za uređaje kao što su ruteri isl. koji koriste 12V...
Znači oba su pogrešna.
Ako hoćeš novi punjač on mora na izlazu da daje ni manje ni više već tačno 8.4V, stavio sam ti link ka proizvodu na
DX-u, to je punjač koji je predviđen za ove bateri pakove uz napomenu da nije 100% sigurno da će taj da ti odgovara, možda bude istog problema kao što sad imaš a kod opisa proizvoda nisu naveli dimenzije konektora...
Najbolje rešenje za tebe je da obiđeš neke od radnji koje se bave prodajom elektronskih delova kao što je Kelco, Mikroprinc... (ako si iz BG ili ideš tamo) da poneseš bateriju i tražiš im da ti daju odgovarajući konektor, onda taj konektor namontiraš na punjač i rešio si problem za manje od 100 dinara.
Ili otvoriš tiket na DX-u i čekaš da ti pošalju novi punjač...