Razne LED lampe, sve o njima
Posted 16 May 2013 - 08:31 PM
Sirius9 negde pre nekih 10-ak strana si pominjao ovu lampu i napomenu kolika cena toliki i kvalitet.
Interesuje ima li jos neka lampa do nekih 30-ak$ slicna ovoj 501b?
Posted 17 May 2013 - 01:10 PM
mislis da je strob predvidjen za sumu?I kad je mrkli mrak npr nocu u sumiKada je maglovitoNajmanje
Tako jaka lampa i nema neku pretjeranu svrhu u gradu sa gradskom rasvjetom osim da smeta vozacima auta
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"
Posted 17 May 2013 - 08:05 PM
Moj prvi post se odnosio na strob opciju, gde dolazi do izrazaja treperenje znakova.Obrati paznju na "...jaka lampa...". Za strob ne treba tako jaka lampa a ovdje pricamo o jacini svjetlosti.
Probao sam u Srpskih vladara, imao sam utisak da trepti od Beogradjanke do Slavije
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"
Posted 17 May 2013 - 08:24 PM
zanima me sta misli ( Sirius9 ili kogod drugi sa iskustvomu koriscenju) o ovoj lampi
http://www.cikloberz...ow.php?id=62544
hvala unapred
when you look into abbyss, the abbyss looks into you www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe) www.facebook.com/bikecologic
Posted 17 May 2013 - 09:03 PM
Posted 18 May 2013 - 09:07 AM
Ja sam nedavno silom prilika vozio nekih 1,5-2h po mraku sa X2000 koja je dosta slabija. Donedavno je bila montirana na kormanu medjutim zbog torbe koju sam stavio na korman morao sam je skinuti. Zbog ture do Kladova (ja na dalji put bez svetla ne idem) tada sam je montirao iznad same prednje kočnice na onu rupu gde se kači branik na prednjoj suspenziji. Rezultat je: daleko bolji učinak od montaže na korman jer je lampa dosta niža-praktično nekih 5-6cm od prednjeg točka i svetlo je mnogo bolje rasporedjeno. Na taj način čak i X2000 sasvim korektno osvetljava put u mraku obzirom na njenu nisku cenu od svega 400din.
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 18 May 2013 - 10:01 AM
Lampe sa kojima ja imam iskustva su bazirane na fixnom reflektoru i emiterima tipa SSC-P7 (sada već zastarelo ali radi odlično !), XM-L/2 T6/U2/U3 i XP-G/2 R5/S2 u planu mi je nabavka nekih MT-G2 emitera pa ćemo videti kako i to radi.
Doduše, jedna stvar me oduvek interesovala, da li bi mogao neku od ovih Police lampi da iskoristim zimi za grejanje kuće, mislim, 3500 W(ati) ej bre, to nije malo a vidim po oglasima da ima modela koji idu i do 8000W-10000W, ja sam do sad baratao sa emiterima koji idu do 10W koji se greju kad su na max ali ove Police su 350 puta jače
Posted 22 May 2013 - 11:45 AM
Pa ako se usmeri kako treba, ne smeta nista vise od fabrickog xenon fara na autu A mnogo je veci efekat pogotovo ako vozis u mom kraju gde se prema bicikli ponasaju kao prema trotinetu. Cim vide bajs, misle da mogu da te iseku, iskoce ispred tebe itd, nebitno sto se ti kreces nekom normalnom brzinom i sto ce ti zasmetati tim manevrnom. Kad vide ovo svetlo imaju malo vise postovanja, sto meni licno znaci. Mada je retko kad koristim gde ima rasvete, samo blizu kriticnih raskrsnica i slicno, gde znam da mogu da imam (ili gde sam imao) problema.Tako jaka lampa i nema neku pretjeranu svrhu u gradu sa gradskom rasvjetom osim da smeta vozacima auta
Inace me moja xml-t6 lampa neprijatno iznenadila pre neki dan, ne znam da li sam naleteo na takav model u moru lampi sa dxa. Uglavnom, nema zastitu tj obavestenje da je baterija pri kraju (zelena dioda na dugmetu je bila zelena svo vreme). Samo se u sred voznje ugasila. I to za baksuz na najgorem mogucem delu, na kvazi-magistralnom putu gde nema nikakvog ulicnog osvetljenja kilometrima. Srecom pa nosim i staru Cateye bljeskalicu kao rezervu.
Bateriju sam posle napunio i sve radi kako treba, zanima me da li i koliko ovakav ciklus praznjenja ostecuje bateriju? Mislim, posto je li-ion u pitanju, svakako cu je sad puniti cesce jer je memorijski efekat maltene nepostojeci, ali pitam informativno
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users