Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#1581 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 16 May 2013 - 07:00 AM

Obrati paznju na reflektujuce znakove, baca sigurno 150-200m.
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#1582 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Posted 16 May 2013 - 02:26 PM

Najmanje ;)
  • 0

#1583 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 16 May 2013 - 04:50 PM

Najmanje ;)

Kada je maglovito :mrgreen:
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#1584 Zuba1970

Zuba1970
  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • LocationBeograd

Posted 16 May 2013 - 08:17 PM

@caneee
Da li lampa daje difuzno svetlo(bar u najjacem modu), koje baterije koristis (ako su punjive koje i koji punjac) i na kraju koji drzac koristis?
  • 0

#1585 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 16 May 2013 - 08:28 PM

#-o
Na prethodnoj stranici cane je lepo stavio linkove i ka lampi koju je uzeo i punjaču i nosaču i baterijama !!! znači to je pre 10-15 postova a ne pre 10-15 stranica...
  • 0

profilepic.gif

#1586 Zuba1970

Zuba1970
  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • LocationBeograd

Posted 16 May 2013 - 08:31 PM

Hvala izvinjavam se. Nego interesuje me ovaj nosac na principu cicak trake koliko je stabilan? U smislu da nece tokom voznje da popusti kada drzi lampu( da ne bi svaki put morao da lampu stavljam u projektovani polozaj). Vidim da je hvaljen onaj Feniksov nosac.
Sirius9 negde pre nekih 10-ak strana si pominjao ovu lampu i napomenu kolika cena toliki i kvalitet.
Interesuje ima li jos neka lampa do nekih 30-ak$ slicna ovoj 501b?
  • 0

#1587 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Posted 17 May 2013 - 06:45 AM

Najmanje ;)

I kad je mrkli mrak npr nocu u sumi ;)
Tako jaka lampa i nema neku pretjeranu svrhu u gradu sa gradskom rasvjetom osim da smeta vozacima auta ;)
  • 0

#1588 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 17 May 2013 - 01:10 PM

Najmanje ;)

I kad je mrkli mrak npr nocu u sumi ;)
Tako jaka lampa i nema neku pretjeranu svrhu u gradu sa gradskom rasvjetom osim da smeta vozacima auta ;)

mislis da je strob predvidjen za sumu?
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#1589 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Posted 17 May 2013 - 06:22 PM

Obrati paznju na "...jaka lampa...". Za strob ne treba tako jaka lampa ;) a ovdje pricamo o jacini svjetlosti.
  • 0

#1590 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 17 May 2013 - 08:05 PM

Obrati paznju na "...jaka lampa...". Za strob ne treba tako jaka lampa ;) a ovdje pricamo o jacini svjetlosti.

Moj prvi post se odnosio na strob opciju, gde dolazi do izrazaja treperenje znakova.
Probao sam u Srpskih vladara, imao sam utisak da trepti od Beogradjanke do Slavije :)
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#1591 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Posted 17 May 2013 - 08:14 PM

Ja kad sam prodavao prvu lampu upozorim kolega da ako mu blicaju auta spusti lampu. Tada se smijao a kad je vidio sam vise nije ;)
  • 0

#1592 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Posted 17 May 2013 - 08:24 PM

Posto vidim da Sirius9 "kida" ove lampe i struju :mrgreen: , a uz izvinjenje ako je vec postavljano pitanje u vezi sa ovom lampom ranije (ne mogu bas 107 stranica postova da bistrim),
zanima me sta misli ( Sirius9 ili kogod drugi sa iskustvomu koriscenju) o ovoj lampi

http://www.cikloberz...ow.php?id=62544

hvala unapred
  • 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#1593 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 17 May 2013 - 09:03 PM

Konkretno nisam imao dodira sa tom lampom, ali imam "original" Police lampu od 3200w sa kojom sam prezadovoljan. Verujem da ce i ta super raditi posao, ali naravno daleko je slabija od toga sto pise... :) Ali bolje sacekaj nekoga ko je vise upucen u tu lampu da ti da odgovor. :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#1594 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 May 2013 - 09:07 AM

I ove sa berze i limunda su jake iako su kopije...fora je u drukčijem rasipanju svetlosnog snopa i još nekim sitnicama- Sirius9 je dosta upućen pa će ti on dato konkretan odgovor.

Ja sam nedavno silom prilika vozio nekih 1,5-2h po mraku sa X2000 koja je dosta slabija. Donedavno je bila montirana na kormanu medjutim zbog torbe koju sam stavio na korman morao sam je skinuti. Zbog ture do Kladova (ja na dalji put bez svetla ne idem) tada sam je montirao iznad same prednje kočnice na onu rupu gde se kači branik na prednjoj suspenziji. Rezultat je: daleko bolji učinak od montaže na korman jer je lampa dosta niža-praktično nekih 5-6cm od prednjeg točka i svetlo je mnogo bolje rasporedjeno. Na taj način čak i X2000 sasvim korektno osvetljava put u mraku obzirom na njenu nisku cenu od svega 400din.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#1595 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 18 May 2013 - 10:01 AM

Pa, kada bi video jednu od tih lampi rasklopljenu i eventualno isprobao u radu mogao bi da dam neki komentar ali, onda kad sam se ja zainteresovao za lampe lokalni kinzi nisu imali tako nešto već samo lampe sa klasičnim led diodama. Do momenta kada sam krenuo da nabavljam lampe naučio sam neke stvari i odma u startu otpisao zum lampe i Police isl. tako da ja zapravo nemam iskustva uopšte sa police lampama. Zum lampu sa nabavio jednu, zato što je bila jeftina, svatio baterije, isprobao, izvadio baterije i nikad više uključio, toliko o zum varijantama ali nisu svi ukusi isti, nekome se možda i sviđaju, jedini savet za one koji su već zapeli za zum lampu, uzmite sa TIR optikom, nemojte uzimati one klasične sa običnim najčešće plastičnim sočivom.

Lampe sa kojima ja imam iskustva su bazirane na fixnom reflektoru i emiterima tipa SSC-P7 (sada već zastarelo ali radi odlično !), XM-L/2 T6/U2/U3 i XP-G/2 R5/S2 u planu mi je nabavka nekih MT-G2 emitera pa ćemo videti kako i to radi.

Doduše, jedna stvar me oduvek interesovala, da li bi mogao neku od ovih Police lampi da iskoristim zimi za grejanje kuće, mislim, 3500 W(ati) ej bre, to nije malo a vidim po oglasima da ima modela koji idu i do 8000W-10000W, ja sam do sad baratao sa emiterima koji idu do 10W koji se greju kad su na max ali ove Police su 350 puta jače n2:hahaha
  • 0

profilepic.gif

#1596 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 19 May 2013 - 11:19 AM

Sirius9 i bobale su bogovi za lampe i elektroniku :D =D>
Super je sto su tu na forumu, da razrese nedumice vezane za osvetljenje.
Hvala vam.
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#1597 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 19 May 2013 - 06:02 PM

Sirius9 i bobale su bogovi za lampe i elektroniku :D =D>
Super je sto su tu na forumu, da razrese nedumice vezane za osvetljenje.

A bogami i za grejanje... :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#1598 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Posted 20 May 2013 - 03:32 PM

Deluje interesantno!

http://www.24sata.rs... ... 0140.phtml
  • 0

#1599 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 20 May 2013 - 03:51 PM

Svašta su napisali samo ne nešto konkretno.
Gledao sam nešto slično pre par meseci na yutjubu, u pitanju su nanocevi naravno, samo potraži na netu "carbon nanotube battery" samo, daleko je to još od svakodnevne primene.
  • 0

profilepic.gif

#1600 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Posted 22 May 2013 - 11:45 AM

Pa ako se usmeri kako treba, ne smeta nista vise od fabrickog xenon fara na autu :) A mnogo je veci efekat pogotovo ako vozis u mom kraju gde se prema bicikli ponasaju kao prema trotinetu. Cim vide bajs, misle da mogu da te iseku, iskoce ispred tebe itd, nebitno sto se ti kreces nekom normalnom brzinom i sto ce ti zasmetati tim manevrnom. Kad vide ovo svetlo imaju malo vise postovanja, sto meni licno znaci. Mada je retko kad koristim gde ima rasvete, samo blizu kriticnih raskrsnica i slicno, gde znam da mogu da imam (ili gde sam imao) problema.

Inace me moja xml-t6 lampa neprijatno iznenadila pre neki dan, ne znam da li sam naleteo na takav model u moru lampi sa dxa. Uglavnom, nema zastitu tj obavestenje da je baterija pri kraju (zelena dioda na dugmetu je bila zelena svo vreme). Samo se u sred voznje ugasila. I to za baksuz na najgorem mogucem delu, na kvazi-magistralnom putu gde nema nikakvog ulicnog osvetljenja kilometrima. Srecom pa nosim i staru Cateye bljeskalicu kao rezervu.
Bateriju sam posle napunio i sve radi kako treba, zanima me da li i koliko ovakav ciklus praznjenja ostecuje bateriju? Mislim, posto je li-ion u pitanju, svakako cu je sad puniti cesce jer je memorijski efekat maltene nepostojeci, ali pitam informativno :)
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users