Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 12 May 2013 - 09:10 PM
Ovako nešto bi "držalo vodu" neko vreme, ovaj model bi bio jako jako koristan i dobro došao a ovaj model bi bio do džadža i rešenje na duže staze ALI se nema keša ni za jedno od tih
Postavljeno 12 May 2013 - 10:26 PM
ako paket procene na 30$ onda će zaračunati "samo" 20% na ime PDVa ali ako procene na veći iznos onda će na osnovicu računati + 8% za carinu a onda na ceo taj iznos (osnovica + carina) zaračunati 20% PDVa.
Ajde sad glupo pitanje - zar to nije definisano zakonom? Tačnije, zar nije definisano da se ne plaćaju dažbine za ukupnu vrednost pošiljke do 50 evra? Osim ako je očigledno da nije za ličnu upotrebu, nego za prodaju (što obično znači 50+ komada nečega).
Postavljeno 12 May 2013 - 10:36 PM
A onaj prvi sa dip-switch-evima nisam još video, ali trebalo bi da može da se fino podešava izlazni napon sa onim trimerom. Inače, zanimljivo proveriti koliko košta sam LM2596 (npr. na DigiKey) makar ga kupovao i na 1000 komada .
ps. izvinjavam se za .
Postavljeno 12 May 2013 - 10:38 PM
Ajde sad glupo pitanje - zar to nije definisano zakonom? Tačnije, zar nije definisano da se ne plaćaju dažbine za ukupnu vrednost pošiljke do 50 evra? Osim ako je očigledno da nije za ličnu upotrebu, nego za prodaju (što obično znači 50+ komada nečega).
Sve je po zakonu, iz nekog razloga su počeli striktno da ga se pridržavaju tek od pre par nedelja.
Postavljeno 12 May 2013 - 10:40 PM
Ostaje pitanje da li je to neko njegovo tumačenje ili zakon baš tako eksplicitno kaže.
Postavljeno 12 May 2013 - 10:58 PM
Ima na ES poduža priča o tome ali suština je sledeća:
Krajem 2012 god doneta je odluka da se PDV naplaćuje na sve pošiljke bez obzira na vrednost ali se to zbog nekog razloga nije primenjivalo, tek kada je došao PayPal i gomila ljudi naručila gomilu stvari većinom iz Kine onda su krenuli sa striktnom primenom.
Pošiljke do 50 su oslobođene carine ali ne i PDV-a (iako su ih ranije puštali i bez PDVa) onaj limit od 70€ možeš slobodno da zaboraviš jer u borbi sa carinom nema šanse da dokažeš da ti je paket poslalo fizičko lice.
Problem je u tome što mi većinom naručujemo iz Kine zbog povoljnih cena a kinezi pišu neke glupe vrednosti i nikad ne daju fakturu uz robu pa su carinici usvojili pravilo da vrednost robe odrede tako što zavire u paket i lupe nešto što oni smatraju validnim uglavnom se oslanjajući na cene iste ili slične robe kod nas (tj. po katalozima domaćih uvoznika), naravno jasno ti je da cene u kini i cene kod nas nemaju blage veze jedne sa drugima što jako često, toliko da je čak postalo pravilo, dovodi do nerealno veće procene vrednosti, recimo ti si platio 20$ a oni to procene na 40-50$ i naplate ti PDV na njihovu procenu i ti tu ne možeš ništa ili da platiš ili da odbiješ prijem robe i izgubiš 20$...
Imaš posebnu temu gde bi ovo mogli da svrstamo i na našem forumu -> viewtopic.php?f=5&t=7292&st=0&sk=t&sd=a
pa prebaci tamo
Postavljeno 13 May 2013 - 11:51 AM
Doneo poštar paket. Poslato 10. aprila, u Beograd stiglo 3. maja, kod mene 13. HongKong post stavili carinsku deklaraciju, sve taksativno, ukupna vrednost 14,42 (bez ikakve oznake valute, kome je to još potrebno ). Težina 336.. nečega. Stoji napomena GIFT.
Naša carina težinu utvrdila na 348 gr, prihvatila vrednost 14,42 USD. Carinska osnovica 1.216,91 din, PDV 243,38 din, što je na kraju podvučeno na "ukupno dažbina" 243,50. Poštar tražio ~256 din, ja mu dadoh 300, da bi i drugi put dolazio na vrata, bez pokušaja da ugura paket u sanduče sa rupom 10x2 cm.
Pakovanje prilično dobro. Pucketavi koverat, unutra lampa u dodatnom pucketavom pakovanju (mada slabašnom). Baterije su u posebnoj plastičnoj kutijici, to me prijatno iznenadilo. Mnogo su veće nego što sam očekivao. Lampa deluje veoma kvalitetno, ozbiljno i masivno. Vrlo iznenađujuće. Nemam utisak da je bilo šta labavo. Svetli super. Mislim da je definitivno odličan izbor, mada tek treba da je probam u mraku, na bajku. Jedino je onaj nosač.. ne baš. Deluje manji nego na slikama, pa ću da vidim kako će da služi. Ne obećava.
PITANJE: Da li baterije prvo da stavim na punjenje ili da ih koristim/ispraznim?
Postavljeno 13 May 2013 - 12:14 PM
PITANJE: Da li baterije prvo da stavim na punjenje ili da ih koristim/ispraznim?
501b nema upozorenje na nisku voltažu tj. ne isključuje se sama kada baterija oslabi tako da ako isprazniš bateriju do žnj možeš da je baciš, litijum jonske baterije se prazne do 3V, maximalno do 2,5V one kvalitetne (za one tvoje plave računaj 3V), pražnjenje ispod toga trajno oštećuje bateriju, smanjuje joj kapacitet i životni vek...
Napuni bateriju lepo do 4,20V i tako isprobaj, ako imaš unimer možeš da izmeriš i koliko vuče u najjačem modu pa da vidiš koliko približno lumena dobijaš
Postavljeno 13 May 2013 - 01:00 PM
http://dx.com/p/ultr... ... 8650-55241
http://dx.com/p/trus... ... -blue-5790
http://dx.com/p/oem-... ... v-ac-13820
http://dx.com/p/univ... ... eter-31871
Ako si ti sa carine, ja nemam pojma ko ovo kuca, niti sam odgovoran za bilo šta što piše(m).
@Sirius
Špansko selo.
A kako ja da znam da je baterija ispod 3 V dok je koristim? Kako da znam da je napunjena na 4,2? Mislim da negde imam kineski unimer, ne znam kako se koristi, ni kako bih izmerio koliko lampa vuče. Stavih sad baterije na punjenje, svetle lampice jarko crveno.
Postavljeno 14 May 2013 - 11:59 AM
Baterije sam punio dok nije zasvetlela zelena lampica. Jedna se napunila jako brzo, druga bar sat vremena kasnije. Može da bude do punjača, ali verovatno je do samih baterija, odnosno da je jedna bila već malo napunjena. Ili je druga bila malo korišćena.
Postavljeno 14 May 2013 - 02:22 PM
dacu samo neke primere:
http://www.solarforc... ... =44&id=223
http://www.ebay.com/... ... 5af13e1acf
https://www.fourseve...products/QTL-AE
Postavljeno 14 May 2013 - 06:02 PM
1. Solarforce je ok brend, imaju kvalitetne lampe, u razvijenom svetu su prilično poznati ali ne i naročito popularni, njihovo vreme polako prolazi, imaju slabu ponudu novih modela. Ima dobar output. Sve zavisi od namene ali kad ti kroz ruke prođe izvesna količina lampi klasičnih 5 modova (max-mid-min-strobo-sos) postanu prilično dosadni i ljudi se okrenu interesantnijim modelima. Jedini model koji sam ja poželeo da nabavim od njih je ovaj.
2. PD32 XP-G i PD32 Ultimate sam imao lično i mogu samo da kažem da su fenomenalne lampe, od kad sam njih imao uvek gledam da lampa po mogućnosti ima bočni prekidač znači samo reči pohvale za njih. Samo jedna preporuka ovde, nikad nemoj da kupuješ "Value Set"-ove, jer uvek ali po pravilu uvek u takvim setovima dobijaš sranje punjač i proliv bateriju, value setovi su namenjeni za privlačenje neupućenih kupaca koji misle da po dobroj ceni dobijaju "ceo komplet" ali vrlo brzo nauče da ih to zapravo više izađe nego da su odma uzeli kvalitetno i sve posebno... Analogija: to je kao kad bi uzeo neki extra bajs za 1000 evrića i onda stavio na njega neke žnj CTS najjeftinije/najlošije moguće gume koje se mogu kupiti! I još jedna preporuka, PD32 XP-G ti je stari model koji se više ne proizvodi, i nema je u regularnom distributivnom lancu, nju je zamenio model PD32 XP-G2, znači ista lampa ali jači emiter, noviji, savremeniji, efikasniji
3. Za 4sevens ne mogu mnogo da ti kažem, nikad nisam imao njihovu lampu ali važe za kvalitetnog proizvođača, imaj samo u vidu da kvark koristi CR123A bateriju koje imaju jako loš odnos cena/kapacitet i još jedna stvar, imaš dostupna samo dva moda a menjaš ih tvistom (okrećeš glavu lampe) meni se lično taj sistem uopšte ne sviđa, probao sam i odlučio da ga izbegavam ubuduće...
Postavljeno 14 May 2013 - 08:04 PM
Od stotine raznolikih modela ja bi najpre voleo da probam npr. Klarus RS16 i Klarus RS1A, a pogledaj recimo i Zebralight SC600W, malo im je ružnjikava boja ali dobro rade
Postavljeno 15 May 2013 - 07:57 AM
uh dobar, baš, baš...pa naravno da može da se iskoristi i za bajs a fenix ima i jedan od najboljih nosača za montažu na bajs.
Od stotine raznolikih modela ja bi najpre voleo da probam npr. Klarus RS16 i Klarus RS1A, a pogledaj recimo i Zebralight SC600W, malo im je ružnjikava boja ali dobro rade
Postavljeno 15 May 2013 - 11:49 PM
Lampa je super. Prvo stavio na najslabije, jer sam išao dovoljno osvetljenim terenom (a nije još bio baš mrak). Čisto da mene drugi vide. Čak i na stazi ka Adi je dovoljno osvetljeno, a video se trag svetla na putu. Na Vidikovcu odlučih malo da se iživljavam i stavio na najjače. Vozio po trotoaru, dosta mračnih delova i senke. Sve se vidi fantastično, ljudi se sklanjali misleći da je auto, a vozači zastajali zabezeknuti. Lampa je bila uperena na dole, ne u oči vozača.
Naravno, što je mračnije, to je lampa impresivnija. Rekao bih da sigurno može odlično da osvetljava do 30 metara, da se sve jasno vidi. Do 50 bi se sigurno naziralo šta nailazi. Posle sat vremena vožnje (10-15 minuta na najjače). nema naznaka da se baterija prazni.
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika