Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 07 April 2013 - 07:02 PM
@gadjan Ni za jednu namenu mi nije potrebno idealno, niti sam spreman da platim za to (čeka me puno kupovina za sezonu, a para nigde). Rekoh da bajk retko vozim noću, pa zašto da dajem 50 evra za lampu koju neću moći da koristim ni za šta drugo? Lampu kao što je 501 mogu da nosim sa sobom svuda u džepu ili rancu, praktično je neprimetna, a mogu da je koristim i za bajk. Hm, meni je upravo to idealno.
Postavljeno 08 April 2013 - 02:09 PM
@caneee: ne znam koja je ono lampa na 04:45 pošto ima dosta sličnih lampi, puno proizvođača ima lampe u tom formatu, nešto slično kao npr. Nitecore Sens mini ili Sens CE, moguće da je i Sunwayman ili Thrunite... u svakom slučaju batali te, s obzirom da si početnik ne bi predložio experimentisanje, to su tvisti lampe koje koriste CR123, RCR123A ili 16340 baterije tako da to nije za svakog.
Kako se 501b kotira! pa, moraš imati u vidu da pričamo o low cost, low budget lampi i ona je odlična za te pare ali je razlika kao nebo i zemlja spram onih iz snimka naročito prvom.
Ja lično više volim specializovane lampe za bajs, nemam potrebe za multi rešenjima tako da mi je lampa za vožnju stalno na bajsu a osim toga nemam nešto puno potrebe za drugim lampama, povremeno nosim lampu kad hoću da isprobam neki novi model ali da imam potrebu baš i ne bi mogao da kažem, ajd da živim na selu, pa nema struje i tako to ali ovde gde sam ja ne mogu ni pošteni noćni snimak da napravim a da od negde ne sija nešto što ne mogu da isključim :/
Postavljeno 08 April 2013 - 02:32 PM
Naručio sam 501b, preporučeni punjač, plave baterije sa zaštitom (jeftinije su od onih prvih) i onaj čičak nosač za bajk. Videćemo kad stigne. Ostavio štiklirano da šalju prvo šta ima. Mislim se, ako i budu 2 paketa, manje će pažnje da privlači.
Btw, za lampicu iz snimka sam pitao zato što me stvarno zaprepastilo koliko svetli iz tako malog pakovanja.
Postavljeno 08 April 2013 - 03:07 PM
Nitecore Sens serija je interesantna zato što ima ugrađen žiroskop pa kad uperiš lampu u noge ona sama smanji svetlo a kad je staviš vodoravno onda se sama pojača na max jer "predpostavlja" da hoćeš što dalje da dobaci to naravno može i da se isključi.Btw, za lampicu iz snimka sam pitao zato što me stvarno zaprepastilo koliko svetli iz tako malog pakovanja.
Inače ako neko hoće baš kvalitetnu lampu za bajs toplo preporučujem Klarus RS1A ili još bolje Klarus RS16 <-fenomenalna lampa.
Ili recimo :
Postavljeno 08 April 2013 - 05:43 PM
http://dx.com/p/sing... ... 650-172326
Mnogo duža autonomija + duplo jače svetlo, gde ćeš više za iste pare...
I jedno pitanje za Siriusa pošto vidim da je u toku zbivanja na led sceni , jel ovo sigurno pasuje na Magicshine lampe?
http://dx.com/p/5-4m... ... 00cm-32751
Bilo bi mi zgodno ako može da dohvati pa da baterija bude u rancu na paktregeru ili bisagama, rogobatno izgleda na top tube cevki, pogotovo kad je bajs načičkan sa dve lampe, dve torbice, pumpa... gledaju me ko da sam pao s marsa
Postavljeno 08 April 2013 - 05:56 PM
Paše ali nije original...I jedno pitanje za Siriusa pošto vidim da je u toku zbivanja na led sceni , jel ovo sigurno pasuje na Magicshine lampe?
Inače onu lampu što si predložio ne bi preporučio, barem ne bez difuzera pošto pravi extra vruću tačku sa vrlo malim spilom...
Postavljeno 08 April 2013 - 06:02 PM
Dobra fora!Nitecore Sens serija je interesantna zato što ima ugrađen žiroskop pa kad uperiš lampu u noge ona sama smanji svetlo a kad je staviš vodoravno onda se sama pojača na max jer "predpostavlja" da hoćeš što dalje da dobaci to naravno može i da se isključi.
@Sirius9, jel' ova Sirius iz sopstvene proizvodnje ? Ima li karbon verzija, titanijum je sooo 90's
Postavljeno 08 April 2013 - 07:13 PM
Paše ali nije original...
Inače onu lampu što si predložio ne bi preporučio, barem ne bez difuzera pošto pravi extra vruću tačku sa vrlo malim spilom...
Ja nisam to ni tražio nego slučajno naleteo, znaš li možda a jel ima uopšte originala? Mada pretpostavljam da nema neke bitne razlike, kabl ko kabl, samo da konektor čvrsto stoji da ne ispada i ne ulazi kišnica, znači da se čuje ono "pop" kad (ot)kačiš. Recimo baš na mj-808 je ranije bio taj labaviji pa su na upgraded verziji stavili takav čvršći konektor, gledao sam video klip, prilična je razlika.
A za lampu, ko što rekoh nisam u toku, vidim ima raznih za tu cenu 30-35$, sa različitim emiterima i reflektorima, ima li neka od njih da dobro rasipa? Da znam za preporuku kad me pitaju. Mada svi se lože na snop, glavno im je "kolko baca" kad vide kako svetli (p7 s reljefnim reflektorom) misle da je to spektakularno, a baš naprotiv da je drugi emiter i glatak reflektor onda bi hotspot izuvao ali bi za bajs bilo neupotrebljivo mlatarati levo desno takvim snopom
Postavljeno 08 April 2013 - 08:52 PM
Kako vam se cini ova lampa? "Pise" da ima cak 1800 Lumena u sta bas ne verujem. Svidja mi se sto moze da koristi i obicne AAA baterije umesto 18650 mada ne znam da li ima svrhe? Po kucistu dosta lici na one cuvene X2000...
Postavljeno 08 April 2013 - 09:25 PM
Postavljeno 08 April 2013 - 11:41 PM
Ja imam ovu: http://dx.com/p/t6-w... ... -set-82510A za lampu, ko što rekoh nisam u toku, vidim ima raznih za tu cenu 30-35$, sa različitim emiterima i reflektorima, ima li neka od njih da dobro rasipa?
Nije previse usmerena, dovoljno je jaka, mada mi nije ni trebala lampa sa velikim rasipanjem u stranu, tako da sam veoma zadovoljan. Npr, nije toliko za offroad voznju, ali za asfalt je odlicna.
Postavljeno 09 April 2013 - 06:15 PM
elem, videcu da je bolje prostudiram al evo moje dileme pa ako neko ima iskustva dobro bi dosao savet.
u planu je kupovina prednjeg svetla i dvoumim se izmedju modela cateye UNO, koju bi nesto povoljnije dobio jer je korisceno tj polovno, i trelock LS450 koji je od skoro ponovo u ponudi u planet bajku. doduse LS450 je u paketu prednje i zadnje, a zadnje mi ne treba pa sam i u potrazi za nekim ko je zainteresovan za zadnje pa da podelimo komplet prednost je sto mogu iz planeta dobiti nabavnu cenu pa bi izaslo jeftinije
ovo LS450 je uzeo moj drugar prosle godine i bas sija ko blesavo pa sam mislio sa nekim da se zdruzim, ako je neko zainteresovan, ovih dana cu pogledati koju cenu mogu dobiti za komplet!
ili mozda neko ima neku drugu ideju
Postavljeno 09 April 2013 - 06:34 PM
- gde ću da koristim lampu?
- kako ću da koristim lampu (u smislu koliko dugo treba da radi, kojim intenzitetom isl)
kad odgovoriš na to, ideš dalje u izbor modela.
P.S. javi mi na pp koliko bi koštalo to zadnje svetlo, izgleda interesantno za modovanje mada moram da budem iskren, za te pare, ako ti već ne treba zadnje svetlo, možeš i bolje da pazariš...
Postavljeno 09 April 2013 - 08:47 PM
- koliko dugo bi trebala da radi? - pa do sad sam koristio punjive baterije, pa sam mislio tako i nastaviti, a sto se kontinuiteta tice, uglavnom da moze da izdrzi bar 2-2.5h u cugu!
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika