Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#1341 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Postavljeno 06 January 2013 - 08:37 AM

Možda ovako nešto http://dx.com/p/univ... ... eter-31871
  • 0
JoJ

#1342 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 06 January 2013 - 10:59 AM

Tako nešto sam i mislio ne znam kakvi su oni silikonski držači dal valjaju
http://dx.com/p/univ... ... hone-68460
  • 0

#1343 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Postavljeno 06 January 2013 - 12:14 PM

Pa ne znam šta da ti kažem, ja nisam uspeo da montiram ni jedanput, tj. pukla mi je jedna strana pri prvom pokušaju montaže. Probao sam posle ovaj drugi krak da na silu pokidam i nije išlo, tako da možda me je pogodio neki falični primerak.
  • 0
JoJ

#1344 MadScientist

MadScientist
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 405 posts

Postavljeno 10 January 2013 - 07:43 PM

Danas sam kupio "Cree LED" baterijsku lampu. Kupio sam kod kineza zbog toga sto te lampe koriste 3 AAA baterije, a ja imam solarni punjac za iste pa ce mi dobro doci jer ove godine planiram malo duze putovanje :) Uz tu lampu imam i "Power beam" komplet.

Postavljena slika

Za sad sam zadovoljan sa istom i po meni je dosta bolji izbor od gore spomenute "Power beam" lampe. Cena 350rsd.
  • 0

#1345 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 11 January 2013 - 11:52 AM

Ako se AAA baterije pune po 6 i vise sati, koliko nedelja ce trebati da ih napuni solarni punjac? :D A i svetlo ce biti slabije zbog napona od 1.2V
  • 0

#1346 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 11 January 2013 - 12:07 PM

Ne mora da znači, sve zavisi od punjača (i sunca naravno) ali obično solarni punjači imaju neku vrstu step up convertera jer bi inače bili beskorisni...
mada, s obzirom da pričamo o lampama od 350 din verovatno ni solarni punjač nije state of art... :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#1347 MadScientist

MadScientist
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 405 posts

Postavljeno 11 January 2013 - 01:45 PM

Pa i ako jeftin solarni punjac nije za bacanje :D Jedan solarni punjac sam platio oko 1000rsd. Radi posao i u uputstvu pise da mu treba 10 sati za punjenje, mada iz prakse to je ipak malo vise i treba mu oko 20h (ali preko zime, videcemo kako radi na leto). Ne mogu naci njegovu sliku na netu, ali izgleda nesto poput ovog:

Postavljena slika

Sve u svemu odlicno dodje kad nemate uticnicu u blizini :D Takodje imam solarni punjac i za telefon koji radi odlicno. Punjac ima integrisanu bateriju, tako da ga preko dana ostavim da se napuni, a preko noci stavim telefon na punjenje. Sasvim lepo odradi posao, a cena istog je samo 700rsd! :D Imao sam jos jednu bolju verziju koju sam narucio preko chinabuye-a, ali mu je baterija riknula.

Postavljena slika
Solarni punjac za telefon (moj je narandzaste boje)

Ako nekog zanima gde se moze kupiti ovaj punjac za telefon neka se javi preko p.p. da ne reklamiram javno prodavnicu :D PS. lampa radi odlicno bez obzira sto je samo 350rsd, jedini problem je nosac za istu.
  • 0

#1348 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 11 January 2013 - 02:05 PM

A jel si video PowerStyle kod tih Kineza? Nisam jos video bolje resenje za te pare (1200 u preprodaji, kod Kineza je verovatno 600 :mrgreen: )
  • 0

#1349 MadScientist

MadScientist
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 405 posts

Postavljeno 11 January 2013 - 02:11 PM

Mogu ti samo reci da ima lepa kolekcija kopija tih lampi, sigurno oko dvadesetak modela, a cene su od 100 do 1500rsd :D
  • 0

#1350 pekovic

pekovic
  • Members
  • 6 posts

Postavljeno 11 January 2013 - 09:24 PM

drugari bajkeri pozdrav

posto vidim da mnogi imate iskustva sa lampama novije generacije i da ste ih kupovali sa kineskih sajtova, bacite pogled na ovo i recite mi sta mislite

http://www.aliexpres... ... 97815.html

dosta je jefitinija od onih koje sam nailazio na DX, samo trazim misljenje da li ovo vredi ovih para ili je krsh. meni deluje pristojno, ali mozda se i varam...

hvala unapred!
  • 0

#1351 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 11 January 2013 - 10:30 PM

Ako je neko zainteresovan za modovanje svojih Power beamova :mrgreen: i sličnih sa pravim emiterima (ili mu jednostavno trebaju jaki emiteri po extra ceni) može da mi se javi na pp. Postoji inicijativa da se naruči proizvodnja XM-L T6 (C1) emitera na bakarnoj 20mm podlozi, što više ljudi se sakupi (više emitera se proda) to će cena biti niža a ako uspemo da sakupimo porudžbine za 1001+ komada cena može da bude i 5 puta niža od trenutne tržišne :D
  • 0

profilepic.gif

#1352 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 12 January 2013 - 03:23 PM

drugari bajkeri pozdrav

posto vidim da mnogi imate iskustva sa lampama novije generacije i da ste ih kupovali sa kineskih sajtova, bacite pogled na ovo i recite mi sta mislite

http://www.aliexpres... ... 97815.html

dosta je jefitinija od onih koje sam nailazio na DX, samo trazim misljenje da li ovo vredi ovih para ili je krsh. meni deluje pristojno, ali mozda se i varam...

hvala unapred!

To najverovatnije fino radi i dobro sija, mada je za moj ukus previse kabasto, mislim, ne moze se lako odvojeno koristiti, kao klasicna prenosna baterijska lampa... :shock:
  • 0

#1353 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 12 January 2013 - 03:26 PM

Pa...koliko bi nas kostali T6 emiteri ako bi porucio vise komada..a koliko, ako manje...?
  • 0

#1354 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 12 January 2013 - 03:38 PM

pa ako se sakupi dovoljno ljudi (s tim što treba imati u vidu da se ovo ne odnosi samo na nas tj. Srbiju nego praktično ceo svet) da se poruči preko 300 komada (to je minimum) onda bi komad koštao oko 4$ + isporuka za Srbiju (moja predpostavka oko 6-7$) a ako se sakupi dovoljno za naručbinu od 1001+ komada onda bi cena mogla da ide i ispod 2$/komad što je fenomenalno s obzirom da trentuno takvi emiteri koštaju 10-11$/kom...
I čisto da napomenem, ovo je sve još fazi planiranja i pribavljanja ponuda od firmi koje mogu da "naprave" emitere ali što više se ljudi zainteresuje to bolje jer će cena ići dole.
Takođe je plan da se naprave isti na 32mm a možda i 16mm bakarnoj podlozi.
p.s. da pojasnim, 300 komada je: ja 20 + ti 5 + geri 50 :mrgreen: + Džoni iz usa 30 + Vladimir iz rus 30... itd.
  • 0

profilepic.gif

#1355 MstrD_02

MstrD_02
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 409 posts

Postavljeno 12 January 2013 - 09:23 PM

Interesantna stvar..da li je zaista prakticno koliko izgleda lepo? :)

• 0

#1356 himzo

himzo
  • Members
  • 1310 posts

Postavljeno 12 January 2013 - 09:41 PM

Super izgleda 8) , praktično je jer svakako povećava vidljivost.
Evo i malo jeftinije varijante:
[youtube_embed5][/youtube_embed5]
  • 0
Pozdrav

#1357 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 12 January 2013 - 09:52 PM

Ne bi se složio s tim da je praktično. Jeste povećava vidljivost zato što privlači poglede pa hteli ili ne ljudi će pogledati što je naravno bolje nego ne pogledati i samo dati gas recimo ali ovo zahteva montažu posebnih prstenova na točkove u kojima su ledice, baterije zalepljene na nable, žice u točkovima, teško za ordžavanje, nema vožnje po mokrom, ako slučajno padneš sa bajsa ili se bajs sruši zato što si ga loše naslonio na nešto možeš računati da će se nešto slomiti itd...
Uzmeš lepo arduino nano, akcelerator šild za njega, neke baterije, gomilu ledica, pištolj sa vrućim lepkom :), sedneš isprogramišar i eto atrakcije po mraku a kako izgleda danju ne pitaj, danju voziš normalan bajs :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#1358 mikist

mikist
  • Members
  • PipPip
  • 37 posts

Postavljeno 13 January 2013 - 05:45 PM

Da li je neko probao ili zna nesto konkretno za Lupine Betty 14?
  • 0

#1359 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 13 January 2013 - 06:15 PM

Ovo gore je verovatno ofarban bajs fluoroescentnom bojom...a za ovu lampu Lupin ne pise koje led emitere ima ugradjene...predpostavljam da je T6...a cena je prenaduvana, kao i obicno za najnovije modele... n2:1097[1]
  • 0

#1360 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 January 2013 - 06:39 PM

Ne verujem da je ofarban bajs, mislim da su korištene neonske cevi (ne one neonke na koje misliš).
Lupine -> prenaduvane cene -> čini ti se :mrgreen: Betty 12 u Mađarskoj = ~100.000 dinara, de je to prenaduvano :mrgreen:
Batty R12 koja je zamena za staru Betty 14 koristi 7xXM-L U2 emitera sve lepo piše na njihovoj stranici čak i to da koriste NCR18650A ćelije u bateriji...

P.S. Po ceni od oko 1000 evrića iskreno sumnjam da je neko u Srbiji probao ovako nešto ili da će probati u skorije vreme ...
  • 0

profilepic.gif

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika