Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#1281 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Postavljeno 27 November 2012 - 12:47 PM

Ni to se neće desiti skoro (u smislu: narednih 10-20 godina)

...

Fosfor će i dalje ostati glavni izvor svetlosti, litijum i dalje preovladavajuča hemija u baterijama....

Zanimljivo koliko je LED tehnologija napredovala poslednjih godina, ali ko zna šta nam tek donosi budućnost. Predviđanja zasnovana na današnjoj tehnologiji i trendovima me uvek podsete na SF filmove iz pedesetih i njihovih vizija budućnosti.
RUR 03.jpg
sve dok se ne pojavi "disruptive innovation" kako bi rekla moja baba :lol: , pa dobijemo prelaz kao sa sijalice sa užarenim vlaknom na LED.
  • 0
Pozdrav

#1282 Markun

Markun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 186 posts

Postavljeno 27 November 2012 - 04:23 PM

A kakve su ove dve lampe ako ih je neko koristio jes da su kineske ali bi trebalo da biju dobro

http://www.kupujempr... ... -oglas.htm

http://www.kupujempr... ... -oglas.htm

Pitam ove sto se razumeju u lampe :roll:
  • 0

#1283 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 27 November 2012 - 04:40 PM

He,he...kao sto "papir trpi sve", tako i datasheet-ovi (specifikacije) ledica ne moraju da budu tacni, tj. postoje kopije svega i svacega..(poluprovodnicki elementi), a da ne pominjem fals serije koje umesto u djubretu zaglave po raznoraznim oglasima...Evo jedne lampe sa T6 koju bi trebalo da dobijem (link) koja je original, ali daj Boze da ima i pola od tih 1600lm jer opet u nekom datasheetu pise da je max, takoreci, duplo manje sto se moze "izvuci" od tog led emitera, sto opet ne znaci da je za bacanje i moze vrlo lepo da koristi u odredjenim situacijama..:
http://www.ebay.co.u... ... 1497.l2649
  • 0

#1284 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 November 2012 - 04:46 PM

Nisam imao ni jednu ni drugu ali ovako iz poznavanja teorije i prakse mogu da ti kažem da prva nije (ni blizu) 1200 lumena (garantujem u 1000€) a ni jednu ni drugu ne bi stavljao na bajs.
Zašto!
Zato što, što je veća lampa (duža, kabastija) to se više trese na bajsu kad voziš i trebaće ti baš dobar i stabilan obavezno komplet alu. maunt za takvu lampu. Možda to nije veliko truckanje ali na 10-15-20 (što dalje to gore) metara od bajsa šetanje svetlosnog snopa se i te kako primeti.
Ona druga lampa je prejaka za uslove druma, u šumi tamo gde bi ti velika količina lumena značila nije dobra zbog pomenutog truckanja pošto je prevelika za na bajs, bio bi ti potreban nosač sa dve tačke oslonca. S obzirom da na njoj u isto vreme rade svi emiteri ako je skratiš tako da koristi samo 1 bateriju dobičeš kratko vreme rada a i baterija mora da bude baš kvalitetna jer če iz nje lampa da povuče poveću količinu struje (ako baterija ima zaštitu lako se može desiti da se ista aktivira i isključi ti bateriju a ako nema zaštitu možeš uništiti bateriju očas posla ako ne paziš) a ako staviš 2 ili 3 baterije tada lampa bude do 28 cm dužine :shock:

@mihec
Nije ta lampa za bacanje ali neće biti ni pola od 1600 kao što misliš, ipak, ne bi trebao da budeš razočaran... Inače, kopije svega postoje ali ne znam da li znaš koja tehnologija je potrebna za proizvodnju LED emitera, teško da će neko da izdvoji na stotine miliona dolara za opremu samo da bi pravio kopije Cree-ovih emitera a da ne kažem koliko je još Cree velika i poznata kompanija i koliko love izdvajaju na R&D pa zamisli koliko bi "kopirant" tek onda trebao da izdvoji da bi nadmašio Cree-a...
  • 0

profilepic.gif

#1285 Markun

Markun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 186 posts

Postavljeno 27 November 2012 - 07:10 PM

Hvala na odgovoru a jesu li na njima ovi cree xm l od 5w na prvoj i 10w na drugoj originali ili kopije ?
Pitam posto sam video da i jedna i druga opako svetle, ova druga pogotovu ali snop svetlosti se ne moze kontrolisati , kod prve moze :twisted:
  • 0

#1286 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 November 2012 - 07:28 PM

Hvala na odgovoru a jesu li na njima ovi cree xm l od 5w na prvoj i 10w na drugoj originali ili kopije ?

Mislim da sam u prethodnom postu objasnio ovo, onaj ko bi hteo da pravi kopije cree-ovih emitera bi trebao u startu da iskešira ne manje od 100.000€ na opremu, znaš koliko kopija bi trebali da prodaju da bi isplatili samo opremu... Ili sažvakano: ne postoje kopije XML emitera (a ni ostalih)...
P.S. XM-L T6 je 10W-atni emiter a ne 5W...
  • 0

profilepic.gif

#1287 Markun

Markun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 186 posts

Postavljeno 27 November 2012 - 09:06 PM

Ok ali nisam pitao jel XM LT6 od 10w to znam nego za kopije, ali lepo si napisao u prethodnom postu nego ja :evil:
Znaci zakacim ovu dugacku sa tri emitera xm l i upucace me neko n:anim_32 n2:war_sniper
  • 0

#1288 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 November 2012 - 09:12 PM

Znaci zakacim ovu dugacku sa tri emitera xm l i upucace me neko n:anim_32 n2:war_sniper

Pre će da te pregazi :) i da ti svira i nabrojava rodbinu :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#1289 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 28 November 2012 - 11:30 PM

Nasao sam (konacno) povoljan nacin da kupujem preko neta, odavno imam par gluposti koje hocu da uzmem sa DX.com. Izmedju ostalog i lampu sa xml-t6, zato me ovo interesuje.
Posto vidim da ste preporucivali ovu lampu: http://dx.com/p/t6-w... ... -set-82510 - samo jedan komentar sam video da ima indikator stanja baterije, a posto to smatram za "must have" (da ne bih brojao minute koliko je bila upaljena), zanima me za sigurno da li ga ova lampa ima ili ne?
Takodje sam gledao za rezervne baterije. Koliko vidim battery pack nije bas jeftin, cak i samo baterije da kupim a ostalo napravim u DIY varijanti, nije previse isplativo. Neka alternativa, ili da ne izmisljam toplu vodu? Rezervne baterije bih uzimao zbog visednevnih voznji posto ih imam u planu za sledecu godinu. Staru bateriju od laptopa nemam, vidim da je neko i to koristio :)

Ovom prilikom bih se zahvalio i clanu Sirius9 koji mi je preko PPa pre par meseci dosta pomogao, inace bi ovaj post bio dosta duzi (iako sam opet procitao i poruke i pola ove teme :mrgreen: ).
  • 0

#1290 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 29 November 2012 - 07:32 AM

...samo jedan komentar sam video da ima indikator stanja baterije, a posto to smatram za "must have" (da ne bih brojao minute koliko je bila upaljena), zanima me za sigurno da li ga ova lampa ima ili ne?

definitivno ima indikator baterije :D ali ne kao magicshine sa 5 stadijuma nego sa 2, zeleno (ili plavo zavisi od modela) i crveno = max još 30 min rada...
Za bateriju mi se javi na pp...
  • 0

profilepic.gif

#1291 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Postavljeno 07 December 2012 - 12:44 AM

Ljudi ajd' pomoć oko ove lampe! Deluje mi sasvim kvalitetno i original, možda grešim a zbog toga i jesam ovde!

http://www.kupujempr... ... id=5801403
  • 0

#1292 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 December 2012 - 11:53 AM

Ne znam kako ta sija, malo mi sumljiva ta jacina. Ja imam takvu police od 3200w i ja sam prezadovoljan kako sija. Mogu tek da zamislim tu, ako sija upola toga sto pise. :) A jos dobijas i nosac, koji sam ja morao da kupujem... A moja je placena ako se ne varam 1500 dinara (nisam je ja kupovao nego sam je dobio od mojih kao poklon), mada ima tu dosta varijacija, a i verujem da ima dosta kopija. :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#1293 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 07 December 2012 - 12:02 PM

Kineska Power style kao i svaka druga, jedino sto ima Police stampu. To mozes da odstampas i na upaljac, olovku.... Ne bih mu ja dao 800 dinara za taj drzac, a ti kako hoces
  • 0

#1294 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 07 December 2012 - 02:01 PM

@Villain
Da sam na tvom mestu ne bih je uzeo. Primarno, zato sto ima dosta uzak snop svetlosti. Ova koju cu ti ja preporuciti nije neki sampion sto se sirine snopa tice (p7 emiteri imaju siri) ali je dovoljno za drumsku voznju. Trenutno je iz nekog razloga cena snizena sa 45 na 36$, sto izadje oko 3150din. Za tu cenu definitivni best buy. Naravno, ako te ne mrzi da cekas da stigne. Ja narucio i cekam :)
http://dx.com/p/t6-w... ... -set-82510
  • 0

#1295 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 07 December 2012 - 02:36 PM

Vredi, vredi :). Meni je druga u putu :mrgreen: .
  • 0

#1296 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 December 2012 - 02:38 PM

Jel ima neko ovde slobodno radno mesto, tražim novi posao :)
  • 0

profilepic.gif

#1297 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Postavljeno 07 December 2012 - 03:59 PM

Hvala momci.
Dule =D>
  • 0

#1298 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 December 2012 - 04:03 PM

Onda definitivno nije ista kao moja posto kod moje mozes da podesavas snop i kad ga stavis na najvece obasja ceo put, a ne samo bici stazu... :) Inace sam zaboravio da napisem da moja ima drugaciju kutiju (nema to power style) i bateriju (mislim na izgled), tako da kontam po tome da moja nije kinez kao ta. :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#1299 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 07 December 2012 - 06:04 PM

Onda definitivno nije ista kao moja posto kod moje mozes da podesavas snop i kad ga stavis na najvece obasja ceo put, a ne samo bici stazu... :) Inace sam zaboravio da napisem da moja ima drugaciju kutiju (nema to power style) i bateriju (mislim na izgled), tako da kontam po tome da moja nije kinez kao ta. :)

Nije Kinez kao ta,ali je Kinez kao neka druga.. :mrgreen:
  • 0

#1300 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 December 2012 - 06:18 PM

E, Sveto, onaj tvoj ketaj što još nisi sredio :lol: ima "digitalni prekidač" bolje reči taster, jel da?
  • 0

profilepic.gif

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika