Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#1241 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 November 2012 - 06:08 PM

Haha e isto tako nešto mi je rekao burazer kad sam pre pet godina uzeo cateye hl-el530 bio je skoro 50e a on se snebivao, kao "daj meni 50e pa ću da vozim iza tebe s farovima" :mrgreen:.

Yaki, ako nisi video kako neka od tih lampi svetli onda te razumem :) to je prilično mala para za ono što pruža. Mnogo je to uznapredovalo, sećam se kad sam kupovao el530, oni double i triple shot modeli su koštali 200-300e a sad ovi kinezi jače sijaju za mnogo manje pare.
  • 0

#1242 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 05 November 2012 - 06:17 PM

Biće prezentacija različitih modela na proleće, svi su pozvani :D
  • 0

profilepic.gif

#1243 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 05 November 2012 - 07:04 PM

43$ za najobičniju lampu

Najobičniju lampu? Šta je, po tvojoj definiciji, najobičnija lampa?
  • 0

#1244 yaki

yaki
  • Members
  • PipPipPip
  • 77 posts

Postavljeno 06 November 2012 - 05:13 AM

Koliko vas entuzijasta vozi noću, mislim stvarno vozi, pri tome ne mislim na situaciju kada vas uhvati mrak na povratku kući.
Sa moje pozicije rekreativca izgleda mi suludo planirati noćnu vožnju. Po danu je opasno na drumu jer za prosečnog vozača kola biciklista ne postoji, a tek noću.
E u tom kontekstu stvarnih potreba posmatram ulaganje u profi lampe, tako da za nekog ko se ponekada vraća predvečer sa Ade biće sasvim dobra neka kineska varijanta a kao modni detalj može da okači luster sa perlama iz dnevne sobe.
:D
  • 0

#1245 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 06 November 2012 - 07:46 AM

Ne znam da li si i koliko vozio nocu, ali meni je 100x bolje voziti nocu nego danju... A za to treba imati dobro svetlo i ja bih dao i vise para za dobro svetlo, samo da mi treba (dobio sam police baterijsku lampu koja sasvim lepo zadovoljava moje zelje). :)
Prvo manja je guzva, samim tim laksa voznja (kako za vozaca auta tako i za biciklistu), drugo ne slazem se da vozaci losije vide dobro osvetljenog biciklistu nocu zato sto samim tim sto svetli upada vozacu u oko cak i ako ne gleda u njega dok po danu isti taj vozac nece videti biciklistu (ako ne gleda direktno u njega)...
Tako da ja podrzavam da treba imati dobro prednje svetlo... Zadnja svetla uglavnom sijaju kako treba, nema tu neke velike pameti. :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#1246 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 06 November 2012 - 08:19 AM

Ne znam gde ti živiš i kakav je tu saobraćaj noću ali ovde kod mene je milina voziti noću, ja sam letos dok su bilo one vrućinštine na vožnju kretao oko 21-22h i vraćao se oko 01-02h, par puta sam i postavio poziv na vožnju ali sam odustao od toga pošto se niko nije javljao...
Uglavnom ajmo na jednu noćnu vožnju, start recimo u 20h pa ti vozi sa lusterom i onim što će da trči ispred tebe i nosi fenjer a ja ću sa lampom, 60km vožnje + ja ti dajem 20 minuta head start-a, promenićeš priču posle garantovano :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#1247 yaki

yaki
  • Members
  • PipPipPip
  • 77 posts

Postavljeno 06 November 2012 - 10:54 AM

Letos na keju sretoh nekog tipa i skoro se zakucah u klupu koliko sam se zablenuo u njegov bajs. Ljudi moji šta sve on nije stavio na sebe i bajs. Vrišteći šareni dres, kaciga, skupi đozluci, a bajs mu ko izlog radnje sa dodatnom opremom, blatobrani, 2 bidon boce, 2 retrovizora, loui vuitton torbica :lol: , ispod sica još jedna mala, sigurno i to neki brend, paktreger....., a spreda taj vaš fensi fenjer.
Pod tim utiskom sarkastično komentarišem, vi koji imate potrebu za dobrim svetlom sigurno će te uzeti kvalitetnu opremu ali većina koji daju 50$ za takvo svetlo ipak spada u gore pomenutu kategoriju.
:D
  • 0

#1248 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 06 November 2012 - 11:52 AM

Svako po svojim potrebama... Cast pojedincima koji imaju viska kesa i ne znaju sta ce sa njim pa nakite bajs kao da je nova godina, uglavnom ljudi to sto stave na bajs stave zato sto im to treba... Trebao si ti da pitas tog lika gde sve ide i koliko vozi, pa ako nije "neki od tih pojedinaca" shvatio bi zasto ima sve to na bajsu. :)
Ima jedan u NS-u koji ima mislim 10 prednjih svetala na kormanu. Svaki put se lepo nasmejem kad ga vidim posto sa 2 lampe moze bolje da osvetli i lepse da izgleda nego ta njegova "novogodisnja jelka"... :)
  • 0

#1249 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 06 November 2012 - 04:04 PM

Ja sa mojom Q5 lampom, slabo vidim nocu posle par piva, kad` se vracam od drugara preko brda...pa sam porucio sada jednu T6 lampu, ali ne ovako skupu, kao gore spomenutu vec ovu dole...ipak ne vozim bas toliko brzo.. 8)
http://www.ebay.co.u... ... 1438.l2649
  • 0

#1250 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 06 November 2012 - 04:08 PM

Svako po svojim potrebama... Cast pojedincima koji imaju viska kesa i ne znaju sta ce sa njim pa nakite bajs kao da je nova godina, uglavnom ljudi to sto stave na bajs stave zato sto im to treba... Trebao si ti da pitas tog lika gde sve ide i koliko vozi, pa ako nije "neki od tih pojedinaca" shvatio bi zasto ima sve to na bajsu. :)
Ima jedan u NS-u koji ima mislim 10 prednjih svetala na kormanu. Svaki put se lepo nasmejem kad ga vidim posto sa 2 lampe moze bolje da osvetli i lepse da izgleda nego ta njegova "novogodisnja jelka"... :)

Pitao Englez Muju da mu ovaj objasni sta je to merak?
Kaze Muja:Vidi ovako,kako bih ti objasnio...Jesi li nekad kresnuo kozu?
Englez mu zacudjeno kaze da nije.
A Mujo mu kaze:E jebi ga,kako onda da ti objasnim sta je merak!!
Isti slucaj je i sa biciklima i opremom na njima.Ono sto je nekom suvisno i glupo,meni je mozda zadovoljstvo i merak da imam na bajsu :mrgreen:
I meni je ruzno kad vidim bajs sa nakaradnom opremom,ali ako to nekog cini srecnim,ko me pita sta ja mislim!
  • 0

#1251 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 06 November 2012 - 04:52 PM

Sveto :D
Naravno, ja sam to isto mislio... Svako prema svojim mogucnostima i zeljama. :)

ps. najsmesnije mi je kad neko ko uopste ne vozi bajs pocne da komentarise sta ce mu ovo ili ono, gle ga kako se obukao, sta se sad folira sa tim rukavicama, gacama itd, a da sedne na bajs i provoza se malo dalje od grada, molio bi tog istog da mu pozajmi nesto od toga sto je pljuvao prethodno... :)
  • 0

#1252 yaki

yaki
  • Members
  • PipPipPip
  • 77 posts

Postavljeno 06 November 2012 - 05:36 PM

Postavljena slika
  • 0

#1253 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 07 November 2012 - 01:07 AM

Yaki cemu tolika zatucanost, ako ti ne vozis nocu, razumi da ima drugih ljudi koji to rade. Samo da se razumemo da je i meni vise od dva svetla (prednje i zadnje) cist kiceraj i glupost, ali to je retkost.

Juce sam rasturio staru osmocelijsku bateriju od laptopa, Power Style ce imati djusa za puuuuuno tamnih casova :mrgreen:

Postavljena slika

Uploaded with ImageShack.us
  • 0

#1254 novakns

novakns
  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 November 2012 - 06:11 PM

Čim neko kupuje malo kvalitetniju stvar svi misle kičeraj, naopako ...
No ima i takvih, njihova stvar, svako ima svoj fazon ...
Lampu uzimam isključivo radi treniranja/vožnje; n:bicycle
kad ste osudjeni da radite po 10h sati dnevno, jedini termin za vožnju vam ostaje uveče, naravno isključivo asfalt,
mislim da je dosta rizično voziti off road noću bez obzira na jačinu svetla, osim ako nemate helikoptersku podršku u vidu svetla 8)
Mada i asfalt ima svoja iznenadjenja tipa: stakla, kamenja, polomljenih grana, i nažalost pregaženih raznih životinja, koje treba primetiti i izbeći na vreme dok vozite 30-40km/h n:bicycle2 n:blackeye
zato i idem na što bolje i jače svetlo, znam da ima i boljih i skupljih lampi od ovih kineza ali (srbija brate) ...
Svetleći prsluk nemam običaj koristiti, više sam za 2-3 jake bljeskalice pozadi i mačije oči na točkovima ...
Kad stigne lampa obećavam noćne slike i utiske iste :)
  • 0
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
U Srbiji čelični živci nisu dovoljni, prešao sam na karbonske.

#1255 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 07 November 2012 - 08:50 PM

Juce sam rasturio staru osmocelijsku bateriju od laptopa, Power Style ce imati djusa za puuuuuno tamnih casova :mrgreen:

Ala će neko da se vozi po mraku... :D Ne zaboravi samo da te ćelije nisu protected, a lampa verovatno ne prestaje s radom kad napon padne mnogo nisko. Ispod 3V na neopterećenu ćeliju nikako ne idi, pokvarićeš ih.
  • 0

#1256 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 07 November 2012 - 09:11 PM

Pitanje i te baterije iz laptopa koliko su dotrajale...mislim nema smisla menjati ih na svakih pola sata...jer ako imas neku jacu lampu..ona u pravilu vise i trosi struju.. #-o
  • 0

#1257 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 07 November 2012 - 09:55 PM

Ja sam rasturio battery pack koji je imao 9 ćelija, i toliko je bio izmaltretiran da sam 3 praktično odmah morao da odbacim. Ostale mogu da završe posao za ove slabije lampe sa Q5 (kakvu djape48 i ima, ako se ne varam) ili sličnim diodama jer one vuku ispod 1A, a ovim mojim baterijama sam izmerio 1700-1800mAh pri struji pražnjenja od 1A, tako da mogu da završe poso prilično fino.
  • 0

#1258 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 November 2012 - 10:16 PM

MikroPrinc prodaje kvalitetne JetBeam baterije, samo 1.848,oo din/komad :mrgreen: a znaš ko ovde ima 20-25€ za (na glasu) Panasonikove 3400mAh, Xtar, Fenix ili Nitecore???

Don't bother, NIKO...

P.S. Cena je po komadu :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#1259 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 08 November 2012 - 12:24 AM

Ala će neko da se vozi po mraku... :D Ne zaboravi samo da te ćelije nisu protected, a lampa verovatno ne prestaje s radom kad napon padne mnogo nisko. Ispod 3V na neopterećenu ćeliju nikako ne idi, pokvarićeš ih.

Ne treba mi ni pola, ali bolje da ima viska :) Eh, a kako da znam koja je voltaza, nemam nikakav merac napona. U najgorem slucaju, punim kad primetim da slabije svetli, mada nema potrebe cekati ni toliko. Procitao sam preporuku da li-ion baterije treba puniti cesce, recimo cim padnu na 50ak %. A recimo jednom mesecno je dobro isprazniti bateriju, pa napuniti do kraja. Valjda je Q5 u kineskoj Power Style, ne znam.

Za sada kako stvari stoje, izmucene baterije od laptopa (2200 mAh su bile nekad davno) drze duze od novih kineskih na kojima pise 3700 mAh.
  • 0

#1260 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 08 November 2012 - 12:36 AM

U najgorem slucaju, punim kad primetim da slabije svetli, mada nema potrebe cekati ni toliko.

U pravu si to jeste najgori slučaj jer kad primetiš da lampa slabije svetli već je kasno...
  • 0

profilepic.gif

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika