Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 05 November 2012 - 06:08 PM
Yaki, ako nisi video kako neka od tih lampi svetli onda te razumem to je prilično mala para za ono što pruža. Mnogo je to uznapredovalo, sećam se kad sam kupovao el530, oni double i triple shot modeli su koštali 200-300e a sad ovi kinezi jače sijaju za mnogo manje pare.
Postavljeno 06 November 2012 - 05:13 AM
Sa moje pozicije rekreativca izgleda mi suludo planirati noćnu vožnju. Po danu je opasno na drumu jer za prosečnog vozača kola biciklista ne postoji, a tek noću.
E u tom kontekstu stvarnih potreba posmatram ulaganje u profi lampe, tako da za nekog ko se ponekada vraća predvečer sa Ade biće sasvim dobra neka kineska varijanta a kao modni detalj može da okači luster sa perlama iz dnevne sobe.
Postavljeno 06 November 2012 - 07:46 AM
Prvo manja je guzva, samim tim laksa voznja (kako za vozaca auta tako i za biciklistu), drugo ne slazem se da vozaci losije vide dobro osvetljenog biciklistu nocu zato sto samim tim sto svetli upada vozacu u oko cak i ako ne gleda u njega dok po danu isti taj vozac nece videti biciklistu (ako ne gleda direktno u njega)...
Tako da ja podrzavam da treba imati dobro prednje svetlo... Zadnja svetla uglavnom sijaju kako treba, nema tu neke velike pameti.
Postavljeno 06 November 2012 - 08:19 AM
Uglavnom ajmo na jednu noćnu vožnju, start recimo u 20h pa ti vozi sa lusterom i onim što će da trči ispred tebe i nosi fenjer a ja ću sa lampom, 60km vožnje + ja ti dajem 20 minuta head start-a, promenićeš priču posle garantovano
Postavljeno 06 November 2012 - 10:54 AM
Pod tim utiskom sarkastično komentarišem, vi koji imate potrebu za dobrim svetlom sigurno će te uzeti kvalitetnu opremu ali većina koji daju 50$ za takvo svetlo ipak spada u gore pomenutu kategoriju.
Postavljeno 06 November 2012 - 11:52 AM
Ima jedan u NS-u koji ima mislim 10 prednjih svetala na kormanu. Svaki put se lepo nasmejem kad ga vidim posto sa 2 lampe moze bolje da osvetli i lepse da izgleda nego ta njegova "novogodisnja jelka"...
Postavljeno 06 November 2012 - 04:04 PM
http://www.ebay.co.u... ... 1438.l2649
Postavljeno 06 November 2012 - 04:08 PM
Pitao Englez Muju da mu ovaj objasni sta je to merak?Svako po svojim potrebama... Cast pojedincima koji imaju viska kesa i ne znaju sta ce sa njim pa nakite bajs kao da je nova godina, uglavnom ljudi to sto stave na bajs stave zato sto im to treba... Trebao si ti da pitas tog lika gde sve ide i koliko vozi, pa ako nije "neki od tih pojedinaca" shvatio bi zasto ima sve to na bajsu.
Ima jedan u NS-u koji ima mislim 10 prednjih svetala na kormanu. Svaki put se lepo nasmejem kad ga vidim posto sa 2 lampe moze bolje da osvetli i lepse da izgleda nego ta njegova "novogodisnja jelka"...
Kaze Muja:Vidi ovako,kako bih ti objasnio...Jesi li nekad kresnuo kozu?
Englez mu zacudjeno kaze da nije.
A Mujo mu kaze:E jebi ga,kako onda da ti objasnim sta je merak!!
Isti slucaj je i sa biciklima i opremom na njima.Ono sto je nekom suvisno i glupo,meni je mozda zadovoljstvo i merak da imam na bajsu
I meni je ruzno kad vidim bajs sa nakaradnom opremom,ali ako to nekog cini srecnim,ko me pita sta ja mislim!
Postavljeno 06 November 2012 - 04:52 PM
Naravno, ja sam to isto mislio... Svako prema svojim mogucnostima i zeljama.
ps. najsmesnije mi je kad neko ko uopste ne vozi bajs pocne da komentarise sta ce mu ovo ili ono, gle ga kako se obukao, sta se sad folira sa tim rukavicama, gacama itd, a da sedne na bajs i provoza se malo dalje od grada, molio bi tog istog da mu pozajmi nesto od toga sto je pljuvao prethodno...
Postavljeno 07 November 2012 - 01:07 AM
Juce sam rasturio staru osmocelijsku bateriju od laptopa, Power Style ce imati djusa za puuuuuno tamnih casova
Uploaded with ImageShack.us
Postavljeno 07 November 2012 - 06:11 PM
No ima i takvih, njihova stvar, svako ima svoj fazon ...
Lampu uzimam isključivo radi treniranja/vožnje;
kad ste osudjeni da radite po 10h sati dnevno, jedini termin za vožnju vam ostaje uveče, naravno isključivo asfalt,
mislim da je dosta rizično voziti off road noću bez obzira na jačinu svetla, osim ako nemate helikoptersku podršku u vidu svetla
Mada i asfalt ima svoja iznenadjenja tipa: stakla, kamenja, polomljenih grana, i nažalost pregaženih raznih životinja, koje treba primetiti i izbeći na vreme dok vozite 30-40km/h
zato i idem na što bolje i jače svetlo, znam da ima i boljih i skupljih lampi od ovih kineza ali (srbija brate) ...
Svetleći prsluk nemam običaj koristiti, više sam za 2-3 jake bljeskalice pozadi i mačije oči na točkovima ...
Kad stigne lampa obećavam noćne slike i utiske iste
--------------------------------------------------------------------------------
U Srbiji čelični živci nisu dovoljni, prešao sam na karbonske.
Postavljeno 07 November 2012 - 08:50 PM
Ala će neko da se vozi po mraku... Ne zaboravi samo da te ćelije nisu protected, a lampa verovatno ne prestaje s radom kad napon padne mnogo nisko. Ispod 3V na neopterećenu ćeliju nikako ne idi, pokvarićeš ih.Juce sam rasturio staru osmocelijsku bateriju od laptopa, Power Style ce imati djusa za puuuuuno tamnih casova
Postavljeno 07 November 2012 - 09:55 PM
Postavljeno 08 November 2012 - 12:24 AM
Ne treba mi ni pola, ali bolje da ima viska Eh, a kako da znam koja je voltaza, nemam nikakav merac napona. U najgorem slucaju, punim kad primetim da slabije svetli, mada nema potrebe cekati ni toliko. Procitao sam preporuku da li-ion baterije treba puniti cesce, recimo cim padnu na 50ak %. A recimo jednom mesecno je dobro isprazniti bateriju, pa napuniti do kraja. Valjda je Q5 u kineskoj Power Style, ne znam.Ala će neko da se vozi po mraku... Ne zaboravi samo da te ćelije nisu protected, a lampa verovatno ne prestaje s radom kad napon padne mnogo nisko. Ispod 3V na neopterećenu ćeliju nikako ne idi, pokvarićeš ih.Juce sam rasturio staru osmocelijsku bateriju od laptopa, Power Style ce imati djusa za puuuuuno tamnih casova
Za sada kako stvari stoje, izmucene baterije od laptopa (2200 mAh su bile nekad davno) drze duze od novih kineskih na kojima pise 3700 mAh.
5 članova čita ovu temu
0 članova, 5 gosta, 0 anonimnih korisnika