Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#1201 djape48

djape48
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1050 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 11:37 AM

A sta ce ti takvo svetlo, jel vozis dh nocu?
  • 0

#1202 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 23 August 2012 - 11:54 AM

pa zapravo, vozio sam par puta i moram priznati da je prilično zanimljivije nego danju. Danju sve vidiš, sve ti je poznato da tako kažem a noću je nekako drugačiji osećaj, definitivno podiže adrenalin :mrgreen: i u zavisnosti od tipa spusta dok letiš dole stalno misliš "joj sad ću da se skokam, gotovo je" a kad dođeš dole i pogledaš iza sebe pomisliš "pa, mogao bi još jednom" :mrgreen:
definitivno preporučujem da se proba .
P.S. Razlog zašto mene nema na većini vožnji je što iste kreću u 7-8-9 sati ujutru a idealno vreme za krenuti na vožnju za mene je tako, oko 6-7 uveče 8)
  • 0

profilepic.gif

#1203 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 24 August 2012 - 08:25 AM

Jel je do kraja neko kupovao one nosace za "baterijske lampe"?
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#1204 miletich

miletich
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 06 September 2012 - 02:22 AM

ok, sad offujem, ali čini mi se da su lampe koje se ovde spominju težak overkill za primarnu funkciju, ali mi deluju extra za fotografiju. čini mi se da je cateye econom super za lightpainting, da sa 7-8s ekspozicijom lightpaintingom sasvim fino mogu da se izvuku neosvetljene zgrade od 3-4 sprata. da li je neko pokušavao?
  • 0

#1205 MadScientist

MadScientist
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 405 posts

Postavljeno 09 September 2012 - 09:07 PM

Kad se danas nisam slogirao, nikad necu :mrgreen:

Dok sam vozio vangradsku po mrklom mraku otazalo mi je i prednje i zadnje svetlo u isto vreme i to na poprilicno prometnom putu, pa sam se jedva vratio kuci. Prosto neverovatno, multimetar pokazuje da su baterije polu pune i rade potpuno normalno (2xduracell 1.000mAh i 2x neke C.F.L. 1.600mAh), ali svetla ne daju znake zivota.

Inace koristio sam obicna kineska svetla:

http://www.flashlight-manufacturers.com/picture/bicycle-lights/bicycle-tail-light.jpg
prednje isto ovako, samo sa belim LED diodama

Sta se desilo, ko ce ga znati :D
  • 0

#1206 miletich

miletich
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 13 September 2012 - 12:20 AM

čini mi se da su lampe koje se ovde spominju težak overkill za primarnu funkciju

povlačim reč! večeras sam krenuo da se malo provozam po kraju, i pošto sam naišao na duži segment za koji znam da je bez rupa ili bilo kakvih drugih prepreka, rešio sam se malo izduvam... kad ono, odjednom u punoj brzini provalim da je sa jednog šahta nestao poklopac, i to tek kad je bio nekih 3m ispred mene, koliko moja lampa na dinamo dobacuje. ni sam ne znam kako sam uspeo da se snađem (refleksi mi inače nisu jača strana), ali da sam sekund kasnije odreagovao mislim da bih sada u najboljem slučaju guglao novu vilicu... posle sam onako istraumiran do kuće mileo vozeći ludih 7km/h...

sad, stvarno ne mogu da čitam svih 80 strana ove teme. da li neko može da mi preporuči nešto što osvetljava dobrih 15-20m ispred mene, a radi na AA baterije?
  • 0

#1207 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 13 September 2012 - 06:29 AM

Ima i boljih, ali ja sam trenutno prezadovoljan ovom lampom (link je nasumice izabran, cisto da se vidi koja je lampa u pitanju posto ih ima puno slicnih)

http://www.kupujempr... ... id=5819817

U najjacem modu radi oko 3 sata, u slabijem i 5-6 sto je meni sasvim ok, mozes da podesavas snop kako baca (osvetli celu biciklisticku stazu). Jedino sto je "makli problem" nosac, ali moze da se poruci iz Kine, ja cekam da mi stigne, a za sada sam nasao neki stari nosac i pricvrstio vezicama... :)

ps. i ono sto mi se jako svidja, kada se baterija skori skoro isprazni nece ti se ugasiti odmah nego ti prvo prebacuje na mod koji slabije trosi bateriju tako da ako nisi jako daleko od kuce uvek mozes stici (tj. znas da ce ti u neko skorije vreme otici svetlo i mozes da se pripremis na to)
Toliko do mene. ;)
  • 0

#1208 Zuba1970

Zuba1970
  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 September 2012 - 07:49 AM

Gde si nasao sajt za porucivanje nosaca za tu lampu, jer sam i ja mislio da ih koristim a problem mi je kako da ih stavim na bajs ?
  • 0

#1209 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 13 September 2012 - 08:13 AM

http://www.dealextre...ike-holder-1643
  • 0

#1210 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 13 September 2012 - 10:01 AM

Preroručujem konkretno ovaj: http://dx.com/p/univ...ycle-mount-8274
  • 0

#1211 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 September 2012 - 11:06 AM

Ja sam uzeo ovaj sa slike i stigao je polomljen, čak su neki delovi falili!!!

Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

#1212 rooby

rooby
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 13 September 2012 - 11:25 AM

Ja koristim ovaj http://www.ebay.com/...984.m1497.l2649 i jako sam zadovoljan istim...
  • 0

#1213 mijat96

mijat96
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 251 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 14 September 2012 - 09:29 PM

Ima li neka jeftina crvena bljeskalica da se može brzo montirati bez alata? Znači leptir šraf ili tako nešto? Dakle interesuje me kineski asortiman :), ne daje mi se 1000+ din za brendirane

Ja sam iz Novog Sada i vikendom ima takozvana najlon pijaca, tamo ima one silikonske led lempice komplet crvena i bela su 300din a moze i na komad po 150,, pogledaj ovde ba berzi, ovde je od 600-1000din komplet...
  • 0

#1214 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 September 2012 - 10:14 PM

ko je pomenuo lajt pejnting :mrgreen:
Postavljena slika
a dok sam ja tako trčkarao po mraku umalo da ne nagazim drugara:
Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

#1215 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 16 September 2012 - 05:19 PM

Odlicno :)
  • 0

#1216 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 04 October 2012 - 01:37 AM

Ljudi, jel vidoste negde u BG-u kod kineza ovakvu lampu, uglavnom imaju one klasika pljosnate, ovaj oblik mi se vise dopada. Pa recite ako ste videli u nekoj kineskoj prodavnici skoro u BG pa i drugde negde:

http://www.kupindo.c... ... -funkcija-
  • 0

#1217 MadScientist

MadScientist
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 405 posts

Postavljeno 04 October 2012 - 08:06 AM

Ne znam kako je stanje u Beogradu, ali kod nas ima takvih za 50 do 80rsd.
  • 0

#1218 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 05 October 2012 - 12:11 AM

Hvala Mad brate, samo kazi mi, gde to kod Vas :?: :D :wink:

I jel je bas ova koju sam postavio :?:
  • 0

#1219 yaki

yaki
  • Members
  • PipPipPip
  • 77 posts

Postavljeno 05 October 2012 - 05:32 PM

Skoro to videh kod kineza, na gomili, puna kutija ispred radnje, smešna cena. Imao sam je i odlično to svetli ali vrlo brzo mi je pukao nosač te lampe jer je napravljen od neke krte plastike. Sve u svemu klasično kinesko đubre.
  • 0

#1220 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 05 October 2012 - 05:45 PM

Ma radi sve to...kinesko sr..,medjutim odmah treba kod njih nabaviti i ostalu opremu za odrzavanje...lemilice, super lepkove, izolir trake i td...hehe...koliko para toliko i muzike...sto se kaze...pozdrav biciklistima... :wink:
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika