Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#1161 WoooZy

WoooZy
  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Posted 20 July 2012 - 01:07 PM

Kupio bi neko svetlo-prednje i zadnje :D Pre sam imao Giantovo prednje(bilo oko 1500d tad;imalo dva rezima) i zadnje smartovo(oko 500d). I,ukradose mi bajs zajedno sa njima :) Sve u svemu,nisu bila bas extra,a platio sam ih oko 2000din...

Pa sad me interesuje kakava su ova kineska za male pare??
npr http://www.limundo.c...NJE-HIT/5628975

il nesto ovako?
http://www.limundo.c...ER-BEAM/5635937
  • 0

#1162 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4295 posts

Posted 20 July 2012 - 01:34 PM

Taj Power Beam imas u kineskim radnjama za 200 din. Ne znam za prednje ali zadnje svetli odlicno. Jedino sto su nosaci malo tanki za moj ukus.
  • 0
.

#1163 MadScientist

MadScientist
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 405 posts

Posted 20 July 2012 - 04:31 PM

Slazem se sa zaretom i moram da dodam da je i prednje svetlo za taj novac i vise nego dobro (koristi 4 AAA baterije). Nosaci su najveca mana tih kineskih kompleta i mozes da racunas da ces ih menjati na svakih par meseci.
  • 0

#1164 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Posted 20 July 2012 - 05:05 PM

Jesu Kineske jeftine,i po jacini nisu nista losije od Cat eye,sigma i sl.. ali ko nije video SMART-ovu bljeskalicu kako svetli,ne zna sta je dobro.
  • 0

#1165 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Posted 20 July 2012 - 06:01 PM

Za SMART potpisujem. Sija pa ubija. Jedino sto je meni dopala polovna pa bez drzaca :( . Ima samo "zakacku" za kacenje za kais, dzep i sl.
  • 0
.

#1166 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Posted 22 July 2012 - 02:29 PM

Nije bas da ne svetle Cateye. Mozda je prednje slabije bar kod mene ali zato zadnje! Ubija u pojam.
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#1167 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 22 July 2012 - 02:57 PM

Sve zavisi od modela, ja sam prezadovoljan sa TL-LD610, jedina zamerka mu je što je dugme za on/off maltene jednako (po visini) sa okolnom plastikom tako da je potrebno dosta treninga da bi se pritislo kako treba u toku vožnje...
http://www.bikepedia...58.jpg&f=Hawley
  • 0

profilepic.gif

#1168 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Posted 22 July 2012 - 02:59 PM

Taj Power Beam imas u kineskim radnjama za 200 din. Ne znam za prednje ali zadnje svetli odlicno. Jedino sto su nosaci malo tanki za moj ukus.

Prednje nije ni za sta ali zato kinez x2000 ubija bolje je od mog cateye...
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#1169 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Posted 22 July 2012 - 03:05 PM

Sve zavisi od modela, ja sam prezadovoljan sa TL-LD610, jedina zamerka mu je što je dugme za on/off maltene jednako (po visini) sa okolnom plastikom tako da je potrebno dosta treninga da bi se pritislo kako treba u toku vožnje...

I breee kakvo ti je ovo cudo sa slike?
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#1170 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Posted 22 July 2012 - 03:07 PM

Prednje nije ni za sta ali zato kinez x2000 ubija bolje je od mog cateye...

Nema nista sto kosta slicno kao x2000 a da sija upola tako dobro.

Taj Cateye sija odlicno ali i kosta dosta vise nego ovi kinezi. Moj drug ima "slican" Cateye, prakticno taj isti samo dupliran pa jos sa obe uze strane ima po par dioda. To ko nije video ne moze da zamisli kako sija :mrgreen: .
  • 0
.

#1171 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 22 July 2012 - 05:18 PM

I breee kakvo ti je ovo cudo sa slike?

Cateye TL-LD610 njega je ove godine zamenio model TL-LD650 th. Rapid 5 koji se meni ne sviđa baš nešto, zato sam i uzeo stariji model...

To ko nije video ne moze da zamisli kako sija :mrgreen: .

Isto to važi i za prednje svetlo, jeftini plastični kinezi lepo sijaju ali ko nije video one nešto skuplje aluminijumske lampe sa emiterima koji daju i do 1000 lumena ne može da zamisli kako to izgleda...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. Usput jedno pitanje za sve: koliko često koristite lampu na glavi (onu što se sa elastičnim trakama navuče na glavu i stoji na čelu) odnosno ako nemate istu, koliko često smatrate da bi je koristili kada bi je imali ???
  • 0

profilepic.gif

#1172 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 22 July 2012 - 06:50 PM

Ne bih nikad natakario to na glavu :mrgreen: (u saobraćaju, pošto ne vozim po šumama i planinama).
Kad je asfalt dobar dovoljan mi je i cateye samo da vidim ivicu puta i linije i da mene vide. Kad je loš asfalt i ima rupa onda palim magicshine na medium. Najjači mod smeta ovima što mi dolaze u susret a ako oborim pred točak onda i nemam neke koristi.
Za šumu gde se bez svetla ne vidi prst pred nosom tu je već vrlo korisno imati to na glavi i snop svetla gde baciš pogled jer i te jake lampe koje dobro rasipaju opet su ograničene kretnjom kormana i ne vidiš dobro na trenutke kad ga zakrećeš.
  • 0

#1173 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 23 July 2012 - 03:29 PM

pa ni ja ih ne volim nešto naročito ali vidim da maltene na svakom klipu na jutjubu kada je noćna vožnja u pitanju likovi nose svetlo na glavi pa rekoh da pitam/vidim kakva je situacija kod nas...

Evo još jedno pitanje:
procena, koliko bi ljudi kod nas bili zainteresovani za LED osvetljenje firme Inton imaju vrlo interesantne modele, ima ih na tržištu Švedske, Finske, Danske itd, po kvalitetu i karakteristikama su bolji od Magicshine-a a po ceni su nešto povoljniji!!! Razmišljao sam da uzmem 2-3 modela pa da vidimo na šta će to da liči.
NB-04 raspoloživ je u varijanti 2xT6 ili 2xU2
NB-02
i
NH-01.
  • 0

profilepic.gif

#1174 Wolf87

Wolf87
  • Members
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 05 August 2012 - 10:56 PM

Cena?
  • 0

#1175 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 06 August 2012 - 01:03 PM

NB-04 bi bio oko 150€ komplet (svetlo+baterija+punjač) što je, čini mi se OK cena za svetlo koje ima bolje karakteristike od Magicshine-a MJ-880 + ima konstantno varijabilni dimer i daljinski sa par funkcija a služi i kao digitalni dimer (1-99%) i što su emiteri XML-U2 (bolji su od XML-T6), MJ-880 je oko 220$...
Drugi modeli su oko 80€ a vidim da sad ima i par novih modela za koje nisam pitao, NB-08 deluje interesantno kao i NB-10 koje mi se baš sviđa ali izgleda da još nije dostupan pošto je slika izvučena iz CAD-a a i info je površan, da su stavili 1xU2 + 2xR5 otišo bi do kine po njega :mrgreen:

Najveći je zapravo problem što smo mi sirotinja/jada&beda i što nam je 200€ budžet za ceo bajs a za svetolo bi dali 20€ i to najbolje prednje i zadnje zajedno :roll:
  • 0

profilepic.gif

#1176 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Posted 06 August 2012 - 01:30 PM

Ja sam na DX kupio ssc p7 lampu i nakalemio na bajs.
Jeste da izgleda malo nezgrapno,ali svetli pa ubija.
  • 0

#1177 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 06 August 2012 - 04:09 PM

ti si trebao lepo da središ onog ketaja i da ne brineš :)
Inače SSC P7 sija zaista lepo ali ja ipak za trunku više volim XML i hoću sad da nabavim U2 emitere za experimentisanje :twisted:
Uskoro će da se pojave i R5-II tj. druga generacija R5 emitera koje je cree izbacio pre manje od mesec dana, to je čini mi se savršena varijanta za bajs, vrlo evikasan emiter sa skoro 500 lumena, ne troši puno, ne greje se mnogo a sija ko lud & blesav zajedno :D
  • 0

profilepic.gif

#1178 starcha

starcha
  • Members
  • PipPipPip
  • 79 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 07 August 2012 - 07:39 AM

Meni se dosta dopala ponuda sa ovog kinekog site-a

http://www.intl-outd... ... 1&sort=20a

naravno mislim pre svega na svetla za biciklove Niteye...

ima li neko iskustva sa dodavajem "remote" prekidača na ova svetla za bike koja
su se sada pojavila na našem tržištu
  • 0

#1179 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 07 August 2012 - 12:31 PM

Meni se dosta dopala ponuda sa ovog kinekog site-a
http://www.intl-outd... ... 1&sort=20a
naravno mislim pre svega na svetla za biciklove Niteye...

Niteye je onako, dobar, lepi su proizvodi, rade, cena je OK mislim da vrede toliko...

ima li neko iskustva sa dodavajem "remote" prekidača na ova svetla za bike koja
su se sada pojavila na našem tržištu

na koja konkretno misliš?
  • 0

profilepic.gif

#1180 starcha

starcha
  • Members
  • PipPipPip
  • 79 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 07 August 2012 - 02:30 PM

Pa mislim na te koje ti imaš recimo... sa P7 emiterom... ili T6 emiterom like Magicshine 808

ja konkretno imam ovakvu

http://www.aliexpres... ... 60714.html

da li si se bavio dodavanjem remote prekidača na tako nešto... to je zgodna opcija i to mi se upravo dopada kod Niteye, jesi li imao neposrednog iskustva sa tim svetlima
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users