Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#1141 maxpower

maxpower
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts

Postavljeno 10 March 2012 - 04:20 PM

Dosta su jeftinije od ostalih. Video sam da nemaju memoriju ali kad je pustis nema sta vise da klikces (znam da moze da bude iritirajuce).
  • 0

#1142 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 10 March 2012 - 04:40 PM

Za šta bi hteo da ih koristiš, vožnju bajsa ili ...?
Ako je za bajs onda može i XML ali gledaj da bude što plići reflektor...
  • 0

profilepic.gif

#1143 maxpower

maxpower
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts

Postavljeno 10 March 2012 - 04:55 PM

Ja i za bajs i oko kuce i za kola... Imam ja sad jednu ok ali eto gledam pa sam hteo ovde da postavim mozda nekom treba...
  • 0

#1144 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 10 March 2012 - 05:02 PM

Aaaaaaaaa...izgleda da nema zoom...a ovo dugme je kao i na mojoj staroj Q5 fosforescentno...dobra, dobraaaa...
  • 0

#1145 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 10 March 2012 - 05:08 PM

fluorescentno :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#1146 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts
  • LocationModricha, RS/BiH

Postavljeno 10 March 2012 - 06:42 PM

Sto se mene tice meni se nijedna ne svidja samo zbog reflektora koji je smooth, tako da nece uopste rasipati svjetlo onako kako bi trebalo za voznju bajkom... :idea:
  • 0

#1147 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 10 March 2012 - 07:37 PM

Ako je u pitanju lampa za upotrebu na bajku, definitivno ne za smooth reflektor u kombinaciji sa XM-L.
  • 0

#1148 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 10 March 2012 - 08:41 PM

fluorescentno :mrgreen:

Fosforescentno, jer svetli bez dodatne energije, poput skazaljki na starim satovima, koje su ofarbane fosforom... n:sign0023
  • 0

#1149 pekovic

pekovic
  • Members
  • 6 posts

Postavljeno 25 March 2012 - 12:52 AM

drugari imam jedno pitanje! da li je neko uspeo da u ove kineske, za 300 dindzi pristupacne, x2000 lampe ubaci neki jaci emiter, naravno uz ubacivanje jace baterije tipa 18650?

vidim da na deal extreme ima lampi istog oblika ali skupljih (10ak+$) pa me to zanima.

hvala unapred na odg. i pozdrav
  • 0

#1150 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 25 March 2012 - 08:34 AM

Pa...verovatno bi moglo, pod uslovom da mozes fizicki da namestis...da novi emiter ne bude dzombastiji...i da nadjes jeftinije emiter, da bi se isplatilo... :D
  • 0

#1151 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 25 March 2012 - 10:23 AM

ne bi se isplatilo, sam emiter bi minimalno koštao 400 dinara, iole bolji emiter bi izašao duplo, oko 900 dinara + baterija + elektronika za kontrolu struje (drajver)...
  • 0

profilepic.gif

#1152 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 July 2012 - 08:50 PM

Ima li neka jeftina crvena bljeskalica da se može brzo montirati bez alata? Znači leptir šraf ili tako nešto? Dakle interesuje me kineski asortiman :), ne daje mi se 1000+ din za brendirane
  • 0

#1153 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 13 July 2012 - 10:00 PM

Crvena bljeskavica iz kompleta Power Beam, razbija kako sija. Čak sija bolje i od nekih koje koštaju 5x više.

Komplet košta oko 300 dinara kod kineza. MADA, primetio sam da ona bljeskavica koja dolazi u sivo prednje svetlo svetli za oko 20% jače (po slobodnoj proceni). Ali, zato prednje svetlo (crno) ima slabiji ciklus treptanja u odnosu na sivo, pa baterija nešto duže traje.

Montiranje je klasika, na šraf (mada sam video par kompleta koje su imale ono čudo na zatezanje umesto šrafa).
  • 0
Postavljena slika

#1154 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 July 2012 - 10:08 PM

Imam ja već jednog kineza koji jako sija, mogao bih i da provučem neki duži šraf pa da stavim leptir. Samo reko da pitam dal možda ima nešto što se ne šrafi već samo nekako "klikne" na ram, otkud znam nisam u toku sa tim spavicama a znam da ima razno raznih. Nije mi bitno da jako sija, ovaj moj kinez mi se čak čini i prejak, to prosto smeta kad si odmah iza :) ja inače koristim samo ono slabašno što ide na Selle sedišta, ali mi sad treba još jedno jer kad stavim paktreger onda prtljag zakloni bljeskalicu.
Ništa onda, nabudžiću ja neki quick release sistem, a jel ima neki model na cr2032 bateriju ili nešto tako malo? Smaraju me one AAA varijante.
  • 0

#1155 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 13 July 2012 - 10:48 PM

Pa promuvaj se po kineskim radnjama, jer kažem ti, video sam tu navedenu bljeskavicu sa onim sistemom na zatezanje (ne treba nikakvo šrafljenje). E sad, da l' je i kod nje taj sistem odrađen kvalitetno kao i kod onih skupljih... sumnjam, ali ko zna.
  • 0
Postavljena slika

#1156 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 14 July 2012 - 03:46 AM

Crvena bljeskavica iz kompleta Power Beam, razbija kako sija. Čak sija bolje i od nekih koje koštaju 5x više.

Komplet košta oko 300 dinara kod kineza. MADA, primetio sam da ona bljeskavica koja dolazi u sivo prednje svetlo svetli za oko 20% jače (po slobodnoj proceni). Ali, zato prednje svetlo (crno) ima slabiji ciklus treptanja u odnosu na sivo, pa baterija nešto duže traje.

Montiranje je klasika, na šraf (mada sam video par kompleta koje su imale ono čudo na zatezanje umesto šrafa).

+1

Imam tu kinesku bljeskalicu skoro 4 godine i radi pa ubija i to na kineskim baterijama od 10 dinara komad koje traju po 3 meseca...Uporedjivao sam je sa nekom drugarovom cateye od oko 500 kinti i jednostavno kinez sija bolje bar 3 puta a kosta oko 70 kinti...
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#1157 MadScientist

MadScientist
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 405 posts

Postavljeno 18 July 2012 - 10:42 AM

Ta kineska svetla su odlicna, a kad se ubace jos neke bolje baterije onda ubijaju. Ja koristim isto neki kineski komplet koji je placen 200rsd i dve dopunjive Duracell baterije od 1000mAh i dve kineske dopunjive od "2750mAh" :D

Jedini problem su drzace svetla koji jako lako puknu, a vec par puta mi se desilo da su mi ukrali samo te drzace.
  • 0

#1158 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 18 July 2012 - 10:51 AM

Jedini problem su drzace svetla koji jako lako puknu, a vec par puta mi se desilo da su mi ukrali samo te drzace.

Aaaahahahahaa vidi se čega je nestašica :D tako su drugaru otvorili lampu, izvadili 4 baterije njih ukrali a lampu sklopili i vratili na bajs :D
  • 0

profilepic.gif

#1159 MadScientist

MadScientist
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 405 posts

Postavljeno 18 July 2012 - 01:26 PM

Hahaha... znam taj osecaj jer sam i ja ostao bez zadnjeg svetla i dve Eneloop baterije koje sam platio kao sv. Petar kajgana :D Trenutno koristim ovo svetlo:

Postavljena slika

Napred je potpuno isti takvo, samo sto su bela LED svetla i kao sto sam i rekao za sad sam prezadovoljan sa ovim "low budget" svetlima.
  • 0

#1160 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 July 2012 - 02:30 PM

Imam i ja takvo, koristio sam ga dok nisam uzeo sedište sa bljeskalicom.
Taj kinez baš blješti :) samo je krta plastika pa kad se menjaju baterije ja uvek slomim neku žabicu i onda mora da radi super lepak :mrgreen:.
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika