Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#1061 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Postavljeno 24 January 2012 - 11:00 AM

Jel ima možda neko ovu lampu?
http://www.niterider... ... ordless-2/
Iskustva?
  • 0
SPARK 10

#1062 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 24 January 2012 - 12:54 PM

^^
Teško, to je egzotika za naše krajeve, kao i lupine i tesla, stella i slični...
Po onome što sam ja ranije pročitao prilično kvalitetno svetlo, koristi jednu 18650 LiIon ćeliju sasvim lepo sija ali moje lično mišljenje je da za dotičnu lovu (koliko sam primetio to je oko 99 funti ali mislim da ne ebay-u ima jefinije) može da se nabavi mnooooogo veća količina lumena ako gledamo čisto odnos input (marke, funte i dolare :mrgreen: ) vs output (lumeni), mogao bi čak da nasviraš realnih 4000-5000 lumena naspram 110 koliko isijava ovo svetlo!!! S druge strane ti je lep dizajn, ime koje garantuje kvalitet!!! i da kažem jednostavnost upotrebe u smislu da je kompaktno, relativno malo i lako za poneti sa sobom (jer ne bi želeo da ti neko ukrade ovako skupo svetlo)...

Ako insistiraš na brand-name proizvodu što ne bi pogledao Magicshine (MJ-880 hebe kevu rideru i to skoro pa 20 puta =D> a MJ-870 je, čini mi se, tu negde po ceni a daleko jače... jedino što su kod svih baterije odvojene u pack!)?
  • 0

profilepic.gif

#1063 Zlivuk

Zlivuk
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno 01 February 2012 - 01:21 AM

Cat Eye SVETLO PREDNJE HL-EL540RC EC
које од скоро нуди Планет-бајк је (по мени и Таји) комплетно решење за ноћну вожњу.
Купити се може и јефтиније - Немачка - око 50 евра.
За лење и електронеуке изузетна лампа.
Батерије од 2200 mAh трају око 5 сати у јачем моду.
Од слика ништа, али можете га пробати у радњи...ваљда!
Највећа мана - не греје!
Поздрав Свицима,
Вук
  • 0

#1064 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Postavljeno 01 February 2012 - 07:29 AM

Gledam već duže vreme taj model Niteridera.Dopada mi se što se puni na usb, ima ugrađenu bateriju, i indikator.Dosadilo mi je da vadim baterije iz svega i svačega po kući da bih punio.A po običaju me lampa proda u pola vožnje.Ova ima 150 lumena, ali valjda će biti dovoljno za moje potrebe.Bila je na aukciji na Ebay-u, pa sam je izlicitirao za 25gbp+poštarina 6gbp :lol: :lol: :lol: ....Već bi trebalo da stigne, pa ću javiti utiske.
  • 0
SPARK 10

#1065 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 01 February 2012 - 02:03 PM

@aztec Ajd da ne pričam ništa napamet, videćeš kako radi kad stigne, bilo bi extra ako uradiš neki review :D Trebalo bi da je dobro ipak je to brand-name proizvod mada meni lično 150 lumena ne deluje privlačno... U svakom slučaju dobra cena, jedva čekam da (ti) dođe :mrgreen: hihihihi

@Zlivuk Cateye pravi dobre proizvode ali ako mene pitaš to svetlo nikako ne vredi 7.176 din koliko je u planeti, ne verujem da bi dao i 50€!!! 180 lumena za tu cenu je premalo. Jedino što je interesantno je ROL optika koja ujedno drastično smanjuje mogućnost modovanja lampe, u pravu si kad kažeš da je za "lenje i elektroneuke" !!! ali oni mogu podjednako dobro svetlo i za manje para da pazare, videćeš ovo koje je aztec uzeo, možda nije jače ali je definitivno volje, full metalno kućište, bolja baterija, mogućnost punjnja preko usb-a i poprilično niža cena. Jedino mi nije jasno šta si mislio pod onim "najveća mana - ne greje!" ali dok god ti znaš its OK with me :mrgreen:

Mislim da su oba ova svetla tzv. commuter varijante, za po gradu.
  • 0

profilepic.gif

#1066 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 01 February 2012 - 02:08 PM

Ma sta ce vam lampe...nibiru dolazi i on greje...hehe... :wink:
  • 0

#1067 Zlivuk

Zlivuk
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno 01 February 2012 - 05:10 PM

Драги колега Сиријусе,
ево детаљнијих спецификација:
http://www.cateye.co... ... /moreinfo/
Dimension: 114.0 X 56.0 X 53.0mm
Weight: 244 grams (with bracket and rechargeable battery)
Light source: High power white SMD LED X1
Light output: 4000cd нисам сигуран колико је то лумена, али је више од 180!
Run time:
High mode : approx 5hrs
Low mode : approx 15hrs
Flashing mode : approx 60hrs
Battery: AA NiMH rechargeable or AA alkaline battery X4
Recharge time: approx 5-7hrs
Other: Low battery indicator

Не греје, ех, бејах шаљив, на -20 ми шале не иду! Али, на халогенке се може огрејати!
  • 0

#1068 lazza

lazza
  • Members
  • 1 posts

Postavljeno 01 February 2012 - 05:59 PM

1 kandel je 4pi lumena, tj ispada da je 4000 kandela 50240 lumena ako se dobro secam... mada pise i na tarabi... 8)
  • 0

#1069 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 01 February 2012 - 06:31 PM

kandeli i lumeni se ne mogu porediti jer se odnose na dve različite stvari.
Ako klasična providna sijalica (košta tipa 50-70 dinara) od 75W proizvodi oko 1000-1100 lumena to znači da bi ovo ketajovo svetlo bilo ekvivalent 45-50 komada sijalica od po 75W!!!
  • 0

profilepic.gif

#1070 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Postavljeno 01 February 2012 - 06:50 PM

Lampa danas stigla.....Pakovanje ko' kad kupiš digitalni aparat :D ....Lampa na prvi pogled svetlosnu godinu iznad bilo kog cateye-a koje sam video.Stavio sam da se puni, pa ćemo videti kakva je na delu.Ne nadam se nekom naročitom osvetljavanju-ali s obzirom na ovo što vidim-već sam zadovoljan.
  • 0
SPARK 10

#1071 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 01 February 2012 - 06:59 PM

Sve slikaj :mrgreen: (samo, ako budeš pravio slike "na terenu" noću da se vidi kako svetli imaju u vidu da moraš koristiti stativ i dugačku expoziciju tipa 30+ sekundi)... =D>
  • 0

profilepic.gif

#1072 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 01 February 2012 - 08:57 PM

Da dodam samo nekoliko interesantnih linkova:
Opis nekih lampi za bajseve: http://reviews.mtbr....lights-shootout
Tabela iz koje se može steći utisak o odnosu Lumen<->Lux: http://reviews.mtbr.... ... asurements
Na tim stranicama ima dosta linkova pa ko hoće i koga šta interesuje nek isprati :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#1073 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 01 February 2012 - 10:17 PM

To sto je ovaj tip izmerio mnogo manje lumena nego sto pise u fabrickoj specifikaciji...nema veze za ovu nasu stvar...(lomatanje bajsom po mraku) #-o
Merio je neku srednju, difuznu vrednost svetla odbijenu od plafona...
U stvarnosti biciklisti nemaju plafon da od njega odbijaju svetlo ispred bajsa, nego naprotiv cak i fokusiraju nekim delom svetlo...(zum x2000 npr)
Za sada je jos uvek najbolje amatersko merenje pomocu digitalca- idiota...slikanje u realnim okolnostima pored nekog referentnog izvora svetlosti, na primer poput ulicnog svetla i td. n2:wc
(Stalak za slikanje nije nuzan ako fotoaparat ima auto okidanje od 2 i 10 sekundi...samo se negde postavi na primer na krov parkiranog auta...)
  • 0

#1074 mikeli74

mikeli74
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKraljevo

Postavljeno 16 February 2012 - 01:51 PM

Pozdrav drugari! Zbog velikog nedostatka slobodnog vremena preko dana, prinudjen sam da bajs vozim uglavnom u vecernjim i kasnim nocnim satima. Zato Vas molim ako neko ima iskustva sa ovim lampama POLICE 5000w http://www.cikloberz...ow.php?id=62544 ili UltraFire XM-LT6 http://www.cikloberz...ow.php?id=60547 da ovde napise neku rec o njima. Inace bajs vozim rekreativno i lampa mi ne treba za neke ekstremne nocne voznje, vec uglavnom voznja po asfaltu. Ili ako neko moze da mi preporuci neku lampu do 40€, ali da mi sluzi ne samo da me vide, vec da bih i ja video. :lol:
  • 0

#1075 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 16 February 2012 - 02:39 PM

Zdravo zemljak!Mnogo para.......Vidi ovako idi kod kineza u jugbogdanovoj kupi 2 kom x2000 za 900 kinti nabavi nosace za njih i izadje dosta jeftino a garantujem vrhunsko osvetljenje.
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#1076 mikeli74

mikeli74
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKraljevo

Postavljeno 16 February 2012 - 02:42 PM

Zdravo zemljak!Mnogo para.......Vidi ovako idi kod kineza u jugbogdanovoj kupi 2 kom x2000 za 900 kinti nabavi nosace za njih i izadje dosta jeftino a garantujem vrhunsko osvetljenje.

Zdravo komsija! :D Reci mi, koje baterije koristis X2000?
  • 0

#1077 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 16 February 2012 - 03:14 PM

Prvo sam koristio kineske apc 30 kinti komad a sada enelop punjive ali da znas da lampa ne jede mnogo baterije tako da za pocetak i kinezare vrse posao oko mesec dana
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#1078 mikeli74

mikeli74
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKraljevo

Postavljeno 16 February 2012 - 03:26 PM

Prvo sam koristio kineske apc 30 kinti komad a sada enelop punjive ali da znas da lampa ne jede mnogo baterije tako da za pocetak i kinezare vrse posao oko mesec dana

Koliko sutra cu otici do kineza da pazarim za pocetak jednu x2000 lampu. Imam kuci neke vartine punjive baterije pa cu da probam njih. Brko, hvala ti na ovim informacijama!
  • 0

#1079 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Postavljeno 16 February 2012 - 03:55 PM

Jel može neko da okači fotku tih x2000 koje prodaju kinezi kod nas. Da znam šta da tražim, po mogućstvu sa ambalažom. Hvala!!!
  • 0
JoJ

#1080 mikeli74

mikeli74
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKraljevo

Postavljeno 16 February 2012 - 04:01 PM

311884675_o.jpg
Nemaju ambalazu, prodaju se u rinfuzu! :lol:
  • 0