Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#941 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 08 November 2011 - 09:36 PM

Ok, mislio sam da je 1000-1200 lumena WOW.
Postavljena slika
ovo čudo ima 6000 lumena :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#942 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 08 November 2011 - 11:48 PM

Burn, baby, burn! :twisted:
  • 0

#943 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 10 November 2011 - 01:41 PM

Spojiš dve takve i nadmašio si ulično osvetljenje :)
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#944 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 21 November 2011 - 04:49 PM

Evo jedne slike gde se vidi koliko baca optika ugrađena na SSC-P7 emiter a koliko reflektor razbacuje svetlost, slikano je po magli (da sam imao nekog da drži lampu a ja da slikam sa malo veće udaljenosti bila bi bolja slika ali shvatićete i ovako)...
http://www.cikloberz...p?img=13139&t=n
  • 0

profilepic.gif

#945 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 21 November 2011 - 05:06 PM

I posle nedelju dana druženja sa P7, kako ti se čini? Šta je pogodnije za bajk, a šta jače svetli i duže traje?
  • 0

#946 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 21 November 2011 - 05:20 PM

Ma kakvi, znaš ti kako je ladno napolju noću, i pingvini uđu unutra :mrgreen: jedva da sam je sat vremena vozao!!!
  • 0

profilepic.gif

#947 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14957 posts

Postavljeno 22 November 2011 - 02:54 AM

[youtube_embed5][/youtube_embed5]
  • 0

#948 igigl

igigl
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts
  • LocationBeograd/Cerak

Postavljeno 23 November 2011 - 04:32 PM

Pozdrav drugari,
razmisljam ovih dana na temu osvetljenja za narednu sezonu, procitao sam celu ovu temu i ne secam se da sam nasao zadovoljavajuce resenje vezano za ovu ideju. Ovu sezonu sam zavrsio sa cree Power style lampom fiksiranom na lulu i kineskom blicaljkom za zadnju stranu (sa zahvalna dva moda), ova zadnja definitivno ostaje, bez bilo kakvih modifikacija.
Kao sto i sami znate, autonomija sa ovim novim baterijama je odlicna, 18650 dobro radi posao kada su u pitanju klasicni LED emiteri, problem, kako vidim od drugih korisnika, nastaje kod cetvorojezgarnih P7 i slicnih "dioda", jednostavno jedu baterije, sijaju do 00 ali zato i relativno brzo umiru. Vidim da se prave razni batt. packovi, od celija iz laptopova i slazem se da jeste mala novcana cena, ali se postavlja pitanje ima li smisla nositi sa sobom jos 4-6-n rezervnih ili spojenih baterija? Zauzimaju prostor u torbici, otezavaju bajs a punjenje istih je komplikovanije nego sto bih zeleo ili bio spreman da platim.
Razumem da dosta ucesnika ove teme vozi namenske glave i da mozda nisu razmisljali o dinamo prednjoj glavi, nekoj Shimano Nexus ili slicnoj, pa me stoga zanima koje emitere bi ona mogla da gura, kako biste vi resili semu povezivanja, da li biste ugradili emiter u klasican far za bicikl (pa da ne zauzima puno prostora na kormanu + sto daje siri snop), da li bi ste dodali jednu bateriju koja bi dizala napon na malim brzinama a koja bi se pri vecim punila, da li postoji mogucnost prepravke glave stavljanjem jacih magneta i slicno...
Mislim da pitanje ima smisla jer planiram da na prolece/leto krenem na duze rute uz zadrzavanje u netaknutoj prirodi i po nekoliko dana pa mi se ovo resenje cini primamljivim ukoliko je moguce uz kvalitetnu realizaciju.
Znam da postoje gotovi proizvodi ali mislim da su preskupi i da ne bi zadovoljili moje potrebe pa zato pribegoh forumu. :D
Cenim svaku sugestiju i kritiku. :wink:
  • 0
ragazzo della strada

#949 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 23 November 2011 - 04:41 PM

Nisam nikad imao kontakta sa Shimano Nexus ili sličnom glavom, ali obzirom da one uglavnom napajaju halogene sijalice koje su znatno više energetski zahtevne, verujem da bi mogla da se potera neka ozbiljnija LED dioda i na njoj, uz malo elektronike, naravno.
  • 0

#950 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 23 November 2011 - 05:00 PM

dinama + stepUP drajver + neki bolji emiter, može i baterije i elektronika za njihovo punjenje ali to znatno komplikuje stvar.
P.S. šta misliš koliko bi izašlo tvoje rešenje ili koliko košta recimo P7 ili XML emiter?
  • 0

profilepic.gif

#951 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 23 November 2011 - 05:09 PM

Bilo koja vrsta dinama...usporava bajs, a ako je jos i klasicno dinamo u pitanju, sto ide sa tockicem na spoljasnju gumu, onda i cepa gumu i tandrce, a nije ni za vece brzine i duze voznje...ebg. to je moje misljenje...nekad sam imao i po 3 dinama...k`o klinac...hehe..pz 8)
  • 0

#952 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 November 2011 - 07:42 PM

Kažu da dinamo u prednjem točku ima zanemarljiv otpor. Medjutim,to čudo mi deluje teško (nisam imao prilike da ga držim u ruci) a i nekako mi praktičnije rešenje neka dobra lampa koja se može staviti po potrebi (nešto i nisam za skidanje prednje deore nable zbog ove sa dimamom).
Ja ću za početak uzeti X2000 a za kasnije...možda power style.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#953 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 25 November 2011 - 12:38 AM

Chamade, ma gde, dinamo je uzas, tj one koje ja poznajem, dakle oni sto smo ih vozali na Unisovim i Rogo-vim bajkovima, ono je ko da nabijes srafciger medju paknove pa teraj...uzas...pa ima fora 300, ovo dinamo baca dobru struju, ovo ne, pa ova sijalice je ok, ova radi dobro, al pregori....ma idi...
  • 0

#954 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 25 November 2011 - 01:15 AM

...a da...E sada ova nova dinama ili diname kako se vec kaze, ne poznajem, ne znam koliko usporavaju...ali ponavljam ona stara su mnogo usporavala !!!
  • 0

#955 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 25 November 2011 - 03:13 AM

Ma on je pitao za dinamo u nabli, oni rade na drugačijem principu :). Nemam jedan pri ruci, inače bi rado smislio neku elektroniku za napajanje LED sa njega :).
  • 0

#956 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 25 November 2011 - 07:27 PM

Ako ti se experimentiše a imaš disk kočnice možeš vrlo jeftino naručiti male (9mm prečnik x 1mm debljina) magnete i polepiti ih na felnu s jedne strane, onda na vilu staviš par (2-3-4)navoja u kojima će se generisati struja, to spojiš sa elektronikom i da vidiš zabave :D a nexus je nešto sasvim drugo to je gotov proizvod, metneš i voziš :mrgreen:
Sve u svemu ja sam i dalje na strani baterijskih lampi :mrgreen:
n2:naughty
http://www.cikloberz...p?img=13344&t=n
  • 0

profilepic.gif

#957 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 25 November 2011 - 07:38 PM

E sada ova nova dinama ili diname kako se vec kaze, ne poznajem, ne znam koliko usporavaju...

Shimano dinamo glave ne usporavaju ništa, odnosno usporavaju zanemarljivo. Kad okrećeš rukom točak, okreće se kao da nema nikakvog otpora...
Gamziju bi taj zanemarljivi otpor verovatno nešto značio, rekreativcima teško...
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#958 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 November 2011 - 08:14 PM

Shimano dinamo glave ne usporavaju ništa, odnosno usporavaju zanemarljivo. Kad okrećeš rukom točak, okreće se kao da nema nikakvog otpora...

Kad okrenes rukom tocak on se okrece relativno malom briznom i pravi mali otpor.Kako se brzina povecava povecava se i otpor sto se da valjda da videti iz jednacine mehanicke ravnoteze rotora :)
  • 0
Postavljena slika

#959 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 25 November 2011 - 08:42 PM

Moguće...
I, kao što rekoh, dinamo glava na prednjem točku ne pravi otpor dovoljan da bi ga rekreativac primetio. Jedina primetna razlika je u nešto povećanoj težini prednjeg točka...
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#960 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 25 November 2011 - 09:03 PM

[youtube_embed5][/youtube_embed5]
  • 0

profilepic.gif

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika