Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#901 djape48

djape48
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1050 posts

Postavljeno 15 October 2011 - 11:28 AM

Ma kakva crna x2000 pozadi, nije valjda da stvarno neko to koristi? Poenta je da vas ostali ucesnici u saobracaju primete (i Kinez od 200 dinara radi posao odlicno), a ne da privlacite svu mogucu paznju, pa jos i gnev
  • 0

#902 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • LocationZemun - Nova Galenika

Postavljeno 15 October 2011 - 11:36 AM

Не, не знам шта си ме питао? :shock:

Нема потребе за додавањем термалне пасте из два разлога.
1. Алуминијумско кућиште донекле служи као хладњак.
2. Спољна температура је изузетно повољна да се у току вожње помоћу ефекта ветра / дувања охладе сви елементи.

Лети је ситуација скроз другачија, моје опитовање се своди на бележењу параметара у стационарном стању, бицикла мирује. Слажем се да вуче струје као блесаво, има огроман апетит према Амперима. Три сата у најјачем моду сија врхунски, после тога интензитет светла нагло опада али и даље сија коректно и видљиви сте на друму. Кад се монтирају две лампе, у најјачем моду сијају заиста добро, све се коректно види, једна исто завршава посао! Горе на слици се види како бљешти, то је по дану у подруму, виде се и дрва :mrgreen:
  • 0

#903 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 October 2011 - 02:41 PM

Help, ne mogu da pronađem na netu klasifikaciju cree emitera od najslabijeg ka najjačem, msm u tom smislu, može i naopačke naravno :)
  • 0

profilepic.gif

#904 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 October 2011 - 03:18 PM

Gde se može kupiti x2000,i koja mu je cena?
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#905 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 15 October 2011 - 04:33 PM

На пијачним тезгама код продаваца који имају такву робу или код Кинеза. Цена је од 400 до 500 динара, зависи.
  • 0

#906 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 October 2011 - 07:28 PM

Kod kosookih nalazim power beam ali nikako da nadjem x2000. Ako ima neko sliku,neka postavi da vidim kako izgleda.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#907 Kuguar

Kuguar
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 196 posts
  • LocationBeograd, Karaburma

Postavljeno 15 October 2011 - 07:45 PM

Kod kosookih nalazim power beam ali nikako da nadjem x2000. Ako ima neko sliku,neka postavi da vidim kako izgleda.

Isto sam pomislio malo pre, i kucao u google i dobio link ka wikipedii :)

http://en.wikipedia.org/wiki/X_2000

n2:smiley-talk015
  • 0
Vozi Miško

#908 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 October 2011 - 08:37 PM

probaj da kucaš "flashlight x2000" i pogledaš slike na guglu...
Ja sam je danas video na NBG buvljaku, lik tražio 400din...
  • 0

profilepic.gif

#909 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 October 2011 - 10:17 PM

Opet ja :mrgreen:
Primećujem da je desetak stranica pre ove u raspravi učestvovalo dosta više ljudi!!! Uglavnom tamo negde sam naleteo na shenzhen wholsale kakva im je ono fora: "poslaćemo vam mailom troškove transporta"??? jel ko naručivao sa tog sajta?
  • 0

profilepic.gif

#910 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 15 October 2011 - 11:16 PM

Ево како изгледа Кинез x2000:

Postavljena slika

Читајући дискусију уназад, нико није споменуо ману свих ових светиљки - ПРЕКИДАЧ! Додуше, написао сам то, али нико се није огласио. Да се не лажемо, кинез x2000 отказује на прекидачу после неких месец - два, бар код мене сви примерци имају тај проблем. Сви прекидачи који се нуде на тржишту као замене, дакле микропрекидачи, не одговарају по физичким својствима или захтевају радикалне промене, лемљења, итд... Производи са ДИЛ ИКСТРИМ такође имају исти проблем али то се манифестује тек након неколико времена, рецимо годину дана. Долази се до закључка да нема данас квалитетне и трајне робе. Батерије које долазе у ове озбиљније светиљке 18650 су махом Кинеске производње и као такве су доста лошег квалитета. Озбиљнија батерија 18650 кошта 2000 динара по комаду и разлика је небо и земља наспрам ULTRA FIRE Кинеске производње. Већ више од 6 година покушавам да модификујем неку лампицу за бајс да извучем максимум из ње, почевши од класичних са неколико лед диода па све до ових једнодиодних које су се скоро појавиле и оно што сам приметио код свих тих модела је то да убацивањем квалитетног прекидача сијају много боље, треба узети у обзир далеко бољи контактни спој убацивањем екстерног прекидача. Чак и ове много боље лампе са интернета немају бог зна какву аутономију и треба се наоружати великим бројем батерија у резерви.
  • 0

#911 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 15 October 2011 - 11:45 PM

Pa ti bi i da lepo svetli, i da drugo traje iz jedne ili dve 18650? Pa nema to :D. Lepo uzmeš polovnu laptop bateriju i napraviš The Mother Of All Battery Packs. Staviš 6x18650 u paralelu, lepo ga složiš u neku torbicu, i da vidiš šta ima da sija :).
  • 0

#912 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 16 October 2011 - 07:36 AM

He...video sam juce dinama i klasicna svetla za bicikl na Niskom buvljaku...kada se setim, i to je odlicno sijalo nekada...pa smo stavljali po parce gume na tockic da manje grebe gumu...eeee, sta se sve koristilo kada se setim... :D
  • 0

#913 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 16 October 2011 - 12:38 PM

Bilo nekad :D. Ja sam isto koristio dinamo dok sam vozio Pony, međutim bio sam nezadovoljan što ne svetli lepo na manjim brzinama i što ne svetli dok stojim, pa sam složio jedan NiCd pack od 5 baterija i spojio ga paralelno sa dinamom (sa ispravljačkim diodama, da struja ne teče u pogrešnom smeru kad ne radi dinamo) i tako sam imao i svetlo dok stojim, i punjenje baterija dok vozim :D.
  • 0

#914 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 16 October 2011 - 05:46 PM

Stavljao sam ja i zmigavce ko klinac na baterije, a umesto automata sam pritiskao zicu preko druge zice...ma svasta je bilo..imao sam i "kratko i dugacko svetlo"..preko prekidaca palio sam i drugi far..steta sto nemam neku sliku...pa kad se ja "pustim" sa drugom koji isto ima po 3 dinama i dva svetla napred ...to je bilo....a ...polako nismo znali da vozimo...Pony bicikle, tj. ja sam imao Tomos mini, a drugar Minicucle ili tako nest..eeeeee..ma svi su bezali od nas... :mrgreen: hehe..
  • 0

#915 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 16 October 2011 - 06:04 PM

n2:smiley-cool21
geeks
n2:Heristical
  • 0

profilepic.gif

#916 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 16 October 2011 - 09:12 PM

Mihec, those were the days, my friend :D

Sirius9, shut up and ride! :D
  • 0

#917 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 22 October 2011 - 05:37 PM

Deste ljudovi, zaLEDilo vas ovo vreme :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#918 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 28 October 2011 - 10:45 AM

Nije baš sve LED ali veći deo jeste:

• 0

profilepic.gif

#919 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 28 October 2011 - 10:55 AM

I kako ti se čini, nije li mnogo uzak snop?
  • 0

#920 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 28 October 2011 - 11:14 AM

I kako ti se čini, nije li mnogo uzak snop?

nisam je još testirao u vožnji ali ovako u dvorištu jeste prilično uzak snop zapravo ima veliku razliku između centralne tačke i onoga što baca okolo, baš se primeti. Ali meni to više odgovara nego da mi baca sve na samo 10 metara + široko sa strane, mada bi voleo da vidim i onaj sa OP reflektorom kako radi, mislim da bi prelaz između centralne tačke i onoga što nazivaju flood bio umereniji tj. ne tako naglašen.
Uskoro ću da napravim neke fotke na terenu, noću pa ćemo videti...
  • 0

profilepic.gif

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika