Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 09 October 2011 - 04:05 PM
Заиста је било одлично, убија како сија, једе све оне ксенонске аутомобиле за доручак! Слушајте, кинез кад се појача мало напајање светли врхунски, треба пробати! Мени сва три кинеза завршавају посао и више него што треба, кад се мало модификују поуздани су и нема бриге. Планирам догодине да направим централни акумулатор и да ми сијају 4 кинеза, главе би им скинуо а тела одбацио и све то у неко кућиште упакаовао, ако ми дозволи тајминг, надам се да ће бити мало времена за то
Postavljeno 09 October 2011 - 10:59 PM
Postavljeno 09 October 2011 - 11:21 PM
Postavljeno 10 October 2011 - 12:49 AM
Nisam član na DX tako da mi izbaci grešku za link! Reci mi koji je Topic ili Interest Groups???Pročitaj ti ovo.
Jesam ali taj je 10 evrića skuplji a ja sam hteo da uzmem i ovako nešto za nazad, komada 2.Jesi pogledao ovaj drugi link koji sam ti dao, sa DHGate?
P.S. mislim da ni ona moja varijanta sa zamenskom XML zvezdom ne bi radila pošto za zvezdu piše da Working voltage: 3.0~3.5V a kod lampi je uglavnom Voltage Input: 8.4 V max, sad ne znam koliko daju emiteru od toga, nigde ne piše ali bi lako moglo da se desi da ne paše...
Polako počinje sve ovo da me nervira, iskreno da kažem...
Postavljeno 10 October 2011 - 12:58 AM
Pa jel ti hoćeš da te neko namerno spuca od pozadi?a ja sam hteo da uzmem i ovako nešto za nazad, komada 2.
To je napon diode, a nju voziš preko drajvera koji ima ulazni napon do 8.4V (2xLiIon). Drajver reguliše struju da ostane u bezbednim granicama a i daje različite modove rada. Tako da te dve brojke nemaju veze jedna s drugom.P.S. mislim da ni ona moja varijanta sa zamenskom XML zvezdom ne bi radila pošto za zvezdu piše da Working voltage: 3.0~3.5V a kod lampi je uglavnom Voltage Input: 8.4 V max, sad ne znam koliko daju emiteru od toga, nigde ne piše ali bi lako moglo da se desi da ne paše...
Polako počinje sve ovo da me nervira, iskreno da kažem...
Ja ti lepo kažem, kupi najjeftiniju XM-L, pa ćemo da je budžimo .
Postavljeno 10 October 2011 - 01:26 AM
a šta fali P7 emiteru, ništa !!!
[youtube_embed5][/youtube_embed5]
A moraš pogledati i ovog lika, pogubljen je 200%
P.S. Ma zna ono za drajvere, i njih sam gledao pošto su, ali treba pogoditi koji ide u te lampe!!! ma sve je to zezanje, najbolja varijanta je iz kutije na bajs i zdravo, bez zezanja, veruj mi
Postavljeno 14 October 2011 - 02:08 AM
Postavljeno 14 October 2011 - 03:09 PM
Postavljeno 14 October 2011 - 04:20 PM
A onda pogledaš recimo ovu lampu, i vidiš da bi praktično za iste pare imao lampu koja svetli neuporedivo bolje, a trajaće mnogo duže nego ta koju si nasvirao dodatnom baterijom.4 Евра кошта Кинез, 4 батерије за њега су 8 евра, кутија за батерије 1 евро, прекидач 0,5 евра. 13,5 евра, а сија заиста лепо, не може да се пореди са три батерије.
Volim i poštujem DIY, al ovde jednostavno nema računa . Od X2000 ne može da se napravi dobra* lampa zbog načina na koji rasipa svetlo, pa makar unutra nagurao P7 ili XM-L.
*Pojam "dobro" je rastegljiv, naravno.
Postavljeno 14 October 2011 - 06:53 PM
A onda pogledaš recimo ovu lampu, i vidiš da bi praktično za iste pare imao lampu koja svetli neuporedivo bolje, a trajaće mnogo duže nego ta koju si nasvirao dodatnom baterijom.4 Евра кошта Кинез, 4 батерије за њега су 8 евра, кутија за батерије 1 евро, прекидач 0,5 евра. 13,5 евра, а сија заиста лепо, не може да се пореди са три батерије.
Volim i poštujem DIY, al ovde jednostavno nema računa . Od X2000 ne može da se napravi dobra* lampa zbog načina na koji rasipa svetlo, pa makar unutra nagurao P7 ili XM-L.
*Pojam "dobro" je rastegljiv, naravno.
U kombinaciji sa ovim, http://www.cikloberz...ow.php?id=50750 super bude sve....
Postavljeno 14 October 2011 - 08:57 PM
Postavljeno 15 October 2011 - 12:21 AM
Može ovo da se kupi preko interneta i upola jeftinije. Nego ljudi ovde izbegavaju kupovinu sa interneta zbog nepotrebnih troškova .U kombinaciji sa ovim, http://www.cikloberz...ow.php?id=50750 super bude sve....
U tome i jeste problem, što nisi ništa radio. Probao sam i ja X2000 na 4 komada punjivih, vuče više od 1.1A (~2x više nego na 3 baterija), što je previše za onaj emiter. Ona se i na 3 baterije greje, kamo li na više, pogotovo što je kontaktna površina između zvezde i pill-a veoma mala. Pretpostavljam da nisi ni dodao termalnu pastu između ove dve komponente, pošto kažeš da nisi ništa radio na tom polju?Емитер је кинески, исти фабрички, на том пољу ништа нисам радио, то је све исто, само се напаја на 4 ААА батерије уместо 3 ААА.
Postavljeno 15 October 2011 - 09:27 AM
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika