Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 03 October 2011 - 07:56 AM
Mogo bi da razmotriš i ovu, vidim da su je ljudi mnogo više kupovali, a i po dimenziji reflektora oko emitera reko bi da šire baca.
Evo ja sam voljan da naručim za tebe, taman i mene interesuje kakva je .
Postavljeno 07 October 2011 - 05:48 AM
http://www.dealextre...light-3xaa-2933
MALO SKUPLJA< ALI FENOMENALNA VARIJANTA!!!
http://www.dealextre...-included-36018
Postavljeno 07 October 2011 - 12:07 PM
Postavljeno 07 October 2011 - 09:01 PM
Original Magicshine imaju i dalje displej na baterijama ali magicshine bije po ušima sa cenama, ništa ispod 100 evrića nemaju, dok kineske varijante koje su oko 35 evrića imaju klasičan b.pack i kontrolu od prepunjavanja u punjaču!!!Jesu li to prestali da stavljaju displej na battery pack?
Postavljeno 08 October 2011 - 12:05 AM
- od ukupno 78 ponuda koje sam pogledao 49 je bilo sa SSC-P7 emiterima a 39 sa XM-L T6 emiterima,
- od svih (49) SSC-P7 baziranih lampi 48 je imalo reljefni reflektor a samo 1 da tako kažem glatki reflektor (pogledajte slike, biće vam jasnije na šta mislim) što bi mogla i da bude greška prodavca tj. da je stavio pokrešnu sliku.
- od 39 XM-L T6 baziranih lampi 18 je imalo reljefni reflektor a 11 glatki reflektor,
- ukupno 7 kom je deklarisano sa 900 lumena, sve SSC-P7,
- ukupno 5 kom je deklarisano sa 1000 lumena, sve XM-L T6,
- ukupno 49 kom je deklarisano sa 1200 lumena od toga 7 kom XM-L T6 a 42 kom SSC-P7,
- ukupno 9 kom je deklarisano sa 1600 lumena, 6 sa glatkim i 3 sa reljefnim reflektorom, sve XM-L T6
- ukupno 8 kom je deklarisano sa 1800 lumena i sve su sa reljefnim reflektorom, takođe sve XM-L T6.
- najveća prodaja je kod modela sa 1200 lumena onda 1000 lum. i to najviše SSC-P7 što je i razumljivo pošto se XM-L T6 emiter pojavio tek pre nekoliko meseci ako se ne varam.
Ono što sam primetio je da većina tih lampi izgleda naravno identično (a pogledao sam ukupno oko 1000 ponuda pri čemu to nisu bila samo svetla za bajseve već generalno LED svetla znači i klasične ručne lampe, i to je bilo tek 5 stranica ponuda od preko 50, nisam mogao više ) uglavnom, moja predpostavka je da su u pitanju tek 6 do 8 različitih modela. Birao sam samo modele koji su za bajs i koji imaju jedan emiter i izgledaju kao onaj sa gornje slike.
Druga stvar koju sam primetio je da modeli sa glatkim reflektorom najčešće imaju "rupu" u zraku što možete videti OVDE, mislim da je to posledica dizajna samog emitera i činjenice da je reflektor gladak/ravan tako da ne dovodi do sitnih distorzija zraka koje uzrokuju bolju disperziju svetlosti i pokrivaju ovu rupu . Kod modela sa reljefnim reflektorom ovo, koliko sam uspeo da primetim, nije prisutno (vidi vamo )
Ovde možete videti nekoliko tipičnih modela koje sam gledao: PRVI, DRUGI, TREĆI i ČETVRTI.
Cene ovom prilikom nisam uzimao u obzir.
Iz svega sam zaključio da bi najbolja varijanta bila uzeti lampu sa XM-L T6 emiterom i reljefnim reflektorom, uglavnom su deklarisani za veću "luminažu" što je, ja predpostavljam, uglavnom pumpanje tj. nerealno ali ako piše 1800 a zapravo je 1000 i to je bolje nego da piše 1200 a bude 800 recimo!!! Noviji je emiter u pitanju i gde god sam čitao ljudi ga hvale i čude se kako je CREE uspeo da izvuče toliki sjaj iz jednog jedinog emitera.
Najbolja cena koju sam pronašao je OVA nažalost nije besplatna isporuka do srbije tako da kad se i to uračuna ništa se ne dobije tj. uštedi što je isto prilično česta praksa, recimo lampa košta 1$ a isporuka 49$ (i ne možete lično da je preuzmete u kini ), najviše prodavam model koji sam video je imao 388 prodatih komada ali nažalost nisam sačuvao link :-/
Ostaje mi još da pronađem negde lepo opisano poređenje SSC-P7 i XM-L T6 emitera pa da vidimo da naručimo nešto, ja sam staru lampu prodao tako da se stvorila povoljna klima
Postavljeno 08 October 2011 - 10:13 AM
Pa ti si i mene zajeb'o. Čak se ni ja ovoliko ne informišem i prelistavam kad kupujem elektroniku . Ček, ne beše ti ovo reko par stranica unazad?
Polako počinjem da se brinem, msm, napravili ste nauku od običnog osvetljenja za bajs!!!
Upao sam u sopstvenu zamku.
ma ja to samo da vam pokažem kako se radi ako već hoćete nauku hihihihihihihi
a još sam pomislio kako bi sve one cifre mogle i procentualno da se izraze
A jes vala, u pravu si, pre bi kola kupio nego jednu šljivupi lampu
Postavljeno 08 October 2011 - 11:09 AM
De mali uđe - ušo je!ma ja to samo da vam pokažem kako se radi ako već hoćete nauku hihihihihihihi
Jednostavno, gledaj samo XM-L, nema smisla uopšte da gledaš P7 lampe. Ciljaj na OP (orange peel) reflektor, a ako ne neka bude smooth. Kažu da kod XM-L nije problem glatak reflektor jer su na samom čipu emiteri bliže jedan drugom, i sam čip je dosta manji, tako da možeš da mu staviš kakav god oćeš reflektor, opet će da baca u daljinu, a ne toliko u širinu.
Postavljeno 09 October 2011 - 02:06 AM
Пре неких 7-8 дана био сам са другаром на вожњи, отишли смо до Савског насипа изнад Блока 45 и реко ајде да седнемо мало на оне бетонске издигнуте шахтове и тако ми причамо, кад у даљини се види да нам нешто иде у сусрет, иде јако споро а сија као мотор са ксенонским фаром и често мења модове, каже другар бајс је 100% и стварно тако и би! Лик је имао такво светло на бајсу да је то ненормално добро сијало, у животу нисам видео тако нешто! Чак ни моја три кинеза која су појачана на по 4 батерије по светиљци нису успела да му присмрде. Цело вече сам био утучен из разлога што више нисам најјаче осветљени господин бајкер
Иначе, кинезе сам модификовао, сада се свака лампа напаја са 4 батерије, уместо предвиђене три! Сија много јаче због напона, не знам дал штети диоди али оне раде нису цркле, чак и да се то догоди није велика штета 400 кинте ...
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika