Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#861 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 03 October 2011 - 07:56 AM

Glasam za XM-L. Moderniji je emiter, manje se greje, efikasniji je i duže će lampa s njim da radi. A na težinu se ne obaziri puno, to sigurno nije tačno.

Mogo bi da razmotriš i ovu, vidim da su je ljudi mnogo više kupovali, a i po dimenziji reflektora oko emitera reko bi da šire baca.

Evo ja sam voljan da naručim za tebe, taman i mene interesuje kakva je :).
  • 0

#862 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 03 October 2011 - 08:16 AM

Ma ja sam gledao crvenu zato što bi mi se bolje uklopila sa bajsom :mrgreen: ali mi po slikama izgleda kao da su ove XML identične !!! da vidimo šta će još ljudi reći pa da se bacimo na bizmis :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#863 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 03 October 2011 - 08:20 AM

Pa jesu, sem što je reflektor u bazi malo širi kod ove crvene, pa pretpostavljam da ima malo uži snop, a ako ćeš da je montiraš na volan, onda bolje da je širi :).
  • 0

#864 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 03 October 2011 - 04:56 PM

Ideja: OVO + jedan komplet + jedan samostalni reflektor :mrgreen:
...samo što nema odvojeno reflektora u ponudi, bez baterija i svega ostalog...
  • 0

profilepic.gif

#865 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 06 October 2011 - 10:39 PM

Izgleda da više niko nema mišljenje o ovim lampama :?:
  • 0

profilepic.gif

#866 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 07 October 2011 - 12:32 AM

Pa ko o tome ovde razglaba sem nekolicine nas? :mrgreen:
  • 0

#867 Kuguar

Kuguar
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 196 posts
  • LocationBeograd, Karaburma

Posted 07 October 2011 - 05:48 AM

Dobra a jeftina varijanta!
http://www.dealextre...light-3xaa-2933

MALO SKUPLJA< ALI FENOMENALNA VARIJANTA!!!
http://www.dealextre...-included-36018
  • 0
Vozi Miško

#868 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 07 October 2011 - 12:07 PM

Prva varijanta jede baterije i prevlika je za bajs, imam nešto slično za na glavu (kad radim nešto precizno) ali napolju daje preširok snop tako da se ne vidi baš daleko a druga jeste ok ali je preskupa i kao što kažu u komentarima, mala svetla sa strane, da kažemo pozicija :) ne može da se pomera nezavisno od velikog centralnog svetla... Ako je već Magicshine u pitanju mislim da je OVA varijanta bolja i ima najnoviji emiter u ponudi CREE-ja.
  • 0

profilepic.gif

#869 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 07 October 2011 - 05:09 PM

Jesu li to prestali da stavljaju displej na battery pack? Ne vidim sa slika ali tako mi deluje i drugačija je dosta baterija.
  • 0

#870 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 07 October 2011 - 09:01 PM

Jesu li to prestali da stavljaju displej na battery pack?

Original Magicshine imaju i dalje displej na baterijama ali magicshine bije po ušima sa cenama, ništa ispod 100 evrića nemaju, dok kineske varijante koje su oko 35 evrića imaju klasičan b.pack i kontrolu od prepunjavanja u punjaču!!!
  • 0

profilepic.gif

#871 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 08 October 2011 - 12:05 AM

E dakle, evo napravio sam neki mali pregled stanja na ebaju, izvuko neku statistiku i evo do čega sam došao:
- od ukupno 78 ponuda koje sam pogledao 49 je bilo sa SSC-P7 emiterima a 39 sa XM-L T6 emiterima,
- od svih (49) SSC-P7 baziranih lampi 48 je imalo reljefni reflektor a samo 1 da tako kažem glatki reflektor (pogledajte slike, biće vam jasnije na šta mislim) što bi mogla i da bude greška prodavca tj. da je stavio pokrešnu sliku.
- od 39 XM-L T6 baziranih lampi 18 je imalo reljefni reflektor a 11 glatki reflektor,
- ukupno 7 kom je deklarisano sa 900 lumena, sve SSC-P7,
- ukupno 5 kom je deklarisano sa 1000 lumena, sve XM-L T6,
- ukupno 49 kom je deklarisano sa 1200 lumena od toga 7 kom XM-L T6 a 42 kom SSC-P7,
- ukupno 9 kom je deklarisano sa 1600 lumena, 6 sa glatkim i 3 sa reljefnim reflektorom, sve XM-L T6
- ukupno 8 kom je deklarisano sa 1800 lumena i sve su sa reljefnim reflektorom, takođe sve XM-L T6.
- najveća prodaja je kod modela sa 1200 lumena onda 1000 lum. i to najviše SSC-P7 što je i razumljivo pošto se XM-L T6 emiter pojavio tek pre nekoliko meseci ako se ne varam.

Ono što sam primetio je da većina tih lampi izgleda naravno identično (a pogledao sam ukupno oko 1000 ponuda pri čemu to nisu bila samo svetla za bajseve već generalno LED svetla znači i klasične ručne lampe, i to je bilo tek 5 stranica ponuda od preko 50, nisam mogao više :) ) uglavnom, moja predpostavka je da su u pitanju tek 6 do 8 različitih modela. Birao sam samo modele koji su za bajs i koji imaju jedan emiter i izgledaju kao onaj sa gornje slike.
Druga stvar koju sam primetio je da modeli sa glatkim reflektorom najčešće imaju "rupu" u zraku što možete videti OVDE, mislim da je to posledica dizajna samog emitera i činjenice da je reflektor gladak/ravan tako da ne dovodi do sitnih distorzija zraka koje uzrokuju bolju disperziju svetlosti i pokrivaju ovu rupu n2:naughty . Kod modela sa reljefnim reflektorom ovo, koliko sam uspeo da primetim, nije prisutno (vidi vamo :))

Ovde možete videti nekoliko tipičnih modela koje sam gledao: PRVI, DRUGI, TREĆI i ČETVRTI.
Cene ovom prilikom nisam uzimao u obzir.

Iz svega sam zaključio da bi najbolja varijanta bila uzeti lampu sa XM-L T6 emiterom i reljefnim reflektorom, uglavnom su deklarisani za veću "luminažu" što je, ja predpostavljam, uglavnom pumpanje tj. nerealno ali ako piše 1800 a zapravo je 1000 i to je bolje nego da piše 1200 a bude 800 recimo!!! Noviji je emiter u pitanju i gde god sam čitao ljudi ga hvale i čude se kako je CREE uspeo da izvuče toliki sjaj iz jednog jedinog emitera.

Najbolja cena koju sam pronašao je OVA nažalost nije besplatna isporuka do srbije tako da kad se i to uračuna ništa se ne dobije tj. uštedi što je isto prilično česta praksa, recimo lampa košta 1$ a isporuka 49$ (i ne možete lično da je preuzmete u kini :D ), najviše prodavam model koji sam video je imao 388 prodatih komada ali nažalost nisam sačuvao link :-/

Ostaje mi još da pronađem negde lepo opisano poređenje SSC-P7 i XM-L T6 emitera pa da vidimo da naručimo nešto, ja sam staru lampu prodao tako da se stvorila povoljna klima :P
  • 0

profilepic.gif

#872 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 08 October 2011 - 01:00 AM

Pa ti si i mene zajeb'o. Čak se ni ja ovoliko ne informišem i prelistavam kad kupujem elektroniku :D. Ček, ne beše ti ovo reko par stranica unazad?

Polako počinjem da se brinem, msm, napravili ste nauku od običnog osvetljenja za bajs!!!

:mrgreen:
  • 0

#873 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 08 October 2011 - 10:13 AM

Pa ti si i mene zajeb'o. Čak se ni ja ovoliko ne informišem i prelistavam kad kupujem elektroniku :D. Ček, ne beše ti ovo reko par stranica unazad?

Polako počinjem da se brinem, msm, napravili ste nauku od običnog osvetljenja za bajs!!!

:mrgreen:

#-o Upao sam u sopstvenu zamku. :mrgreen:
ma ja to samo da vam pokažem kako se radi ako već hoćete nauku hihihihihihihi :mrgreen:
a još sam pomislio kako bi sve one cifre mogle i procentualno da se izraze :twisted:
A jes vala, u pravu si, pre bi kola kupio nego jednu šljivupi lampu :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#874 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 08 October 2011 - 11:09 AM

ma ja to samo da vam pokažem kako se radi ako već hoćete nauku hihihihihihihi :mrgreen:

De mali uđe - ušo je! :mrgreen:

Jednostavno, gledaj samo XM-L, nema smisla uopšte da gledaš P7 lampe. Ciljaj na OP (orange peel) reflektor, a ako ne neka bude smooth. Kažu da kod XM-L nije problem glatak reflektor jer su na samom čipu emiteri bliže jedan drugom, i sam čip je dosta manji, tako da možeš da mu staviš kakav god oćeš reflektor, opet će da baca u daljinu, a ne toliko u širinu.
  • 0

#875 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 08 October 2011 - 10:06 PM

[youtube_embed5][/youtube_embed5]
:mrgreen: fuck led idemo odma na HID :mrgreen: :mrgreen:

A za bajk light ići ću sa T6 emiterom i relefni reflektor (više mi se sviđa) još samo pronaći to :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#876 igigl

igigl
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts
  • LocationBeograd/Cerak

Posted 08 October 2011 - 10:32 PM

Samo zelm da se zahvalim na detaljnom prikazu ponude novih sveca. :wink:
  • 0
ragazzo della strada

#877 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • LocationZemun - Nova Galenika

Posted 09 October 2011 - 02:06 AM

Где сте мафијо ;)

Пре неких 7-8 дана био сам са другаром на вожњи, отишли смо до Савског насипа изнад Блока 45 и реко ајде да седнемо мало на оне бетонске издигнуте шахтове и тако ми причамо, кад у даљини се види да нам нешто иде у сусрет, иде јако споро а сија као мотор са ксенонским фаром и често мења модове, каже другар бајс је 100% и стварно тако и би! Лик је имао такво светло на бајсу да је то ненормално добро сијало, у животу нисам видео тако нешто! Чак ни моја три кинеза која су појачана на по 4 батерије по светиљци нису успела да му присмрде. Цело вече сам био утучен из разлога што више нисам најјаче осветљени господин бајкер :D

Иначе, кинезе сам модификовао, сада се свака лампа напаја са 4 батерије, уместо предвиђене три! Сија много јаче због напона, не знам дал штети диоди али оне раде нису цркле, чак и да се то догоди није велика штета ;) 400 кинте ... :P
  • 0

#878 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 09 October 2011 - 09:52 AM

Лик је имао такво светло на бајсу да је то ненормално добро сијало, у животу нисам видео тако нешто!

Ja bi ga zaustavio i pitao/pogledao šta ima!!!
  • 0

profilepic.gif

#879 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 09 October 2011 - 10:55 AM

Ja bi ga zaustavio i pitao/pogledao šta ima!!!

Meni ne bi bilo prvi put :D. Pa nema mnogo izbora, ili je P7, ili XM-L. Čisto sumnjam da je nesto treće. Koji god od ova dva, svetli znatno jače od 2-3 komada X2000 :).
  • 0

#880 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 October 2011 - 11:30 AM

Pa ja sam modovao hl-el530, stavio p4 unutra i pojačao struju na ~400ma i stvarno razbija u odnosu na original ali opet kada je na kormanu zajedno sa mj808 u high modu ni ne vidi se da je cateye uključen :mrgreen:
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users