Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#841 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 28 September 2011 - 02:47 AM

Ček polako, kakvu ti lampicu napred imaš? Ja sam razumeo da imaš Power Style (http://www.limundo.c...ika-5049589.jpg, ovakvu ili sličnu). Za nju preporučujem Li-Ion baterije. Ako imaš napred onu običnu kinesku lampicu, u nju možeš da staviš kakve god baterije, nije bitno :).

Obicnu brate power beam pise Kineza iz onog kompleta, ali imam problem da kada je upali blica 60tak sekundi i stane. Reko da nisu baterije il lampa :?:
  • 0

#842 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 28 September 2011 - 02:49 AM

Ovo

Postavljena slika
  • 0

#843 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 28 September 2011 - 11:07 AM

Čini mi se da ovde postoji problem u komunikaciji!!!
1. druže, to što sam ja stavio link ka AA baterijama ne znači da ista firma ne pravi isti model u AAA veličini (te za daljinski su AAA),
2. ima li smisla platiti 10 puta više od cene kineske lampe za dobar punjač i baterije!!!
3. ja imam GP punjač i zadovoljan sam mada ja na njemu punim 14M baterije (one pljosnate na slici) ali to je klasičan punjač, može da prepozna kad je baterija trokirala i da automatski isključi punjenje, postoji par modela u njihovoj ponudi koji su dosta bolji ALI ako uspeš da ih nađeš kod nas svaka čast samo se pripremi na šok zbog cene...
4. 18650 baterije jesu dobre ali su kod nas vrlo slabo zastupljene, a i da kažem "aparati" koji ih koriste su podjednako retkost i jedini način da dođeš do njih je internet kupovina, nema radnje u koju možeš da odeš lično i da im tražiš da vidiš 18650 bateriju i lampu koja je koristi, Sad kad bi otišao u bilo koju prodavnicu zapravo kad bi otišao u sve prodavnice u gde već živiš i pitao za 18650 baterije u 99 do 100 prodavnica bi te pogledali belo jer nemaju pojma o čemu pričaš...

Moja preporuka, i da završim time, je da uzmeš neke koje ti izgledaju ok a nisu skupe u smislu do 150 din, klasične, alkalne, i isprobaš ih, vidiš kako ti odgovaraju, da li rade posao a ako ne, kad se potroše baciš i zdravo, potrošio si 150 dinara (to ti je recimo jedan sok od pomorandži, cedjenih u kafiću...).

Slika mog punjača:
Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

#844 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 28 September 2011 - 12:25 PM

Kako tebi radi kinez power beam sa obicnim kineskim ako se secas, jel radi, ili kao kod mene, blica minut i stane!

Evo malo pre probao, jer od nocas nisam, i kada ukljucim, opet isto, ali rade duze, dakle duze blica i stane, dok ne zamorim baterije-teko nekako! Dilema je dal da kupim novi set kineza, ili baterije! Dakle, da li vas powerbeam prednje svetlo radi sa kineskim baterijama bez problema i koliko otprilike, to je poenta kako bih znao da li da kupim bolje baterije sto kazes od 150din (mada meni treba cak 4) ili da kupim novi set lampi, jer jednostavno onda ova nije OK sto je sad imama. Prosto... :wink:
  • 0

#845 djape48

djape48
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1050 posts

Postavljeno 28 September 2011 - 01:11 PM

Pa jel moguce da nigde u kuci nemas druge ispravne baterije koje bi mogao da probas na toj lampi?
  • 0

#846 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 28 September 2011 - 02:04 PM

Mi ovde imamo apsolutan problem u komunikaciji. Negas, ako te ta lampa zajebava, lepo kupi drugu, ionako je veoma jeftina :). Ja sam mislio da imaš nešto sasvim drugo (i skuplje).

Sirius, u ovu lampu ne može da stane 18650, a i nema potrebe :). Ja sam mislio da on ima mnogo jaču lampu :). To da kod nas nisu u prodavnicama zastupljene je sasvim tačno, ali (izgleda) nisi ni svestan gde se sve nalaze te baterije.

Što se tiče kupovine kod nas: zašto bi to radio? Sa linka koji sam postavio gore sam kupio ne samo ona dva artikla, već sigurno još 10ak, a na internet kupovinu u poslednjih par meseci sam potrošio makar 100 evra, uglavnom na tehničku robu. Da sam sve to kupovao kod nas, koštalo bi makar 2-3 puta više, a većinu proizvoda kod nas ne bi ni mogao da kupim :).
  • 0

#847 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 September 2011 - 03:40 PM

Ovolika buka oko lampi-ja bih u tom slučaju stavio prednju nablu sa dinamom i imao pravo svetlo i napred i nazad...i rešio problem.
Koliko sam video,takve stvari daju odlično osvetljenje i nema glavobolje oko baterija.
Što se tiče baterija,većina alkalnih su dobre-završavaju posao,ali samo na odredjen period. Punljive su dugotrajnije,ali to povlači potrebu za punjenjem a brzi punjači brzo unište bateriju a spori pune po 20-ak i više sati.
meni je najelegantnije rešenje dinamo u prednjem točku,i ako se upari sa odgovarajućim halogenim prednjim svetlom efekat je odličan. Jedina prepreka je veći finansijski izdatak (ne znam tačno koliko-ako neko zna neka navede).
Što se tiče kineskih led lampi-ko naleti na dobru,dobro je. Nema pravila o kvalitetu kad je u pitanju kinezija.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#848 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 28 September 2011 - 04:55 PM

Ovde se na 57 strana prica o lampama, o novim tehnologijama (sto dinama i halogena lapma nikako nisu) i ti sad to sve ponistavas jednim postom? Imao sam Power style i radila je odlicno za sve pare, dok je nisam izgubio. Kupicu jos jednu uskoro cim budem imao ~1600 dinara viska i toplo je preporucujem svakome ko hoce dobro svetlo (svetlo, a ne bljeskalicu) bez puno zezanja. Druga opcija je x2000, ali ako vec nemas punjac i dobre punjive baterije (prodaju se u paru, pa ti treba bar 4 x AAA, a najbolje 6), onda je jeftinije kupiti Power style. Jos samo da dodam da sam kupovao punjive baterije na limunadi i dobre su samo za daljinske upravljace. Pre ce biti da su Sonu, a ne Sony
  • 0

#849 igigl

igigl
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts
  • LocationBeograd/Cerak

Postavljeno 28 September 2011 - 06:20 PM

Nemas pojma "SQuni" je u pitanju. :lol:
Jednacina je jednostavna, ako hoces svetlo, znaci da ti je potrebno da sija i da ces ga koristiti.
Racunicu pravis na recimo sestomesecnom nivou i tvojoj utrosenoj energiji (za razna punjenja, stavljanje baterija na spisak prilikom kupovine...).
1. Neka 1860 powered lampa - 1800 dinara sa punjacem i zavidnim trajanjem baterije, moze se kupiti rezervna celija za 800 kinti ili za X dinara riknuTa batt od nekog laptopa sa 4-6-8 celija od kojih je verovatno samo jedna riknula.
2. X2000 ili slicna, zahteva AA ili AAA baterije, cesto imaju slabije diode nego prvonavedene, punjive batt daju 1.2V, alkalne 1.5 (ali su neisplative), daju solidno svetlo, uz prepravku mozda i slicno kao prve ali i dalje imaju hendikep max voltaze, kapaciteta baterija i cene svetla po predjenom kilometru.
3. Kineski setovi... isplativi, ako nista barem zbog cesto vrlo upotrebljivih stopova, bljeskalica moze sluziti samo jednom, a to je relativno losem OBELEZAVANJU bicikliste na putu, nicemu vise.Bilo kakva prepravka se ne isplati prvenstveno zbog jadne izrade kucista.

*Lepo kaze narod, ko ne plati na drumu, platice na cupriji... a neki i u zivici. :roll:
  • 0
ragazzo della strada

#850 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 September 2011 - 06:34 PM

Chamade povlači reč (prethodni post) 8)
Što se tiče baterija: gp su prilično dobre-ima ih i od 2300mah,i najbolje je uzeti ih u nekoj radnji jer je sigurnije nego kupovina na limunadi.
Poželjno je imati duplo više od količine za jednu lampu-da bi uvek imali u rezervi na raspolaganju jer im treba dosta da se napune (ako je u pitanju spori punjač)-naravno,ako dozvoljava budzet koji je nama većini članova trn u oku.
Cene dobrog punjača sa dobrim baterijama (2kom) se kreću oko 10-15 evreja.

1.Sporiji punjači (punjenje traje u proseku 20-24h) su bolji jer baterije punjene u njima daleko duže traju,ali zato treba imati još jedan set baterija koje bi čekale napunjene.

2.Brzi punjači su dobri jer pune baterije za 15-30 min,ali baterije brzo crkavaju.
Za lampe ne znam,čitam prethodne postove pa pokušavam da iskopam šta je dobro a da nije skupo.
  • 0

#851 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 September 2011 - 07:09 PM

Imao sam Power style i radila je odlicno za sve pare, dok je nisam izgubio.

Upravo sam na limunadi gledao power style. Na koji način (ako uopšte može) se montira na korman?
I koliko može da radi sa punom baterijom?
  • 0

#852 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 28 September 2011 - 08:01 PM

Pisite, pisite pisite drugari :D :wink: Kako nevidite da se iz svakog posta uci! Ja i bobale smo nocaas bili zaglavili debelo :wink: Nemam te baterije, neko me pita, tj imam iz daljiskog i klime, ali su stare, pa nisu reper. Elem, otisao ja danas do kineza, i gledam imaju jedno pakovanje bez zadnjeg svetla, reko gde je zadnje, onaj kaze POMA NEMAM, i kaze evo ti za 100dinara-reko daj i ovako mi treba samo prednje, a pride mi ostadose sada i oni drzaci...ma dobro...pa posle cu da probam pa javim :wink:

Nije bitno kolika je cena neke lampe, pa da na osnovu cene mi gledamo da li ce mo se upustati u neki dijalog :wink:

Ali je bitno da smo saznali mnoga Vasa iskustva sa baterijama. Cudi me da 18650 nisu nekako dosle do nas...a nekako dodjoh do zakljucka da su najbolje od svih koje se nude.

Enelop su isto dobre.-imam dobro iskustvo sa foto aparata, ali sto rece bobale, ima da izadju skuplje nego 18650. Javljam za cuvenog kineza ako nekog bude interesovalo.

U zdravlje! :wink:
  • 0

#853 IONE

IONE
  • Members
  • 987 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 September 2011 - 08:17 PM

Za početak sve kontakte na lampi (u dubini lampe gde naleže držač baterija, obe strane držača baterija, prekidač) pređi finom šmirglom, a federe u samom držaču lampi rastegni malo, da bolje drže baterije. Kad to završiš lepo zašrafi poklopac/prekidač dokle hoće da ide.

Ako i dalje zajebava videćemo šta ćemo dalje :).

Z'ebava i dalje :?
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#854 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 28 September 2011 - 08:43 PM

Upravo sam na limunadi gledao power style. Na koji način (ako uopšte može) se montira na korman?I koliko može da radi sa punom baterijom?

Imas slike i objasnjenja korisnika sa foruma na prethodnim stranicama, moje resenje je na 53 stranici, lampa se odlicno uklopila i drzala po losem terenu.

Moja baterija je drzala nesto duze od sat vremena u modu 100%, a nakon toga postaje sve slabije svetlo. I mod 50% osvetljava dobro, ali sam ga slabo koristio. Kako kazu takve baterije se mogu izvaditi iz baterije za laptop, probacu to sa nekom neispravnom.

Punjac za baterije ima dve mane. Prvo je neuopotrebliv za standardne uticnice, Kinezi ociglendo imaju uticnice samo sa rupama bez ikakvih ispupcenih profila. Morao sam skinem malo plastike sa razvodnika. Druga stvar je sto se ona dva metalna pina savijaju (valjda zbog lakseg transporta :roll: ), pa punjac izgubi kontakt. Potrebno ga je pomerati dok ne dobije kontakt, a onda ne disati u njegovoj blizini. Bateriju napuni za par sati (nisam gledao tacno za koliko), a dobra stvar je sto ima signalnu LED koja svetli crveno na pocetku punjenja, zuto negde pri kraju, a zeleno kad se baterija skroz napuni.

Vidim da se pojavilo vise prodavaca, ja sam moju platio 1800 dinara, a sada ih ima i za 1400. Pretpostavljam da je sve to isti kvalitet izrade, a o prodavcima valjda govore ocene...
  • 0

#855 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 28 September 2011 - 11:09 PM

Mi ovde imamo apsolutan problem u komunikaciji. Negas, ako te ta lampa zajebava, lepo kupi drugu, ionako je veoma jeftina :). Ja sam mislio da imaš nešto sasvim drugo (i skuplje).

Drugari, kao sto rekoh da javim za rezuktat-dakle u pitanju je lampa. Nova radi kako treba. Hm uleteo mi los kinez, jbga...Zanimljivo da se crna koju sam imao ralikuje od sive, verovali ili ne. Dakle ima razlike u dimenzijama (cist bakar :D ).
  • 0

#856 igigl

igigl
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts
  • LocationBeograd/Cerak

Postavljeno 28 September 2011 - 11:33 PM

A ako nije potrebno skidanje baterije, radi druge upotrebe, moze se fiksirati za lulu i gumicama za teglu uz trazenje ugla pomocu klina u vidu savijenog parceta gume... dovoljan broj gumica-nema drmusanja, radi kod mene tako celo leto (na drumasu) i nema problema... dodatna tezina nosaca - par grama. :lol:
Sto se tice 18650, ima ih razlicitih kapaciteta, moja je 2800mAh, ima i jacih, video sam 3200, na high modu mi sija oko 2h pa tek onda primetim osetnu razliku u intenzitetu, kazem opet, zavisi od kvaliteta kontakata, otpora, drajvera...
Imam i ja enelop i GP baterije, ne kazem da nisu dobre ALI da bi jace diode dobijale odgovarajucu voltazu potrebne su 3 takve (AA ili AAA) baterije, samim tim ih cini tezim i stavlja ih u cenovni rang jeftinijih cree LED-ica, da bi na kraju sama lampa koja koristi te 3AA baterije sadrzala (najcesce) daleko slabiju diodu i drajver. Kad se sve sabere, moze se zbudziti neko u startu jeftinije svetlo da radi kao gore pomenut powersyle ili jaca lampica ali za to po mom misljenju nema prakticnog razloga.
*Powerstyle punjac jeste retardiran ali radi posao, ja sam isto tako prepravio jedan mini razvodnik za struju i koristim ga samo za punjenje, kasnije sam kupio i set "travel" adaptera za sve svetske el. mreze. To ako prekida ne valja, zato sto prekida visokonaponski deo punjaca, 2 slabo izolovane zice, otvori ti to (3 srafa ispod nalepnica) i prekontrolisi u kakvom je stanju. :wink:
  • 0
ragazzo della strada

#857 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 29 September 2011 - 12:07 AM

Imaš li ti unimer?
  • 0

#858 IONE

IONE
  • Members
  • 987 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 September 2011 - 08:58 AM

Imaš li ti unimer?

Uzajmicu 8)
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#859 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 29 September 2011 - 12:05 PM

Onda bi trebao da rastaviš lampicu na sastavne delove, i da proveriš da li drajver gubi napajanje, ili on sam menja modove iako ima stalno napajanje.
  • 0

#860 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 02 October 2011 - 09:06 PM

OK, da vidimo, koja od ove dve opcije (OPCIJA 1 ili OPCIJA 2) vam izgleda zanimljivije, s obzirom da nemaju istu diodu (+ ova sa starijim emiterom ima kvalitetniji opis a i nije mi jesno odakle tolika razlika u težini sem ako su u jednoj računali ceo paket a u drugoj samo lampu!!!).
Sledeća faza bi bila pronalaženje nekog ko je u mogućnosti i voljan da to naruči za mene, onda čekanje 2-3 nedelje pa zabava :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika