Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#801 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Posted 25 September 2011 - 02:12 PM

U najgorem slučaju možeš da zavriješ vodu, potopiš plastiku i brzo je namestiš dok se nije ohladila.
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#802 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Posted 25 September 2011 - 08:28 PM

Sherif, probacu pa cu javiti :wink: Hvala :wink:
  • 0

#803 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Posted 25 September 2011 - 10:05 PM

Uspeo sam da namonitiram kinesku selnu bez zagrevanja. Bila je u sobi, toplo je, reko ajd da pokusam polako je rastego napred i vodio racuna da ne simnem i proslo je. Pa sam je skinuo (Djavo ne da mira) i opet probao i OK. Normalno sad fiskirao onim njihovim zavrtnjem i to je to. Jedino sam skinuo onu gumu koja kad je ima pravi toliki jaz izmedju vijka i navrtke da nemoze da se zavije, tj ni da pridju jedno drugom. Ali dobro je to sto je selna cvrto stoji i bez tih podloski.

E sad, ja sam malo lampu napred nakrivio, vrlo malo, u sustini da malo bacne i koje svetlo na drum, mislim da nece da smeta da budem uocljiv ovima iz suprotnog smera, ili :?:

Za ovaj set lampi, ako neko ima iskustva neka napise odgovore na ova pitanja, a ona su - koje su najbolje baterije :?: , i koliko u treptajucem modu mogu da izdraze da bljeskaju :?: :!: Meni to ne treba mnogo, jedino kad me sa voznje uhvati sumrak, eventualno mrak, ne vozim nocu, ali me sumrak i mrak uhvate cesto!!!

Hvala na dosadasnjim odgovrim :D :wink: :!:
  • 0

#804 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 26 September 2011 - 01:15 AM

E sad, ja sam malo lampu napred nakrivio, vrlo malo, u sustini da malo bacne i koje svetlo na drum, mislim da nece da smeta da budem uocljiv ovima iz suprotnog smera, ili :?:

Ne zanosi se mnogo, slaba je, tako da će ta mala svetla tačka koja će da nastane posle spustanja lampe na dole će samo da smeta kad voziš u nekoj tamnijoj ulici. Za najbolju uočljivost usmeri je blago na dole, ali veoma blago. Ona je jedino za to i dobra, za obeležavanje.

Zapravo, kad malo bolje razmislim, za te namene je odlična, i stvarno vredi svakog dinara.

koje su najbolje baterije :?: , i koliko u treptajucem modu mogu da izdraze da bljeskaju

Najbolje su obično i najskuplje :D. Stavi neke kvalitetne alkalne baterije i zaboravićeš kad si ih stavio ako lampicu koristiš u blink modu.
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#805 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Posted 26 September 2011 - 01:22 PM

Ne zanosi se mnogo, slaba je, tako da će ta mala svetla tačka koja će da nastane posle spustanja lampe na dole će samo da smeta kad voziš u nekoj tamnijoj ulici. Za najbolju uočljivost usmeri je blago na dole, ali veoma blago. Ona je jedino za to i dobra, za obeležavanje.

Zapravo, kad malo bolje razmislim, za te namene je odlična, i stvarno vredi svakog dinara.

koje su najbolje baterije :?: , i koliko u treptajucem modu mogu da izdraze da bljeskaju

Najbolje su obično i najskuplje :D. Stavi neke kvalitetne alkalne baterije i zaboravićeš kad si ih stavio ako lampicu koristiš u blink modu.

Koje ti koristis alkalne, jer ih ostavljas stalno u kucistu ili skidas da ne bi iscurile unuta :?: Ok, hvala, dakle napred samo za obelezavanje, i upravu si to je i prava namena :!:

I za blink mod, na koji mislis prvi blink mod, onaj brzi, to je druga opcija, ili ona treca opcija, sporija opcija, koja radi skoro pali/gasi.

Hvala Bobale na strpljenju :wink:
  • 0

#806 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 26 September 2011 - 01:23 PM

Alkalne stavim unutra i ne vadim ih do svetlo osetno ne oslabi. Prednje svetlo u blink modu, a zadnje u 3. modu (spori blink). Mnogo bolje se vidi nego brzi blink.
  • 0

#807 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Posted 26 September 2011 - 01:26 PM

Alkalne stavim unutra i ne vadim ih do svetlo osetno ne oslabi. Prednje svetlo u blink modu, a zadnje u 3. modu (spori blink). Mnogo bolje se vidi nego brzi blink.

A ha, a ja reko bolje se vidi onaj drugi brzi mod pozadi...hm...Hvala Bobale :!:
  • 0

#808 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 26 September 2011 - 01:38 PM

Ovaj brzi prilično iritira, neko će da te spuca namerno samo da ne gleda kako mu blickaš :D.
  • 0

#809 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Posted 26 September 2011 - 01:47 PM

Ovaj brzi prilično iritira, neko će da te spuca namerno samo da ne gleda kako mu blickaš :D.

A verovatno i vise jede baterije, jel se ne gasi, ono krene da gasi pa opet upali, a ovaj treci mod, je u stavri pali/gasi!
Ma nebitno, meni je OK onaj koji se bolje vidi, ako kazes treci mod, tj drugi mod blickanja OK.
  • 0

#810 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Posted 26 September 2011 - 02:06 PM

Pre jedno dva meseca je kolega Betelgez sa foruma stavio pozadi X2000 i pustio je da trepće, zgazio bih ga za opšte dobro saobraćaja da sam vozio nešto teže od bicikle :)
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#811 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 26 September 2011 - 02:09 PM

Ha, X2000 pozadi. To mora da baš iritira :).
  • 0

#812 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Posted 26 September 2011 - 06:14 PM

Zbog toga je beskorisan stroboskop mod na Power Style (mada je odlican kad oslabi baterija), toliko brzo radi da imam osecaj da cu dobiti napad epilepsije, iako nemam tih problema
  • 0

#813 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 26 September 2011 - 06:21 PM

Ma da, ja ga uopšte i ne koristim. Sem kad neko iz suprotnog smera uključi dugačka svetla, a onda dobije 2x X2000 u strobo modu :D.
  • 0

#814 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 26 September 2011 - 07:02 PM

Polako počinjem da se brinem, msm, napravili ste nauku od običnog osvetljenja za bajs!!! hajde da pričamo o nečemu kao što je Lupine Tesla 4 ili Mahicshine MJ-808 ali za kineske lampe??? za njih najbolje baterije su one što koštaju 150 dinara, sve 4 ukupno...

E sad, ja sam malo lampu napred nakrivio, vrlo malo, u sustini da malo bacne i koje svetlo na drum, mislim da nece da smeta da budem uocljiv ovima iz suprotnog smera, ili

... ne znam zašto ali ja sam bio ubeđen da lampe napred i služe za osvetljenje puta... Oni iz suprotnog pravca će najbolje primetiti blinkanje, lampicu koja baca max 150 kendela će primetiti tek na 50tak metara, or soo.

Am I right or what?
  • 0

profilepic.gif

#815 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Posted 26 September 2011 - 08:17 PM

Nisi :D :wink:

Kad skupimo kintu i kad mozemo da udjemo u shop i kupimo takve lampe, ono kao dobar dan, ili skupimo kintu stedeci, tada ce da pricamo :!: Ovako, gledamo da to sto imamo, ili jelte sto je na dohvat ruke objasnimo jedn drugima kako i sta je najbolje uraditi sa tom stvarcicom.

Dobro baca svetlost napred ova lampica, ali kazem nocu ne vozim, samo kada me uhvati mrak, dakle zbog toga i kupih, kada se s treninga vrtim kasno i td... :wink:

A da , linkove koje si dao i lampe su =D>
  • 0

#816 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 26 September 2011 - 08:47 PM

Pa nema ovakvih lampi u našim šopovima, čak i da ih ima ja kad bi imao 500$ ne bi ih sigurno dao za bajs-reflektor :)
http://www.mtbr.com/reviewscrx.aspx
  • 0

profilepic.gif

#817 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 26 September 2011 - 09:22 PM

Polako počinjem da se brinem, msm, napravili ste nauku od običnog osvetljenja za bajs!!! hajde da pričamo o nečemu kao što je Lupine Tesla 4 ili Mahicshine MJ-808 ali za kineske lampe???

Osvetljenje bicikle jeste nauka, zato se ova tema i protegla na 55 stranica :). Ukoliko misliš drugačije, pozivam te da ne komentarišeš na ovu temu :). Da mi svi imamo novaca, kupili bi si odmah MJ-808 ili nešto bolje, ali pošto nema, izvlačimo najbolje iz onog što imamo.

U suštini, to je i najbitnije, da najviše izvučeš iz onog što si platio, bilo u pitanju svetlo, bilo neka druga komponenta :).
  • 0

#818 IONE

IONE
  • Members
  • 987 posts
  • LocationBeograd

Posted 26 September 2011 - 09:52 PM

Zapatio sam model X2000 koja sama menja modove,hm fino... Razmisljam da je preko omladinske odnesem u neki dom kulture i da je zaposlim kao stroboskop il' da bagru otresem od beton,e sada ono sto me zanima je hoce li Rakocevic doci u Zvezdu :-k :wink:
Ima li pomoci(ne pitam za mene,no za lampu),mogu li nesto da procackam,skarabudzim da radi normalno bar(samo) HI mod?
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#819 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 26 September 2011 - 10:25 PM

Pošto je promena moda rešena tako što se napajanje prekine pa ponovo uspostavi, znači da ti negde gubi kontakt, da li na prekidaču ili u onom držaču baterija. Tipujem na nešto od toga, a ako baš ispadne da je drajver problematičan, njega možeš lako da zaobiđeš i da direktno napajaš diodu iz baterije. Time gubiš modove, ali će čak i malo jače da svetli nego što je svetlela na Hi.
  • 0

#820 IONE

IONE
  • Members
  • 987 posts
  • LocationBeograd

Posted 26 September 2011 - 11:01 PM

Kako da proverim tvoj tip?
Kako da direktno napajam diodu iz baterija?
Fala :)

P.S. Iz mojih pitanja zakljucujes da sam umetnik(treba mi "nacrtati") :mrgreen:
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users