Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 25 September 2011 - 02:12 PM
Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/
Postavljeno 25 September 2011 - 08:28 PM
Postavljeno 25 September 2011 - 10:05 PM
E sad, ja sam malo lampu napred nakrivio, vrlo malo, u sustini da malo bacne i koje svetlo na drum, mislim da nece da smeta da budem uocljiv ovima iz suprotnog smera, ili
Za ovaj set lampi, ako neko ima iskustva neka napise odgovore na ova pitanja, a ona su - koje su najbolje baterije , i koliko u treptajucem modu mogu da izdraze da bljeskaju Meni to ne treba mnogo, jedino kad me sa voznje uhvati sumrak, eventualno mrak, ne vozim nocu, ali me sumrak i mrak uhvate cesto!!!
Hvala na dosadasnjim odgovrim
Postavljeno 26 September 2011 - 01:15 AM
Ne zanosi se mnogo, slaba je, tako da će ta mala svetla tačka koja će da nastane posle spustanja lampe na dole će samo da smeta kad voziš u nekoj tamnijoj ulici. Za najbolju uočljivost usmeri je blago na dole, ali veoma blago. Ona je jedino za to i dobra, za obeležavanje.E sad, ja sam malo lampu napred nakrivio, vrlo malo, u sustini da malo bacne i koje svetlo na drum, mislim da nece da smeta da budem uocljiv ovima iz suprotnog smera, ili
Zapravo, kad malo bolje razmislim, za te namene je odlična, i stvarno vredi svakog dinara.
Najbolje su obično i najskuplje . Stavi neke kvalitetne alkalne baterije i zaboravićeš kad si ih stavio ako lampicu koristiš u blink modu.koje su najbolje baterije , i koliko u treptajucem modu mogu da izdraze da bljeskaju
Postavljeno 26 September 2011 - 01:22 PM
Ne zanosi se mnogo, slaba je, tako da će ta mala svetla tačka koja će da nastane posle spustanja lampe na dole će samo da smeta kad voziš u nekoj tamnijoj ulici. Za najbolju uočljivost usmeri je blago na dole, ali veoma blago. Ona je jedino za to i dobra, za obeležavanje.E sad, ja sam malo lampu napred nakrivio, vrlo malo, u sustini da malo bacne i koje svetlo na drum, mislim da nece da smeta da budem uocljiv ovima iz suprotnog smera, ili
Zapravo, kad malo bolje razmislim, za te namene je odlična, i stvarno vredi svakog dinara.Najbolje su obično i najskuplje . Stavi neke kvalitetne alkalne baterije i zaboravićeš kad si ih stavio ako lampicu koristiš u blink modu.koje su najbolje baterije , i koliko u treptajucem modu mogu da izdraze da bljeskaju
Koje ti koristis alkalne, jer ih ostavljas stalno u kucistu ili skidas da ne bi iscurile unuta Ok, hvala, dakle napred samo za obelezavanje, i upravu si to je i prava namena
I za blink mod, na koji mislis prvi blink mod, onaj brzi, to je druga opcija, ili ona treca opcija, sporija opcija, koja radi skoro pali/gasi.
Hvala Bobale na strpljenju
Postavljeno 26 September 2011 - 01:26 PM
Alkalne stavim unutra i ne vadim ih do svetlo osetno ne oslabi. Prednje svetlo u blink modu, a zadnje u 3. modu (spori blink). Mnogo bolje se vidi nego brzi blink.
A ha, a ja reko bolje se vidi onaj drugi brzi mod pozadi...hm...Hvala Bobale
Postavljeno 26 September 2011 - 01:47 PM
A verovatno i vise jede baterije, jel se ne gasi, ono krene da gasi pa opet upali, a ovaj treci mod, je u stavri pali/gasi!Ovaj brzi prilično iritira, neko će da te spuca namerno samo da ne gleda kako mu blickaš .
Ma nebitno, meni je OK onaj koji se bolje vidi, ako kazes treci mod, tj drugi mod blickanja OK.
Postavljeno 26 September 2011 - 02:06 PM
Pre jedno dva meseca je kolega Betelgez sa foruma stavio pozadi X2000 i pustio je da trepće, zgazio bih ga za opšte dobro saobraćaja da sam vozio nešto teže od bicikleOvaj brzi prilično iritira, neko će da te spuca namerno samo da ne gleda kako mu blickaš .
Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/
Postavljeno 26 September 2011 - 06:14 PM
Ovaj brzi prilično iritira, neko će da te spuca namerno samo da ne gleda kako mu blickaš .
Zbog toga je beskorisan stroboskop mod na Power Style (mada je odlican kad oslabi baterija), toliko brzo radi da imam osecaj da cu dobiti napad epilepsije, iako nemam tih problema
Postavljeno 26 September 2011 - 07:02 PM
... ne znam zašto ali ja sam bio ubeđen da lampe napred i služe za osvetljenje puta... Oni iz suprotnog pravca će najbolje primetiti blinkanje, lampicu koja baca max 150 kendela će primetiti tek na 50tak metara, or soo.E sad, ja sam malo lampu napred nakrivio, vrlo malo, u sustini da malo bacne i koje svetlo na drum, mislim da nece da smeta da budem uocljiv ovima iz suprotnog smera, ili
Am I right or what?
Postavljeno 26 September 2011 - 08:17 PM
Kad skupimo kintu i kad mozemo da udjemo u shop i kupimo takve lampe, ono kao dobar dan, ili skupimo kintu stedeci, tada ce da pricamo Ovako, gledamo da to sto imamo, ili jelte sto je na dohvat ruke objasnimo jedn drugima kako i sta je najbolje uraditi sa tom stvarcicom.
Dobro baca svetlost napred ova lampica, ali kazem nocu ne vozim, samo kada me uhvati mrak, dakle zbog toga i kupih, kada se s treninga vrtim kasno i td...
A da , linkove koje si dao i lampe su =D>
Postavljeno 26 September 2011 - 08:47 PM
http://www.mtbr.com/reviewscrx.aspx
Postavljeno 26 September 2011 - 09:22 PM
Osvetljenje bicikle jeste nauka, zato se ova tema i protegla na 55 stranica . Ukoliko misliš drugačije, pozivam te da ne komentarišeš na ovu temu . Da mi svi imamo novaca, kupili bi si odmah MJ-808 ili nešto bolje, ali pošto nema, izvlačimo najbolje iz onog što imamo.Polako počinjem da se brinem, msm, napravili ste nauku od običnog osvetljenja za bajs!!! hajde da pričamo o nečemu kao što je Lupine Tesla 4 ili Mahicshine MJ-808 ali za kineske lampe???
U suštini, to je i najbitnije, da najviše izvučeš iz onog što si platio, bilo u pitanju svetlo, bilo neka druga komponenta .
Postavljeno 26 September 2011 - 09:52 PM
Ima li pomoci(ne pitam za mene,no za lampu),mogu li nesto da procackam,skarabudzim da radi normalno bar(samo) HI mod?
https://youtube.com/@ionebike
Postavljeno 26 September 2011 - 10:25 PM
Postavljeno 26 September 2011 - 11:01 PM
Kako da direktno napajam diodu iz baterija?
Fala
P.S. Iz mojih pitanja zakljucujes da sam umetnik(treba mi "nacrtati")
https://youtube.com/@ionebike
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika