Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#781 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • LocationZemun - Nova Galenika

Postavljeno 02 August 2011 - 06:10 PM

Poceli su da mi crkavaju prekidaci na x2000 lampicama, znaci svetlo treperi kad se upali, kao da ima oksida na kontaktima. Ima li neko ideju kako to popraviti i prepraviti, na jednu sam stavio eksterni prekidac, ubija kako provodi struju i sija mnogo bolje nego kad je bila nova?!
Imam ideju da uzmem dva nosaca preko neta, uzmem dve lampice zalemim na kablice i napravim buksnice, kupim u mikro princu kutije za baterije i to velicinu AA, znaci kupim kutiju za 4 + 2 baterije, napravim torbicu za baterije i dobijem na AA mnogo veci kapacitet, recimo sada sijam sa 1100 mAh, a sa AA bih mogao da nabacim i 3000 mAh! To znaci da bi sijale i jace i duze. Prekidacem bi se regulisale obe lampice istovremeno. Evo par korisnih linkova:

http://www.mikroprin...?sub=p&pg=F1010
http://www.mikroprin...?sub=p&pg=F1030
http://www.mikroprin...?sub=p&pg=G3080
  • 0

#782 djape48

djape48
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1050 posts

Postavljeno 03 August 2011 - 01:58 PM

Prvo moram da kazem odlicna tema, svaka cast pokretacu.

Sreca da sam naleteo na temu i odustao od kupovine Sigma Kalmit, CatEye HL-EL520 i slicnih. Sad se dvoumim izmedju x2000 i Power Style. Po gradu mi je dovljan mod bljeskavice, a nocu van grada vozim samo leti do sela, 20 km poznatog asfalta. Vec imam punjac i punjive baterije (bat. kupio na Limundu, obidjite ih u sirokom luku). Iskoristicu nosac lampe sa starog bajsa koja koristi 3xAAA.

Postavljena slika

Mislim da ce mi biti dovoljno da dam 500 dinara za x2000, nadam se da necu pogresiti i morati da dajem dodatnih 1800 dinara za Power Style :)
  • 0

#783 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 03 August 2011 - 02:22 PM

Koju god od te dve da uzmeš nećeš da pogrešiš, ali ako već uzimaš jaču otvori se još koji evro pa uzmi sa DealExtreme-a neku sa P7 ili XM-L i reši jednom za svagda problem lampice :D.

Generalni problem koje imaju i X2000 i Power style je način na koji raspoređuju svetlo, prave homogeni krug. Tako da ako podesiš dovoljno široko i dovoljno nisko, onda nemaš ništa u daljinu, i obratno. Zato sam više za neku lampu sa reflektorom.
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#784 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 03 August 2011 - 03:55 PM

Kod mene su operativne tri lampice x2000, ono sto je jako bitno kod njih je to da se one moraju prelemiti na kablove i buksne, napravi se eksterni prekidac, ubace se AA baterije veceg kapaciteta i sija oko 20% bolje! Ja cu to da uradim, samo da jos bolje razradim tu ideju i mislim da ce biti odlicno resenje za mrak. Pozadi moze isto da se nabudzi x2000 lampica, odete u kopirnicu i kupite crvenu foliju za koricenje, skalperom izrezete dva kruga i ubacite ispod prstena, u strobo modu ubija pozadi kako sija :D
A na nasipu spremite dva kruga plave folije i dva kruga crvene folije, ubacite ispod prstena i da vidite kako vozaci koji dolaze u susret obaraju brzinu, hehehe :P
  • 0

#785 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 03 August 2011 - 06:13 PM

Ne znam da li mi za moje potrebe zaista treba nesto jace od x2000. Onu lampu na slici sam platio oko 500 dinara i dobio sam fin nosac koji mogu iskoristiti za x2000 ili Power Style. Ono sto cu sigurno dobiti za dodatnih ~500 dinara je bljeskalica, a nadam se i da je x2000 jaca od moje lampe. Koliko dobro ona osvetljava razdaljinu od nekih 5-10 metara? Samo mi je potrebno da u mraku na vreme primetim nove rupe na putu, a ostalo bi mi vise novca za ulaganje u drugu opremu.

Interesuje me imate li iskustva sa zadnjom bljeskalicom za SR sedista koja se prodaje u Planet-u (Šifra artikla: SVE-BLS1)? Procitao sam na nekoj od prethodnih strana da svetli ok, ali i da je preporuceno koriscenje dodatne bljeskalice. Jel mi ona sama dovoljna, zasto bi je bilo ko kupovao ako nije?
  • 0

#786 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 03 August 2011 - 07:43 PM

Slusaj, jedna kinezara x2000 ce ti svakako zavrsiti posao, ali moraju baterije uvek biti pune i preporucljivo je koristiti od 1100 mAh pa na gore... Ja ih imam tri komada na bajsu zato sto vozim po mrklom mraku na periferiji Beograda. A pozadi imam kinesku bljeskalicu od 150 dinara, ubija kako sija, bas sam prijatno iznenadjen. Inace kineza od 150 kinte sam stavio kao privremeno resenje dok ne kupim nesto bolje, ali sam provalio da je glupo dati 1500 dinara za bljeskalicu koja ce slabije da radi od kineza ...
  • 0

#787 ivan176

ivan176
  • Members
  • 6 posts
  • LocationUb

Postavljeno 15 August 2011 - 05:51 PM

Pozdrav svima! potrebna mi je pomoc kako da otvorim da stavim baterije sigmu hiro zadnje led svetlo sa jednom led.uputsvo mi je nejasno a ne smem da pritiskam i vucem gde ne treba da se ne polomi. Ako neko ima ovo svetlo i zna kako da otvorim bio bih zahvalan I Ivan
  • 0

#788 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 03 September 2011 - 11:57 PM

E da, crko mi smart treptac pozadi, moram i to nesto da kupim :twisted:

Crkao i meni,a nije izgurao ni tri pune zamene baterija.

Koji imas Smart pozadi, da je jaci toliko od Chajniza?
  • 0

#789 dennnic

dennnic
  • Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • LocationBacka Topola

Postavljeno 07 September 2011 - 02:43 PM

pozdrav! gde ima da se kupi taj power style ili x2000? cena? kako izgleda x2000?
vec duze vreme hocu da uzmem dve led lampe, sa svake strane volana po jednu. mozda nepotrebno, ali lepo izgleda :) a voleo bi da budzet ne predje 2000-2500 din za obe.
  • 0

#790 igigl

igigl
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts
  • LocationBeograd/Cerak

Postavljeno 07 September 2011 - 04:54 PM

Ides na kupujemprodajem.com pa kucas "power-style", imam je oko 2 meseca, lepo radi, po asvaltu moze da se vozi oko 20km/h u mrklom mraku... sad stedim za neku p7. :wink:
Imam i tu x2000 i za te pare je dobra i ja bih je koristio samo kao dodatno svetlo "za pred tocak". Kada se skine socivo daje veoooma sirok snop.
*Ovu x2000 mozes naci na istom sajtu ili Limundu a video sam je i za 450 din u prodavnici pored onog veceg servisa za bicikle , prvog od Gazele ka Adi.
  • 0
ragazzo della strada

#791 milebass

milebass
  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Postavljeno 20 September 2011 - 03:00 PM

Zna neko gde nabaviti ovakav ili kompatibilni prekidač za hub dinamo?

http://img508.images...44/85380475.jpg
  • 0

#792 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 20 September 2011 - 03:09 PM

sad stedim za neku p7. :wink:

Ma kakva P7, ona je veoma last year :). Sad je aktuelna XM-L.
  • 0

#793 Simbad84

Simbad84
  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Postavljeno 22 September 2011 - 10:43 PM

ja sma imao neki kineski komplet,prednje i zadnje,250 din sam platio,ali mi brzo trosio baterije,pa sam kupio 4 lampe sa rucicom za punjenje, isto u kineskoj radnji,po 100 din komad,u svakoj ima po 3 diode,3 lampe stavim napred (2 na volanu,1 na ramu) i 1 pozadi i na svakih sat vremena stanem malo da provezbam sake i dopunim struju,nisam testirao koliko mogu da izdrze bez dopunjavanja,ali sat mogu sigurno bez gubljenja performansi, Nisu za neku ozbiljniju brzu voznju ali mogu da posluze,evo vec dva meseca bez problema,probacu da prespojim i stari komplet na ovaj sistem napajanja ako uspem... :)
  • 0

#794 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 24 September 2011 - 10:42 PM

Kako u onom kineskom kompletu, montirate selnu za lampu napred. Jer skidate sve pa samo provucete kroz korman, ili rastegnete selnu! Nesmem da rastegnem da ne pukne, pa reko bolje da pitam :!: :?:
  • 0

#795 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 25 September 2011 - 01:05 AM

Ja rastegnem :) i nikad nije puklo :D
nego što me nerviraju sve te kineske lampe, sve od reda koriste 3 baterije i to većina AAA, na čemu ja da punim 3 AAA baterije u da mi je znati...
  • 0

profilepic.gif

#796 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 25 September 2011 - 01:23 AM

Rastegni pažljivo jer može da pukne. Do sad sam na raznim biciklama, što sebi što drugima, instalirao makar 10 seta, i često se dešava da pukne ako je hladna plastika, postaje baš krta.

Što se tiče 3xAAA, imaš dva prosta rešenja: pametni punjač za NiMh (to bi svako trebao da ima), a većina pametnih ima zaseban kanal za svaku bateriju, ili da kupiš 18650 Li-Ion baterije, punjač za njih, i da voziš ko čovek :).
  • 0

#797 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 25 September 2011 - 01:29 AM

VARTA 2500.jpg Ja punim sa ovim
  • 0

#798 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 25 September 2011 - 01:32 AM

Dobar je (imam ga), ali puni baterije samo u paru
  • 0

#799 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 25 September 2011 - 10:09 AM

Imam kuči 3 punjača ali ni jedan ne puni 3 bat. u odjednom, jedan od njih (GPpowerbank) može da puni i jednu bat ali je predviđen za AA i za 14M baterije a ostali samo po dve... Smaranje... :/
  • 0

profilepic.gif

#800 negas

negas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • LocationKako kad !

Postavljeno 25 September 2011 - 01:19 PM

Ja rastegnem :) i nikad nije puklo :D
nego što me nerviraju sve te kineske lampe, sve od reda koriste 3 baterije i to većina AAA, na čemu ja da punim 3 AAA baterije u da mi je znati...

Rastegni pažljivo jer može da pukne. Do sad sam na raznim biciklama, što sebi što drugima, instalirao makar 10 seta, i često se dešava da pukne ako je hladna plastika, postaje baš krta.

Što se tiče 3xAAA, imaš dva prosta rešenja: pametni punjač za NiMh (to bi svako trebao da ima), a većina pametnih ima zaseban kanal za svaku bateriju, ili da kupiš 18650 Li-Ion baterije, punjač za njih, i da voziš ko čovek :).

Bogami kod mene ce tesko da se namakne a da ne pukne. Ajd probacu da zagrejem fenom bar malo da je rastegnem tako, da bude manje krta! Ako ne onda cu da skinem samarajlku i keper traku na jednoj strani volana nema mi druge...Ili ako pukne da onaj gornji deo zalepim na selnu starog ciklomastera koji ne radi vise, a selna je ratsegljiva-ono je brate selna! To da zalepim sa jakim lepkom tipa montaz kit, ima da drzi ko od sale...a mozda ce i sintelan, tj onaj henkel...videcu od situacije :D :wink: Hvala na odg pa cu javiti :wink:
  • 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika