Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#681 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 01 June 2011 - 08:02 AM

Ok. jasno...stedljiv mod...mozda jednog dana izmisle i stedljive led diode..hehe..pozdrav :D
  • 0

#682 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • LocationZemun - Nova Galenika

Posted 01 June 2011 - 09:16 AM

Pisao sam i o CFL AAA 1600 mAh, one su bas azdaje. Oseti se razlika i u jacini svetla i u trajanju baterija. Pozdrav i za tebe, iz Zemuna. :D
  • 0

#683 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Posted 01 June 2011 - 08:21 PM

Zna li neko zasto X2000 sa baterijom 18650 svetli jace nego sa ista sa 3AAA?Evo http://www.fonarevka.ru/ ,potraziti pod "utility tunnel".
  • 0

#684 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 01 June 2011 - 08:47 PM

Logicno je da vise sija sa 18650...moguce da je zbog veceg kapaciteta i onda je manji pad napona....a...mozda i baterije nisu skroz pune...ebg...svasta tu moze da bude, mozda ima i malo propagande...eee.. :shock:
U svakom slucaju sve pohvale Marko za dobar link... =D>
Vidi se i razlika u jacini sa Q5 led, na nekim primerima lampi, sto sam ranije pricao...
  • 0

#685 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 02 June 2011 - 12:10 AM

Rekao bi da je do toga što 18650 baterije imaju manji unutrašnji otpor, pa onda LED može da povuče više struje, a pošto kod alkalnih baterija unutrašnji otpor raste sa smanjivanjem veličine ćelije (a AAA je prilično mala), onda je logično zašto dolazi do većeg pada napona na 3xAAA nego na 18650.
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#686 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 03 June 2011 - 10:15 PM

Ma sada se setih...imam ja jednu lampu x2000, nabavio sam je iz UK...i ona stvarno sija mnogo bolje nego ove odavde. I ledica je drugacija, a i telo je kvalitetnije, pozlaceni kontakti td....ispada opet stara prica da nisu sve x2000 istog kvaliteta... =P~
  • 0

#687 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Posted 03 June 2011 - 10:35 PM

Ma sada se setih...imam ja jednu lampu x2000, nabavio sam je iz UK...i ona stvarno sija mnogo bolje nego ove odavde. I ledica je drugacija, a i telo je kvalitetnije, pozlaceni kontakti td....ispada opet stara prica da nisu sve x2000 istog kvaliteta... =P~

Primetio sam da bas nipodastavas x2000 od 500 kinti kupljene kod Kineza i ne mogu da shvatim iz kog razloga to radis?Ja tvrdim da te lampe o kojima pricas ne vrede razlike u ceni,u odnosu na X2000 od 500 din,makar ne za namene za koje su ovde potrebne.
  • 0

#688 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 03 June 2011 - 11:30 PM

Ok. baci pogled na donju sliku...malopre sam uslikao osvetljaj ovih dveju lampi. Obe su u jacem modu i sa maksimalnim zumom.

Attached Thumbnails

• 2.jpg

• 0

#689 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Posted 03 June 2011 - 11:36 PM

Ok. baci pogled na donju sliku...malopre sam uslikao osvetljaj ovih dveju lampi. Obe su u jacem modu i sa maksimalnim zumom.

Bacio sam pogled,i ne kapiram sta je ono ckiljavo sa desne strane?
  • 0

#690 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 03 June 2011 - 11:57 PM

Pa to je ta kineska od 500 kinte..
  • 0

#691 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Posted 04 June 2011 - 07:41 AM

Pa to je ta kineska od 500 kinte..

Onda ja zivim u univerzumu gde Kineska od 500 din ubija kako svetli...
  • 0

#692 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 04 June 2011 - 03:57 PM

Kineska od 500 kinte koju posedujem ja, dva komada, sijaju daleko jace nego ono skiljavo sa desne strane. Takodje, da bi opitovanje bilo realno, u oba modela se ubacuju iste baterije i mere se parametri. Pa ljudi, ja pre nego sto stavim svetlo na bajs, istestiram ga maksimalno. Tu spadaju jacina svetlosti, snaga diode, vreme eksploatacije akumulatora u toku jednog ciklusa pri maksimalnom rezimu . . .
  • 0

#693 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 04 June 2011 - 04:17 PM

Ja sam do sad video 3 različite vrste X2000 u prodaji kod nas.

Prve koje sam kupio su sa Limunda, ne znam odakle ih je uzeo prodavac, i one izgledaju najkvalitetnije izrađene, prekidač se veoma lako pritiska i starno dobro svetle.

Druge mi je kupio Druid kod Kineza u Svilajncu, one su po kvalitetu izrade tu negde, ali se prekidač dosta teže pritiska, i često se desi da na rupi izgube kontakt (promeni se mod).

Treće koje sam video su se pojavile kod Kineza u Leskovcu, i one izgledaju najgore od svih koje sam video do sad. Teško se pritiska prekidač, i što je bitno dioda izgleda drugačije nego na ostalim X2000 a i sočivo je manjeg prečnika, tako da verovatno da imaju uži snop. Nisam ih kupovao tako da ne znam kako svetle.

Kad smo već kod lampica za bajk, najjeftinije što se do sad moglo kupiti neko ozbiljno svetlo (P7) je bilo na DealExtreme-u za nekih 60 evra. Međutim, našao sam ga ovde po nižoj ceni, tako da kad vidim da li će stići ovo što sam naručio sa sajta, ide i jedna ovakva lampica :D.
  • 0

#694 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 05 June 2011 - 08:38 PM

Pa jeste...P7 je u vrhu po snazi...pise 900 lumena, mada P7 prodaju i sa 1200 lumena...ali verovatno led dioda onda ima kraci vek. Ova moja Q5 sa 300 lumena je sasvim zadovoljavajuca za prosecnu voznju...dok sa P7 verovatno moze sportski - brzo da se vozi u svim uslovima...
Koliko sam ukapirao u tom paketu sa P7 idu 4 kom. 18650...po 2 komada su paralelno i...onda to redno...tako da lampa radi na naponu, kada su pune baterije 8,4V...a kapacitet je duplo u odnosu na jednu tu celiju...tj. 6A..
Testirao sam moju lampu sa Q5...isto sija i na 3AAA...i na jednu 18650...zato sto lampe sadrze elektroniku koja impulsno ogranicava protok struje kroz led diodu i samim tim je i stiti od pregorevanja. Iz tog razloga ne sijaju isto sve lampe sa istom led diodom, jer to zavisi od ugradjene elektronike... :D
  • 0

#695 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 06 June 2011 - 11:13 AM

More, dva kineza kod mene sijaju perfektno, bije kao motor! Ljudi me zagledaju kad se vozim po mraku a dosta njih pita sta je to! Jedan mali je hteo da mi skine lampu, zapeo klinja kao blesav HOCU I JA, HOCU I JA. Ja reko, oces sine, 500 kinte kod Kineza i ima bog da te vidi! :)
Hteo bih preko i beja da kupim sebi neku lampu sa zumom, ako moze neka preporuka, cree q5 bih gadjao. Hteo bih da mi to bude lampa za kucnu varijantu, znaci da je koristim tako kad mi zatreba i kad idem na vikendicu! Recimo da ima domet 150 metara, ako moze? :P
  • 0

#696 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Posted 06 June 2011 - 08:47 PM

Ovo desno ne moze biti x2000,ona na zumu daje kvadratni trag i bele je boje.
Interesatno da ova levo izgleda indenticno kao moja druga lampa,power style.
Postavljena slika
  • 0

#697 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 06 June 2011 - 11:02 PM

O tome sam pričao par posta iznad, da nisu sve X2000 iste :)
  • 0

#698 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 07 June 2011 - 12:31 AM

Postavljena slika

Где си купио ову лампицу, дај неке карактеристике и колико баца?
  • 0

#699 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Posted 07 June 2011 - 06:59 AM

Postavljena slika

Где си купио ову лампицу, дај неке карактеристике и колико баца?

Kupio sam je za 1850 din ovde: http://www.limundo.c... ... ns/2892467
Lampa radi nesto bolje od kineske x2000,ovde vidi mini test:
http://www.outdoors-... ... f=35&t=414
Interesantno da mi je u bloku 70 Kinez za ovo trazio 2200 din. [-X
  • 0

#700 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 07 June 2011 - 01:04 PM

Pa onda se nesto i ne isplati kupovati je ako sija nesto malo jace od x2000.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users