Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#661 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 23 May 2011 - 07:43 PM

Pa probao sam ja i rakiju...ali mi vise odgovara pivo...al` ne pijem dok vozim...tada sidjem sa bajsa da malo odmorim...eeee..pisao sam i nesto na ranijim stranicama...ima i slika nekih lampi valjda...bacite pogled...ima i na 41. strani...lampa Q5.. :mrgreen:
  • 0

#662 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • LocationZemun - Nova Galenika

Posted 23 May 2011 - 07:48 PM

Da, znam to, vidim da si pisao tamo da vozis nocu samo kad nestane piva, bem mu misa i pivu :D
Nego, reci ti meni, kako sija ta lampa sa Q5 diodom, jel jaca od ovog mog kineza? Pod uslovom da obe koriste iste baterije, 3 x 1100 mAh.
  • 0

#663 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 23 May 2011 - 07:52 PM

Jaca je. Kinez mu dodje ko igracka...ebg. al` ima i cenu...mozda neki put uslikam uporedo sa farovima automobila...samo kad` me ne mrzi...ali ima i jednu manu...sto obicne baterije AAA brzo isprazni...zato ima mogucnost za bateriju 18650, mada ima i 3 moda...blinkajuci, slabiji i jaci...
  • 0

#664 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 23 May 2011 - 09:42 PM

Uslikaj i ja ti kupim piva kolko oces :D
Aaaaa, to mi treba, ta sto jede baterije za dorucak. Pazi, ovde su pojedinci rekli da ovaj kinez koga posedujem jede baterije za dva sata. Kod mene je to za sest sati zato sto su mi i baterije bolje, 1100 mAh. Postoje ultra high capacity, one su 1600 mAh i kod njih je jos veca razlika, em sto traju 3 sata duze em sto sijaju bar za 20% bolje!!!!!! Ja ipak mislim da je 3 x 1600 mAh jace od 3000 mAh 18650 :D
  • 0

#665 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 23 May 2011 - 11:34 PM

Ja ipak mislim da je 3 x 1600 mAh jace od 3000 mAh 18650 :D

Loše misliš :). Te 3 AAA baterije su vezane redno, tako da dobiješ 3x veći napon, a ne 3x veći kapacitet.

Kratak pregled:
-3 x AAA  3,6V 1.600mAh
-1x18650 3,7V 3.000mAh

Pa ti vidi šta je bolje :)
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#666 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 24 May 2011 - 09:32 AM

Pa jeste...upravo tako kao sto je rekao Bobale...i jos da dodam, pitanje je i koliki je u stvarnosti kapacitet tih baterija...obicno fabrike laziraju tu cifru. U principu ove sa vecim kapacitetom krace i traju u eksploataciji, tj. manje ciklusa punjenja i praznjenja mogu da izdrze...cak i 5 puta manje... =P~
  • 0

#667 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 24 May 2011 - 11:23 AM

Joj, opet sam se zajebao, pa kad sam pisao poruku a roletne pale, jbg. :D
Ma jeste, pisu oni svasta na baterijama, ali ja sam primetio da sija jace sa 1600 mili Ampera nego sa 1100 i traje vremenski duze. Najverovatnije uzimam jos jednu lampicu i budzim ukupno dva komada na bajs, hehehe, jbg. moram da budem najjaci baja u kraju :)
Em sto cu produziti operativni resurs nocne voznje a o sijanju dve ovakve lampice necu da trosim reci :)
Mada, iskreno bih voleo da imam dva komada sa Q5 diodama, opusteno bih mogao da navodim avione na Batajnicki aerodrom :mrgreen:
  • 0

#668 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 24 May 2011 - 01:31 PM

Evo kako kinez bije sa daljine od 30 metara. Slikano sa 5 megapiksela.
Postavljena slika

Uploaded with ImageShack.us
  • 0

#669 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 24 May 2011 - 01:52 PM

Najverovatnije uzimam jos jednu lampicu i budzim ukupno dva komada na bajs, hehehe, jbg. moram da budem najjaci baja u kraju :)

Ja imam 4 komada. Aj sad :mrgreen:
  • 0

#670 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 24 May 2011 - 03:41 PM

Ma dve su sasvim dosta i vise nego sto treba! To kad zaglavim u neki mrak onda full mod ili na keju da se qrcim :D
  • 0

#671 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 24 May 2011 - 10:33 PM

Ja mislim da bi trebalo bajs okititi kao novogodisnju jelku da na sve strane sljasti, nema tog vozaca koji ne bi obratio paznju. :mrgreen: :P :P :P
n:anim_32
n2:drinks
n2:redbull
  • 0

#672 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 24 May 2011 - 10:56 PM

Ja sutra kupujem jos jednog kineza, pa vi vidite :D
A i dalje cekam neko resenje za nosac, ajmo drugari, ne dozvolite da se kolega sa Galenike muci :mrgreen:
  • 0

#673 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 31 May 2011 - 09:51 AM

Evo nesto za bicikliste..:

http://www.kupindo.c... ... Kupindo=-1
  • 0

#674 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Posted 31 May 2011 - 10:50 AM

Evo nesto za bicikliste..:

http://www.kupindo.c... ... Kupindo=-1

http://www.cikloberz.../novi_oglas.php
  • 0

#675 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Posted 31 May 2011 - 08:44 PM

sveta344 je lepo napisao, ako imas bljeskalicu da lepo vidis voznja dobija na kvalitetu. Plus da tebe primete sto je jako vazno! Primetio sam da mi dosta automobila sada daje prednost kad me vide sa kinezom sto me na neki nacin raduje. Ljudi me zaustavljaju i pitaju sta je to sto tako lepo sija. Ja sam se sad napalio i voleo bih da imam nesto recimo bar za 50% jace od ovoga, uh O:)

AJMO PREPORUKA ZA ZADNJU BLJESKALICU KOJA BI SE NAPAJALA NA PUNJIVE BATERIJE AAA I DA SIJA SLICNO KAO SMART, ODNOSNO DA ISTERA OCI :D

Kod kineza ovakav komplet 250din.Zadnja bljeskalica tako radi da drugar nocu izbegava da se vozi iza mene.
PAZNJA:Kod kineza se prodaje i jeftinija bljeskalica od ove koja ne vredi pisljiva boba!Samo ova na slici valja i prodaje se iskljucivo u kompletu.
Postavljena slika
  • 0

#676 brko83

brko83
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Posted 31 May 2011 - 09:10 PM

+1 za tu bljeskalicu kosta manje nego baterije za nju stvarno jako svetli i vec 3 godine odbija da se pokvari.
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#677 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 31 May 2011 - 11:42 PM

Dajem još jedan +, jednostavno je fantastična. Do sad sam kupio sigurno 4-5 takvih, što za mene, što za prijatelje, i sve još uvek rade, i to dobro rade.
  • 0

#678 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 01 June 2011 - 12:03 AM

Drugari, ja sam istu takvu lampicu u kompletu kupio pre neki dan. Platio 250 djunti i prednje i zadnje. Zadnje sija lepo, ok je, ali ga definitivno mali smart sije samo tako, da se ne lazemo. Sto se tice prednjeg svetla, ono koristi 4 baterije AAA i za razliku od kineza sa zumom je vrlo jadno. Sija kao svitac i skroz je ocajno. Ja sam lepo to prednje svetlo razvalio i napravio od njega nosac za kineza sa zumom. Malo sam ga krojio lemilicom, pa provukao vezice i zategao, moze i da se skida, prakticno je. Za ljude koji mnogo ne voze ovo je dobra stvar, ali meni je od ove sezone voznja olaksana kinezima sa zumom, zaista je dobro, prvo sam kupio jednu a pre neki dan i drugu kinesku lampicu i montirao na bajs, spasilo me samo tako. Vise ne moram da puzim po mracnim stazama, samo jednog kineza rasirim a drugog zumiram, imam dugo i kratko svetlo i vidim na 50 metara kristalno jasno! Punim ukupno 8 baterija, malo mi je to zeznuto. 6 za napred i 2 za pozadi. Ali opet, posto intenzivno vozim onda mi traju otprilike 7 dana farovi nakon cega intenzitet svetla drasticno opada te je ih je opet potrebno puniti.
  • 0

#679 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 01 June 2011 - 07:41 AM

Ako vozis 7 dana sa 2 para AAA baterija onda su verovatno krace voznje u pitanju ili nisam ukapirao.. :roll:
  • 0

#680 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Posted 01 June 2011 - 07:57 AM

Pa izadjem recimo popodne na bajs, pa kad me uhvati mrak u povratku onda kombinujem ona tri moda. Recimo tamo na Novom Beogradu gde je osvetljeno sve koristim samo strobo, dok na nasipu mora da biju oba kineza punim intenzitetom. Zbog toga mi baterije drze 7 dana, posle toga ponovno punjenje.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users