Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#641 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • LocationZemun - Nova Galenika

Postavljeno 01 May 2011 - 02:29 PM

Ma i ja sam prezadovoljan. Savetujem ti da kupis punjive baterije 6 komada. Uzmi puni ih 4 + 2, mora u paru, msm bar kod mene na punjacu. CFL baterije AAA koristim i sto se tice onog za sta ih koristim odlicne su. Ako budes mogao da nadjes CFL AAA ULTRA HIGH CAPACITY 1600 mAh onda si resio napajanje za voznju bar za 3 sezone. Uvek metni 3 komada u lampu i isto toliko u rezervu, za svaki slucaj! Kad dodjes kuci posle voznje, uzmi ukljuci lampu i pusti da iscedi baterije preko noci, da ih maksimalno isprazni i onda ih punis, tako ces dobiti maksimum iz njih. Tako i ja radim isto.
  • 0

#642 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Postavljeno 01 May 2011 - 02:40 PM

Evo kako sam ja resio nosachttp://www.cikloberz...&sd=a&start=420
BTW,preporucujem da iscitate celu temu,jer je jedna od najboljih na forumu.
  • 0

#643 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Postavljeno 01 May 2011 - 05:31 PM

Evo kako sam ja resio nosac

Hvala Sveto !
Iskoristio sam nosac katadioptera i malo izolir trake.
Nije loshe, bar privremeno.

Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

CFL baterije AAA koristim

Da, uzeo sam te baterije, ali 1100 mAh. Smara punjenje :(
I kod mene na punjach mogu samo 2 :(
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#644 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 01 May 2011 - 07:05 PM

Sto se nosaca tice ima vec gotov u mikro princu, al je oko 1200 dinara, sto je malko skupo. Isti moze da se sklepa od starih nosaca kineskih lampica, zatim od nosaca za bidon koji se montira na volan ili ispod sedista, raznim starim delovima koje imate ( ako ih imate :D ), itd...

Moj kinez:

Postavljena slika

Baterije:

Postavljena slika
  • 0

#645 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 01 May 2011 - 07:39 PM

Evo kako sam ja resio nosac

Hvala Sveto !
Iskoristio sam nosac katadioptera i malo izolir trake.
Nije loshe, bar privremeno.

CFL baterije AAA koristim

Da, uzeo sam te baterije, ali 1100 mAh. Smara punjenje :(
I kod mene na punjach mogu samo 2 :(

Ma da,štap i kanap majka Mara.
Off topic:Kako si zadovoljan sa Sram rocket šifterima?Ja sam ih skoro stavio i zapanjen sam kako dobro rade.
  • 0

#646 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 01 May 2011 - 08:58 PM

Na nekim sajtovima tipa e-bay i tako to, moze da se nadje nosac za male pare. Al sta vredi kad je procedura komplikovana...
  • 0

#647 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Postavljeno 01 May 2011 - 10:44 PM

Ma da,štap i kanap majka Mara.
Off topic:Kako si zadovoljan sa Sram rocket šifterima?Ja sam ih skoro stavio i zapanjen sam kako dobro rade.

Nisu rocket, x7 (1:1 actuation ratio).
Odlicni su! Svidja mi se shto se menja palcem, bez kaziprsta.
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#648 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 10:47 AM

Evo, vozim vec nesto manje od mesec dana sa ovom kineskom lampicom with zoom i evo, ljudi mi iz kola jebu _______ zato sto je svetlo jako u ________ materinu a ostali dobacuju " KSENONI OVO ONO ", " PA TO JE SAMO LAMPICA, JA MISLIO MOTOR ", " SRCE, OBASJAJ ME " .... :D
  • 0

#649 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 12:46 PM

Koristim vec tri, cetiri godine Cateye HL-EL220 prednju treptalicu i prezadovoljan sam sa njom. Odlicno obavlja posao a i veliki je stedisa sto se tice baterija. Od kada sam je kupio nijednom nisam promenio baterije i dalje su u njoj originalne baterije sto sam dobio uz nju.

http://www.cateye.co...etail/HL-EL220/

A zadnju treptalicu sam kupio prosle godine Selle Royal Blinking Light kad i sediste i takodje sam zadovoljan sa njom, zavrsava posao samo tako. :)

http://www.selleroya...ail.aspx?c=BLS1
  • 0

#650 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 04:16 PM

Ima u Kapriolu u Zagrebackoj da se kupi kineska lampica sa nosacem za bajs, znaci sve lepo upakovano sa baterijama, kvalitetno odradjeno, stvarno je maltene isto kao i cat eye. Prodavac mi je demonstrirao lampicu od jednog vata i sija vrhunski, cena je 1000 dinara. Zaista je odlicna. Pokazao mi je i lampicu od tri vata, nju nije hteo da raspakuje ali mi je rekao da baca i sija jos jace, ona je bila 1900 dinara. Oba modela imaju po jednu snaznu diodu. Ja sad ne znam da li je to jace od ovih kineza sa zumom, ovako, ove iz Kapriola imaju ogledalo bez zuma i bacaju tako kako bacaju, a kinezi imaju zum i sijaju kao reflektori sa stadiona, po mraku rade posao za 6 bajseva. Mozda je bolje za 1900 dinara kupiti preko limunda neku od onih snaznih lampi sa q5 ili cree diodom. Jer moze neko da napise da li su bolje dve spomenute lampice od ovih obicnih kineza sa zumom? Nekako mi se cini da cu kupiti nesto jos jace za bajs, jbg. uvek me nesto tera i tera da budem najbolji, sto na stazi sto u mraku :D
  • 0

#651 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 23 May 2011 - 04:23 PM

Ajd vidi ima li je ovde ta lampica od 1W i 3W.
http://www.totalbike.rs/pribor/svetla
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#652 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 04:41 PM

Sifra 181607
Za nju sam siguran da je ta ista kao i u Kapriolu, to je od jednog vata! A ova od tri vata ne mogu da je nadjem ovde na linku, mada mozda mi lici na jednu ali ne mogu da tvrdim 100% :-k
  • 0

#653 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 23 May 2011 - 04:54 PM

Ako lampa sadrzi led - Q5...onda to i pise obavezno na lampi. Jacina svetla zavisi i od led sijalice, ali i od elektronike na koju je ona povezana. Naravno, ako elektronika prenosi vecu impulsnu snagu, onda je i kraci vek led sijalici...ebg...
I jos nesto...moj dobronamerni savet...izbegavajte da vozite nocu bajsove...u urbanim sredinama...ima i kratkovidih i dalekovidih i drogiranih i pijanih i ludaka pun k.... vozaca automobila...
pozdrav =P~
  • 0

#654 LepaHelena

LepaHelena
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 282 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 05:00 PM

Noću je najslađe. Pogotovo radnim danima, kada nema žive duše... n2:smiley_bike
  • 0
"Život je komedija za one koji misle, a tragedija za one koji osećaju." H. Volpol

#655 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 05:08 PM

@ mihec
Hvala na odgovoru.

Pa dobro, nocu jeste lepo voziti, em je ladovina, em manje vozila... Ali treba imati dobro osvetljenje, nista bez toga!
  • 0

#656 chunga

chunga
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 05:29 PM

Ja bajs leti uglavnom vozim nocu. I to je po meni najlepsa voznja.

Ali takodje mislim da ne treba se sad kititi kao novogodisnja jelka i preterivati u osvetljenju. Najbitnije je da imate svetla i da vas vozaci mogu primeti. Sad da li to ima 1W ili 3W i da li treptalica ima zum ili ne, to je skroz ne bitno.
  • 0

#657 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 06:45 PM

Ja tvrdim da je kad imas dobru bljeskalicu,bezbednije voziti nocu,jednostavno vozaci reaguju na jako crveno svetlo,i obilaze u sirokom luku,dok po danu te lepo vide,ali se ponasaju kao da nisi tu,bukvalno guraju sa puta!!
Plus kad imas dobru lampu da vidis gde ides...divota!!
  • 0

#658 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 07:29 PM

sveta344 je lepo napisao, ako imas bljeskalicu da lepo vidis voznja dobija na kvalitetu. Plus da tebe primete sto je jako vazno! Primetio sam da mi dosta automobila sada daje prednost kad me vide sa kinezom sto me na neki nacin raduje. Ljudi me zaustavljaju i pitaju sta je to sto tako lepo sija. Ja sam se sad napalio i voleo bih da imam nesto recimo bar za 50% jace od ovoga, uh O:)

AJMO PREPORUKA ZA ZADNJU BLJESKALICU KOJA BI SE NAPAJALA NA PUNJIVE BATERIJE AAA I DA SIJA SLICNO KAO SMART, ODNOSNO DA ISTERA OCI :D
  • 0

#659 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 23 May 2011 - 07:31 PM

Pa...yes...mozda sam malo i omatorio za nocne voznje...mozda me je i vreme malo pregazilo... :roll: ali ipak...nocu ne mogu tako dobro da se oznojim...nocu ne mogu da vidim pejsmejker (pulsmetar), ne mogu da vidim ni sta jedem iz zadnjih dzepova, usputne prodavnice ne rade, pa nema ni piva :shock: ...teze je nocu i da zamenis izbusenu gumu ili neki drugi defekt...a, mogu te oteti i vanzemaljci... :D :D :D ..heheh...
  • 0

#660 Galenika

Galenika
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts

Postavljeno 23 May 2011 - 07:36 PM

Menjao sam unutrasnju gumu pod svetlom led lampe, bilo gotovo za deset minuta! Ali mihec, pa ti pijes pivo kad vozis bajs, kuku ... :D

AKO NEKO ZNA gde kupiti/napraviti/nabaviti nosac za ove kineze, bio bih mu jako zahvalan! Ovaj mi se sada nesto ne svidja, fiksiran je i ne mogu da skidam svog azijanta kad napustam bajs :(
Ali nemojte da linkujete ka mikro princu onaj nosac od 1200 dinara vec ako ima neki tutorijal za to :)
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika